Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 22:30
A továbbiakban is szándékosságot látok a dologban. Akár a kondik minőségét tekintve, akár a kondikat kinyíró kapcsolástechnikát nézve. Mondhatom, mert van ellenpélda is.
Az külön vicc, h úgy csinálják sokhelyen, h a tönkremenő kondi felviszi a tápfeszt, és így valóban kétséges gazdaságossággal javítható hibát generál (Telstar, Osaka, Akai stb. TV.k)
A modemet nem néztem meg tüzetesen. Találtam benne egy karcsú púpostetejűt, és beraktam helyette egy (a piacon 500-ért vásárolt) monitor elektronikából bányászott 35 V-os másikat. Ha jól emlékszem, olyan három V körüli feszültséget mértem rajta. A külső tünet az volt, h a power led nem világított, viszont kihúzott csatik mellett a lan és a DSL led is világított. Meg is szivatott, hétvégén másfél napig átkoztam a szolgáltatót, mert a gép a távoli gép nem válaszol hibaüzenetet adta. Utána raktam be helyette a lényegesen melegebb D-linket.
Nekem egy jó öreg OML 2M-em van. Egy könnyű kis ESR gyorstesztert tervezek építeni, csak nem találtam még olyant, ami tetszik. A Hobby Elektronikán van egy, ami majdnem szimpi, csak kettős tápfeszre tervezett (hálózati) és kicsit nagy. Meg van, ha jól emlékszem, a Conradnak egy kitje, amit láttam. Az több sebből vérző, az LM 324-et elemről az alsó működési feszültségen (3V) üzemeltető kapcsolás.

Súgó
A téma zárva.