HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 09. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 11. 09. 14:40

Részben igen :) , köszönöm :respect:

Több a semminél (ha nem is sokkal).
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#822 Felhasználó inaktív   szerafista 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 11. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2010. 11. 08. 18:47

szerafista

J1 -> 0. nem
J2 -> 1. igen
A J1:J2 tartományt kijelölve a Beszúrás/Név/Név megadása menüben elneveztem, a név IGEN.
CSAK a J1 cellának a NEM nevet adtam.
A G2 érvényesítésénél a forráskód: =HA(F2="0. nem";NEM;IGEN)

Természetesen más helyen is megadhatod az értékeket, akár másik lapon is.

Ezer hála! Komolyan mondom, nekem valamiért nem sikerült így megoldani! Pedig nem egyszer próbáltam, szerintem valahogy rosszul nevezhettem el!
Mégegyszer nagyon köszönöm!

#823 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 11. 12:17

szerafista

Szívesen.
Link

#824 Felhasználó inaktív   qkta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 16:12

Sziasztok

Angol Nyelvu Excelen szeretnek egy munkabeosztast (rostert) kesziteni. Az orakat osszeadja, de ha valaki szabadnapos (Day Off), vagy szabadsagot (Holiday) vesz ki akkor hogy tudom a tablazatot ravenni hogy a Day Off kiirast 0 oranak, a Holiday kiirast 8 oranak ismerje fel az osszesitesnel.

Lehet hogy egyszeru, en elakadtam..
Minden segitseget elore is koszonok.

Udv qkta

#825 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 16:18

qkta

=sum(tartomány)+countif(tartomány,"Holiday")*8
Link

#826 Felhasználó inaktív   qkta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 17:32

Dear Delila

Ez az en formulam arra hogy hogy osze adja a ledolgozott orakat naponkent es utanna az I cellaban osszesitse,es ide kene a COUNTIF(B3-H4,"Holiday")*8 De hogy???

=TEXT(C4-C3,"h:mm")+TEXT(B4-B3,"h:mm")+TEXT(D4-D3,"h:mm")+TEXT(E4-E3,"h:mm")+TEXT(F4-F3,"h:mm")+TEXT(G4-G3,"h:mm")+TEXT(H4-H3,"h:mm")

Koszonom

#827 Felhasználó inaktív   qkta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 17:46

=sum(tartomány)+countif(tartomány,"Holiday")*8

Ez mukodik ha sima szamokkal csinalom de itt orakkal szamolok es a #value error jon ki

#828 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 20:35

Na, megpróbálok itt is tippet kérni, miután az internetről már tucatnyi nem működő mintát összeszedtem.

Tehát azt szeretném megoldani makróval, hogy adott cellában levő telefonszámot gombnyomásra tárcsázza az excel.
Nem a makró / form összehozásával van problémám, hanem magával a tárcsázás megoldásával.
Ami speciel sehogy sem akar működni a virtuális GSM modemmel. Van sima soros modemem is, mezei, vonalas, arra sitty-sutty
kiadom akár parancssorba az ECHO ATDT <telefonszám> > COM1 parancsot és mint a kisangyal tárcsáz, és ugyanez Excelből is megy. Csakhogy az alkalmazás helyén nincs vonalas modem, csak mobiltelefon.
A mobiltelefont hyper terminal-ból simán rá tudom venni a tárcsázásra ATD <szám>; paranccsal, de ugyanakkor ez parancssorból nem müxik. Olvastam tippeket, a legígéretesebb a tapi32.dll (tárcsázó) használata, de nekem csak elindul a tárcsázó, majd vég nélkül homokórázik, és szolgáltatás hiányára panaszkodik (nem írja melyikre).

Azt is láttam, a Nokia PC Suite (ez jó, nokia telefonok lesznek az érintettek), szóval a PCSuite felrakja az Excel számára is az objektum könyvtárait, pl. a NokiaCL Call-t is, de ennek dokumentációja titkos, legalábbis, arról vak hangot nem találtam, hogyan lehet használni Excel alatt, hamár befészkeli oda magát, minek..

#829 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 11. 16. 20:35

Na, megpróbálok itt is tippet kérni, miután az internetről már tucatnyi nem működő mintát összeszedtem.

Tehát azt szeretném megoldani makróval, hogy adott cellában levő telefonszámot gombnyomásra tárcsázza az excel.
Nem a makró / form összehozásával van problémám, hanem magával a tárcsázás megoldásával.
Ami speciel sehogy sem akar működni a virtuális GSM modemmel. Van sima soros modemem is, mezei, vonalas, arra sitty-sutty
kiadom akár parancssorba az ECHO ATDT <telefonszám> > COM1 parancsot és mint a kisangyal tárcsáz, és ugyanez Excelből is megy. Csakhogy az alkalmazás helyén nincs vonalas modem, csak mobiltelefon.
A mobiltelefont hyper terminal-ból simán rá tudom venni a tárcsázásra ATD <szám>; paranccsal, de ugyanakkor ez parancssorból nem müxik. Olvastam tippeket, a legígéretesebb a tapi32.dll (tárcsázó) használata, de nekem csak elindul a tárcsázó, majd vég nélkül homokórázik, és szolgáltatás hiányára panaszkodik (nem írja melyikre).

Azt is láttam, a Nokia PC Suite (ez jó, nokia telefonok lesznek az érintettek), szóval a PCSuite felrakja az Excel számára is az objektum könyvtárait, pl. a NokiaCL Call-t is, de ennek dokumentációja titkos, legalábbis, arról vak hangot nem találtam, hogyan lehet használni Excel alatt, hamár befészkeli oda magát, minek..

Na, találtam egy Nokia SDK leírást, ebből még lehet valami, a gond csak az lesz, hogy az Excel táblám csak Nokia telefonokat fog támogatni... :rolleyes:

#830 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 07:24

qkta

Fel kell venned egy kis segéd táblázatot.

Az I3 képlete: =if(B3="Holiday",time(8,0,0),if(B3="Day Off",time(0,0,0),B4-B3))
Ezt másold jobbra az O3 celláig. A P3 képlete =sum(I3:O3). Ennek a cellának a formátuma [h]:mm legyen. A szögletes zárójelek közé tett idő elemet (jelen esetben az órát) teljes egészében kiírja az Excel. Mivel az idő kezelésénél alapegységként a nappal számol, normál h:mm formázásnál 50 órát 2:00 formában jelenítene meg, mert 2 napnak, és 2 órának értelmezi, de a formátum csak az órák-, és percek mutatását írja elő.

Ha a többi ember beérkezése, eltávozása folyamatosan a 4. sor alatt van, akkor jelöld ki az I3:P4 tartományt, és együttesen másold le a többi sor alá. Az I:O oszlopokat el is rejtheted, hogy ne zavarjanak.

Remélem, ezt tudod majd alkalmazni.
Link

#831 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 07:32

Hát már le tudom kérni a térerő mértékét, a mobil logját, mit hívott, meg milyen hibák vannak,
IMEI-t, és verzióinformációkat, mindezt Excelből, de hogy egy qrva tárcsázást hogy kell indítani, azt nem. Ahogy nézem, a telefont függetlenítését is hamarabb meg fogom tudni ebből, mint azt, hogy miként kell tárcsázni...

#832 Felhasználó inaktív   qkta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 10:11

Dear Delila

Nagyon szepen koszonom a segitseget.
Ezzel mar elboldogulok

Udv qkta

#833 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 10:17

qkta

Szívesen. :)
Link

#834 Felhasználó inaktív   qkta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 11:44

Mukodik
Megegyszer koszonom

Udv qkta

#835 Felhasználó inaktív   Mongus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 17. 15:06

Sziasztok!
Segítséget szeretnék a következő probléma megoldásához..
diagramot szeretnék csinálni terhelés=f(hatásfok,fordulatszám,villamos telj,nyomaték) A terhelést az y-on tengelyen %-ba szeretném feltüntetni, a többi adatot meg az x tengelyen különböző sklázással mert van ami %-os érték van ami 1000-es 10-es értékű.

#836 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 11. 16. 20:35

[...]

Megoldottam :D :banana:

#837 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 11. 21. 14:59

Megoldottam :D :banana:

Nagyszerű! és elárulod, vagy megtartod magadnak?
Link

#838 Felhasználó inaktív   TommyGun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 18:12

Sziasztok

Segítséget kérnék. Adott egy oszlopom ami két időpont között eltelt órákat adja eredményül nevezzük 'C'-nek, ezt az oszlopot hogy tudom megszorozni úgy hogy az eredmény egész szám legyen ?
Sajnos nem ad ésszerű értéket ha csak simán szorzok, (=C*xyz) mert ez a 'C' oszlop ami az órákat számolja függvény, ami nemes egyszerűséggel kivonja egyik dátumot a másikból így jön a két dátum között eltelt órák száma ki, ám vhogy mégsem egész szám hanem ugye óra ergo szorozni nem tudok vele mondjuk ha óradíjat akarok számolni vagy ilyesmi. Ha meg ezt az órákat tartalmazó oszlopot ('C') átrakom számmá, mármint a formázást akkor hülyeségeket mutat, szal nem a valóban eltelt órát hanem egészen bagatel marhaságokat.

Szerkesztette: TommyGun 2010. 11. 25. 18:27 -kor

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
GigayByte GA-EP45-DS3L<>intel C2Duo E8400<>2*2GB KingMAX Black Dragon DDR2-800<>Samsung 500GB<>Samsung 320GB<>Seagate 160GB<>WD 250GB<>MSI 4870 <>CoolerMaster 550W<>Yamaha CRW-3200E<>Plextor PX-716A<>Toshiba ND-1912 DVD-ROM

#839 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 18:50

TommyGun

Szorozd meg az eredeti összegen felül 24-gyel is, mert az Excel az időt alapvetően napban számolja, így ezzel a szorzóval éred el a kívánt eredményt.

Azt hiszem, ezen a fórumon írtam erről kicsit részletesebben nemrég, ha érdekel, keress rá.
Link

#840 Felhasználó inaktív   TommyGun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 20:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Delila - Dátum: 2010. 11. 25. 20:50

TommyGun

Szorozd meg az eredeti összegen felül 24-gyel is, mert az Excel az időt alapvetően napban számolja, így ezzel a szorzóval éred el a kívánt eredményt.

Azt hiszem, ezen a fórumon írtam erről kicsit részletesebben nemrég, ha érdekel, keress rá.

Szia

Bevallom nem találtam segítséget pedig jócskán visszanézegettem. Tulajdonképpen egy táblázatot szeretnék ahova csak beírom mettől meddig mit csináltam és szeretném ha kiszámolná ez hány óra volt, és ezt számként jelenítené meg, hogy ha kell fel tudjam szorozni óradíjjal.
Sikerült már kiszámoltatni vele hogy az egész órákat kiszámolja 'D' oszlop---> =24-(B2-C2) ezzel a képlettel...
Viszont a a fél órákat nem számolja ez ki sajna, teszem azt 5:30-ig volt ügyeletem akkor azt nem írja ki hogy 11:30 de az lenne a legjobb ha 11,5-et írna mert akkor bármikor betudnám szorozni óradíjjal amit esetleg az 'E' oszlopba beírok az 'F' oszlopba meg D2*E2 :)
De mivel ezt a 'D' oszlopos függvényt nem sikerül megoldanom, hogy ne órát adjon eredményül hanem egész számot így nem jutok sajnos előrébb :(

A	        B	C	D	E	F
2010.11.23	18:00	5:00	11

Szerkesztette: TommyGun 2010. 11. 25. 20:06 -kor

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
GigayByte GA-EP45-DS3L<>intel C2Duo E8400<>2*2GB KingMAX Black Dragon DDR2-800<>Samsung 500GB<>Samsung 320GB<>Seagate 160GB<>WD 250GB<>MSI 4870 <>CoolerMaster 550W<>Yamaha CRW-3200E<>Plextor PX-716A<>Toshiba ND-1912 DVD-ROM

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.