HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:40

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:11

Kedves didyman!

Várom ám a válaszodat, mert akkor van esélyem, hogy 72 órán belül kicseréljem ezt a tápot, ha tényleg ekkora gáz ... csak mondd el miért!

Köszönettel!

Ismétlésül: TÁP1, TÁP2

:offtopic:
Ha veszed a fáradtságot, és elolvasod a fórum táptopic elején lévő ajánlott/nem ajánlott tápok listáját, a nem ajánlott részben találod a tápod. Csak Diddyman-nek tele van már a töke a nemolvasó, egyből kérdező emberekkel, és tövig kopott már a tíz ujja, mikor oldalanként leírja ugyanazt... :sandor:
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#582 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:51

Idézet: zoolio - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 10:00

Köszönöm, megtaláltam a jumpert.

Olvastam, hogy a mai tápokon nincsen -5V. Az én tápomnak van ilyen kimenete, tápcserénél okozhat problémát a -5V hiánya? A 20 tűs csatin van a fehér vezeték, a mai tápokon hogy-hogy nincs, nem szabványos ez a csati? Akkor helyette mi van azon a helyen?

THX

:up:

Tudtommal okozhat gondot, vagyis nem fog menni olyan táppal a géped. Ha neten rákeresel az ATX szabványokra akkor találsz magyar nyelven is leirásokat hogy miért és mi változott.
Az új alaplapok nem igénylik ezt a feszültséget ezért az új tápok nem is adják.
De majd esetleg mások akik jobban vágják a témát elmondják ha nem találsz semmit.

#583 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:57

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 8:11

Kedves didyman!

Várom ám a válaszodat, mert akkor van esélyem, hogy 72 órán belül kicseréljem ezt a tápot, ha tényleg ekkora gáz ... csak mondd el miért!

Köszönettel!

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4860717
ajánlott olvasmány: https://forum.hwsw.h...act=Search&f=20
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#584 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:15

csoda northq táphoz ajánlott videó

http://stol.extra.hu...Q_vs_FSP350.wmv

#585 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:54

Idézet: salaud - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 10:40

:offtopic:
Ha veszed a fáradtságot, és elolvasod a fórum táptopic elején lévő ajánlott/nem ajánlott tápok listáját, a nem ajánlott részben találod a tápod. Csak Diddyman-nek tele van már a töke a nemolvasó, egyből kérdező emberekkel, és tövig kopott már a tíz ujja, mikor oldalanként leírja ugyanazt... :sandor:

Hát ... ha már így megkínáltál ... :think:
Nekem meg tele van a tököm azokkal, akik többszáz(ezer) bejegyzés átolvasására kényszerítik a fórumozót.
Ha Neked ez frusztráció, akkor ne válaszolj.
Ha válaszolsz, akkor a kérdésre válaszolj.
De NE oktass.
Kérlek!

Ez nem eljárás, hogy egy kérdésre beírom: ez sux ...
Akkor írja oda, hogy melyik hsz-ben található a megoldás.
Te meg kímélj engem a továbbiakban.

Kösszépen.

#586 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:58

Na megnéztem néhány "kedves" fórumozó által ajánlott hozzászólást.
Semmit sem érnek.
Az én felvetésemmel kapcsolatban.
Ennyit erről.

"Ha hallgatsz, okosabbnak hisznek"

#587 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:01

Ja ... a videót is megnéztem.
Köze nincs az általam vásárolt táphoz.
Szóval ...

#588 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:17

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 12:01

Ja ... a videót is megnéztem.
Szóval ...

hogy nincs köze? northq 2*20A-es 12V-os ága nem bírt el egy 220W körül fogyasztó gépet stabil feszekkel... akkor mit vársz a te mezei 1*18A-es csodádtól? erről csak ennyit...

jah és ha nem tudod elfogadni hogy itt nem fogunk neked regényeket írni hogy miért rossz, ott az elején az ajánlás, olyanok írták akik tápot szervízelnek, ha nem elég neked az hogy annyit mondanak rossz, sajnáljuk, nem fogják mindenkinek fél oldalon keresztül azt ecsetelni hogy pl a készenléti kör gyenge, vagy a kondik minősége szar, egyéb hűtési hiányosságok vannak stb. nekik munkahelyük van, és ahogy látom te nagyon is ráérnél olvasgatni a témában... én meg itt betegen is csak segíteni próbálok... szóval ha nem tetszik a felállás próbálkozz másik fórumokon  :rolleyes:

Szerkesztette: diegho 2007. 07. 25. 11:23 -kor

#589 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:23

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 11:54

Hát ... ha már így megkínáltál ... :think:
Nekem meg tele van a tököm azokkal, akik többszáz(ezer) bejegyzés átolvasására kényszerítik a fórumozót.
Ha Neked ez frusztráció, akkor ne válaszolj.
Ha válaszolsz, akkor a kérdésre válaszolj.
De NE oktass.
Kérlek!

Ez nem eljárás, hogy egy kérdésre beírom: ez sux ...
Akkor írja oda, hogy melyik hsz-ben található a megoldás.
Te meg kímélj engem a továbbiakban.

Kösszépen.

Akkor "beszélgessünk... :Đ

1, Alapvető netikett, hogy előbb olvasok, google keresőt használom, és EZUTÁN kérdezek.

2, A fórum első oldalát kellett volna elolvasnod, illetve a keresőt használni, amit Gemini belinkelt neked, de én is megteszem mégegyszer: Fórum kereső

3, Vettél egy NorthQ 400w-os tápot. A videoban egy NorthQ 500w-os táp szerepel. Miből gondolod, hogy

Idézet

?

De most leírom érthetően, vidd vissza a tápod, mert gyenge minőségűt vettél, vegyél a Diddyman által az ajánlottak listáján szereplők közül egyet.

P.S. az meg, hogy kivel beszélek, és kivel nem, csak az én dolgom, ez egy fórum, majd kíméllek, ha akarlak. :Đ
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#590 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:59

Az öcsém is hasonlóan megszívta az 500Wos qtec vagy mifene táppal. Mondtam neki hogy szar lesz, nem hitte el, merthogy rá van írva hogy szuperszájlent, meg öccázvatt :) Hát halknak semmiképpen se volt nevezhető és a gépét se vitte úgy mint a 360as chieftec...Én szóltam...Visszavitte a boltba hogy ez bizony hulladék, 3 hétig vizsgálták be, aztán levásárolhatta az árát (pár ezer ft-al kevesebbet, mert a dobozát nem vitte vissza  :lol: ).

Egy szó mint száz, vigyázni kell a sok ronccsal amit árulnak.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#591 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:04

nekem is volt 500w-os qtec tápom, és egy 6600gt meg egy p4 majdnem betett neki... akkor vettem inkább egy enermaxot.

ps: salaud-nak és diegho-nak adok igazat. nem kell többezer hozzászólást elolvasni (bár néha nem árt) csak a keresőt kell használni. lehet benne szavakra keresni, és azokat hozzászólásonként listáztatni. ezek a hozzászólások amugy egészen baráti hangnemben próbáltak meg rávezetni a megoldásra. máshol csak annyit irnak hogy UTFG (use the fuckig google)

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#592 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:20

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:11

Kedves didyman!

Köszönettel!

Hm, hogy is mondjam, eső után köpönyeg, nem? Te azt írtad, hogy

Idézet

Így összepakoltam (a merevlemezt kivettem persze), és úgy ahogy volt levittem a kapu alá, rátéve egy papírt: "aki  életre tudja kelteni, annak sok örömöt kívánok!"

Úgyhogy a lényegi problémád tekintetében teljesen mindegy, mit írok, nincs már értelme.
A NorthQ bemérését, garanciális intézését meg rád bízom, mivel azzal, hogy egy fórumon egy szakember szubjektív listája szerint nem ajánlott, nem fogják visszavenni. Ha hibásnak gondolod, akkor vidd vissza.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#593 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 23:13

didyman:

Nem lett volna felesleges ennek a minden bizonnyal ócska és fertelmes tápnak a negatív tulajdonságait ecsetelni, mert a gépet ugyan /dev/0 -ba küldtem, de egy másikba (újba) be fogom építeni.
Mindazonáltal köszönöm mindenkinek a hozzászólását, ebben a témában már nem kérek több segítséget, amit megcsináltam magamnak, azt megcsináltam ... el leszek vele.

Köszönettel!
:cool:

#594 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 10:10

Srácok, nem hiszem el hogy itthon nem lehet kapni normális 8cmes ventivel szerelt (nem dárága) tápokat!
A 350es 60GLC-s FSP néha van, de 11K-ért tudnák itt vidéken prezentálni, és nem ártana vmi 250-300Wos fele ennyi körül.. Most is Sonataba raknak össze egy olcsó gépet (Sonata maradt a srácnak meg 939es procija, de nem tudnak a gépre sokat költeni és 12cmes ventis tápot ebbe a remekül szellőző házban.)

Szal tudnátok vmit ajánlani amit kapni itt a balkánon is? :think:

Köszönöm! :respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#595 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 26. 18:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 11:10

Srácok, nem hiszem el hogy itthon nem lehet kapni normális 8cmes ventivel szerelt (nem dárága) tápokat!
A 350es 60GLC-s FSP néha van, de 11K-ért tudnák itt vidéken prezentálni, és nem ártana vmi 250-300Wos fele ennyi körül.. Most is Sonataba raknak össze egy olcsó gépet (Sonata maradt a srácnak meg 939es procija, de nem tudnak a gépre sokat költeni és 12cmes ventis tápot ebbe a remekül szellőző házban.)

Szal tudnátok vmit ajánlani amit kapni itt a balkánon is? :think:

Köszönöm! :respect:

Ultra Power elöl hátul 8 centis ventis szériát keresd, fsp belsővel vannak és nagyon halkak.

#596 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:34

Köszi!
Tudsz nagykert?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#597 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 07. 27. 08:58

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:34

Köszi!
Tudsz nagykert?

ramiris, ha még van náluk.

szerk: van 400-as ALU szériás 4800+fáért.

Szerkesztette: diegho 2007. 07. 27. 09:00 -kor

#598 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 09:32

:respect:

#599 Felhasználó inaktív   zoolio 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 16:25

Üdvözlet!

Segítséget szeretnék kérni két táppal kapcsolatosan:

Van-e PCI-Expressz (azt hiszem ez a 6 érinkezős) csatlakozó a CoolerMaster eXtreme 430W V2.0 Passive PFC-s, illetve az FSP ATX-400PNF Passive PFC-s tápon?

A CoolerMaster saját honlapján hol említi, hol meg nem ezt a csatit.
Egyébként a kettő közül melyiket ajánlanátok inkább?

Előre is THX.

#600 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 16:50

Mihez kell?

VGA-hoz nem adtak PCI-E-2xmolex tapadaptert?
Nalam a 7900GTO-hoz jart, elmeletileg/leiras szerint mindket molexet be kene kotni, gyakorlatban siman megy egyrol.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.