HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VII. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 21:38

:nevet: A mostani xboxok a melegedés miatt hajlamosak bedögleni, látom az Innovatekes fiúk megoldották :D

#242 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 00:11

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 12:49

Nyílván nem high-end konfigról van szó azért...

Valóban nincsen komoly hőtermelő gépem. De még ha volna is, a vízhűtésem elbírna vele. Nagy a radiátorom és akár három 12 centis ventivel is szellőztethetném anélkül, hogy azok működését hallanám. Most teljesen passzívan üzemel.

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 16:09

Neked mar csak egy ilyen hianyzik a teljes csendhez.

Igen, valami hasonló. Valójában már - majd egy éve - meg van tervezve egy hdd hűtő blokk. Csak a vörösrezet kellene hozzá megvennem.

#243 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 03:05

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 0:11

Valóban nincsen komoly hőtermelő gépem. De még ha volna is, a vízhűtésem elbírna vele. Nagy a radiátorom és akár három 12 centis ventivel is szellőztethetném anélkül, hogy azok működését hallanám. Most teljesen passzívan üzemel.

Igen, valami hasonló. Valójában már - majd egy éve - meg van tervezve egy hdd hűtő blokk. Csak a vörösrezet kellene hozzá megvennem.

Ezen nem fogunk összeveszni de hangtalan venti nincsen :D HA lenne akkor nem lenne annyibana gépem hűtése mint amennyibe most kerül :D

#244 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 09:12

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 4:05

Ezen nem fogunk összeveszni de hangtalan venti nincsen :D HA lenne akkor nem lenne annyibana gépem hűtése mint amennyibe most kerül :D

Táp hűtését hogy oldottad meg?
Nekem egy ultra power 470Wos van, ebbe gyárilag 2 venti van elöl és hátul, hál istennek szabályozható, de fura hogy automatan halkabb mint a legkissebb fokozatra allitva. Viszont akkor is van hangja!
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#245 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 09:45

zollka egy passziv fsp 400-as tápot alakitott vizessé.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#246 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 10:15

Wizard, a proci huzalozására mondtam az anyagot.
SNDS-re nem emléxel? http://black-google.blogspot.com/ / http://www.blackle.com/
Dehogynem tudsz jobbat a hővezető párnánál!!!
Procira mit rax hővezetőnek? ;)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 09. 10. 10:23 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#247 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 10:48

procira AS5 ment de azt nem tudom mennyire lehet 1-2-3 mm vastagon kenni és úgy mit ér. illetve mennyire szárad ki...

elvileg Zollka azt mondta hogy készítenek blackplate-et, azzal talán kisimul majd az alaplap, és akkor paszta is jó lesz.

mondjuk gyárilag a fetek felén NINCS semmi borda...

még mindig 5letem sincs mi az az snds :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#248 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 10:59

Mert gyárilag nem tuningolsz és léghűtésed van... (szerintük)
Nem kell több mm vastag paszta, hogy lehetne? Procira sem tudsz, máshova se, pár tized (többi kiszorul úgyis...).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#249 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 11:03

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 11:59

Mert gyárilag nem tuningolsz és léghűtésed van... (szerintük)
Nem kell több mm vastag paszta, hogy lehetne? Procira sem tudsz, máshova se, pár tized (többi kiszorul úgyis...).

de mondom hajlik a lap és pár mm van a fet és blokk között...

most már szét nem szedem, amíg nincs blackplate, amit berakhatok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#250 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 12:42

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 3:05

Most venti nélküli gépről beszélgetünk vagy a teljesen hangtalan működésről?

Onnan indultunk ki, hogy szerinted teljesen ventilátor mentes gépet csak nagyon drágán lehet összerakni. Most meg a hűtésedet hozod példának, hogy az milyen drága és még ventik is vannak benne.

#251 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 00:04

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 12:42

Most venti nélküli gépről beszélgetünk vagy a teljesen hangtalan működésről?

Onnan indultunk ki, hogy szerinted teljesen ventilátor mentes gépet csak nagyon drágán lehet összerakni. Most meg a hűtésedet hozod példának, hogy az milyen drága és még ventik is vannak benne.

Teljesen hangtalan működésről beszéltünk , ami ergo csak ventik nélkül valósítható meg.... Ezért is hoztam a gépemet példának :)

#252 Felhasználó inaktív   BandiTar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:14

:offtopic: Zollka ment PÜ! :smoker:
KONFIG: Asus A8N-E, X2 4200+, ASUS 1950Pro, 2 GB A-Data, Maxtor 300Gb,WD 320Gb, Hyundai Imagequest L72D, Logitech Mx 518, Genius Slim Star Pro, Audigy2, Genius SW-5.1 Home Theatre, FSP Bluestorm 500, Vízhűtés(Alphacool+házibarkács)

#253 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 10:10

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 0:04

Teljesen hangtalan működésről beszéltünk , ami ergo csak ventik nélkül valósítható meg.... Ezért is hoztam a gépemet példának :)

Bocs, félreértettelek. Azt hittem, hogy drága ventilátorokra gondolsz, azért olyan drága a géped.

Viszont azt az állításomat tartom, mely szerint egy hangtalan géphez nem kell feltétlenül sok pénz. Nem halk ventilátorokra gondolok, hanem bizonyos kompromisszumok vállalására. Ez lehet például egy nagy radiátor ami könnyedén elviszi passzívan a rendszert. De az igazán költséghatékony megoldásnak az én vízhűtésemet tartom azzal, hogy a radiátort, pumpát és tartályt áthelyeztem egy használaton kívüli másik szobába. Így még a radiátort támogató esetleges ventilátorok és a pumpa hangját sem hallani.

#254 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 20:19

Ha egy rendszerbe kötök 2 különböző vízszállítású szivattyút akkor az gond? Károsodik a "lassabb" szívattyú?
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#255 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 21:13

Kicsit ahhoz hasonlít mint amikor motorfékezik egy autó. Hosszú távon biztosan nem tesz neki jót. Eleve gyorsabban pörgeti az egyik pumpa rotorját a másik egység, mint amilyenre az tervezték. Sok minden függ a két szivattyú teljesítményének különbségétől.

Elméletileg viszont még a gyorsabb szivattyú is károsodhat.

#256 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 20:53

Idézet: <Euro> - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 22:13

Kicsit ahhoz hasonlít mint amikor motorfékezik egy autó. Hosszú távon biztosan nem tesz neki jót. Eleve gyorsabban pörgeti az egyik pumpa rotorját a másik egység, mint amilyenre az tervezték. Sok minden függ a két szivattyú teljesítményének különbségétől.

Elméletileg viszont még a gyorsabb szivattyú is károsodhat.

A helyzet a kovetkezo:
Van egy zalman reseratorom, amit kibővítettem egy hatalmas passzív radiátorral és hosszú csővel (beípitettem a gépet a szekrénybe). A légtelenítés már nehézkesen ment, az elejen nem is ment a víz. nagynehez sikerült légteleníteni, így mostmár folyik benne a víz, de elég lassan. A zalman áramlásjelző alig jelez vmit. A jelenlegi gépnek a hűtés így is megfelel (amennyit javult a raditol annyit romlott a kissebb aramlastol), de hamarosan keményebb vas kerül alá és akkor már nemárt ha nemforr fel a víz a cpu,gpu bordákban mielőtt kifolyna.

Igazából még1 szivattyu az lehet hogy csak visszaállítaná az eredeti áramlást. Mindenképpen vmi nagyonhalk modellre gondoltam, amiknek amugy is kicsi a vízszállítása.
Így menni fog?

#257 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 05:36

Idézet: Stoto - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 21:53

A helyzet a kovetkezo:
Van egy zalman reseratorom, amit kibővítettem egy hatalmas passzív radiátorral és hosszú csővel (beípitettem a gépet a szekrénybe). A légtelenítés már nehézkesen ment, az elejen nem is ment a víz. nagynehez sikerült légteleníteni, így mostmár folyik benne a víz, de elég lassan. A zalman áramlásjelző alig jelez vmit. A jelenlegi gépnek a hűtés így is megfelel (amennyit javult a raditol annyit romlott a kissebb aramlastol), de hamarosan keményebb vas kerül alá és akkor már nemárt ha nemforr fel a víz a cpu,gpu bordákban mielőtt kifolyna.

Igazából még1 szivattyu az lehet hogy csak visszaállítaná az eredeti áramlást. Mindenképpen vmi nagyonhalk modellre gondoltam, amiknek amugy is kicsi a vízszállítása.
Így menni fog?

Sztem jobban jársz ha a reseator szivattyúját kikötöd és veszel egy normál szivattyút. Az majd megbírkózik a vízszállítással és nem nyírja ki egyik a másikat. ;)
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#258 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 06:39

Maximum Integrated Water Pum : 5 W, Qmax 300L/h

ezt irjak a zalmanosok a pumpara, hat ez eleg sovanyka, de szerintem meg ezt se eri el.
a legdurvabbat egy thermaltake cuccban lattam, valami 90l/o a pumpaja  :eek:

#259 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 00:59

Idézet: Stoto - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 20:53

A helyzet a kovetkezo:

Így menni fog?

Ezt tudom ajánlani

#260 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 17:05

Egy hónappal ezelőtt megkerestek az Ötlet Mozaik Magazintól, hogy szivesen bemutatnák újságjukban a vízhűtésemet. Megtisztelő volt számomra a felkérésük és örömmel fogadtam el azt.

Már folytak a további egyeztetések amikor azt ajánlották, hogy először inkább nevezzek be  a bauMax és Ötlet Mozaik Magazin által közösen indított 2007-es Barkácsbajnokságra. Szerintük akár még valamilyen díjjazásra is esélyes lehet a vízhűtésem. Illetve utána még mindig be tudják mutatni azt a magazinban.

Így beneveztem a versenyre, barkácsolás kategóriára. Pályázatomat az oldalamról letölthetitek.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.