HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link Xtreme N™ Gigabit Router DIR-655 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link Xtreme N™ Gigabit Router DIR-655 vélemény,tapasztalat

#101 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 04. 15:15

Idézet: sityak - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 12:12

nem nyúltam semmihez, ... amihez igazbóól kötni tudom, az a fiberpower-es modem csere
van még ilyen routerem máshol is, azokat simán elérem távolról, csak a sajátomat nem

- a szolgáltatód nem tilt bizonyos portokat? 80, 8080, 21 stb? más portszámot próbáltál?
- nem fizettél elő véletlenül valami szolgáltatóoldali tűzfal vagy gyerekvédő-szűrő szolgáltatásra?
- jó IP-címet próbálsz elérni kintről? DynDNS jól működik ?
- ping megy ? (engedélyezés után)
- más szolgáltatást (pl: FTP szervert) ha indítasz a pc-den azt eléred az internet felől ? (portforward után)

Idézet

ami még marha érdekes, hogy a fiberpoweres UPC modem már nem akar MAC címet regelni, bármilyen eszközzel elindul amit rádugok

Ha router helyet csak egy HUB-ot tennél rá azzal is menne több PC-vel vajon? kipróbálhatod.
két lehetőség van:
v1.: van szűrés csak inteligensebb.. (20s -ként enged új mac-et)
v2.: rájöttek hogy felesleges a mac-szűrés..

#102 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 08:06

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 16:15

- a szolgáltatód nem tilt bizonyos portokat? 80, 8080, 21 stb? más portszámot próbáltál?
- nem fizettél elő véletlenül valami szolgáltatóoldali tűzfal vagy gyerekvédő-szűrő szolgáltatásra?
- jó IP-címet próbálsz elérni kintről? DynDNS jól működik ?
- ping megy ? (engedélyezés után)
- más szolgáltatást (pl: FTP szervert) ha indítasz a pc-den azt eléred az internet felől ? (portforward után)

Ha router helyet csak egy HUB-ot tennél rá azzal is menne több PC-vel vajon? kipróbálhatod.
két lehetőség van:
v1.: van szűrés csak inteligensebb.. (20s -ként enged új mac-et)
v2.: rájöttek hogy felesleges a mac-szűrés..

tegnap megjött a fon 2.0N-es router, kicsit tesztelgettem, majd ma reggel visszadugtam a d-link-et
és láss csodát most megy a távoli elérés
persze nem állítottam semmit :)
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#103 Felhasználó inaktív   Tutivesztes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 12. 17:51

Elakadtam, segítség.
Az történt, hogy a routerra rákötöttem a Blu-ray lejátszómat, amit fel is ismert, be is konfiguráltam, hajrá. Ellenben nagyon nehezen és főleg lassan enged adatot küldeni-fogadni a szerencsétlennek. Ha a 655-öt kihagyom, és közvetlen kötöm a netre akkor hasít, ellenkező esetben meg alig éri el a kívánt tartalmakat, már ha eléri. Mit kéne állítanom rajta? (LG BD390)
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.

#104 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 21. 10:18

Idézet: sityak - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 8:06

...majd ma reggel visszadugtam a d-link-et
és láss csodát most megy a távoli elérés
persze nem állítottam semmit :)

Nálam ilyen beállításokkal működik mind a http mind a https. De a router beállítástól függően vagy ez vagy az..
Kép
Kép

#105 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 22:12

Most tudtam meg hogy a Dlink dir-655 router egyszerre kezelhető maximális kapcsolatainak száma 200-r van korlátozva
1: Hogy tudnám ezt letesztelni? (torrent kivételével)
2: Milyen routerek tudnak ennél többet? 60-80 ezer ft alatt?
kösz
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#106 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 00:10

Idézet: Emre - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 22:12

Most tudtam meg hogy a Dlink dir-655 router egyszerre kezelhető maximális kapcsolatainak száma 200-r van korlátozva
1: Hogy tudnám ezt letesztelni? (torrent kivételével)
2: Milyen routerek tudnak ennél többet? 60-80 ezer ft alatt?

féltucat topikba beírod egyszerre a kérdést...  :reklamacio: 

letesztelni.. szerintem sehogy, hacsak nincs milliós műszerparkod..
Egy éve még a D-Link honlapján kinn volt egy összehasonlítás: abban 120-at írtak rá és pl. a wrt54g-nek 19 volt! gondolom az akkori firmwarekkel; akkor a drágábbak 128-at is tudtak de egyik se ment 255 fölé, a legeslegjobbak se... ott a tesztben ezen router a felső harmadba tartozott.
Egyébként a WinXP alapból 10-re korlátozza a Half-open limitet, amit éppen meghekkelhetsz, de 100 fölött már teljesen instabillá válik az oprendszer.

Fiss tesztet itt találtam.

#107 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 11. 09. 07:08

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 0:10

féltucat topikba beírod egyszerre a kérdést...  :reklamacio: 

letesztelni.. szerintem sehogy, hacsak nincs milliós műszerparkod..
Egy éve még a D-Link honlapján kinn volt egy összehasonlítás: abban 120-at írtak rá és pl. a wrt54g-nek 19 volt! gondolom az akkori firmwarekkel; akkor a drágábbak 128-at is tudtak de egyik se ment 255 fölé, a legeslegjobbak se... ott a tesztben ezen router a felső harmadba tartozott.
Egyébként a WinXP alapból 10-re korlátozza a Half-open limitet, amit éppen meghekkelhetsz, de 100 fölött már teljesen instabillá válik az oprendszer.

Fiss tesztet itt találtam.

és szerinted a half open limit meg a Maximum number of connected peers per torrent az egy és ugyanaz? meg Session Per User  a routeren (nat) mond valamit? elárulom, ez már leggagyibbakon is 512 volt. igaz, van amelyik azt sem bírta.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 09. 07:16 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#108 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 12:52

Idézet: avman - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 7:08

és szerinted a half open limit meg a Maximum number of connected peers per torrent az egy és ugyanaz? meg Session Per User  a routeren (nat) mond valamit? elárulom, ez már leggagyibbakon is 512 volt. igaz, van amelyik azt sem bírta.

Ne nekem mond... nem én panaszkodok, nem én értelmezem félre..    :D

#109 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 11. 09. 13:11

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 12:52

Ne nekem mond... nem én panaszkodok, nem én értelmezem félre..    :D  

jájjj, bocs, egggye' főjebb  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#110 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 11. 13:37

erdemes ilyen ketyeret venni?
most nekunk, csoro egyetemistaknak 20ert odaadjak. :D
ket gep menne rola wifin, meg egy gep kabelen, plusz egy xbox.
a mostani belkinem ugy nez ki, megadta magat.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#111 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:14

DIR-655 Firmware Release Notes
===================================

Firmware: 1.32b09NA Beta
Date: 11/11/09

1. Corrects DNS Relay issue.
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#112 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:23

Viszont a magyar ftp-n van egy ilyen

DIR655A4_FW130EUB08.bin

kérdés hogy ez rosszabb mint az 1.32?
A3- verzióm van, simán rá rakhatom?

#113 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 07:16

Idézet: Emre - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 22:23

Viszont a magyar ftp-n van egy ilyen

DIR655A4_FW130EUB08.bin

kérdés hogy ez rosszabb mint az 1.32?
A3- verzióm van, simán rá rakhatom?

simán nem fog felmenni rá
A3-ad van ez meg A4-re való
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#114 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 18:45

Idézet: kukac7 - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 13:37

erdemes ilyen ketyeret venni?
most nekunk, csoro egyetemistaknak 20ert odaadjak. :D
ket gep menne rola wifin, meg egy gep kabelen, plusz egy xbox.
a mostani belkinem ugy nez ki, megadta magat.

Ha kihasználod a sávszélességszabályozását, akkor igen, amúgy olcsóbban is kapsz mezei n-es routert. Szóval jó cucc, csak végig kell gondolni, hogy szükséged van-e a tudására.

#115 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 18:22

Hali

Van nekem egy D-Link dir 825 router.
Evvel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.

Van e hozzá valahól magyar manual?
Vagy hol találok hozzá magyar nyelvű magyarázatot a beállításokhoz?
Az USB csatira most egy nyomtató van kötve úgy tudom egy hubbal több mindent rá lehet kötni.
Milyen Hub kell hozzá illetve rá köthetek egy külső Vinyót a nyomtató mellett?
A Külső vinyót kivülről el lehet érni mint egy ftp-t?

Köszönöm
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#116 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 18:44

Sziasztok!
Mostanában feltünt a LOG-ban a következő:
-----
[INFO]   PPTP ALG rejected packet from 192.168.0.111:4909 to 67.71.5.189:1723
-----

Szerintetek mi lehet ez ?  az IP és a portok időnként változnak
Win-en a vírusirtó semmit se jelzett.  A router tűzfala vajon mit fogott meg ?
Semmilyen kifelé menő szűrőm nincs beállítva. Access Control nincs engedélyezve..

Csak azért tünt fel mert a befelé jövő 'próbálkozások' még csak logolva sincsenek, ez pedig egy blokkolt kimenő irányú..
Nem is minden nap jelentkezik, csak időnként.

Szerkesztette: Doky586 2009. 11. 19. 18:53 -kor

#117 Felhasználó inaktív   Tutivesztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 18:10

Megőrülök!

Egyszerűen nem vagyok képes beállítani a routert, hogy rendesen ki/be engedjen adatokat a Blue-ray-ről. Ha közvetlen kötöm vezetékkel hálózatra, akkor simán megy, ha vezetékkel vagy wifi-n a routerra, akkor meg nem. Hol és mit kell beállítanom? Meghalok.

#118 Felhasználó inaktív   enigma 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 27. 16:28

Egy hete van nállam a D-link DIR-655 router, először nem tudtam a változásokat lementeni benne.
Állandóan visszadobta a gyári beállításokat, aztán utánnaolvastam a dolognak és láttam, hogy ez másnak sem sikerül mindig. Firmware frissítést ajánlottak 1.21-->130 és ezzel már nincs probléma.
Úgy néz ki ez a router sem igazán bírja a torrentezést (Fiber30) mert kb. egy nap alatt teljesen lelassul a net, igaz le nem fagy de töredékére esik vissza az internet sebesség, a router webadmin oldala elérhetetlen lesz viszont a weblapok betöltődnek igaz nagyon lassan, újraindítás után minden rendbe jön. 

Lehet hogy én vagyok béna és talán csak az Advanced (QOS,stb) beállításokon kellene finomítani ?

Szerkesztette: enigma 2009. 12. 27. 16:38 -kor

#119 Felhasználó inaktív   VGyke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 15:51

DIR655 A3 routert vettem 1éve, de csak most üzemeltem be (gari lejárata után)  :mad: 1.21 frim. van rajta.
PPPoE (DigiTV kábeles) 30/20Mbit/sec net elérésem van. Problémák:
1.) Nagyobb forgalom (értsd: pl. 2 FTP letöltés kb. 5Mbit) a PPoE net kapcsolat megszakad és csak "reboot"-al áll vissza, amit legegyszerűbben hardveresen lehet kivitelezni: áram ki/be. Szerintetek beteg a DIR655, vagy van olyan paraméter, amit alapról máshová kellene állítanom?
Olvastam az MTU 1492 helyett 1480-ra állítást, meg a szabvány változást, de most DI524 routert használok, ott nincs szétkapcsolás és az MTU 1492
2.) Második problémám (gyanítom ez nem DIR655 baj), hogy ha a PC-t (akármelyiket, mert 3db-al próbáltam) router nélkül dugom a hálózatra, a letöltési sebességem 28-32. Ha akármilyen routeren keresztül kapcsolódok (ősrégi SMC, DI524, DIR655), a letöltési sebességem 8-11 közé esik vissza, tehát pont kb. a 30%-ára. Mi lehet erre a magyarázat? Bekötési kábel probléma, router beállítás, stb???
3.) DIR655 A3-ra 1.21-es frim-re akkor most milyen ujabb frim-t javasoltok, tekintetbe véve hogy ha nem gyógyul meg tőle, vissza kellene állítani az eredeti (1.21 előttit, ami le van mentve), hát ha megsajnálnak és gariban meggyógyítják (és nem mondják azt alapból, hogy a frim. miatt hibás)

Elég gyér itt a forgalom, azért reménykedem a válaszban, mielőtt megtanítom repülni a DIR655-t, az 5. emeletről...

#120 Felhasználó inaktív   Tutivesztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 23:23

Idézet: VGyke - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:51

DIR655 A3 routert vettem 1éve, de csak most üzemeltem be (gari lejárata után)  :mad: 1.21 frim. van rajta.
PPPoE (DigiTV kábeles) 30/20Mbit/sec net elérésem van. Problémák:
1.) Nagyobb forgalom (értsd: pl. 2 FTP letöltés kb. 5Mbit) a PPoE net kapcsolat megszakad és csak "reboot"-al áll vissza, amit legegyszerűbben hardveresen lehet kivitelezni: áram ki/be. Szerintetek beteg a DIR655, vagy van olyan paraméter, amit alapról máshová kellene állítanom?
Olvastam az MTU 1492 helyett 1480-ra állítást, meg a szabvány változást, de most DI524 routert használok, ott nincs szétkapcsolás és az MTU 1492
2.) Második problémám (gyanítom ez nem DIR655 baj), hogy ha a PC-t (akármelyiket, mert 3db-al próbáltam) router nélkül dugom a hálózatra, a letöltési sebességem 28-32. Ha akármilyen routeren keresztül kapcsolódok (ősrégi SMC, DI524, DIR655), a letöltési sebességem 8-11 közé esik vissza, tehát pont kb. a 30%-ára. Mi lehet erre a magyarázat? Bekötési kábel probléma, router beállítás, stb???
3.) DIR655 A3-ra 1.21-es frim-re akkor most milyen ujabb frim-t javasoltok, tekintetbe véve hogy ha nem gyógyul meg tőle, vissza kellene állítani az eredeti (1.21 előttit, ami le van mentve), hát ha megsajnálnak és gariban meggyógyítják (és nem mondják azt alapból, hogy a frim. miatt hibás)

Elég gyér itt a forgalom, azért reménykedem a válaszban, mielőtt megtanítom repülni a DIR655-t, az 5. emeletről...

Hát itt választ ne remélj:) Máshol se, ezt a routert valamiért nem szeretik a felhasználók, vagy mert drága, vagy mert szar, én passzolom, nekem torrent alatt nem lehet megnyitni egy weblapot sem, olyan lassú.
A kettes kérdésre pedig egy kérdés: A router és a gép között milyen kábel van? Lehet hogy ott a baj.. Nekem már A4-esem van, de ha gondolod szívesen levágom az ötödikről, empátiám jeléül.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.