HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:02

hali!
Szeretnék venni tápegységet, és én a következő kettőt néztem egy bolt honlapján:
GPS500AB-A 500W Chieftec
COOLCP5012P 500W Coolink

a Chieftec a téma elején a "nem ajánlottak"-hoz tartozik a Coolink pedig az "ajánlottak" hoz oda írva hogy: 450W tól felfelé
Azon akadt meg a szemem hogy a Chieftec 1685 Ft-al drágább, gondolván arra hogy annyival jobb is, mint a Coolink, vagy az más miatt drágább?
nemtudom melyiket vegyem légyszi segítsetek!

#202 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:12

Idézet: Endeavour - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:02

a Chieftec a téma elején a "nem ajánlottak"-hoz tartozik a Coolink pedig az "ajánlottak" hoz oda írva hogy: 450W tól felfelé

Elég rosszul értelmezed a tápajánlót, lévén 1 típus van írva a Chieftec-től, ami nem ajánlott. A kettő közül a Chieftec-et vedd, ha valóban kell neked az az 500W.

Idézet

Chieftec 410-212 (szériahibás készenléti kör, gépre nem veszélyes)

Szerkesztette: Csokis 2007. 05. 14. 10:12 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#203 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:48

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:12

Elég rosszul értelmezed a tápajánlót, lévén 1 típus van írva a Chieftec-től, ami nem ajánlott. A kettő közül a Chieftec-et vedd, ha valóban kell neked az az 500W.

ÚÚ tényleg de bolond vagyok ! :omg:

szerintem jelenleg nem kell nekem azaz 500W de a mostani táppal nemsok mindent tudok csinálni rá van kötve 2 vincseszter (80 és 160gigás 7200, 8mb) egy TV kártya de a két DVD olvasó amiből az egyik ilyen combo szerű csak DVD-t nem ir ha rákötöm + flopyy-t :) leáll lefagy meg minden baja van, a tápot a házzal együtt adták kb 4 éve vettem és 300W van ráírva de még így is néha fura dolgokat művel
+Idővel valószínűleg bővítem a gépet vagyis új:alaplap, proci,videokártya,memória, profibb hangkártya meg miegymás,
ráadásul legyen mán egy rendes tápom
köszi választ

még egy kérdés:
Ezek szabványos méretűek ?

Szerkesztette: Endeavour 2007. 05. 14. 10:55 -kor

#204 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 14:26

hali!
a következő konfignak mekkora táp illik?
300W-os Chieftec elboldogul vele?
20pines tápcsati + a 4-es négyzet alakú

ABIT KN9-S
A64 3500+
1x1 GB DDR2 800Mhz Kingmax
7300GT 256MB
1x250GB SATA2
1X40GB ATA
1XDVD író
2x8cm venti + proci hűtő
hangkártya
floppy
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#205 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 14:32

Idézet: Endeavour - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:48

ÚÚ tényleg de bolond vagyok ! :omg:

szerintem jelenleg nem kell nekem azaz 500W de a mostani táppal nemsok mindent tudok csinálni rá van kötve 2 vincseszter (80 és 160gigás 7200, 8mb) egy TV kártya de a két DVD olvasó amiből az egyik ilyen combo szerű csak DVD-t nem ir ha rákötöm + flopyy-t :) leáll lefagy meg minden baja van, a tápot a házzal együtt adták kb 4 éve vettem és 300W van ráírva de még így is néha fura dolgokat művel
+Idővel valószínűleg bővítem a gépet vagyis új:alaplap, proci,videokártya,memória, profibb hangkártya meg miegymás,
ráadásul legyen mán egy rendes tápom
köszi választ

még egy kérdés:
Ezek szabványos méretűek ?

Az általad leírt konfigot egy 300-as ajánlott táp tökéletesen elviszi, ugyanis a csúcsfogyasztása nincs 250 W az 500 W felesleges.
De ha veszel egy 350-380-as ajánlott típust, bőven elég az is. nekem az amd x2-es konfigomat röhögve viszi egy 380W-os táp, természetesen az ajánlott típusok közül egy... 
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#206 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 17:25

Idézet

Coolink APxxxX széria (gyenge készenléti kör, kondenzátorok)

Nos van egy ilyen tápom, több mint 3 éves. a mai napig lazán viszi a kisebbik gépemet (bd7, cel 2@2,6, 512MB, 9600pro, 2-3hdd, odd)

Most akarom bővíteni: p5n-e sli, 805D (tuningolva persze), 1gb , 7600gt, és ugyanúgy 2-3hdd, odd.

Teljesítményre nem aggódom, de ez a gyenge készenléti kör/kondik dolog ez itt motoszkál az agyamban...

Lecseréljem a tápot? vagy ha szar széria, akkor már kijött volna a hibája? vagy ha ráteszem az új cuccot, ami azért többet fogyaszt, nem lesz belőle probléma?
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#207 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 18:06

Idézet: salaud - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 15:32

Az általad leírt konfigot egy 300-as ajánlott táp tökéletesen elviszi, ugyanis a csúcsfogyasztása nincs 250 W az 500 W felesleges.
De ha veszel egy 350-380-as ajánlott típust, bőven elég az is. nekem az amd x2-es konfigomat röhögve viszi egy 380W-os táp, természetesen az ajánlott típusok közül egy... 

Valóban bőven elég lenne egy kisebb is de mint írtam később többet,nagyobbat akarok majd még beletenni
+ havalamit rákötök plusszban mert kell akkor ne ilyedjek meg
több, mint 1 éve ilyen a gépem és kicsit unom hogy pont a tápegység miatt nem tudom rendesen használni, egyszer veszek most már egy rendes tápot

#208 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 22:00

Idézet: Endeavour - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 19:06

Valóban bőven elég lenne egy kisebb is de mint írtam később többet,nagyobbat akarok majd még beletenni
több, mint 1 éve ilyen a gépem és kicsit unom hogy pont a tápegység miatt nem tudom rendesen használni, egyszer veszek most már egy rendes tápot

Nemrég vettem GPS500AB-A 500W Chieftec tápot. Nagyon jó, rengeteg csatlakozó, jó kiépítés. 18-ropit simán megért! Bőven van benne tartalék, emiatt is vettem. ATX, BTX.
Jó barátság titka, a pontos elszámolás!

#209 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 05. 15. 08:28

didyman az új 400-as és 450-es mercury mennyire megbízható? a 12 centis ventisre gondolok aminek a dobozán már ott figyel hogy mindenféle védelemmel el van látva (KOB AP4450AX).

#210 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 09:21

Sziasztok. Abból nagy probléma lenne, ha a 12V negatívot a számítógépházra kötném? Mert hát ugye az alaplapi csavaroknál az alaplap is fémesen érinkezik a fém házzal. /bár gondolom ez is negatív pólus/
Arról van szó, hogy csináltam LED-es billentyűzet-világítást, és a tápellátást egy molexről venném. Azonban, hogy mobil legyen a dolog, szereltem a gép hátuljába RCA aljzatot, amibe be lehet dugni az RCA apát, a bilentyűzet-világitás vezetékét. Azonban az RCA anya olyan, hogy fémesen érintkezik a negatív pólus a gépházzal. Gond lesz ebből, és próbáljam meg kiszigetelni?
Mert hát az sem lehet véletlen, hogy az 5V-nak, és a 12V-nak is külön negatív vezetéke van, ami a tápból jön, szerintem ha azonos polaritáson lennének, egy vezetéket biztos megspóroltak volna a gyártók. /egyébként minden gépemben Enermax tápokat használok/.

#211 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 09:52

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 10:21

Sziasztok. Abból nagy probléma lenne, ha a 12V negatívot a számítógépházra kötném? Mert hát ugye az alaplapi csavaroknál az alaplap is fémesen érinkezik a fém házzal. /bár gondolom ez is negatív pólus/
Arról van szó, hogy csináltam LED-es billentyűzet-világítást, és a tápellátást egy molexről venném. Azonban, hogy mobil legyen a dolog, szereltem a gép hátuljába RCA aljzatot, amibe be lehet dugni az RCA apát, a bilentyűzet-világitás vezetékét. Azonban az RCA anya olyan, hogy fémesen érintkezik a negatív pólus a gépházzal. Gond lesz ebből, és próbáljam meg kiszigetelni?
Mert hát az sem lehet véletlen, hogy az 5V-nak, és a 12V-nak is külön negatív vezetéke van, ami a tápból jön, szerintem ha azonos polaritáson lennének, egy vezetéket biztos megspóroltak volna a gyártók. /egyébként minden gépemben Enermax tápokat használok/.

Szerintem a házon a föld potenciál van! Magyarul a földelt 230V földelése! Földhurokból adódóan jelentős feszültség eltérések jelenhetnek meg. Olyankor van az hogy ráz(csipked) a ház. Legalábbis én így tudom.

#212 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 11:56

Idézet

az alaplap is fémesen érinkezik a fém házzal.
  :( Nem vagyok elektronikai szakember, de abban biztos vagyok, hogy ez nem igaz! Gondold át kicsit... :think:  Bár Didyman majd megerősít, ha igazam van...
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#213 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 11:58

Idézet: mission - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 10:52

Szerintem a házon a föld potenciál van! Magyarul a földelt 230V földelése! Földhurokból adódóan jelentős feszültség eltérések jelenhetnek meg. Olyankor van az hogy ráz(csipked) a ház. Legalábbis én így tudom.

Nos, egyrészt nem földelt konnektorról megy a gép, másrészt pedig nem hinném, hogy az alaplapi chipek sokáig elviselnék az ilyen csípkedéseket, tekintve, hogy az alaplap fémesen érintkezik a házzal.

#214 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 12:00

Idézet: salaud - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 12:56

:( Nem vagyok elektronikai szakember, de abban biztos vagyok, hogy ez nem igaz! Gondold át kicsit... :think:  Bár Didyman majd megerősít, ha igazam van...

Lehet persze hogy tévedek, engem mindenesetre az téveszt meg, hogy a rögzítő csavarok környéke minden alplapon cinezve van, - gondolom nem hülyeségből.

#215 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 12:19

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 12:58

Nos, egyrészt nem földelt konnektorról megy a gép, másrészt pedig nem hinném, hogy az alaplapi chipek sokáig elviselnék az ilyen csípkedéseket, tekintve, hogy az alaplap fémesen érintkezik a házzal.

Földeletlen konektorról megy a pc-d? Gratulálok! Majd ha száradnak ki a táp kondik és rázni fog a géped akkor ne csodálkozz!

#216 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 12:35

Idézet: mission - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:19

Földeletlen konektorról megy a pc-d? Gratulálok! Majd ha száradnak ki a táp kondik és rázni fog a géped akkor ne csodálkozz!

Hát nem tudom, gondolom a védőföldelésre gondolsz, mert az nálam nincs bekötve. És elmesélem érdekességképpen, hogy több mint öt éve erről megy a gép, és semmi problémám nincs vele. Igaz, kizárólag márkás tápot használok, csak Enermaxot, mint említettem, és gőzöm sincs mi baja lehetne a gépnek, ha megkapja a fázist, megkapja a földet, szerintem ennél többre nincs is szüksége.Az áram van hol befollyon, van hol eltávozzon, a gépem pedig hasznosítja a különbséget. Ennyi.

#217 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:14

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:35

Hát nem tudom, gondolom a védőföldelésre gondolsz, mert az nálam nincs bekötve. És elmesélem érdekességképpen, hogy több mint öt éve erről megy a gép, és semmi problémám nincs vele. Igaz, kizárólag márkás tápot használok, csak Enermaxot, mint említettem, és gőzöm sincs mi baja lehetne a gépnek, ha megkapja a fázist, megkapja a földet, szerintem ennél többre nincs is szüksége.Az áram van hol befollyon, van hol eltávozzon, a gépem pedig hasznosítja a különbséget. Ennyi.

Védőföldelésre, igen. Az a baj hogy az emberek többsége így gondolja mint Te, ha meg baj van csodálkoznak! Villanyszerelő (is) vagyok, tudom miről van szó. Érintésvédelmi szempontból baleset veszélyes. És a túlfeszültség védelem sem ér semmit, ha egyáltalán van valami. Én is tudnék mesélni eseteket, amikor ráz a víz, nullát szakít a kapcsoló, és egyebek. Dehát jólvan az, amíg nics baj, addig nincs baj szemlélet! Részemről ennyi!

#218 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 14:00

Idézet: Charles - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 21:41

Adott egy AMD XP alapra épülő gép, 3 éves. Passzív VGA van benne meg egy GT hűtő.

Mégis, sercegő, ciripelő hangok jönnek ki belőle. A CPU venti nem lehet az, ezen kívül pedig csak a tápban van venti.

- A sercegés néha felerősödik, mintha ropogás, pattogás lenne
- A monitoron sok vékony barna csík jelenik meg, néha a hanggal, néha külön is...

Memória ok, memtest-el. VGA ok, 3dmark 2001-el nézve nem fagy. Vinyó OK smart szerint. A monitor más géppel (laptop) kipróbálva OK.

A táp egy 300W-os DTK, fekvő házban, amiben cirka 3 éve vettem. Lehet ez táphiba?
Alaplapi kondik nem púposak. (PCChips 848A 2.1 lap).

Üdv!

Erre valaki valamit?

Tápcsere? DTK táp ennyit bírt?  :confused:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#219 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 18:24

Idézet: Endeavour - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 18:06

egy 350-es fsp elvisz egy x1950xtx-et meg egy c2d procit, 2 winchestert és egy optikai meghajtót.
szerinted ennél is komolyabb bővítésbe kezdesz? szerintem nem.
tápot sem lehet előre 3 évre venni. sajnos ugyanugy cserélgetni kell ha fejlesztesz mint minden mást.
tengerszám jönnek ki az uj csatlakozók (s-ata, pci-e 2*3 pin, pci-e 2*4 pin, stbstb) meg az uj fejlesztések, a tápok is elavulnak.
fogyasztói társadalomban élünk, ezt a gyártók erőltetik ránk.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#220 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 18:25

Idézet: mission - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 14:14

Védőföldelésre, igen. Az a baj hogy az emberek többsége így gondolja mint Te, ha meg baj van csodálkoznak! Villanyszerelő (is) vagyok, tudom miről van szó. Érintésvédelmi szempontból baleset veszélyes. És a túlfeszültség védelem sem ér semmit, ha egyáltalán van valami. Én is tudnék mesélni eseteket, amikor ráz a víz, nullát szakít a kapcsoló, és egyebek. Dehát jólvan az, amíg nics baj, addig nincs baj szemlélet! Részemről ennyi!

Hát nézd, lehet hogy villanyszerelő a szakmád, de én azt akkor is hülyeségnek tartom, hogy attól száradnak ki a kondik, mert a ház nincs védőföldre kötve. Ez két teljesen különálló dolog, nem kéne mellébeszélni. A kondik egy idő után mindenhogy kiszáradnak, és az a hőtől van, a disszipációtól. A számítógépház pedig majd csak akkor fog rázni, ha netán valamelyik vezeték forrasztása elengedne, és hozzáérne a ház falához. De ekkor persze már a gép sem működne. A tápegységbe épített tűlfeszültség-védelemnek megint az égadta világon semmi köze nincs a védöföldelés meglétéhez vagy nemlétéhez, és ezt Neked, villanyszerelőnek kellene a legjobban tudni.
Egy tök laikus nagy valószinüséggel elhiszi amiket mondasz, és talán meg is ijed tőle, azonban itt a HWSW-n nem kellett volna ilyeneket leírnod.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.