Érdekesség:
Kb. 1,5-2 hete raktam össze az aláírásomban szereplő konfigot.
Ami nekem meglepő volt, hogy első nekifutásra benthagytam az előző rendszeremben tökéletesen üzemelő AeroCool AeroPower II 550W-os PFC-s tápomat, amivel a Vista64 telepítésénél még nem is volt semmi gubanc, de utána sajnos annál több.
A Vista nem volt képes újraindulni, azaz újraindításkor szépen leállt és nem is tudtam elindítani, amíg a tápot ki-be nem kapcsoltam. Aztán minden nagyobb videokártya igényű programnál hard reset. (még egy sima SD teljesképernyős filmnél is)
Az APC szünetmentes progija szerint a legnagyobb teljesítményfelvétel 280W... bár ezt nem veszem készpénznek.
Ennek a rendszernek kevés lenne az 550W? Mi van ha egy második videokártyára is beruháznék (SLI), kevés lesz a Chieftec 650W-ja is?
Vagy a másik lehetőség az, hogy az 1-2 éves táp adta meg magát és nem volt képes a névleges teljesítménye közelébe se menni!?
Aztán ott van az a dolog, hogy ez az AeroPower II csak 20-as alaplapi fő csatlakozóval (+ a 4-es CPU csati) van szerelve, míg az alaplapom 24-est igényel. Próbáltam, hogy csak simán a 20-ast dugtam a 24-es aljzatba, és próbáltam 20->24-es átalakítóval is. Nem vettem észre különbséget. Ugyanúgy rossz volt.
De nem hiszem, hogy ez utóbbi dolog lehet a ludas... de ki tudja.
Jelenleg ezzel a Chieftec táppal stabil a rendszerem, mint az atom. Minden 3Djáték vagy HD film hasít, ahogy kell. Na ja, nem is volt olcsó...
Szerkesztette: 77Kilroy 2008. 10. 29. 15:11 -kor
Intel Core 2 Quad 9300 + ASUS P5E3 + 4*1GB DDR3 Corsair + ASUS GeForce 9600GSO + 22" Samsung T220 + 2* WD 500GB SATA2 HDD + Chieftec GPS-650AB + Chieftec BA01BD