Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 7:08
Köszy a válaszokat!
Bocsánat, én felejtettem még mindig el a táptípust. Igyekszem pótolni, gép elé kerülök remélem nem soká.
Annyit tudok, hogy a táp jó 8 hónapja 24/7-ben megy, de most került be a gépbe (2 hete) egy sata-s hdd (1TB). S pár napja rakoncátlankodik. Addik kutya baja - egyetlen szabálytalan művelet sem volt. Keveset vagyok sajnos előtte, de megnéztemÍ: naponta vagy 30-szor újraindul, renszertelenül. Van, hogy 2 percen belül, van, hogy 5 óra üzem után.
Úgyhogy még jövök vissza... Köszy a segíséget, utánanézek. Tényleg sok az urban legend. Tápokhoz nem értek, de sajnos abban mindenki megerősített, hogy a 1950xt az olyan széria, ami kicsit többet zabál (még akkor is, ha a 30A túlzás).
ps.: ugyanezen konfig alatt már egy noname 400W-os táp meghalt, pedig nem melegedett, semmi más kín nem volt, 1 évig ment folyamatosan, az "utolsó" 1 hónapban viszont napi 4-5 órát játszottam vele (dead space), aztán nem indult el a gép, semmi életjelenség. Nem is gyanakodtam, de mivel nem derül már ki, gondolom, nem bírhatta a táp. Szaga volt a végén, amikor meghalt. De szerencsére semmit nem ölt meg.
Utána került bele kb. 8 hónapja a mostani táp, eddig (a legutóbbi hdd beszereléséig) semmi, de semmi probléma nem volt vele, viszont nem is játszottam, tehát kb. 8 hónapja a windows asztal futott csak.
Nyilván egyértelműen nem valószínű, hogy ki fog derülni, mi volt a "szűk keresztmetszet", azért az gyanús, hogy 1 hónap intenzív játék után leég a táp, amivel előtte cirka 1 évig nem volt gond. Nyilván nem szakvélemény ez, csak egy apróság - talán nincs jelentősége. Mint ahogy talán annak sem, hogy a mostani hiba azóta jelentkezett, amióta a szobában kb. 7-8 fokkal melegebb van. Pedig a hűtés kiváló, a proci 31 fokos (szenzor szerint), bordák hidegek, a ház nyitott, táp enyhén langyosat fúj, csak a VGA melegszik egy kicsit (masszív hűtője van, a hőcső bizony idle állapotban is forró), de szenzor szerint 50 fokos, terhelve 65-70.
Szerkesztette: Warrior 2009. 07. 03. 11:10 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."