HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek játékra? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek játékra?

#1 Felhasználó inaktív   Santosh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 10:49

Sziasztok! Nem találtam ehhez hasonló topicot, pedig szerintem sokakat érdekel, hogy ár-érték arányban mit érdemes venni kimondottan játékra.
Itt egy link gondolatébresztőnek:
http://www.3dchip.co...mobilechips.htm

Én kinéztem kettőt:
MSI - M677X-002HU - 262 ezer ft
AMD TurionX2 TL52 1.6GHz processzorral, 1x1GB DDR2, nVidia GeForce Go 7600W 128Mb

és

MSI - M655X-037HU - 212 ezer ft!!
PROCESSZOR: 2,0 GHz, AMD Turion64 MT37 Processzor , 2x512MB DDR-I (333MHz), max: 2GB , VGA: ATi X1600 256MB VRAM !!!

Szerkesztette: Santosh 2007. 03. 17. 10:50 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Santosh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 19:29

Találtam egy ilyen lehetőséget is:
FEFO Scienic-M HA201 m1v1 - 249 ezer ft
Intel® 945PM chipset, Intel® Core Duo 1.83GHz CPU, 1GB RAM, 80GB HDD, DVDRW, 15.4" WXGA kijelző, ATI X1600 VGA, WLAN, Bluetooth, webkamera , 24 hónap szervizgarancia, ASUS barbone (Intel® Verified)

Ehhez mit szóltok? Piszok jó adatai vannak, de én erről a FEFO-ról még nem hallottam, persze ez nem jelent semmit...

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 17. 19:34

Idézet: Santosh - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 19:29

24 hónap szervizgarancia, ASUS barbone (Intel® Verified)

Ehhez mit szóltok? Piszok jó adatai vannak, de én erről a FEFO-ról még nem hallottam, persze ez nem jelent semmit...

Fefo pedig egyik legrégebbi bolt a szakmában, jó cuccaik vannak, bár ez pont egy Asus barebone gép, mint oda is van írva, aztán gyanítom saját kiépítésben.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   Santosh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 21:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 20:34

Fefo pedig egyik legrégebbi bolt a szakmában, jó cuccaik vannak, bár ez pont egy Asus barebone gép, mint oda is van írva, aztán gyanítom saját kiépítésben.

Köszi a választ! Most tovább olvasgattam ezügyben a neten, és pozitív véleményeket találtam eddig az Asus barebone gépekkel kapcsolatban. Van valami rizikó bennük?

#5 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:20

Idézet: Santosh - Dátum: 2007. márc. 17., szombat - 20:29

Találtam egy ilyen lehetőséget is:
FEFO Scienic-M HA201 m1v1 - 249 ezer ft
Intel® 945PM chipset, Intel® Core Duo 1.83GHz CPU, 1GB RAM, 80GB HDD, DVDRW, 15.4" WXGA kijelző, ATI X1600 VGA, WLAN, Bluetooth, webkamera , 24 hónap szervizgarancia, ASUS barbone (Intel® Verified)

Nekem hasonlo konfigu Notim van csak Nvidia 7600 512memmel
Asus a6jm
Felelmetes teljesitmenyre :)
Mondjuk arra is
Egy eve meg egy 100-assal tobb volt mint most
Everun Umpc
512 ram, 6 Gb ssd, 60 Gb hdd
600 Mhz Amd
Wlan, Bt

#6 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:35

->Santosh

most laptopot akarsz venni vagy asztalit?

#7 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:37

upsz bocs bocs,,nem ide  :offtopic:

#8 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 19:45

Én minap vettem egy ECS 910-et.

EZ ITT AZ.

6800GO van benne, elég sok mindenre elég.
Korrekt árban is van (bruttó 216k), bár egy kicsit robosztus a gép, de a 17"-os kijelző ezt feledteti. Nálam kimondottan desktop replacement céllal került a háztartásba. :D

#9 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 15:11

Nekem az ominozus M655X van meg es teljesen jo kis gep. Konnyu is.

#10 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 04. 15:27

Idézet: Etele - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 20:45

Én minap vettem egy ECS 910-et.

EZ ITT AZ.

6800GO van benne, elég sok mindenre elég.
Korrekt árban is van (bruttó 216k), bár egy kicsit robosztus a gép, de a 17"-os kijelző ezt feledteti. Nálam kimondottan desktop replacement céllal került a háztartásba. :D

ez az ecs milyen? összeszerelés, melegedés, ergonómia, support, szerviz? mert sógor akar venni subnotit és valami nagyonóccsóér van 12,1.-es. nekem az ilyenek mindig gyanúsak.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#11 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 17:05

Notebook.hu-nál vettem, korrekt cég.

Szerintem mielőtt megveszi, tapogassa meg, próbálja ki (100% hogy akkor is lehet ezt, ha nincs kiállítva pont olyan típus amit venni akar), és úgy döntsön.

Egyébként az én notim a "gazdaságosan nagy teljesítményt" jegyében készül, belül semmi gond sincs vele, u.olyan mint a többi ilyen specifikációjú notebook, kívül kicsit igénytelenebb, a műanyagok meg a design nem a félmilliós gépek színvonalán van, de hát valamit valamiért. :up:

Egyébként (állítólag) az ECS gyárt a Sonynak is, szóval olyan szar nem lehet. :)

#12 Felhasználó inaktív   greendoki 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 12. 17:53

hellloo

én ezt a laptopot néztem ki magamnak: enyém lesz talán.
Vagy a másik: másik választás
Véleményezzétek már le pls!

Az árak is ott vannak a linkek mellett!
Siessetek kérlek mert már mindjárt akarok egy jó játékgépet venni!

Köszi!

#13 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 05:39

Idézet: greendoki - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 18:53

hellloo

én ezt a laptopot néztem ki magamnak: enyém lesz talán.
Vagy a másik: másik választás
Véleményezzétek már le pls!

Az árak is ott vannak a linkek mellett!
Siessetek kérlek mert már mindjárt akarok egy jó játékgépet venni!

Köszi!

szerintem az Acer TM 4283 WLMI-t vedd meg, ez XP-vel van, míg az AMD-s konfig Vista business-sel.
és én a helyedben még a garanciát is kibővíteném 3 évre  ;)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#14 Felhasználó inaktív   greendoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 08:54

köszi! Én is arra hajtok!:D
Csak már laig bírom kivárni ezt a hetet, mert jövőhéten érettségi aztán meg jön a noti!!wáwáwá :)

Köszi mégegyszer!

#15 Felhasználó inaktív   greendoki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 13. 13:30

jah és mér jó az h XP-vel adják?Nekem őgy is vista kell majd rá!
(Majd azt is veszek nehogy megbüntessenek :D)

#16 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 10:53

Idézet: greendoki - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 14:30

jah és mér jó az h XP-vel adják?Nekem őgy is vista kell majd rá!
(Majd azt is veszek nehogy megbüntessenek :D)

mert sok játék alig, vagy egyáltalán nem akar elindulni a vista-n  ;)

Szerkesztette: gene 2007. 06. 14. 10:55 -kor

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#17 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 12:55

Nekem meg 99,99% hogy EZ lesz (persze nem itt és nem ennyiért)

Elgondolkodtat EZ is. Csak egyedül az a rettenetgyenge integrált vga nem tetszik benne.. (ha X1600 lenne egyből ezt  venném..:D)

Lécci ha kérhetnék véleményeket. Köszi.
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#18 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 14:08

Most biztosan meg fognak sokan szólni. De miért vesztek játékra notebook-ot? Ha a mai játékokat szeretnétek futtatni gyorsan, akkor nagyon komoly konfiguráció kell. Ilyenkor két irány van: vagy márkásat vagy nem márkásat.

A márkás gépek esetében egy használt gépjármű árával is vetekedhet a dolog. A nem márkás már az elérhető kategória, legalábbis ezzel kecsegtet. Nem is egészen 300e HUF, a paraméterek mesések. De egy ilyen gépnél elég sok olyan dolog lehet, ami hosszabb távon megkeseríti a használó életét, ha tudatosul benne, hogy mit is sikerült kiválasztani. Ha nem, akkor a "boldogok a lelki szegények" elv érvényesül.

Egy notebook tipikusan hordozható gép. Mivel hordozható, ezért tipikusan 3 kg alatti tömegű és vékony, lapos, ahogy tetszik. Ez azt jelenti, hogy 15" alatti kijelző van rajta, inkább 14". Nem wide, mert az speciális dolog, manapság nagyon erőltetik (van létjogosultsága, például filmnézés, vagy CAD-es munka, képfeldolgozás, render). Halk a hűtése, nem melegszik, akár a combodon is lehet órákat, ha olyanod van. 3-4 órát megy akksiról, szóval használható hordozható számítógép.

Ehhez képest milyen egy erőgép? Van benne egy nagy teljesítményű VGA, ennek megfelelően egy nagyon komoly hűtőrendszer. De a fizikának korlátai vannak, egy adott mennyiségű hőt muszáj kifújni a gépből, tehát fújtat, hangos és zúg. Valószínű, hogy még így sem lesz olyan teljesítményű, mint egy combosabb desktop VGA, mert az már túlságosan forró lenne. A brutális proci és nagy fordulatszámú vinyót is hűteni kell, ez sem fog használni a hőháztartásnak.

Ezen felül kell egy minimum 17"-os kijelző, mert az ma játékra a minimum, ez a trendi. Kell egy lehetőleg fullos billentyűzet, amin mennek az FPS-ek is. Kell jó hang. Egyre nő a csomag mérete.

Egy ilyen gépbe hiába is tesznek igazából akkumulátort, teljes terhelésen (játék) egy órát is alig mennek. Mondjuk hordozható, de leginkább az autótól lehet elhordozni a lakásig és ott letenni az asztalra. Vagyis korlátozottan hordozható. 5-6 kg is lehet egy ilyen bestia.

Mivel nem járok LAN-party közösségekbe, így nincs rálátásom arra, hogy milyen hányadban használnak izmos notikat ott, de gyanítom, hogy a desktop az elterjedtebb. Adott áron szerintem sokkal nagyobb teljesítmény hozható ki, egyedül a cipelése gond. De a legtöbb ember úgyis csak a lakáson belül használja a notebook masinát, a leggyakoribb indok a helyhiány és az, hogy ez nem éktelenkedik a szobában, mint egy PC.

Ehhez jön még az, hogy egy alsó kategóriás gépen a hűtés sokkal rosszabb (hangosabb, nem olyan hatékony), az illesztések csúnyák, a billentyűzet nem komoly, a kijelző zsanérja gyenge, a gép háza nem elég merev, a festék fél év után lekopik (!), az akksi áthidaló képessége pedig minimális. Ez leginkább a használat során jön elő, amikor már az újdonság varázsa elvész.
Sajnos azt kell mondjam, hogy nem véletlenül olyan drága a Dell és az IBM. Nem akarok flame-et indítani. A legfontosabb az, hogy a vásárló vásárlás előtt felmérje: tényleg kell notebook? Mert játékra szerintem nem éri meg.

De ez csak egy vélemény, nem muszáj foglalkozni vele. Muszáj volt leírnom, mert úgy érzem, hogy esetleg segít másoknak. Ha nem, akkor ugorjátok át nyugodtan :)

Üdv!
.
.
.

#19 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 14:08

Idézet: Sensation - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 13:55

Nekem meg 99,99% hogy EZ lesz (persze nem itt és nem ennyiért)

nézd meg ezt! igaz fele annyi memoria (1GB) és csak linux-szal van, de 73K-val olcsóbb

szerk.: és TL50-es proci  :Đ

Szerkesztette: gene 2007. 06. 14. 14:09 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 15:20

Idézet: Sensation - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 13:55

Elgondolkodtat EZ is. Csak egyedül az a rettenetgyenge integrált vga nem tetszik benne.. (ha X1600 lenne egyből ezt  venném..:D)

Csak óvatosan! Egy csomó notiban 64 bites (!!!!) X1600 Mobility van, amit kb. kenhet a user a hajára, de erről infó sehol sincs a leírásokban.  :omg:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó