Excel segítség!
Elküldve: 2008. 06. 25. 20:45
Elküldve: 2008. 06. 26. 19:45
Elküldve: 2008. 06. 27. 22:29
Idézet: Delila - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 17:56
Koszi szepen:-)) ez is valami
Elküldve: 2008. 07. 02. 20:56
Szeretnék segitséget kérni , bár meg ezen a téren elég kezdö vagyok ,olyan táblázatot szeretnék létre hozni , amelyben öt fajta informácio van , Az elsö a név amit simán be irok a 2. mezöben egy termék lista fut legördölö mezöben több mezön keresztül ki tudom választani ami szükséges. a többi mezö lenne a hozzá rendelés. 3 . mezöbe szeretném , hogy a kiválasztott listábol egy nevet ahhoz rendeljen egy adott számot pl" árat " a 4 . mezöbe ugyan ez csak más pénznemben . Az 5. mezöben pedig a listán szereplö névhez tartozo pont érték lenne az ami beirodna a név kiválasztásakor. Ha valaki tudna ebben segiteni ,
Üdv Antoni
Elküldve: 2008. 07. 03. 05:54
A Munka1 lapon jelöld ki a B2:B_akárhány tartományt, az Adatok/Érvényesítés menü Beállítások fülén a "Megengedve" legördülőből a Listát jelöld ki, a Forráshoz írd be: =Termék. Innen kezdve a Munka1 lap B oszlopában a Munka2 Termék oszlopában szereplő adatokból lehet választani.
A Munka1 lap C2 képlete: =HA($B2>"";FKERES($B2;Munka2!$A:$D;2;HAMIS);"") Ezt a képletet jobbra húzod az E oszlopig, a D képletében a ;2; -t ;3;-ra, az E-ben pedig ;4;-re írd át. A C2:E2 képleteket húzd le addig, ameddig kell.
Ha a második lapod neve nem Munka2, akkor már a C2 képletében írd át.
Az FKERES és a Ha függvények leírását megtalálod a súgóban. A Ha függvényt azért írtam, hogy ha a B oszlopban nincs még adat, és a C:E oszlopokba már lemásoltad a képleteket, ne legyen #HIÁNYZIK hibajel.
Jó munkát.
Szerkesztette: Delila 2008. 07. 03. 06:00 -kor
Elküldve: 2008. 07. 03. 19:18
Idézet: Delila - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 5:54
A Munka1 lapon jelöld ki a B2:B_akárhány tartományt, az Adatok/Érvényesítés menü Beállítások fülén a "Megengedve" legördülőből a Listát jelöld ki, a Forráshoz írd be: =Termék. Innen kezdve a Munka1 lap B oszlopában a Munka2 Termék oszlopában szereplő adatokból lehet választani.
A Munka1 lap C2 képlete: =HA($B2>"";FKERES($B2;Munka2!$A:$D;2;HAMIS);"") Ezt a képletet jobbra húzod az E oszlopig, a D képletében a ;2; -t ;3;-ra, az E-ben pedig ;4;-re írd át. A C2:E2 képleteket húzd le addig, ameddig kell.
Ha a második lapod neve nem Munka2, akkor már a C2 képletében írd át.
Az FKERES és a Ha függvények leírását megtalálod a súgóban. A Ha függvényt azért írtam, hogy ha a B oszlopban nincs még adat, és a C:E oszlopokba már lemásoltad a képleteket, ne legyen #HIÁNYZIK hibajel.
Jó munkát.
hello köszi a segitséget , az árak helyére csak #NAME? ir valamit talán nem talál gondolom én .
nekem 2003 exelem van. Az adatokat nem kell külön listába tenni?
Üdv Antoni
Elküldve: 2008. 07. 03. 19:44
Idézet: antoni - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 19:18
nekem 2003 exelem van. Az adatokat nem kell külön listába tenni?
Üdv Antoni
Az finom, a "#NAME?" alapján egy apróságot nem említettél, mégpedig hogy angol Exceled van. Ez esetben a képleteket is angolul kell beírni, különben nem tudja értelmezni az Excel. Azaz
=HA($B2>"";FKERES($B2;Munka2!$A:$D;2;HAMIS);"")helyett
=IF($B2>"";VLOOKUP($B2;Munka2!$A:$D;2;FALSE);"")kell.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 07. 04. 20:18
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 19:44
=HA($B2>"";FKERES($B2;Munka2!$A:$D;2;HAMIS);"")helyett
=IF($B2>"";VLOOKUP($B2;Munka2!$A:$D;2;FALSE);"")kell.
köszi szépen !
sikerült megszerkesztenem , de én a végére tettem egy hivatkozást véletlenül =IF($B2>"";VLOOKUP($B2;adatok!$A:$D;3;F1);"") most igy nézki a képlet . otthon magyar exelem van.
Még egyszer köszi szépen .
Üdv Antoni
Elküldve: 2008. 07. 07. 12:24
Idézet: Delila - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 5:21
Szia
Ez egy teljesen üres mező nincs benne semmi, lehet hogy a hamis helyett van . Bár nem tudom és minden egyes sorban egyel nö az értéke a hivatkozás , a 3 sorban =HA($B3>"";FKERES($B3;adatok!$A:$D;4;F2);"")
a negyedikben =HA($B4>"";FKERES($B4;adatok!$A:$D;4;F3);"") , igy müködik . A hamissal is müködik . a hivatkozás
Szép nappot !
Antoni
Elküldve: 2008. 07. 07. 14:52
A HAMIS az FKERES képletben azt jelenti, hogy nem megközelítő, hanem pontos értéket keressen, és hogy az adatoknak nem kell emelkedő, vagy csökkenő sorrendben lenniük.
Elküldve: 2008. 07. 09. 18:59
a következő dologra keresem a megoldást.
adott egy excel tábla.
'A' oszloban 3-15 sorig számok mondjuk 1-5tartományban és bármelyikből bármennyi lehet, nem feltétlenül sorban.
C3 cellába ha beírom az egyiket akkor csak azokra a sorokra szűrjön rá. ha egy másikat írok be akkor csak azokra. ha üresen hagyom rejtse el az összes sort. nagyjából ennyi
előre is köszi
P.
Elküldve: 2008. 07. 09. 19:18
Pl. ha A3=2, és 5-re szűrsz, az egész 3. sort elrejti.
C2-re:
Sub Szűrés() krit = Cells(2, 3) Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=krit End Sub
Érdemes az Űrlapok eszköztárból kitenni egy gombot, és ahhoz rendelni a makrót.
Elküldve: 2008. 07. 09. 20:10
Elküldve: 2008. 07. 10. 05:55
Valószínű, hogy "Az Excel beállításai"-nál a Bővítmények menüben nincs bekapcsolva az Analysis ToolPak és az Analysis ToolPak - VBA, ezért nem ismeri fel az utasításokat. A Bővítményeknél a Kezelés legördülőben az Excel bővítmények szerepeljenek, az Ugrás gombbal előjön a Bővítménykezelő panel, ott kell bejelölni a két bővítményt.
Ezek bekapcsolása után az A2 cellába (az oszlop címsora) tegyél egy szűrőt, utána működni kell.
Én régebbi verzióban csináltam meg, de most a 2007-ben is kipróbáltam, működik.
Elküldve: 2008. 07. 10. 10:40
Idézet: Delila - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 5:55
Valószínű, hogy "Az Excel beállításai"-nál a Bővítmények menüben nincs bekapcsolva az Analysis ToolPak és az Analysis ToolPak - VBA, ezért nem ismeri fel az utasításokat. A Bővítményeknél a Kezelés legördülőben az Excel bővítmények szerepeljenek, az Ugrás gombbal előjön a Bővítménykezelő panel, ott kell bejelölni a két bővítményt.
Ezek bekapcsolása után az A2 cellába (az oszlop címsora) tegyél egy szűrőt, utána működni kell.
Én régebbi verzióban csináltam meg, de most a 2007-ben is kipróbáltam, működik.
oké működik
esetleg még egy olyan bele hogy ne kelljen a makró gombot nyomogatni hanem automatikus legyen a szűrés ha beírom a számot?
és ha mondjuk nullát írok akkor az összes sort felfedje?
üdv
P.
Elküldve: 2008. 07. 10. 11:05
Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range) If Target.Row = 2 And Target.Column = 3 Then krit = Target.Value If krit = 0 Then Selection.AutoFilter Field:=1 Else Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=krit End If End If End Sub
Ezt a makrót ahhoz a laphoz kell rendelned, amelyiken a szűrés van. Lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A megjelenő üres VBE lapra másold be.

Súgó
A téma zárva.