Elküldve: 2008. 07. 30. 23:26
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy ilyen konfigom:
Core2 Duo E8200
Asus P5K alaplap
2 GB mem
EVGA 8800GTX
1 dvd író, 2 vinyó
(semmi nincs húzva)
És ezt (naivan) egy Asus 550W P-55GA táppal gondoltam meghajtani.
Hasonló jelenséget produkál,mint amit SHADOW tapasztal, bekapcsolás után se kép se hang, csak a ventik pörögnek, meg a hdd és a dvd író. Van egy régebbi konfigom (Pentium D, MSI 945P alaplap, 2 GB mem, MSI 7900GT) azzal is ezt csinálta ez a táp.
Volt garis szervízben, "megjavították" azóta a régi konfigot simán viszi. Először vitte az újat is de pár nap után elkezdett furcsán viselkedni a gép: nagy terhelés esetén belassult a rendszer óra. Konkrétan 3DMark 2006-ot futtatva volt olyan rész, ahol az időmérő egy valós másodperc alatt csak egy tized másodpercet számolt. A másik monitoromon a Windows óráját is megnyitottam, mert nem akartam hinni a szememnek, de tényleg totál belassul az óra olyankor. Valahol olvastam, hogy ilyet akkor csinál a gép, ha csökken a feszültség.
Ja és a 12V BIOS menüben nézva csak 11.8V, Windowsból 11.14V alapjáraton, 11.04V terhelés alatt, ez gondolom gáz. (szoftveres mérés; tudom, nem mérvadó, de csak ez van)
Nem tudom, jelent-e valamit de a videokártya kikapcsolás után élesen, folyamatosan halkulva sípol kb 1 másodpercig. Gondolom így jelzi, hogy nem kap elég áramot. De ilyet csak kikapcsolás után csinál, akkor se mindig.
A fórumot olvasgatva egyre erősebb bennem a gyanú, hogy a táp nem bírja el a gépet.
Szóval szerintetek tápgond, vagy más?
Milyen tápot javasoltok a fentebbi konfighoz (nem akarom tunningolni)?
Előre is köszönöm!
Csaba