HWSW Informatikai Kerekasztal: Nagykanizsa és környéke XXXII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nagykanizsa és környéke XXXII. oszt' csá... Értékeld a témát: -----

#2191 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:02

Bandi, azt a 3K-t átutalod nekem, én meg veszek még vagy 10 slotot a szerverre. Aztán lehet neki ütni.

Stipet is felhívtam, holnap jön meglesni. De szerintem odáig lesz, meg vissza.
Mikor először láttam, én is elérzékenyültem mennyire hasít.

Veszünk slotot, és +2M UPot.  +1M DL
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2192 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:07

Idézet: Papa - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:02

Veszünk slotot, és +2M UPot.  +1M DL

#2193 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:15

Idézet: Papa - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 13:41

Tegyük fel, hogy összejön. Hogyan tovább?  ;)

Hát, ha Oli azt mondja, hogy finanszíroz egy ilyen utat minden költséggel, akkor azért kitalálnám. :D De amíg ennek hangyaf@sznyi esélye sincsen, addig nem álmodozom. :)

#2194 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:24

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 15:59

Könyv. :nevet2: Nagyobb hiányosságokat is hidaltam már át. :Đ

Se a kari, se a központi könyvtárban nem volt. Innentől kezdve nem vagyok hajlandó fizetni olyan könyvért, amit két hétig használok. Majd elmegyek szóbelizni valamikor...addigra lesz jegyzet is, könyv is.  :)
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#2195 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:35

Idézet: Papa - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:02

Mikor először láttam, én is elérzékenyültem mennyire hasít.

Én is a printscreen alapján.  :cool:

#2196 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:47

Idézet: banditos - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:24

Se a kari, se a központi könyvtárban nem volt. Innentől kezdve nem vagyok hajlandó fizetni olyan könyvért, amit két hétig használok. Majd elmegyek szóbelizni valamikor...addigra lesz jegyzet is, könyv is.  :)

Nem egy olyan tárgy volt amiből a könyvet már évek óta nem lehet kapni, se könyvtárban, se sehol. Fizikából például egy 50 éves darabot sikerült beszerezni nem kevés utánajárással és szerencsével. :Đ

#2197 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:53

Idézet: Ndrew - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:47

Nem egy olyan tárgy volt amiből a könyvet már évek óta nem lehet kapni, se könyvtárban, se sehol. Fizikából például egy 50 éves darabot sikerült beszerezni nem kevés utánajárással és szerencsével. :Đ

Jó, de ez egy szar, felesleges tantárgy.  :p

Amúgy meg most néztem, egy adóparadicsomban még nem foglalt az Ndrew Corp. név.  :D

#2198 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 15:56

Idézet: banditos - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:53

Amúgy meg most néztem, egy adóparadicsomban még nem foglalt az Ndrew Corp. név.  :D

Melyikben nem foglaltam még le? :omg:  :think:  :Đ

#2199 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:01

Oli, ez a csavar vegre jo lett. :)

Papa, Ausztralia egyszeru. Atmegyek a szomszedba haverhoz, kiment honapokra apjahoz aki ott el, tudna adni tanacsokat. :D Mondjuk enelkul, kb az lenne, hogy megerkezes utan nyelvsuli ott, aztan felkeresni vmi magyar kozossegi irodat/hivatalt/stb., eleg sokan vannak kint magyarok, biztos van ilyesmi. Ott talan segitokeszebbek, mint az itteni magyarok. :rolleyes:

Aztan el vmi istenhata mogotti kisvarosba, ahol sok a kenguru es a napsutes, ott meg:cool: .

÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2200 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:35

Sun, letelepedni és valóban ott élni, tehát kitelepülni nem olyan egyszerű. :)
Viszont ha már itt tartunk, hogyha úgy adódik, élnék az ismeretségeddel, OK? :)

#2201 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:39

Idézet: banditos - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:53

...és mennyi van ilyen, nem csak a felsőoktatásban. Egy másik topikban érdekes beszélgetés alakult ki arról, hogy merre is 'fejlődünk', mennyire vagyunk értelmesek írásban, mennyire szánalmasak a lustáságból származó írásbeli rövidítések, stb. Felvetődött, hogy eleve a tanulók az iskolában, s mint gyerekek otthon sem kapják meg azt, amit kellene. A témával kapcsolatban született egy jó hozzászólás, marhára igaz! :)

Idézet: pepe001 - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 13:31

Azt is nézd meg, hogy miért hígul fel folyamatosan a szakma, miért hagyják ott sorban a több évtizedig tanító tanárok a pályát! Valóban nagy felelőssége van a tanároknak, de akkor miért nem ennek arányában bánnak velük? Miért kell rengeteg tanárnak mellékállást vállalnia, hogy el tudja tartania a családját? Hogyan végezzen tökéletes munkát, ha közben azon kell gondolkoznia, hogy másnap mit tesz le az asztalra?

Régen a tanárnak volt becsülete, aki tanár volt arra felnéztek az emberek. Ma?? A szülők, az OKM versenyben szidják a tanárokat. Az iskolában maximum 6-8 órát tölt el a gyerek, a fentmaradó idő már a szülő felelőssége. Hiába próbál meg mindent a tanár délelőtt, ha a nap 2/3-át úgy tölti el a gyerek ahogy akarja. A tanárnak kéne végigjárni esténként a gyerekeket kikérdezni a leckét?

Régen olyat tanítottak aminek volt haszna és érteleme. Ma csupa olyan dolgot zsúfolnak bele a tantervekbe, amikre egyfelől semmi szüksége a diákoknak, másfelől olyan bonyolultak, hogy esélyük sincs normális megérteni. Hogyan tanítson egy 5ikes tanár, amikor úgy kerülnek fel hozzá a diákok, hogy írni-olvasni nem tudnak, mert ugyebár alsóban hiába nem csinált semmit a gyerek 4 évig, megbuktatni akkor se lehet, ha az alsós tanár minden erőfeszítése ellenére a saját nevét se tudja leírni.

Régen a tanárnak voltak eszközei a fegyelmezésre, ma a gyerek személyeségi joga vannak mindenekfelett, ezért aztán semmit se tehet. Te hogyan fegyelmeznél meg harminc 10en éves diákot, akiknek olyat kell tanítanod ami abszolult nem érdekli őket, és nincs semmi eszköz a kezedben? Még a teremből se küldheti ki a rendetlenkedőket, mert máris a tanáron csattan az ostor, hogy hogy képzeli ezt. Hogyan tanítson a tanár, ha csak az 10 percébe kerül, hogy leültesse a gyerekeket, akik nagyon jól tudják, hogy bármit csinálhatnak, mert a tanár nem tehet semmit.

Régen ha kapott a gyerek egy 1-est, akkor kapott otthon egy atyai pofont, ma a tanárnak kell félnie, nehogy bemenjen másnap az apuka és felpofozza.

És ezek után csodálkozol, hogy egyre kevesebb az elhivatott, hozzáértő tanár?? Ezek után szerinted CSAK a tanárokat szidni nem álságos és gusztustalan dolog??

:up: 

#2202 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:49

Sziasztok. :hello:
"Légy szerény mint én..."

#2203 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:56

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:15

Hát, ha Oli azt mondja, hogy finanszíroz egy ilyen utat minden költséggel, akkor azért kitalálnám. :D De amíg ennek hangyaf@sznyi esélye sincsen, addig nem álmodozom. :)

Mennyit számoltál, az első 12 hónap költségére? (ne vedd bele az esetleges feketemunka bevételt, és hasonló nem várt pénzeket)

Nekem Kanada:

Iskola, tankönyv, biztosítás. - 9000 CAD $
Szállás, kaja, net, alap dolgok - 1000 dollár / hó, minimum.

Ott egy autó, és egy mobil alap dolog. Ezek már kitelepülő szemmel viszont extrák, és keményen spórolni kell érte.

Én azt mondom, hogy 2-2,5Mft lesz az a pénz, ami mellett gondolkozni fogok az úton.
Ebből most nekem ~600e azonnal adott, a többit munkával lehet megkeresni.

Sokszor próbáltam már megtalálni Veled is a hangot a témában, de Te mindig kitérsz.

Szerk.: A második hat hónapom már fizetett gyakorlat lenne az IMB Canadánál. A hölgy szerint 8-10 Ezer CAD $-t kerestek vissza akik ott voltak.

Szerkesztette: Papa 2007. 05. 07. 17:04 -kor

#2204 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:58

Hát jah, felesleges tárgy az van bőven mindenhol. Egyetemen is azt utálom, hogy elméletből áll minden, de az ég világon semmire nem tudom használni, és ez nagyon idegesít... Nem azt mondom, hogy feleslegesen sok az elmélet, de a gyakorlat az elégtelenül kevés. Mindegy, megoldom másképpen. :smoker:

#2205 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:58

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 17:01

Aztan el vmi istenhata mogotti kisvarosba, ahol sok a kenguru es a napsutes, ott meg:cool: .

Ha ilyen egyszerű lenne, már mindenki ott verné a dákót...  :p
Sajnos nem  :o  :(

#2206 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:59

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 17:49

Sziasztok. :hello:

:üdv:

#2207 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 16:59

Idézet: banditos - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 16:35

Én is a printscreen alapján.  :cool:

Nem kell nagydobra verni, legyen az amolyan baráti lehetőség.
Akit mégis érdekel, azt hozzám irányítsd.  ;)

#2208 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 17:03

Idézet: Papa - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 17:56

Mennyit számoltál, az első 12 hónap költségére? (ne vedd bele az esetleges feketemunka bevételt, és hasonló nem várt pénzeket)

Nekem Kanada:

Iskola, tankönyv, biztosítás. - 9000 CAD $
Szállás, kaja, net, alap dolgok - 1000 dollár / hó, minimum.

Ott egy autó, és egy mobil alap dolog. Ezek már kitelepülő szemmel viszont extrák, és keményen spórolni kell érte.

Én azt mondom, hogy 2-2,5Mft lesz az a pénz, ami mellett gondolkozni fogok az úton.
Ebből most nekem ~600e azonnal adott, a többit munkával lehet megkeresni.

Sokszor próbáltam már megtalálni Veled is a hangot a témában, de Te mindig kitérsz.

Hát jah, nem egy egyszerű és olcsó dolog, de nem kevés utánajárás és elhatározás is kell hozzá. Nem minden fekete és fehér. Tehát ottsem egyszerűbb, főleg vadidegenként.
Ha mégis úgy alakulna, akkor eladnék mindent és hello...

#2209 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 17:09

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 17:35

Sun, letelepedni és valóban ott élni, tehát kitelepülni nem olyan egyszerű. :)
Viszont ha már itt tartunk, hogyha úgy adódik, élnék az ismeretségeddel, OK? :)

OK :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

#2210 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 17:17

Idézet: Papa - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 17:58

Ha ilyen egyszerű lenne, már mindenki ott verné a dákót...  :p
Sajnos nem  :o  :(

Nem hiszem. Minden ember mas. Nekem semmi kedvem kitelepulni a vilag javareszere, es itt most olyan kitelepulesre gondolok ahova evekre, vagy esetleg orokre mennek. A nyaralas kirandulas mas teszta.

Ausztralian es Uj-Zelandon kivul nincs olyan hely a vilagon ahol azt mondanam, hogy el tudnam kepzelni az eletemet hosszu tavon. Viszont per pillanat se kedvem, se lehetosegem, se szuksegem nincs, hogy ilyeneken gondolkodjam.
Azt viszont tudom es ismerem magamat, ha esetleg ugy adodna hogy egy ilyen utra szukseg volna, akkor az tuti gyorsan tortenne meg (~1 ev).

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.