HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#581 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 11:19

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 10:39

Ez nem windows hiba, írják hogy ez inkább a klasszikus nativ dos-os/2 párossal muzsikál szépen, nativ win32 környezetben lehetnek bajok vele, tizenvalahányból eccer lett is... :) Tessék a rar.exe-t használni ezentúl az image-ben, ha csak win környezetben kell működnie.

Meglessük..

#582 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 13:07

Sziasztok!
Hogyan tudom letiltani a mappatípusok használatát? Zenék, videók, stb. Csak a Dokumentumok (bármely fájltípushoz) lehetőséget szeretném használni a jövőben.
Köszi!

#583 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 13:25

Idézet: garferi - Dátum: 2007. May. 14., Monday - 14:07

Sziasztok!
Hogyan tudom letiltani a mappatípusok használatát? Zenék, videók, stb. Csak a Dokumentumok (bármely fájltípushoz) lehetőséget szeretném használni a jövőben.
Köszi!

nyomj egy winkey+break-et aztan advanced > performance (settings) > visual effects-nel kapcsold ki a use bg image for each folder type-ot....

(azthiszem ez az ami kell neked)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#584 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 16:22

Idézet: des - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 14:25

nyomj egy winkey+break-et aztan advanced > performance (settings) > visual effects-nel kapcsold ki a use bg image for each folder type-ot....

(azthiszem ez az ami kell neked)

Speciel én arra gondoltam, hogy ez és a társai ne jelenjenek meg soha többé.

Kép

Azaz a windows ne adjon a mappáknak típusokat,

Kép

hanem mindíg minden mappa típusa dokumentumok (bármely fájltípushoz legyen)

#585 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 20:35

Idézet: garferi - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 17:22

Speciel én arra gondoltam, hogy ez és a társai ne jelenjenek meg soha többé.

Talán egyszerűbb volna a TweakUI programmal letiltani az Autoplay-t az összes meghajtón.

#586 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 21:04

ehh.. tenyleg. elsore enis arra gondoltam de valamiert megsem arra valazoltam.. pf... ezt beneztem! :omg: :D de azt nemtudom. vagy elfelejtettem. (ha egyaltalan veglegesen meglehet csinalni hogy csak egy tipus legyen.   :think:  )

amugy nalam is neha elallitodik "tok random", pedig elotte apply-ztam all foldersre a nezetet meg mindent. ez ilyen bug lesz szerintem. valami figyeli hogy milyen file-ok vannak a mappaban es aszerint onkenyesen neha atalitja. amugy a bags-ekben van ez az info. engem amikor nagyon zavar akkor manualisan atalitom aztan megint jo lesz egy darabig.. :cool:

szerk2:
en nemtudok olyan tweakrol ami ezt teljesen kikapcsolja es csak documents tipusu konyvtar legyen mindenhol. tehat hogy meg magatol se tudja atallitani ha olyan kedve van a windowsnak. persze ettol meg lehet hogy van ilyen.

Szerkesztette: des 2007. 05. 14. 21:27 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#587 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 23:03

Idézet: Signal - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 21:35

Talán egyszerűbb volna a TweakUI programmal letiltani az Autoplay-t az összes meghajtón.

Mondjuk én is elnéztem  ez nem az Autoplay esete. Intézőt meg nem szoktam használni (Total Commanderhez vagyok szokva).

#588 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 06:20

Idézet: Signal - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 0:03

Mondjuk én is elnéztem  ez nem az Autoplay esete. Intézőt meg nem szoktam használni (Total Commanderhez vagyok szokva).

Hát akkor ez kérdés még várat magára. Majd egyszer ez is meg lesz oldva... :D

#589 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 08:56

Idézet: garferi - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 6:20

Hát akkor ez kérdés még várat magára. Majd egyszer ez is meg lesz oldva... :D

Keresd meg a desktop.ini fájlokat. Első körben próbáld meg törölni, ezután újra létre fognak jönni, de immár nem a windows féle nézettársítással, hanem az alapértelmezettel-úgy emlékszem. Ha ez nem válik be, akkor az összes desktop.ini-t felülírod egy olyannal, amiben az Általad kívánt nézet beállításai vannak (tetszőleges könyvtárból a kívánt sablonnnal) és írásvédetté teszed ezeket a fájlokat (Total commander megoldja a babramunkát).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#590 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 15:23

Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni, előtte kis mese.

Küldtek nekem egy videót, amit telefonnal készítettek. Valami olyan kiterjesztése volt, hogy .3gp. Semmi nem játszotta le, ezért tanácsra feltelepítettem a QuickTime 6.5 progit, ami valóban lejátszotta a dolgot. A probléma akkor keletkezett, amikor a YouTube-on szerettem volna valamit megnézni, de nem tudtam és mást sem. A progi teljesen átvette a hatalmat a gépem föflött, mindenhová beépült. Sebaj, uninstall. Még akkor is. Törlés a Registry-ben. Majdnem minden, de ezek nem:
http://i2.photobucket.com/albums/y48/eRPet...pg?t=1179238540
és a törlési kisérletnél ezt üzeni:
http://i2.photobucket.com/albums/y48/eRPet...pg?t=1179238614

Safe módban sem lehet megszabadulni tőlük és a keletkezett problémám is fennáll változatlanul.

Szóval mit lehetne tennem.

Előre is köszi.

U.i.: ennek meg nem tudom mi a baja a képbetöltéssel ezért csak a linket tettem be,  talán így is tudtok segíteni.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#591 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 15:34

Idézet: eRPeti - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 15:23

Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni, előtte kis mese.

Küldtek nekem egy videót, amit telefonnal készítettek. Valami olyan kiterjesztése volt, hogy .3gp. Semmi nem játszotta le, ezért tanácsra feltelepítettem a QuickTime 6.5 progit, ami valóban lejátszotta a dolgot. A probléma akkor keletkezett, amikor a YouTube-on szerettem volna valamit megnézni, de nem tudtam és mást sem. A progi teljesen átvette a hatalmat a gépem föflött, mindenhová beépült. Sebaj, uninstall. Még akkor is. Törlés a Registry-ben. Majdnem minden, de ezek nem:
http://i2.photobucket.com/albums/y48/eRPet...pg?t=1179238540
és a törlési kisérletnél ezt üzeni:
http://i2.photobucket.com/albums/y48/eRPet...pg?t=1179238614

Safe módban sem lehet megszabadulni tőlük és a keletkezett problémám is fennáll változatlanul.

Szóval mit lehetne tennem.

Előre is köszi.

U.i.: ennek meg nem tudom mi a baja a képbetöltéssel ezért csak a linket tettem be,  talán így is tudtok segíteni.

Nincs valami program, amihez hozzá van még rendelve?  Netán a "beszerzési forrás" nem volt tiszta?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#592 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 16:04

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 16:34

Nincs valami program, amihez hozzá van még rendelve?  Netán a "beszerzési forrás" nem volt tiszta?

A beszerzés forrása az internet , a listából látszik hogy hol van még beépülve. Ennyit tudok én is. Áprilisban telepítettem újra a gépem és nem szeretném most újra kezdeni, ha nincs más mód.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#593 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 16:14

eRPeti

tehat uninstalltad es gyakorlatilag nem teljesen torlodott a rendszerbol?

egy registry kulcsot azert nem lehet torolni mert vagy hasznalja valami progi , vagy nincs jogod azon a registry kulcson. jobbklikkezz azon a registry kulcson (marmint a sarga mappan, a kepeden ez pont nem latszik) es a menubol klikk az engedelyekre (permissions...) aztan keresd meg a felhasznalo nevedet a listaban es nezd meg van e ra teljes (olvasas/iras) jogod. ha nincs adjal neki telejs jogot es ugy probald meg letorolni. az elso kepet meg nem ertem mi ott a gond. az hogy olyan benak az ikonok vagy hogy azokat a fileokat meghagyta?

#594 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 16:44

Notron Ghost and rendszervisszaállítás forever... :D

#595 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 17:08

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 16:34

QuickTime, RealPlayer hírhedten agresszív beépülő, információszerző programok, ez a természetes megnyilvánulásuk. Nem véletlenül születnek ellenük alternatív megoldások. Kodek a Windowsba, vagy az Mplayer belső kodekje például.

#596 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 18:47

Sziasztok,

Van a gepemen ket particio az egyiken vista a masikon xp a bootmanager pedig a vista boot managere.
Keszitettem mentest Norton Ghost-al az xp s particiorol. Szerintetek, ha vissza probalom allitani ebbol az xp-s particiot, akkor serulhet a boot manager illetve a vista?

Koszi

#597 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 21:03

Idézet: eRPeti - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 17:04

A beszerzés forrása az internet , a listából látszik hogy hol van még beépülve. Ennyit tudok én is. Áprilisban telepítettem újra a gépem és nem szeretném most újra kezdeni, ha nincs más mód.

Telepítés előtt nem jött létre rendszervisszaállítási pont?
"Légy szerény mint én..."

#598 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 00:37

Idézet: des - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 17:14

eRPeti

tehat uninstalltad es gyakorlatilag nem teljesen torlodott a rendszerbol?

egy registry kulcsot azert nem lehet torolni mert vagy hasznalja valami progi , vagy nincs jogod azon a registry kulcson. jobbklikkezz azon a registry kulcson (marmint a sarga mappan, a kepeden ez pont nem latszik) es a menubol klikk az engedelyekre (permissions...) aztan keresd meg a felhasznalo nevedet a listaban es nezd meg van e ra teljes (olvasas/iras) jogod. ha nincs adjal neki telejs jogot es ugy probald meg letorolni. az elso kepet meg nem ertem mi ott a gond. az hogy olyan benak az ikonok vagy hogy azokat a fileokat meghagyta?

Az XP Home- ban is van ilyen jogok adása?

#599 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 00:38

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 22:03

Telepítés előtt nem jött létre rendszervisszaállítási pont?

Köszi, ez nem jutott eszembe.

#600 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 08:15

Idézet: csosz - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 19:47

Sziasztok,

Van a gepemen ket particio az egyiken vista a masikon xp a bootmanager pedig a vista boot managere.
Keszitettem mentest Norton Ghost-al az xp s particiorol. Szerintetek, ha vissza probalom allitani ebbol az xp-s particiot, akkor serulhet a boot manager illetve a vista?

Koszi

Attól függ, hogy a Ghost mentés a Vista telepítés után vagy előtt történt.

Ha előtte, akkor is kétféle lehetőség van, attól függően, hogy melyik a boot (aktív) partíció. A leírásod nem tartalmaz minden szükséges információt, így csak találgatni lehet.

Az XP szokott lenni általában előbb, utána megy fel a Vista, de amennyiben az első a bootpartíció, másodikra ment az XP, utána pedig az elsőre telepítetted a Vistát, ebben az esetben a régi XP lemezkép gond nélkül visszarakható, mivel nem bántja az első partíción lévő rendszertöltőt.

Ha elől van az XP, és ez a bootpartíció, ebben az esetben a régi lemezkép felülírja a Vista által időközben módosított bootszektort és rendszertöltőt, így a bootmenü eltűnik.

Ennek elkerülésére más módszert kell választani: Vistába kell lépni, majd törölni az XP könyvtárait. Utána a Ghost Explorer programmal megnyitni a Ghost lemezképet, az XP könyvtárait visszaállítani az eredeti helyükre. Tehát az apró bootfájlokat (és persze a Vista "Boot" nevű rejtett mappáját) nem kell piszkálni, csak az XP könyvtárak cseréje szükséges.

Amennyiben a Ghost lemezkép a Vista telepedése utáni időszakban készült, természetesen minden marad változatlan.

Szerkesztette: Signal 2007. 05. 16. 09:00 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.