Sziasztok, excel guruk! 1 pillanatnyi kérdésem lenne. Az volna a feladat, hogy egy teszt-értékelő makrót írogatok, ami egy rögzített formátumú kitöltött tesztlapról "összeszedi" a megoldásokat, értékel, hány válasz jó, stb.
A megoldást viszont másik fájlban (tehát másik munkafüzetben) KELL tárolni, így kérték, tehát a másik fájl a "kulcs", illetve oda mennek majd az eredmények is, összesítés, stb. Onnan kellene tulajdonképpen kiolvasni, pontosabban annak az egyetlen munkalapjáról kellene kiolvasni értékeket, mert egy kérdés-azonosítóval vannak jelölve a kérdések, s így lehet összevetni, melyik a jó válasz. Van, ahol több válasz is adható, stb. Úgyhogy ezért gondoltam makrós megoldásra, számomra egyszerűbb volt mindaddig, amíg másik fájlból nem kellett dolgozni. Szóval ha minden egy munkalapon volna, akkor már kész is volnék rég, de a kiértékelők nem akarják a "megoldó kulcs-táblát" odamásolni a tesztlapra természetesen, az megmarad központi helyen, számukra elérhetetlenül, stb. Nem is ez a lényeg.
Arra rájöttem, hogy meg kell nyitni a másik fájlt. Anélkül nehézkes hozzáférni, maximum a Jet segítségével, de ahhoz sajnos kuka vagyok.
Tulajdonképpen az volna a kérdésem, hogy hogyan tudom 1 cikluson belül megcímezni, elérni, kiolvasni egyik fájl adott sheet-jéről adott cellák tartalmát, s összehasonlítani egy MÁSIK fájl adott sheet-jének adott celláival.
Mert ami példákat találtam, azok mind kiolvasták a másik fájl megnyitása után az adott cellát, kiírták msgbox-ba, stb. De nem "léptek vissza" az eredeti munkafüzetre! Asszem kell váltani munkafüzetek között ez esetben, csak nem tudom, milyen paranccsal, illetve mi kell még ehhez, milyen "környezet", milyen változókat kell deklarálni ehhez

. Ebben kérném a segítségeteket, tehát hogy tudok egyik fájl egyik füzetéből kiolvasni, s egyúttal másik fájl másik füzetéből is.
Bocsánat, ha bonyolultan írtam. Segítséget köszönöm!
ps.: nem kell full program, nekem elég csak az utasítás, vagy kiindulási pont, a programot már megírom, csak jó volna célirányos segítség, olyanoktól, akik élből hajítják ezt a témát...
Köszönöm!
ps/2.: bár jó link olyan doksihoz is, amiben az egyszerre több munkafüzetben való melózás le van írva olvasni nem tudók számára, így én is megértem...
Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 20. 14:34 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."