HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#961 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:51

Idézet: potyo - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 12:14

Érdekes, én egy rakás dolgot csinálok dvd írás közben, de még nem sikerült hibás lemezt produkálni...

Szívesen segítek, ha gondolod...
:)
Kis szerencsével és kitartással még a kék halál sem elérhetetlen.

#962 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 16:16

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:53

Milyen a géped?

Hogyha az ami az adatlapján van, akkor az a rakás dolog max word, excel meg passziánsz lehet. :eek:  :Đ
Kép

Xfire profil

LordRolee

#963 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 16:18

Idézet: potyo - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 13:14

Érdekes, én egy rakás dolgot csinálok dvd írás közben, de még nem sikerült hibás lemezt produkálni...

Renderelj Pinnacle Studio-val mpeg2-t, és közben indíts egy dvd írást. Garantált hatás.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 07. 17. 16:19 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#964 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:06

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 16:18

Renderelj Pinnacle Studio-val mpeg2-t, és közben indíts egy dvd írást. Garantált hatás.

Az tuti! :D

#965 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:23

Megjegyezném azonban, hogy egy Core 2 Duo vagy egy Quad Core esetében már nem ilyen egyértelmű a dolog.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 07. 17. 17:23 -kor

#966 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 18:45

Mondjuk pont erre találták ki az adatelfogyás elleni védelmet az írón... Meg ugye több magos procival megint nem kéne behalnia. Meg pont a Winamp az az erőforrás zabáló vadállat, ami mindent leköröz... :D

No de nekem nem is konkrétan a dvd írás közben van problémám. Hanem a lemez befejezésekor, mikor felpörgeti az írás végén. Illetve a lemezek felismerése során. Nem értem, mert ki is van kapcsolva az automatikus lejátszás, s ilyenkor is sz@rakszik.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#967 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 13:03

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 18:45

Mondjuk pont erre találták ki az adatelfogyás elleni védelmet az írón... Meg ugye több magos procival megint nem kéne behalnia. Meg pont a Winamp az az erőforrás zabáló vadállat, ami mindent leköröz... :D

No de nekem nem is konkrétan a dvd írás közben van problémám. Hanem a lemez befejezésekor, mikor felpörgeti az írás végén. Illetve a lemezek felismerése során. Nem értem, mert ki is van kapcsolva az automatikus lejátszás, s ilyenkor is sz@rakszik.

És a kábel?

#968 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 14:54

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 17:16

Hogyha az ami az adatlapján van, akkor az a rakás dolog max word, excel meg passziánsz lehet. :eek:  :Đ

Na most megnéztem, hogy mi van az adataimnál, mert nem emlékeztem, hogy mikor írtam be, de a jelenlegi helyzetet tükrözi. Mostanában szerintetek 2GHz és 768MB ram az csak word, excel és pasziánszra elég? :think:  :omg:

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 17:18

Olyat még nem csináltam, de mpeg2-ből divx kódolás az szokott AutoGK-val, közben Opera, Firefox, Flashget, uTorrent, Winamp, TC, MPLAB nyitva, és tv-t is szoktam nézni közben, meg persze indul a dvd írás, amikor eszembe jut. Olyan viszont volt már, hogy egyszerre megnyitottam a Sony Vegast kilencszer (!), mindegyikben beállítottam a tennivalókat, és elindítottam őket. De én azért a gépet használtam normálisan, nem zavartattam magam, azért mert a Vegas dolgozik a háttérben. :Đ  :cool:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#969 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:48

Visszatérve a winamp haldoklik c. problémára, hát meglepő felfedezést tettem.
Ha fut a torrent, akkor van kb ezer connection nyitva. Emellett fut a DU Supercontroller, és ugy tunik neki ez sok, annak ellenére, hogy csak 10% procit eszik.
Most kiiktattam a DUSC-t és azota jonak tunik, de még vizsgálom.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#970 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:57

a gépem szo szerint 15 percig áll le
konkrétan a "windows is shutting down" résznél áll meg 15 percig
kiprobáltam hogy kikapcsolom a virtual memory ürétését kikapcsolásnál de nem segitett, más ötletem nem nagyon van.. :(

valakitől tipp esetleg? :)
kösz

#971 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 08:53

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 20:57

a gépem szo szerint 15 percig áll le
konkrétan a "windows is shutting down" résznél áll meg 15 percig
kiprobáltam hogy kikapcsolom a virtual memory ürétését kikapcsolásnál de nem segitett, más ötletem nem nagyon van.. :(

valakitől tipp esetleg? :)
kösz

Ha nem is 15 percig, de nekem valamikor az Outpost tűzfal miatt állt sokáig. "Megfogta" a registryt állítólag. Ez könnyen behatárolható, ha előbb leállítunk programokat és csak utána kapcsoljuk ki a gépet.

Meg lehet nézni ezt is:

http://www.admin-portal.hu/modules.php?nam...=article&sid=65 

Én mostanában egy HotKey Manager programmal (illetve azon keresztül távszabáyzóval, de ez most mellékes) lövöm le a gépet, elég brutális:

http://www.killprog.com

Van benne egy XP/2k Ultra-fast shutdown funkció. 1-2 másodpercig gondolkodik, aztán se kép, se hang. Mentegetés nélkül persze, mintha csak kihúztam volna a konnektorból.

#972 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 13:49

kérdés : csináltam wordben táblázatba ágyazott kép galériát, 4*6os táblázatban képek.
beállitottam hátteret, ilyen fa hatásút. ellenben ha a nyomtatási képre megyek, sima fehér háttér van mintha nem lenne beállitva háttér. csak a nyomtatási kép nem mutatja vagy valami nem kóser?  :confused:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#973 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 14:22

megoldva :omg:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#974 Felhasználó inaktív   THoMZoNE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 16:17

Csákány mindenkibe!  :p

A kérdésem a következő lenne: Saját hülyeségemből a fontok mappába 7000 betűtípust telepítettem, mivel weblapkészítéssel foglakozom és sok betűtípust használok... a lényeg hogy volt köztük sok olyan ami a photoshopot kiakasztotta és kitörölte az összes betűptípust amit lehetett. Egyik újraindításnál sipákolt hogy a vga852.fon fájlt nem találja és nem tölt be, így a húgom gépén 1 napos munkával sikerült készítenem egy Live CD-t amivel sikerült a hiányzó betűtípusokat visszatenni. Most kicsit lassan tölti be a Winlogont,de nem ez a lényeg. Hanem az hogy kemény munkával végignéztem az összes betűtípust aminek szükségét éreztem és biztos voltam hogy nem lassítja le a programot, átmásoltam a font mappába, elindítom a progit szépen betölt, tesztelném a betűket de az alap típusokon kívűl mást nem lát. NEM TOOM MI A BAJ!!!! Ha vki tud segíteni az mondjon ötletet (OS ÚJRATELEPÍTÉS NUKU!!! AZ MEG SE SZÓLALJON ELÉG VOLT AZ ÚJRATELEPÍTGETÉSEKBŐL) Előre is köszi a válaszokat
uVme már robbanás közeli állapotban van...
Légy RÉSZESE a JÁTÉKNAK, mielõtt a JÁTÉK MEGKEZDÕDNE!
ismerd meg:
http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=438399

ABiT KN9Sli , AMD Sempron 3400+ (CPU Cooler Thermaltake CL-P0257D Blue Orb 2in1) , 2 GB Samsung DDR2 667, Geforce 6600 GT 512 , 3 db 250 GB Samsung SATA 2, Raidmax Sagitta Black House, Sharkoon Luminous Bill, Razer Diamondback Lava Red Egér.

#975 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 19:00

Idézet: THoMZoNE - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 17:17

átmásoltam a font mappába, elindítom a progit szépen betölt, tesztelném a betűket de az alap típusokon kívűl mást nem lát. NEM TOOM MI A BAJ!!!! Ha vki tud segíteni az mondjon ötletet (OS ÚJRATELEPÍTÉS NUKU!!! AZ MEG SE SZÓLALJON ELÉG VOLT AZ ÚJRATELEPÍTGETÉSEKBŐL) Előre is köszi a válaszokat

Mert nem eleg bemasolni. :D
Megnyitod a windows\fonts konyvtart, majd file menuben az install new font (a magyart talald ki! :D )

Szerkesztette: Miki 2007. 07. 20. 19:29 -kor

#976 Felhasználó inaktív   THoMZoNE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 07:17

Idézet: Miki - Dátum: 2007. júl. 20., péntek - 19:00

Mert nem eleg bemasolni. :D
Megnyitod a windows\fonts konyvtart, majd file menuben az install new font (a magyart talald ki! :D )

Nem nyert hangszórót! Sehol nincs olyan hogy install new font... egyéb ötlet? Csináljak egy telepítőt neki?
uVme már robbanás közeli állapotban van...
Légy RÉSZESE a JÁTÉKNAK, mielõtt a JÁTÉK MEGKEZDÕDNE!
ismerd meg:
http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=438399

ABiT KN9Sli , AMD Sempron 3400+ (CPU Cooler Thermaltake CL-P0257D Blue Orb 2in1) , 2 GB Samsung DDR2 667, Geforce 6600 GT 512 , 3 db 250 GB Samsung SATA 2, Raidmax Sagitta Black House, Sharkoon Luminous Bill, Razer Diamondback Lava Red Egér.

#977 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 08:01

Idézet: THoMZoNE - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 8:17

Nem nyert hangszórót! Sehol nincs olyan hogy install new font... egyéb ötlet? Csináljak egy telepítőt neki?

Sajátgép->WINDOWS\Fonts->File menu>Install New Font...

szerk: Ja látom vót má'

Szerkesztette: eddie 2007. 07. 21. 08:03 -kor

#978 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 08:20

Magyarul:

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#979 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 12:22

Lehet, hogy nem egészen ide tartozik, de nem találtam megfelelő témát, újat meg nem akarok emiatt nyitni.

Excel kérdésem van.
Két mezőt kéne megvizsgálni, hogy tartalmaznak-e külön-külön vmilyen szöveget, pl. A3-ban "abc" és B3-ban "xyz", és ha ez a kettő teljesül egyszerre, akkor egy adott mezőben növelje a mező értékét 1-gyel, majd így vizsgálja végig a teljes vizsgálatot. Ez még annyival meg lesz fejelve, hogy az A3 mezőben több szöveg is megengedett, pl. "abc" vagy "def" vagy "ngf".
Nos, a kérdések:
1. hogyan lehet szöveges vizsgálatot csinálni (egyszerűen HA(A3="..."...)?)
2. hogyan lehet rávenni az Excelt, hogy vizsgálja végig a táblázatot, amíg érvényes sort, azaz nem üres sort talál?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#980 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 15:41

Idézet: THoMZoNE - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 8:17

ha télleg nincs ott az uj betukeszlet telepitese akkor hozz letre a Fonts kt-ben egy dekstop.ini filet a kovetkezo tartalommal

[.ShellClassInfo]
UICLSID={BD84B380-8CA2-1069-AB1D-08000948F534}

aztan probáld ujra.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.