HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 22. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: PoHoS - Dátum: 2013. 01. 22. 07:04

Magyar vagy angol nyelvű az excel? Amennyiben angol, akkor HA csere IF-re.

... és pontosvesszők vesszőkre.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#1182 Felhasználó inaktív   hotel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 22. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2013. 01. 22. 10:12

... és pontosvesszők vesszőkre.

Köszönöm szépen a segítséget. Utána rájöttem, hogy angol Excel-t használunk. Ugyanakkor előjött egy másik apró hiba amit nem tudok megoldani. Amíg 0 az eredmény addig Ft-ban az érték azonban a kiíratás után sima számban és emiatt az alatta lévő összegző cella nem számolja valamiért. Ugyanakkor a cella formázásnál forint van megadva. Esetleg van valami ötletetek?

Köszönöm szépen.

Végül sikerült megoldani. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

Szerkesztette: hotel 2013. 01. 22. 13:29 -kor

#1183 Felhasználó inaktív   Ariette 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2013. 02. 01. 23:19

sziasztok,
nagyon profik vagytok :) tudnátok esetleg ebben is segíteni?
kérdőív összesítő táblát készítek, legördülő mezőkkel a feleletválasztós kérdésekhez, ami jól működik egy megadott válasznál, viszont néha több válasz is meg van jelölve.
most mezei módon újabb sorba tettem a plusz válaszokat, a kimutatás varázslóban így viszont elmennek összességében a darabszámok a pluszsorokkal.
valami egyszerű megoldás létezik erre?
köszi előre is!

#1184 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 14:12

Ariette

Az új válaszokat új oszlopokba tedd.
Link

#1185 Felhasználó inaktív   Ariette 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 01:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2013. 02. 02. 14:12

Ariette

Az új válaszokat új oszlopokba tedd.

köszi szépen, így a legördülőben szereplő nevek a bal oldali listában kezelhetetlenek, kapásból 3-4 oszlop van egymás után és a cél az lenne, hogy 1 oszlopban legyenek felsorolva dbszámmal. szerinted?
köszi!

#1186 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 05:39

Ariette

Be kellene tenned egy képet a táblázatodról, természetesen mást írva a nem publikus adatok helyére.
Link

#1187 Felhasználó inaktív   Ariette 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2013. 02. 03. 04:39

Ariette

Be kellene tenned egy képet a táblázatodról, természetesen mást írva a nem publikus adatok helyére.

itt vannak:
táblázat
kimutatás tábla

megint köszi!

#1188 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 04. 09:32

Ariette

A P oszlopban is ki kell töltened minden cellát, hogy valós eredményt kapj. Ezt legegyszerűbben így teheted meg:
1. Kijelölöd a P3-tól lefelé a tartományodat.
2. Ctrl+g-vel behívod az ugrás menüt.
3. Kiválasztod az irányítottat, azon belül az üres cellákat.
4. Az üres cellák vannak kijelölve a tartományodban, ezek közül az első az aktuális. Ide beírsz egy egyenlőség jelet, és megnyomod a fel nyilat.
5. Ctrl+enterrel beviszed az összes üres cellába a képletet.
6. Kijelölöd újra a teljes P oszlopot, és másolod Ctrl+c-vel.
7. Nem szünteted meg a kijelölést, hanem jobb klikkel behozod a gyorsmenüből az irányított beillesztést, ahol az értéket választod.

Ezzel kész, sokkal kevesebb ideig tart a bevitel, mint annak a leírása. :rolleyes:
A kimutatás sorához a P és Q oszlopot teszed be, az értékekhez a Q-t.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Link

#1189 Felhasználó inaktív   Lalibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 06. 10:13

Sziasztok,

tudnátok-e a következőben segíteni: a cellában lévő hivatkozást az Internet explorer nyitja meg.
Be lehet-e azt állítani, hogy más program nyissa meg a hivatkozást?
Előre is köszi a választ.

#1190 Felhasználó inaktív   Virgo66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 12:06

Sziasztok!
A következő a problémám: van egy Excel táblázatom, amiben évek óta gyűlnek az adatok tanulókról, minden évben külön munkalapon. Nagyon sok gyereknek be vannak szkennelve a személyi iratai egy képfájlba, ezekre egyesével csináltam hivatkozást az Excelben. Ebben a tanévben kb. 3000 gyerek van a munkalapon, de az évek során kb. 5000 hivatkozás gyűlt fel. Néhány alkalommal már elszálltak a hivatkozások, és az eddigi mappa helyett (E meghajtón), ahova az összes képfájlt mentettem, a C meghajtóra mutatnak a hivatkozások, ahol persze egyetlen kép sincs. Régen meg tudtam oldani úgy, hogy átmásoltam az összes képet, és az Excelt, aztán vissza, így az Excel újra rátalált a hivatkozások helyére, most viszont napok óta hiában másolgatok ide-oda, nem sikerül visszaállítani. 2010-es verziót használok.
Van-e valami megoldás arra, hogy pár lépéssel meg lehessen oldani azt, hogy az Excel megtalálja a helyes mappát?
Másik lehetőség, hogy függvénnyel vagy makróval oldjam meg ezt a lehetőséget. A Hiperhivatkozás függvénnyel próbálkozom, de még nem sikerült jól megcsinálni, mert ott is mutat hivatkozást, ahol nincs mentett kép, és nekem csak ott kellene, ahol van is valós képfájl a gyerek nevén elmentve.
Sajnos a makrókat egyáltalán nem ismerem, soha nem is írtam, és nem is használtam, így az nekem teljesen sötét terület.
Nagyon megköszönném, ha valaki segíteni valamilyen módon!

#1191 Felhasználó inaktív   Amilo78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 28. 18:32

Segiíséget kérek!

Adott két db excel tábla!

Mindkettőbe megtalálhatók azonos cikkszámok de az egyikbe mondjuk 10000 cikkszám a másikba 5000 cikkszám van és ehhez kacsolódnak árak is! Hogyan tudom átmásolni a kisebbik exceltáblát a másikba, hogy lecserélje az azonos cikkszámot és a mellette lévő oszlopba melléírja az árakat?

Köszönöm előre is!

#1192 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 28. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Amilo78 - Dátum: 2013. 04. 28. 19:32

Segiíséget kérek!

Adott két db excel tábla!

Mindkettőbe megtalálhatók azonos cikkszámok de az egyikbe mondjuk 10000 cikkszám a másikba 5000 cikkszám van és ehhez kacsolódnak árak is! Hogyan tudom átmásolni a kisebbik exceltáblát a másikba, hogy lecserélje az azonos cikkszámot és a mellette lévő oszlopba melléírja az árakat?

Köszönöm előre is!

Az fkeres függvénnyel, az oldal alján vannak példák is.

#1193 Felhasználó inaktív   bognaradam23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 05. 05. 21:41

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni excel-es témában, remélem valaki tud nekem segíteni. A problémám a következő lenne:
Adott 3 oszlop: A - különbség, B - megjegyzések, C - hiányosság
Színezni szeretném a különbség (A) oszlop sorait úgy, hogy ha pl.: a B2 cellában van bármilyen érték/szöveg akkor az A2 legyen narancssárga és így tovább, hogy ha B4 cellában van valamilyen érték akkor az A4 legyen szintén narancssárga.
Ugyanezt szeretném majd létrehozni szintén az A illetve a C oszlop sorai között más színnel.

Egyszerűen feltételes formázásnál nem tudtam rájönni, hogy hogyan tudok képlettel nem üres cellára "hivatkozni".

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.:
Ádám

#1194 Felhasználó inaktív   berpetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 05. 14. 13:44

Sziasztok!
Segítség kellene, hogyan tudom egy xls fileból kiválogatni azokat a sorokat aminek az a oszlopában 9 re végződik a számsor utolsó számjegye.?
pl : adott egy sor a1 cellájába : 1720000369 hozzá tartozó a2 cella fúrógép
És nekem ki kellene válogattatnom a 9 es végűekhez tartozó következő cellában szereplő eszközöket.

Köszönöm előre is

#1195 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 25. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: berpetike - Dátum: 2013. 05. 14. 13:44

Sziasztok!
Segítség kellene, hogyan tudom egy xls fileból kiválogatni azokat a sorokat aminek az a oszlopában 9 re végződik a számsor utolsó számjegye.?
pl : adott egy sor a1 cellájába : 1720000369 hozzá tartozó a2 cella fúrógép
És nekem ki kellene válogattatnom a 9 es végűekhez tartozó következő cellában szereplő eszközöket.

Köszönöm előre is

Jó régen tetted fel a kérdést. Ha még nem sikerült megoldani, a B1 cella képlete legyen =HA(JOBB(A1;1)="9";A2;""). Ezt másold le az A oszlopban lévő adataid mellé.
Link

#1196 Felhasználó inaktív   CakoB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 04. 07:40

Helló!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Excelben szeretném megcsinálni azt, hogy egy makró segítségével megnyissak egy adott formátumú fájlt és a tartalmát beillesszem az aktuális munkalapra.
Pl.: ".bld" formátumra szeretném ezt elintézni. VB ismereteim kissé hiányosak így elszenvedtem vele, de nem jött össze. Kérem aki tud segítsen.

Köszönettel CakoB.

#1197 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 20:51

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok ismét hozzátok. A kérdésem a következő lenne Excelben:
Adott egy táblám amelynem 2 oszlopa van, az első oszlopban egy típus található a másodikban a típushoz tartozó méret, tehát egy típusban több méret van:

A B
--------------------------------
Típus Méret
Dk 18×4
Dk 26*34
Dk 34×56
EG 26×34
EG 34×56
Sd 245×3
Sd 148×4
Sd 236*4
...

Ami a kérdésem lenne hogy egy másik lapon 2 legördülő listát szeretnék, az egyik sorban kiválasztom a típust (pl.:EG) a mellette lévőben pedig csak azt a méretet alálnja fel legördülőben, ami a típushoz tartozik (jelen esetben 26*34 és 34×56)

Próbálkozásom a következő volt ami eredménytelen volt:
Nagy munkával a több ezer sorközül leszűrtem a típusokat külön, hogy ne jálnjon fel egy típust többször, így sikerült csak az első listám, de a második kiválasztásánál a "hol.van" fügvénnyel próbálkoztam, de ez csak az első értéket adta meg az az az első érték sorát amivel meg tudnám mondani a lista kezdő sorát, viszont az utolsó értéket nem tudtam megmondani, ami a legördülőm végsora lenne :(

Ebben kérném a segítséget vagy ötleteket hogy hogy induljak el :(

Köszi előre is a válaszokat!

#1198 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 15. 06:48

Lacy1

Beviszed a típusokat egymás alá. Kijelölöd, és elnevezed a tartományt Típus-nak. A kijelölt tartományt másolod, és irányítottan, transzponálva beilleszted a C1 cellától kezdődően. Tartományon jobb klikk, Irányított beillesztés, Transzponálva. A C1 cella tartalma Dk lett, a D1-é EG, az E1-é pedig Sd, ezek lettek a címsorok.
Mindegyik alá beírod az összes lehetséges, hozzá tartozó értéket, és kijelölöd a teljes, méreteket tartalmazó területet.

Nem írtad, az Excelnek melyik verzióját használod, mert a következő lépés verziónként eltérő.
2003-as verzió: Beszúrás | Név | Létrehozás | Felső sorból,
2007-es verziótól: Képletek | Definiált nevek | Kijelölésből új | Felső sorból.

A másik lapra érvényesítést viszel be. Vegyük, hogy az A1-es cellába teszed, de bármelyik más cella is lehet.
2003: Adatok | Érvényesítés
2007-től: Adatok | Adateszközök | Érvényesítés

Innen egyforma. A Megengedve mezőben kiválasztod a Listát, a Forrás mezőbe beírod: =Típus. Azonnal ki is választasz egy típust. A másik cellába, ahol a méreteket akarod megjeleníteni, újabb érvényesítést viszel be. Ez is lista, a forrás pedig =INDIREKT(A1). Ezzel kész is van. Az érvényesítéseket tartalmazó cellákat másolhatod.
Link

#1199 Felhasználó inaktív   Lacy1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 15. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2013. 11. 15. 06:48

Lacy1

Beviszed a típusokat egymás alá. Kijelölöd, és elnevezed a tartományt Típus-nak. A kijelölt tartományt másolod, és irányítottan, transzponálva beilleszted a C1 cellától kezdődően. Tartományon jobb klikk, Irányított beillesztés, Transzponálva. A C1 cella tartalma Dk lett, a D1-é EG, az E1-é pedig Sd, ezek lettek a címsorok.
Mindegyik alá beírod az összes lehetséges, hozzá tartozó értéket, és kijelölöd a teljes, méreteket tartalmazó területet.

Nem írtad, az Excelnek melyik verzióját használod, mert a következő lépés verziónként eltérő.
2003-as verzió: Beszúrás | Név | Létrehozás | Felső sorból,
2007-es verziótól: Képletek | Definiált nevek | Kijelölésből új | Felső sorból.

A másik lapra érvényesítést viszel be. Vegyük, hogy az A1-es cellába teszed, de bármelyik más cella is lehet.
2003: Adatok | Érvényesítés
2007-től: Adatok | Adateszközök | Érvényesítés

Innen egyforma. A Megengedve mezőben kiválasztod a Listát, a Forrás mezőbe beírod: =Típus. Azonnal ki is választasz egy típust. A másik cellába, ahol a méreteket akarod megjeleníteni, újabb érvényesítést viszel be. Ez is lista, a forrás pedig =INDIREKT(A1). Ezzel kész is van. Az érvényesítéseket tartalmazó cellákat másolhatod.

Köszi kipróbálom!, a verzió kevésbé számít számomra ott már remélhetoleg kiismerem magam.

Köszi még egyszer!
Lacy1

#1200 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 16. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Lacy1 - Dátum: 2013. 11. 15. 19:10

Köszi kipróbálom!, a verzió kevésbé számít számomra ott már remélhetoleg kiismerem magam.

Köszi még egyszer!
Lacy1

Szívesen. Remélem, sikerül összehoznod.
Link

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.