HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#3861 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 12. 22:09

Talán akad, egy típust mondj róla!

Pontos típusát a ventinek nem tudom a táp az a GPS -560AA-s sorozatba tartozik és 12 cm-s venti kell neki .
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3862 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 14:17

Sziasztok!

Van egy kis problémám:
A tápom egy kb 3 éves Corsair VX450W, amivel sokáig semmi gondom nem volt. Később (kb egy éve) alaplapot cseréltem (Giga 770-DS3 rev 1.0 -> 770-UD3 rev 2.0). A csere után néha nem akart indulni a gép, ilyenkor kihúztam a 24 pines tápcsatit, visszadugtam és minden oké. Néhány alkalom után a hibajelenség megszűnt. Azóta használom a masinát rendesen és újraindulásom már hónapok óta nem volt. Tegnap viszont egyszercsak elment a kép, majd egy csippanással újraindult a masina....pár perc után megismétlődött a dolog, míg végül már alig akart bejönni (csökkentett módban OK). Rendszer visszaállítással látszólag megoldódott a probléma, így neteztem egy órát, majd nekiugrottam az SC2-nek. Játék közben kb 45 perc után, megint újraindult. Az eseménynaplóban a kritikus bejegyzés: Kernel Power. Utána csökkentett módban Prime 95, víruskeresés, néhány driver cserélés történt (pl X-Fi hangkártya illesztő, amiből volt ajánlott frissítés), majd memtest86. Ma benyomtam a vasat és ment is másfél órát (net, Furmark, lemezírás stb), amikor már kezdtem örülni, újból újraindult. Sőt újraindulások sorozata következett (csökkenett mód sem jött be), míg végül meg se nyikkant a bekapcsoló gombra! Na szép, gondoltam...már kissé idegesen. Eszembe jutott, hogy újból ki-be dugom a 24 pines tápcsatit és ekkor vettem észre, hogy ez egyik tüskéből hiányzik egy érintkező! Megkukkantottam, de nem maradt az alaplapban. Mivel megvan még az előző deszka is a dobozában, abban is megsasoltam, de ott sem láttam. Gondolom nem normális, ha hiányzik az a bigyó. Most visszadugva újból megy a masina, de aggaszt ez a hiányosság.
Okozhatja-e ez az újraindulást, úgy, hogy hónapokig semmi baja nem volt? Érdemes-e szervízbe vinni a tápot, vagy esetleg egy régi szutyokból átaplikálhatok egy olyan érintkezőt? Ahogy nézem a lenti ábrát, úgy tűnik (már csak emlékezetből), hogy valamelyik földelés vagy esetleg a +5V érintkezője hiányzik. :(
Kép

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 18. 14:20 -kor

#3863 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 18. 15:17

Sziasztok!

Van egy kis problémám:
A tápom egy kb 3 éves Corsair VX450W, amivel sokáig semmi gondom nem volt. Később (kb egy éve) alaplapot cseréltem (Giga 770-DS3 rev 1.0 -> 770-UD3 rev 2.0). A csere után néha nem akart indulni a gép, ilyenkor kihúztam a 24 pines tápcsatit, visszadugtam és minden oké. Néhány alkalom után a hibajelenség megszűnt. Azóta használom a masinát rendesen és újraindulásom már hónapok óta nem volt. Tegnap viszont egyszercsak elment a kép, majd egy csippanással újraindult a masina....pár perc után megismétlődött a dolog, míg végül már alig akart bejönni (csökkentett módban OK). Rendszer visszaállítással látszólag megoldódott a probléma, így neteztem egy órát, majd nekiugrottam az SC2-nek. Játék közben kb 45 perc után, megint újraindult. Az eseménynaplóban a kritikus bejegyzés: Kernel Power. Utána csökkentett módban Prime 95, víruskeresés, néhány driver cserélés történt (pl X-Fi hangkártya illesztő, amiből volt ajánlott frissítés), majd memtest86. Ma benyomtam a vasat és ment is másfél órát (net, Furmark, lemezírás stb), amikor már kezdtem örülni, újból újraindult. Sőt újraindulások sorozata következett (csökkenett mód sem jött be), míg végül meg se nyikkant a bekapcsoló gombra! Na szép, gondoltam...már kissé idegesen. Eszembe jutott, hogy újból ki-be dugom a 24 pines tápcsatit és ekkor vettem észre, hogy ez egyik tüskéből hiányzik egy érintkező! Megkukkantottam, de nem maradt az alaplapban. Mivel megvan még az előző deszka is a dobozában, abban is megsasoltam, de ott sem láttam. Gondolom nem normális, ha hiányzik az a bigyó. Most visszadugva újból megy a masina, de aggaszt ez a hiányosság.
Okozhatja-e ez az újraindulást, úgy, hogy hónapokig semmi baja nem volt? Érdemes-e szervízbe vinni a tápot, vagy esetleg egy régi szutyokból átaplikálhatok egy olyan érintkezőt? Ahogy nézem a lenti ábrát, úgy tűnik (már csak emlékezetből), hogy valamelyik földelés vagy esetleg a +5V érintkezője hiányzik. :(
Kép

Megnyugtatlak mert nem hiányzik belőle semmi, az én tápomon sincs ott érintkező, (azaz a 24-es csatiból hiányzik 1db), az újraindulások 100%, hogy nem ettől vannak.

(Itt a gyártó oldalán is látszik, hogy ott hiányzik: Link)
Kép

Gondolom a szokásos alaplapi mizéria megvolt már (cmos clear, bios update, elemcsere...)

Szerkesztette: Trebron09 2010. 09. 18. 15:05 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3864 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 09. 18. 17:02

Megnyugtatlak mert nem hiányzik belőle semmi, az én tápomon sincs ott érintkező, (azaz a 24-es csatiból hiányzik 1db), az újraindulások 100%, hogy nem ettől vannak.

(Itt a gyártó oldalán is látszik, hogy ott hiányzik: Link)
Kép

Gondolom a szokásos alaplapi mizéria megvolt már (cmos clear, bios update, elemcsere...)

Köszi ez részben megnyugtató! Nem olcsó táp, hogy csak úgy cserélgessem....viszont a hiba akkor máshonnan ered. Megpróbálom kipattintani az X-Fi kártyát és alaplapira menni, mert van egy gyanúm vele kapcsolatban (múlthéten néha furcsán recsegett). Ha nem ez, akkor esetleg VGA (bár furmark alatt stabil) vagy a deszka...esetleg még szoftveres, ami jó lenne anyagilag, de nem akarok újratelepíteni.
Köszi mégegyszer! :)

#3865 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 15:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 18. 16:12

Köszi ez részben megnyugtató! Nem olcsó táp, hogy csak úgy cserélgessem....viszont a hiba akkor máshonnan ered. Megpróbálom kipattintani az X-Fi kártyát és alaplapira menni, mert van egy gyanúm vele kapcsolatban (múlthéten néha furcsán recsegett). Ha nem ez, akkor esetleg VGA (bár furmark alatt stabil) vagy a deszka...esetleg még szoftveres, ami jó lenne anyagilag, de nem akarok újratelepíteni.

Szerintem ha a FurMark/Vantage lefut, akkor biztos nem vga hiba, ez vagy szoftveres vagy alaplap lesz. (tuning nélkül is csinálja?)
:( :s

Szerkesztette: Trebron09 2010. 09. 18. 15:20 -kor

.-= Vasak =-.

#3866 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 09. 18. 17:18

Szerintem ha a FurMark/Vantage lefut, akkor biztos nem vga hiba, ez vagy szoftveres vagy alaplap lesz. (tuning nélkül is csinálja?)
:( :s

Ohne tuning (csak kíváncsiságból meg bencsmárkversenyből szoktam, azt is alapfeszen). Sajnos ezzel a alaplapppal már az elején tapasztaltam hasonlót, de utána hosszú időre megszűnt...érdekes. Az X-Fi extremegamer kártya meg néha vacakol (béna creative driver), de nem hiszem, hogy úgy lelőné a gépet, hogy utána a bekapcsra meg se nyikkan. Valami zárlat lehet, de hogy hol, az még kérdéses. Cseréltem tápkábelt is, de az sem oldotta meg. HD Sentinel azt mondja a lemezek kiválóak, a hőmérsékletek rendben, a CPU és VGA tesztek lefutnak (a restartok amúgy sem a terheléstől voltak, de full random, kék képernyő nélkül). Most a ki-be dugással úgy tűnik megint OK (kopp-kopp).

#3867 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 18. 16:12

Én megpróbálnám még a helyedben, hogy a gépből kipakolnék ezt-azt, hátha a táp teljesítménye kevés (idővel a kondenzátorok száradnak, akármilyen minőségi tápnál is), és azért indul néha újra. Hagyj benne csak egyetlen merevlemezt és vegyél ki minden más nélkülözhető cuccot és próbáld úgy használni. Vagy akár az is lehet, hogy az ATX csatlakozónál nem elég szoros az érintkezés. Tapogasd meg, hogy nem melegszik-e rendellenesen a csatlakozó.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3868 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 18. 16:44

Ohne tuning (csak kíváncsiságból meg bencsmárkversenyből szoktam, azt is alapfeszen). Sajnos ezzel a alaplapppal már az elején tapasztaltam hasonlót, de utána hosszú időre megszűnt...érdekes. Az X-Fi extremegamer kártya meg néha vacakol (béna creative driver), de nem hiszem, hogy úgy lelőné a gépet, hogy utána a bekapcsra meg se nyikkan. Valami zárlat lehet, de hogy hol, az még kérdéses. Cseréltem tápkábelt is, de az sem oldotta meg. HD Sentinel azt mondja a lemezek kiválóak, a hőmérsékletek rendben, a CPU és VGA tesztek lefutnak (a restartok amúgy sem a terheléstől voltak, de full random, kék képernyő nélkül). Most a ki-be dugással úgy tűnik megint OK (kopp-kopp).

Nekem is volt olyan még a 4670-el, hogy random fekete képernyőt kaptam, és látszólag nem volt kékhalál, de valójában a "háttérben" volt, csak nem írta ki, szedd le ezt a programot, ez kiírja, hogy volt-e kékhalál és mikor:
WhoCrashed
.-= Vasak =-.

#3869 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2010. 09. 18. 17:50

Én megpróbálnám még a helyedben, hogy a gépből kipakolnék ezt-azt, hátha a táp teljesítménye kevés (idővel a kondenzátorok száradnak, akármilyen minőségi tápnál is), és azért indul néha újra. Hagyj benne csak egyetlen merevlemezt és vegyél ki minden más nélkülözhető cuccot és próbáld úgy használni. Vagy akár az is lehet, hogy az ATX csatlakozónál nem elég szoros az érintkezés. Tapogasd meg, hogy nem melegszik-e rendellenesen a csatlakozó.

Elvileg ebben csak japán szilárd kondik vannak....talán ezért is adtak rá 5 év garit. Radásul terhelést bírja, míg az újraindulások legtöbbször terheletlen állapotból indúltak. Persze kikapok pár nélkülözhető hardvert, hátha. A csatlakozási probléma (kontakthiba) még logikusnak tűnik...
Köszi a segítségeket!

A Who crashed analizálás után ennyit mondott:

Idézet

Crash dumps are enabled and no valid crash dumps have been found on your computer. In case your computer does experience sudden reboots it is likely these are caused by malfunctioning hardware, power failure or a thermal issue.

Nem túl jó...lehet kontakt vagy zárlat esetleg egyéb meghibásodás, ami megintcsak lehet a tápban, alaplapon vagy ki tudja még hol. Most szerencsére megint OKé a masina a dugdosás után, meg mennem is kell, de majd holnap szétkapkodom...ez is jó program, de a starcraftozás jobb lett volna :(

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 18. 16:16 -kor

#3870 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 13:18

én is túlmelegedésre gondolnék, ami akár a tápban is lehet.
belenézve a ventirácson át semmi nem látszik rendellenesnek?
gondolom az alaplapon az összes kondi okés
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#3871 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: gemini - Dátum: 2010. 09. 19. 15:18

én is túlmelegedésre gondolnék, ami akár a tápban is lehet.
belenézve a ventirácson át semmi nem látszik rendellenesnek?
gondolom az alaplapon az összes kondi okés

Igen a lapon is szilárd kondik vannak, meg a táp is "prémium" minőség...persze ettől lehetnének hibásak (az Ipon garanciás ügyintézésnél anno csodálkoztam is, hogy a polcon ott van a srác mögött leadva többek között 2-3db VX450W is).
Most viszont új dolgot fedeztem fel: Első körben kikaptam a hangkártyát, de nem segített viszont az újraindulás előtt a VGA hátulján felvillan egy piros led! Kikaptam a karit, jól megtakarítottam (nem volt vészes, de poros volt)...úgy látom a ventije már nem annyira gördülékeny, de nem is feszül erősen.
A felvillanó led fölött egy Over Temp Protection felirat virít....hoppá. Most megy a masina, forog a venti és a jelenlegi hőmérsékletek: GPU: 38C, DISPIO: 38,5C, MEMIO: 36,5C és SHADERCORE: 32,5C
Lehet, hogy a venti nem mindig pörög fel? Most így műxik a dolog, de szemmel tartom. Szrencsére van a polcon egy 2600XT, de van egy Zalman VGA hűtőm is (mondjuk inkább leadnám gariba, ha marad a probléma).

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 19. 16:14 -kor

#3872 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 19. 17:11

Lehet, hogy a venti nem mindig pörög fel? Most így műxik a dolog, de szemmel tartom. Szrencsére van a polcon egy 2600XT, de van egy Zalman VGA hűtőm is (mondjuk inkább leadnám gariba, ha marad a probléma).

Vagy esetleg pörög, de a berakodás miatt nem tudta elég hatékonyan hűteni.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#3873 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 19. 17:11

Igen a lapon is szilárd kondik vannak, meg a táp is "prémium" minőség...persze ettől lehetnének hibásak (az Ipon garanciás ügyintézésnél anno csodálkoztam is, hogy a polcon ott van a srác mögött leadva többek között 2-3db VX450W is).
Most viszont új dolgot fedeztem fel: Első körben kikaptam a hangkártyát, de nem segített viszont az újraindulás előtt a VGA hátulján felvillan egy piros led! Kikaptam a karit, jól megtakarítottam (nem volt vészes, de poros volt)...úgy látom a ventije már nem annyira gördülékeny, de nem is feszül erősen.
A felvillanó led fölött egy Over Temp Protection felirat virít....hoppá. Most megy a masina, forog a venti és a jelenlegi hőmérsékletek: GPU: 38C, DISPIO: 38,5C, MEMIO: 36,5C és SHADERCORE: 32,5C

A piros led a vga-n akkor szokott világítani ha nem kap elég áramot. (Persze a túlmelegedést is jelezheti, de ha annyi hőfok amit írtál, akkor nem szabadna világítania.) Told be a 2600XT-t a gépbe és azzal nézd meg mi a szitu. ;)

Szerkesztette: Trebron09 2010. 09. 19. 16:20 -kor

.-= Vasak =-.

#3874 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 09. 19. 18:19

A piros led a vga-n akkor szokott világítani ha nem kap elég áramot. (Persze a túlmelegedést is jelezheti, de ha annyi hőfok amit írtál, akkor nem szabadna világítania.) Told be a 2600XT-t a gépbe és azzal nézd meg mi a szitu. ;)

Igen az is lehet, bár nekem gyanus, hogy sima 2D-ben Powerplay mellett nem kap elég áramot a PCIe 2.1-ről (ha netán a 6 pines dugó lenne a hunyó). Mondjuk tegnap a furmark simán ment, igaz csak 6 percig nyomtam és hallottam is, hogy felpörög a vga venti). Most megy....várok egy darabig, ha újraindul megint, jöhet a 2600xt. Várok egy képernyő kikapcsolást mindjárt....ma amikor hazajöttem rendesen felállt a rendszer, majd magára hagytam a gépet. Mikor visszajöttem már kikapcsolt a képernyő (így van beállítva, asszem 5 perc)...megmozgattam az egeret és nem jött a kép csak egy újraindulás...na ekkor kaptam ki a hangkártyát első körben és fedeztem fel a piros ledet, ami az utána következő sorozatos restartokat fényparádéval előzte meg.
Szerencsére van most nálam egy 450W-os Deer tápegység is...nem nagy durranás, de egy teszt erejéig az is bevethető.

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 19. 16:35 -kor

#3875 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 19:15

Na továbbjutottam: A 2600XT-vel is restartolt a masina...
Maradt a táp vagy az alaplap. Az alaplapon úgy látom az északi híd bordája igen lazán kapaszkodik! Pár perc eltelte után is meleg a bordázat...talán ez lehet még a gond. De mitől lazult le? A nyarat is simán bírta a cucc. Egy tápcserét is kipróbálhatok még...pfff...jól megszivat a szerkezet, pedig próbáltam adni a minőségre...
Ja a VGA-n a piros led bekapcsláskor felvillan. Szerintem amikor láttam villogni az már a reset következménye lehetett.

Szerkesztette: Nurba 2010. 09. 19. 19:18 -kor

#3876 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2010. 09. 19. 19:15

Na továbbjutottam: A 2600XT-vel is restartolt a masina...

A szoruló ventillátor tengelyét le lehet tisztítani és újrazsírozni (Ha golyóscsapágyas, azt is rendbe lehet tenni.)
A lelazult hűtőborda alá is be lehet nézni, friss szilikontrutyival (paszta, sűrübb szilikonzsír) átkenni.
A tápban tud még feszültségeséses hibát okozni a nagyáramu utakon egy forrasztási hiba is, célszerü szép akkurátusan ezeket a vonalakat egy kis gyantával megtámogatottan átforrasztani.
A kondenzátorok állapotvizsgálatához egy közelítő lehetőség az érzékszervi vizsgálat (az ellenállásnövekedett (száradó) kondenzátor van amikor kiszúrható a nagyobb hőfoka alapján tapogatással).

#3877 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 22:55

Most, hogy visszaraktam a 4830 kártyát és megnyomogattam a chipsetbordát megy a masina már 220 perce! Volt közben youtube-olás, clear sky bencsmárk és egy bő óra SC2. Ha holnap újrakezdi, kipróbálom a másik tápot...
Köszi mégegyszer mindenkinek a segítséget és a tanácsokat! :)

#3878 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 20. 06:54

Hehe, szilárdelektrolitos, hát persze. Mind az benne, kivéve a primer oldalon a PWM/PFC vezérlő tápját, ott virít benne egy még csak nem is japán kondi. A VX450 amúgy is egy elég vegyes gép, forraszhibás szeret lenni, kicsit melegre fut, ha nagyobb terhelést lát. Ha nincs nagyon terhelve, akkor azért nem szokott baja lenni, a te géped azért nem egy nagyon izmos terhelés, a lapkakészlet nyomkodás miatt meg szerintem is inkább az alaplap lesz a hunyó.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3879 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 09. 20. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 20. 07:54

Hehe, szilárdelektrolitos, hát persze. Mind az benne, kivéve a primer oldalon a PWM/PFC vezérlő tápját, ott virít benne egy még csak nem is japán kondi. A VX450 amúgy is egy elég vegyes gép, forraszhibás szeret lenni, kicsit melegre fut, ha nagyobb terhelést lát. Ha nincs nagyon terhelve, akkor azért nem szokott baja lenni, a te géped azért nem egy nagyon izmos terhelés, a lapkakészlet nyomkodás miatt meg szerintem is inkább az alaplap lesz a hunyó.

Jaja forraszhibás az ólom mentes technológia miatt mert ha rendesen készítenék akkor nem engedne el benne a forrasztás, legtöbb esetben már a sorról valólekerülés után felreped a forrasz a lehülése közben és eléggé okszidálódik is ha kemencében nem kap az okszidációt gátlógázból pl nitrogénből.
De ez minden típusra igaz lehet ez amit ezzel a technológiával gyártottak talákoztam már új táppal is ami ilyen hibával volt nálam hogy el engedte vagy felrepedt a forrasztás.
Volt olyan hogy sípolt a táp és ki derült azért mert a primeroldali kondinál repedt volt a forrasztás mert áthúzott és azért sípolt.
Pedig ebben az ár kategóriában már nem lenne szabad ilyesminek előfordulnia.
Úgy hogy teljesen igazat adok neked Didyman.

Szerkesztette: adax01 2010. 09. 20. 17:37 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3880 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 18:48

Már biztosan nem a táp....
Kb 2 napig ment a gép egyhuzamban 3-4 órákat, de ma megint restartolgat!
Amit tudok, hogy nem segített a vga, hangkártya, a tápkábel és a tápegység cseréje sem. Egyik tesztből kimaradt az optikai meghajtó is illetve a két memoriamodulból egyet-egyet kivéve is megmaradt a probléma. Nem ráz a ház oldala, nem tapasztalok túlmelegedést (talán csak az északi híd bordája meleg....de ha meleg, akkor valszeg érintkezik is). Szerintem innen már csak az alaplap, esetleg a CPU maradt. Procit is tudok cserélni...van a polcon egy X2 4600+...talán még azt megsasolom és ha nem segít, megy a deszka gariba....nagyon örülök :(

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.