Windows XP kérdések VI.
Elküldve: 2007. 06. 20. 07:17
Egy olyan kérdésben kérném a segítségetek, hogy van egy alap XP-m c: meghajtón, de hála egy másik személynek rákerült egy másik xp is egy másik winyóra. Bootoláskor most az elején választhatok melyik xp-t töltse be. Ha simán a másik winyót formázom, akkor be fogja tudni alapból tölteni az alap régi windowst, vagy valahol be kell állítani hogy újra csak azt keresse? Segítségetek előre is köszönöm.
Elküldve: 2007. 06. 20. 13:23
Tegnap több mint egy év után frissen lett telepítve a 32 bites XP, a kisebbik gépre. A két gép, egy Routerhez csatlakozik. Ha pár percig nem nyúlok a géphez, akkor a kisebbik gép, nem hozza be az oldalakt, csak mondjuk 3 négy refreshre, és az ADSL modem ADSL ACT ledje sem villog, a másik gépnél rendesen megy a net, azon 64 bites XP van. Piszmogtam kicsit a hálózat beállítással, szerintem ott kell állítani valamit.
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 06. 20. 13:35
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 06. 20. 18:39
Idézet: mzso - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 19:31
Ez milyen rendszer? Win 98?
Ajánlom az O&O Defrag Pro-t LINK
Van 10 es verzió is, de azt még nem próbáltam, viszont ez tökéletesen megfelel a célnak.
Itt a zárolt fájlok kockáira (bordó) rákattintva megnézheted, hogy épp mely fájlokról is van szó.
Elküldve: 2007. 06. 20. 19:46
Idézet: garferi - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 19:39
Ajánlom az O&O Defrag Pro-t LINK
Van 10 es verzió is, de azt még nem próbáltam, viszont ez tökéletesen megfelel a célnak.
Itt a zárolt fájlok kockáira (bordó) rákattintva megnézheted, hogy épp mely fájlokról is van szó.
XP-m van. Az O&O volt fenn winreinstall előtt. asszem annál is úgynúgy voltak ilyenek.
Elküldve: 2007. 06. 21. 07:19
Meg tudjátok mondani mitől van az, hogy egy idő után akárhány gépet is használtam, előjön egy olyan boot-olási probléma, hogy az "Üdvözöljük" képernyőnél, majd az asztal (ikonok nélkül) képernyőnél áll egy 10-20mp-et a gép...
Nincs agyontelepítve a gép, pár játék, az op. rendszer külön partíción van, és minden partíciót töredezettségmentesítettem... mi a megoldás????
Elküldve: 2007. 06. 21. 08:57
Idézet: looosin - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 8:19
Meg tudjátok mondani mitől van az, hogy egy idő után akárhány gépet is használtam, előjön egy olyan boot-olási probléma, hogy az "Üdvözöljük" képernyőnél, majd az asztal (ikonok nélkül) képernyőnél áll egy 10-20mp-et a gép...
Nincs agyontelepítve a gép, pár játék, az op. rendszer külön partíción van, és minden partíciót töredezettségmentesítettem... mi a megoldás????
Ha letiltott hálókártyával nem csinálja, akkor csak a klasszikus PPPoE jelenség.
Elküldve: 2007. 06. 21. 09:06
Idézet: Repacska - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 8:17
Egy olyan kérdésben kérném a segítségetek, hogy van egy alap XP-m c: meghajtón, de hála egy másik személynek rákerült egy másik xp is egy másik winyóra. Bootoláskor most az elején választhatok melyik xp-t töltse be. Ha simán a másik winyót formázom, akkor be fogja tudni alapból tölteni az alap régi windowst, vagy valahol be kell állítani hogy újra csak azt keresse? Segítségetek előre is köszönöm.
Ha egyéb kavarás nem volt, a C: meghajtón találod az ntldr, boot.ini fájlokat, a másik vinyó pedig formázható.
Bootmenü ettől még marad, de csak addig, amíg a boot.ini-ből ki nem törlöd az (elvileg) utolsó sort.
Vagy Win. bill+Pause, Speciális fül, indítás, vagy msconfig, szóval van pár lehetőség.
Elküldve: 2007. 06. 21. 09:10
Idézet: Hater - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 16:51
nincs saját használatúvá téve (ő gépében ellenőríztem, kiis van szürkítve a lehetőség)
írásvédettnek van jelezve, de ha az ő gépében leveszem róla, akkoris rajta marad, még az ő gépében visszakerül rá pár másodperc múlva..
ismerősöm gépe és a képeket lekéne mentenem, mert rendszer újrahúzás lesz..
a 40gb-os vinyója nincs megosztva sajnos
Hozzáférés megtagadva -- találgatnom kell, mivel hibaüzenetet (ha volt) elfelejtetted ideírni:
http://support.micro...om/?kbid=308421
Írásvédettség a másolást nem befolyásolja, ilyen alapon egy CD-ről sem tudnál fájlokat másolni, mivel az is írásvédett.
Szerkesztette: Signal 2007. 06. 21. 09:19 -kor
Elküldve: 2007. 06. 21. 14:02
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 10:06
Bootmenü ettől még marad, de csak addig, amíg a boot.ini-ből ki nem törlöd az (elvileg) utolsó sort.
Vagy Win. bill+Pause, Speciális fül, indítás, vagy msconfig, szóval van pár lehetőség.
Egy kicsit kínai volt amit írtál, legalábbis számomra...

a boot.ini file tartalma a következő:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
Nem mertem semmit sem kitörölni... az ntldr pedig egy nagyobb file ahhoz végképp nem értek, hogy azzal mit kezdhetnék!
Elküldve: 2007. 06. 21. 19:16
Idézet: looosin - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 15:02

a boot.ini file tartalma a következő:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
Nem mertem semmit sem kitörölni... az ntldr pedig egy nagyobb file ahhoz végképp nem értek, hogy azzal mit kezdhetnék!
Ebben a boot.ini-ben csak egy oprendszer bejegyzése (kernel elérési útja) látható. A boot.ini tartalma adja a bootmenüt, így ha két oprendszert látsz, ebből nem származhat. Az ntldr (kernelindító program) fájllal nem kell foglalkozni, csak beazonosításképpen írtam, hogy ott van, mármint a rendszerindító partíción.
Nálad talán a másik vinyó a boot-HDD, és akkor elvileg a másik partíción kellene lenni egy másik boot.ini-nek.
Így néz ki, amikor kép oprendszer van két vinyón (rdisk utal a HDD-re):
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
Elküldve: 2007. 06. 21. 19:42
Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 0:30
S eztán tádámm, szétnézhetsz, mi garázdálkodik.
Köszi! Ez yool jön!

Amúgy a hiba valószínűleg a Videokártya driver volt + egy kis vírussal megspékelve.... Azóta muszájból újraraktam a rendszert! Köszönöm a segítő hozzáállásokat!
Elküldve: 2007. 06. 21. 20:41
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 20:16
Nálad talán a másik vinyó a boot-HDD, és akkor elvileg a másik partíción kellene lenni egy másik boot.ini-nek.
Így néz ki, amikor kép oprendszer van két vinyón (rdisk utal a HDD-re):
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /noexecute=optin /fastdetect
Na a helyzet az, hogy 2 vinyó van a gépben, egy SATA2-es, ami meg van bontva 2 partícióra C: D:
A C-ről másoltam be az előző hsz-ban a boot.ini tartalmát!
Van egy 2. vinyó is a gépben, és ezen is van egy boot.ini, de hogy minek??? Ezt csak háttértárnak használom.... lehet hogy ez zavar be!
A másik boot.ini tartalma a következő:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /fastdetect
Szerkesztette: looosin 2007. 06. 21. 20:42 -kor
Elküldve: 2007. 06. 21. 21:53
Idézet: looosin - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 21:41
Boot.ini nem zavar be, legfeljebb nem játszik szerepet a bootfolyamatban. Azért van ott, mert a telepítő odarakta, a telepítő pedig mindig a boot-HDD aktív partíciójára teszi.
Hogy melyik az éppen aktuális boot HDD, azt dugdosások, jumper, illetve BIOS beállítás befolyásolja.
Amennyiben rendszerinduláskor látsz egy bootmenüt, amelyben két XP közül lehet választani, ahhoz kell tartozni egy olyan boot.ini-nek, amiben két rendszer szerepel.
Talán jobb lenne, ha megnyomnád a Windows+Pause billentyűt, majd Speciális fül, Indítás, Beállítások, Szerkesztés gomb.
Elküldve: 2007. 06. 22. 07:17
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 22:53
Hogy melyik az éppen aktuális boot HDD, azt dugdosások, jumper, illetve BIOS beállítás befolyásolja.
Amennyiben rendszerinduláskor látsz egy bootmenüt, amelyben két XP közül lehet választani, ahhoz kell tartozni egy olyan boot.ini-nek, amiben két rendszer szerepel.
Talán jobb lenne, ha megnyomnád a Windows+Pause billentyűt, majd Speciális fül, Indítás, Beállítások, Szerkesztés gomb.
A Win.bill+pause+speci fül+indítás szerk megnyomásakor az F: meghajtó boot.ini fájl-t látom... ezt már végképp nem értem... miért ez lenne a boot HDD mikor 1 XP van a gépen, az a C: meghajtón.....

Elküldve: 2007. 06. 22. 08:25
Idézet: looosin - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 8:17

Nem olyan bonyolult az, legfeljebb távolról én nem tudhatom, milyen kavarások történtek.
Sokakkal előfordul, hogy újratelepítésnél törlik az első (aktív) partíciót, a telepítő ekkor megjelöli aktívként a másikat, ezután már oda rakja az indítófájlokat, mivel oda kell.
Másik eset, amikor beszerelnek egy vinyót, de nem foglalkoznak vele, hogy ez most milyen pozícióba kerül, így aztán átveszi a boot szerepet.
Mindenesetre azt kell tudni, hogy a telepítő mindig az aktuális boot-HDD eszköz aktív partíciójára teszi az indítófájlokat, egyben ezt tekinti C: meghajtónak is, alapesetben. Csak ez itt sajnos már nem alapeset, további műveletek történtek, erre szintén írhatnék példákat, de alapvetően magadnak kell tudni, miket követtél el.
Van lehetőség utólagos korrekciókra, vagyis másik partíciót aktívvá tenni, és akkor az fog bootolni, a rajta lévő ntldr/boot.ini fog működni. (Amennyiben az boot HDD.)
Szerkesztette: Signal 2007. 06. 22. 08:27 -kor
Elküldve: 2007. 06. 22. 09:45
Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 9:25
Igazad lesz, megnéztem partition magic-el az f: meghajtót, és az is boot meg a c: is... szal most logikai meghajtót csinálok belőle, aztán meglátjuk mi sül ki belőle

Elküldve: 2007. 06. 22. 11:08
Idézet: looosin - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 10:45

Logikai partíció nem bootolható, de ez elég értelmetlen húzás, nem ez a módja.
Ha a C: és F: két külön merevlemezt jelent nálad, akkor a BIOS-ban kell beállítani, hogy melyik induljon, vagy másképp csatlakoztatni, jumperelni.
Elküldve: 2007. 06. 22. 13:35
1 vinyo, két particio.
Az egyiken van a boot rész (ntldr és társai) a másikon meg a windows könyvtár.
hogy tudom megcisnálni, hogy 1 helyen legyen mindkettő?
lehetőleg a bootot költöztetném a windows alá.
ötlet?
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2007. 06. 22. 18:13
Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 14:35
Ezen a színvonalon nem is várható el, hogy visszaolvass néhány hozzászólást és megértsd a működését.
Azért ez már túlmegy minden határon, hiszen pont erről volt szó.