HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 09. 22:36

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 17:12

Kicsit bővebben?

Felejtsük el a 350PNF/PNR modellt, meg a 400-as bluestormII-est?
(kéne tápicku egy nemsaját gépbe és én az olcsóbbakat preferálom)

Szerintem ő az új FSP tápokra értette és a 350PNF/PNR már régebbi széria.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#1422 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 10. 08:14

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 16:12

Kicsit bővebben?

Felejtsük el a 350PNF/PNR modellt, meg a 400-as bluestormII-est?
(kéne tápicku egy nemsaját gépbe és én az olcsóbbakat preferálom)

Olyan a belsejük, mintha megvágták volna a büdzsét. 2/3 vagy feleakkora kapacitások, a trafó mérete a BS-II-ben pl. nevetséges, hűtőbordák szánalmasan kicsik (ennek megfelelően el lehet képzelni a hangját is) miközben az alapvető elrendezéshez nem nyúltak, nem nagyobb a kapcsolófreki, stb. Szóval amennyibe kerülnek, annyiért (sőt, olcsóbban) még mindig lehet kapni a régi PNF/PNR szériákat, amik klasszissal jobbak.
Kiábrándító darabok, ráadásul a friss, új kondikkal is nagy terhelés alatt az elfogadhatónál zajosabbak a kimenetek. Erre mit mondjak? Azt, hogy egy átlagos, ezek alá szánt gép az életben nem fog annyit fogyasztani, hogy számítson, azt, hogy a kapacitások hervadásával bajok lehetnek kisebb terhelésen is, vagy azt, hogy a ráírt, maximális és folyamatos terhelhetőségi adatok egyszerűen átverés tárgyát képezik?

FSP, meg bevált kapcsolás, de ha  egyelőre van olcsóbban sokkal jobb is tőlük, akkor mi értelme? Szép fehér a burkolata pl. :D , de nem jobb, nem korszerűbb. A PFC maradt a passzív tekercs, ez is érdekes, mert az aktív olcsóban jön ki anyagáron és belerakható volna, de ezek szerint a fejlesztés alatt is vágták a költségvetést.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1423 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 10. 09:37

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 23:20

FSP legújabbjai szánalmas látványt adnak belülről. Lesz majd teszt hamarosan, azaz látni fogok egyet közelebbről is. GPS jó, bevált, de szünetmentesekre háklis, szinuszos kimenet ajánlott hozzájuk.

Idézet

Olyan a belsejük, mintha megvágták volna a büdzsét. 2/3 vagy feleakkora kapacitások, a trafó mérete a BS-II-ben pl. nevetséges, hűtőbordák szánalmasan kicsik (ennek megfelelően el lehet képzelni a hangját is) miközben az alapvető elrendezéshez nem nyúltak, nem nagyobb a kapcsolófreki, stb. Szóval amennyibe kerülnek, annyiért (sőt, olcsóbban) még mindig lehet kapni a régi PNF/PNR szériákat, amik klasszissal jobbak.

a bluestorm2 , glc/gln széria mióta a legújabb?  köbö 1-2 éve már kaphatóak. idáig senki, sehol egy rossz szót nem szólt rájuk, tőled sem lehetett hallani semmit. most akkor hirtelen mi ez a lehúzás? nem nagyon értem... idáig egy sem került a kezed alá? másnak sem? mert az fsp új sorozata a saga.

Idézet

Szép fehér a burkolata pl.

a bluestormnak mióta fehér a burkolata?  :think:

Idézet

A PFC maradt a passzív tekercs, ez is érdekes, mert az aktív olcsóban jön ki anyagáron és belerakható volna, de ezek szerint a fejlesztés alatt is vágták a költségvetést.

a bs2, gln, glc, saga cuccokra mindenhol azt írják apfc, most hogy is van? bár lehet h itt gyér elektronikai ismereteim miatt nem értek valamit.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 10. 09:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1424 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 10:09

Sziasztok!

Úgy látom most pörög a topic! Felteszem újra a kérdésemet:

Adott CT GPS 400-101AA tápban a venti csapágyasan nyekereg. Kicserélhető egy 12 cm-es silentblade ventire vagy keressek egy másikat hozzá? A venti 12v 0.12amperes

Szerintetek?
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1425 Felhasználó inaktív   Daler 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 01:01

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 9:37

a bs2, gln, glc, saga cuccokra mindenhol azt írják apfc, most hogy is van? bár lehet h itt gyér elektronikai ismereteim miatt nem értek valamit.

Itt van a pontos infó szerintem: http://www.fsplifest...sp?categoryId=1  :up:
daler(kukac)freemail.hu            http://daler.uw.hu           

#1426 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 01:17

Didy nyilvan a Saga szeriat szidta.

#1427 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 08:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 9:37

a bluestorm2 , glc/gln széria mióta a legújabb?  köbö 1-2 éve már kaphatóak. idáig senki, sehol egy rossz szót nem szólt rájuk, tőled sem lehetett hallani semmit. most akkor hirtelen mi ez a lehúzás? nem nagyon értem... idáig egy sem került a kezed alá? másnak sem? mert az fsp új sorozata a saga.

a bluestormnak mióta fehér a burkolata?  :think:

Fogalmam sincs, hogy miért BS-II-t írtam oda :omg: . De komolyan. Viszont utána végig a saga-ról beszéltem, nem tűnt fel? :Đ
A PFC-tekintve a k... nagy tekercset és az ős PNF/PNR változatlan panelét, elég jó eséllyel passzív :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1428 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 10:25

Mostanság mely tápokat érdemes kerülni?
Gondolom a régi slágereket Mercury, Codegen, JNC, Vargánya és tsait már talán nem is árulják, de biztos vannak új, gány márkák és szériák. A topiknyitó hozzászólás óta azért telt el némi idő. Jól jönne egy rövid lista  :respect:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1429 Felhasználó inaktív   szasza76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 11. 10:43

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy Mercury DVD 3783 típusú DivX lejátszóm.
Egyik nap be akartam kapcsolni de a készenléti led világított csak bekapcsolás után, de nem történt semmi.
Aztán furcsa szagot éreztem... Ezek után szétszedtem a lejátszót és úgy vettem észre, hogy a tápegységben 2 db 220mikroFarádos 400V-os tranzistor "szétfolyott".
Vettem újakat, kicseréltem őket, de az első bekapcsoláskor meg a tápban elhelyezett biztosék égett ki.
Megpucoltam a NYÁK-ot a szétfolyomány maradványaitól, ellenőriztem a forrasztásokat, de sehol nem találtam hibát.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond???
Ha kell később tudok mellékelni képet a tápról, de épp lemerültek a fényképző akksik... :s

#1430 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 15:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 10:25

Mostanság mely tápokat érdemes kerülni?
Gondolom a régi slágereket Mercury, Codegen, JNC, Vargánya és tsait már talán nem is árulják

Codegent meg mindig aruljak, Varga Jenone tap most eppen a kinai gyartojuk neve alatt fut, LC Power neven.

#1431 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 18:15

mercury is van még, szintén ipari hulladék.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1432 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 11:11

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 9:43

Fogalmam sincs, hogy miért BS-II-t írtam oda :omg: . De komolyan. Viszont utána végig a saga-ról beszéltem, nem tűnt fel? :Đ
A PFC-tekintve a k... nagy tekercset és az ős PNF/PNR változatlan panelét, elég jó eséllyel passzív :) .

Akkor a Bluestorm II okés, "megvehető"?
Jó tudom, minden megvehető, de nem így értem  :D

#1433 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 16:55

Idézet: szasza76 - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 10:43

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy Mercury DVD 3783 típusú DivX lejátszóm.
Egyik nap be akartam kapcsolni de a készenléti led világított csak bekapcsolás után, de nem történt semmi.
Aztán furcsa szagot éreztem... Ezek után szétszedtem a lejátszót és úgy vettem észre, hogy a tápegységben 2 db 220mikroFarádos 400V-os tranzistor "szétfolyott".
Vettem újakat, kicseréltem őket, de az első bekapcsoláskor meg a tápban elhelyezett biztosék égett ki.
Megpucoltam a NYÁK-ot a szétfolyomány maradványaitól, ellenőriztem a forrasztásokat, de sehol nem találtam hibát.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond???
Ha kell később tudok mellékelni képet a tápról, de épp lemerültek a fényképző akksik... :s

Fogalomhibák!
hogy a tápegységben 2 db 220mikroFarádos 400V-os tranzistor "szétfolyott".
Ilyen tranzisztor nincs :Đ
Sőt ez egy kondenzátor! ;)
Ez a primerkörben van és direktben kapja az egyenirányított 230-at.
320V környékére töltődik fel.

Az a biztosíték csak úgy nem olvad ki.
Polaritások jók?
Egyenirányító graetz nem drót?

#1434 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 17:00

Sziasztok!

Erről a tápról mi a véleményetek?
Nem gyenge az a 17-17A?
Ja igen, a hivatalos honlapon a 3,3-as vagy az 5-ösre más adat van kiírva:
Antec page
De gondolom itt is a két 12-es kör a lényeg.
Szóval, szerintetek melyik tápot választanátok, ha kb ugyanannyiba kerülne ez, vagy egy Corsair 450-es?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1435 Felhasználó inaktív   szasza76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 12. 17:14

stol!

igazad van elírtam, nem tranzi, hanem kondi.
a polaritásra nem gondoltam... :)
basszus !! :D köszi
mégvalami tipp?

Szerkesztette: szasza76 2007. 12. 12. 17:24 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 21:09

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 17:00

Erről a tápról mi a véleményetek?
...
Szóval, szerintetek melyik tápot választanátok, ha kb ugyanannyiba kerülne ez, vagy egy Corsair 450-es?

Egyik Seasonic S12, masik meg egy hijan S13, szoval egykutya.
Papiron az Antec picit erosebb (12V-n 1A a difi), viszont a Corsair sokkal szebben van osszerakva, meg a ventije is halkabb.

#1437 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 00:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 21:09

Egyik Seasonic S12, masik meg egy hijan S13, szoval egykutya.
Papiron az Antec picit erosebb (12V-n 1A a difi), viszont a Corsair sokkal szebben van osszerakva, meg a ventije is halkabb.

Kösz nyunyu! :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1438 Felhasználó inaktív   szasza76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 13. 09:58

Még mindig Stol!

Az egyenirányító az drót.
Ez befolyásol valamit?

#1439 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 02:00

Sziasztok,
Egyszer már jó táptanácsot kaptam itt, így újra kérdezek.
Pentium 4-es (3Ghz) gép, egy vinyó, egy DVD-ROM, semmi extra, valami 128megás videókártya van benne, és egy iszonyú hangos táp. Mint a múltkor most is egy adott weboldalról választhatók, de mivel ez egy másodlagos gép, a legfonotsabb, hogy jó olcsó legyen. Olyan márkanevekkel találkozom, amiket sohasem hallottam: FORTRON és EUROCASE
Szóval valami nagyon low budget, de halk, semmi extra tápot szeretnék innen: http://www.alza.cz/E...ply-unit-p2.htm
A max ráfordítás 1000Kc lenne.
Köszi előre is

#1440 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 07:47

Idézet: szasza76 - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 9:58

Még mindig Stol!

Az egyenirányító az drót.
Ez befolyásol valamit?

Mondjuk következetes ered,ámye. hogy nem egyenirányít :D . Ki kell szedni és rámérni a mögötte lévő területre zárlat ügyében. Ezután berakni egy újat (400V/6A minimum legyen, de inkább 600V/6A) és kipróbálni, olyan módon, hogy egy 100W-os égőt sorbakötsz a táppal, így ha valami esemény van a primer oldalon, ez megvédi a hálózattól.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.