HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VII. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 14:06

Nemtudom, hogy ez mennyire szamit offtopicnak, de a vízhűtés kapcsán gondolom sokaknak a gép csendesítése a cél. A vinyónak a hangját hogyan lehet lejjeb vinni anélkül, hogy méregdrága dobozt vennék neki?
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#162 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 11:57

Úgy, hogy te készítesz egy dobozt.

#163 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 02:51

mi a legjobb sorrend a komponenseknek? (hihetetlen hogy csomó mindenre nem emléxek, 2 éve nem szereltem vizet...)

most tartály>radi>cpu>pumpa>tartály
jó ez így?

(hétfőn jön elvileg még SB és NB blokk, vga és fet blokkok pénteken meglettek. hétfőn akarom véglegesre összerakni a rendszert. bár nem tudom hogy innova féle eheim hpps elég lesz-e a 6 blokkhoz)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#164 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 06:00

Elég lesz.

A sorrendet az határozza meg, hogy melyik egység igényli a legnagyobb hűtést. Rendszerint CPU -> GPU -> Chipset -> Hdd -> puma -> Radi -> *Repeat*

#165 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 07:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 3:51

mi a legjobb sorrend a komponenseknek? (hihetetlen hogy csomó mindenre nem emléxek, 2 éve nem szereltem vizet...)

most tartály>radi>cpu>pumpa>tartály
jó ez így?

(hétfőn jön elvileg még SB és NB blokk, vga és fet blokkok pénteken meglettek. hétfőn akarom véglegesre összerakni a rendszert. bár nem tudom hogy innova féle eheim hpps elég lesz-e a 6 blokkhoz)

A tartályt a szivattyú elé szokás kötni, persze ha gond nélkül a gravitáció segítségével is odafolyik a tartályból a víz a szivattyú szívócsonkjához, akkor nem szükséges.

Ha pedig kevésnek bizonyulna a hpps, vagy csak nagyon olcsón akarsz nagyon jó szivatyút, akkor ajánlom magam: laing ddc-1t, ddc-1+ szivattyúk, tetők és tartályok, full réz radik eladók! ;)

#166 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 15:45

Lojá,

napi non-stop működés esetén meddig használhatóak az ilyen pumpák?

#167 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 16:14

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 16:45

Lojá,

napi non-stop működés esetén meddig használhatóak az ilyen pumpák?

Ha jól számolom, akkor 12V-os feszültség esetén szűk 6 évig biztosan bírja 24/7-ben. Ez nem is olyan rossz szvsz.

#168 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 18:20

Lojá thx majd meggondolom. bár egylőre drága 10-15ért egy pumpa nekem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#169 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:24

2 pumpa 1 rendszerben megoldható? Gond ha különböző típusuak? Mire kell figyelni?
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#170 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 19:29

Idézet: Omega - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 9:20

LOL, megelőztek. :D

gemini, emlékszem rá úgy rémlik, nem volt túl nagy különbség. Pietrosz majd megírja, ha jár erre. :up:
Viszont arra határzottan emlékszem, amikor westlake eltávolította a prociról a kupakot, majd a gyári anyagot leszedte és másik pasztát tett rá: emelkedett a hőmérséklet. :)

Akkor csináltam, mikor még freezer pro-m volt, a venti szabályozás pedig automatikus volt. Polír után alacsonyabb fordulatszámon hidegebb volt a proci mint előtte magasabb rpm-el. Ennyi a tapasztalatom vele :) Volt még egy polírozott 6600-am, de azt nem én csináltam, nem tudom segített-e rajta a polír. A mostani procim is fog kapni egy kis polírozást ha végre rászánom magamat, ha kell majd írok eredményt.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#171 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 20:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:20

A pumpán ne spórolj, az egyik legfontosabb része a vízhűtésnek.

#172 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 22:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 19:20

Igazán nincs mit. Én azért egy Új reves ddc-ért nem sokallnék 10,5k-t. Nem hiszem, hogy bárhol találsz ennyiért.

Lufinyul:Egyetértek. :respect:

#173 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 22:49

Én is soknak találom az árát. Nem is konkrétan ezét, hanem úgy általában ezt az értékkategóriát. Éppen ezért is kérdeztem rá a várható élettartamára.

Egyébként biztosan nagyon jó pumpák lehetnek. Viszont nekem a Hydor L20-asomnál nincs szükségem jobbra. A hangját nem hallom, teljesítménye elegendő (Pedig nálam 9 méter hosszú csatornában áramlik körbe a víz.). Ezért ha majd elromlik annak fügvényében döntöm el, hogy milyet veszek helyette, hogy ez milyen sokáig bírja a gyűrődést. Eddig két és fél évet dolgozott kb. 22/24-es átlag használat mellett.

A minimum 6 év egyébként egész jól hangzik. Mondjuk akkor a max. lehet kb. 10, az átlag 8.

Szerkesztette: <Euro> 2007. 08. 26. 23:08 -kor

#174 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 22:58

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 21:51

A pumpán ne spórolj, az egyik legfontosabb része a vízhűtésnek.

az ok. de mégis mivel jobb mint az innova hpps?
mennyit számít hőfokban a "vízhozam"? (van erről valami teszt)
emlékeim szerint ha megvan egy normális (optimális) vízhozam, akkor nem sokat javul a rendszer ha az tovább nő. (az más kérdés hogy mennyi az az optimális)

#175 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 23:25

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 23:49

Én is soknak találom az árát. Nem is konkrétan ezét, hanem úgy általában ezt az értékkategóriát. Éppen ezért is kérdeztem rá a várható élettartamára.

Egyébként biztosan nagyon jó pumpák lehetnek. Viszont nekem a Hydor L20-asomnál nincs szükségem jobbra. A hangját nem hallom, teljesítménye elegendő (Pedig nálam 9 méter hosszú csatornában áramlik körbe a víz.). Ezért ha majd elromlik annak fügvényében döntöm el, hogy milyet veszek helyette, hogy ez milyen sokáig bírja a gyűrődést. Eddig két és fél évet dolgozott kb. 22/24-es átlag használat mellett.

A minimum 6 év egyébként egész jól hangzik. Mondjuk akkor a max. lehet kb. 10, az átlag 8.

Drága? Okés. Hydorból vegyél légyszi olyan szivattyút, ami csak a szállítómagasságban úgy teljesít, mint ez! Nézd meg az árát! És képedj el rajta! :D  Arról, hogy csőméret, rengeteg hasznos kiegészítő, rpm visszajelzés, méret, 12V-os, szabályozható stb. már nem is beszélve.

WiZARD: Ésszerű határokig (amit mi ilyen szivattyúkkal soha nem közelítünk meg) a nagyobb áramlási sebesség, jobb hőcserét eredményez mind a blokkokban, mind a radiátorokban. Kicsit fáradt vagyok a teszt kereséshez, meg azért nem orbitális különbségek vannak, de tényállás ez.

Az innova hpps-ét meg tuti többért vetted, mint 10k, nem mintha közöm lenne hozzá.

Szerkesztette: Lojá 2007. 08. 26. 23:44 -kor

#176 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 23:39

Idézet: Lojá - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 23:25

Drága? Okés. Hydorból vegyél légyszi olyan szivattyút, ami csak a szállítómagasságban úgy teljesít, mint ez! Nézd meg az árát! És képedj el rajta! :D  Arról, hogy csőméret, rengeteg hasznos kiegészítő, rpm visszajelzés, méret, 12V-os, szabályozható stb.

Tőlem akár kávét is tudhat főzni.

Elhiszem, hogy nagyon jó szivattyúk és azt is, hogy az áraid kedvezőek. De mint már említettem, nekem nincs szükségem jobbra a Hydor-nál.

#177 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 23:48

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 0:39

Tőlem akár kávét is tudhat főzni.

Elhiszem, hogy nagyon jó szivattyúk és azt is, hogy az áraid kedvezőek. De mint már említettem, nekem nincs szükségem jobbra a Hydor-nál.

Értem én. Viszont abban megegyezhetünk, hogy általánosan elterjedt rendszerekhez igencsak rossz választás a Hydor. Úgy belepusztul az ellenálásba, mint a sicc. És nem kell rá túl sokat várni. Először csak zörög, aztán szépen megadja magát. Anno én is L20-al kezdtem az ipart, a második szivattyúm volt vizes "pályafutásom" során, tudom miről beszélek. És félre ne érts, nem a vaásárlásról akarok én meggyőzni senkit, csak arról, hogy a saccper 80%-al magasabb ár nem véletlen.

#178 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 00:06

Nekem ez az első pumpám. Amikor vettem mindenki azt mondta róla, hogy ár/teljesítmény arányában az egyik legjobb választás. Nem tudom, hogy ez mennyire (volt) helytálló, de az ára mindenesetre kedvező.

Azt számításba véve pedig, hogy nálam 9 méter hosszan kűzd az ellenállással azt kell, hogy mondjam nem könnyen adja oda az életét. Még a hangja is olyan mint újkorában.

Lehet, hogy csak nekem van szerencsém ezzel a pumpával, mindenesetre én csak ebből az egy tapasztalatomból táplálkozva tudok róla vélekedni.

#179 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 00:20

Idézet: Lojá - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 0:25

Az innova hpps-ét meg tuti többért vetted, mint 10k, nem mintha közöm lenne hozzá.

ingyen kaptam, sőt még fizettek is érte hogy enyém legyen :D
gondoltam hogy eladom mert nekem nem kell 20k-s pumpa. de mire meghirdettem volna addigra pont bedöglött a régi pumpám, így maradt ez :)

persze lehet hogy egyszer veszek majd komolyabb pumpát. mint ahogy komolyabb proci blokkon is gondolkozok. de most inkább másra költöm a lét...

Szerkesztette: WiZARD 2007. 08. 27. 00:22 -kor

#180 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 08:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. aug. 26., vasárnap - 23:58

az ok. de mégis mivel jobb mint az innova hpps?
mennyit számít hőfokban a "vízhozam"? (van erről valami teszt)
emlékeim szerint ha megvan egy normális (optimális) vízhozam, akkor nem sokat javul a rendszer ha az tovább nő. (az más kérdés hogy mennyi az az optimális)

Nekem a Lang előtt Innova HPPS-em volt. Mondjuk gondom nem volt vele csak gyengének bizonyult az új passzív bordákhoz. Az hogy nagyobb az áramlási sebesség még nem feltétlenül jelent komolyabb hőfokcsökkenést. Akkor van értelme a nagyobb áramlásnak ha megfelelő méretű (hatásfokú) a hőleadó radi. Ha van egy gagyibb radid akkor hiába prögeted a rendszerben a vizet, nem érsz el vele hőfokcsökkentést. Az pedig hogy mennyi az optimális vízhozam rendszerenként változó.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.