Microsoft Word kezelés hogyan csináljam
Elküldve: 2007. 04. 10. 07:43
pl.
www.hwsw.hu
www.origo.hu
www.index.hu
.....
azt szeretném, hogy minden sor hiperhivatkozás legyen és nincs kedvem az összes sor végén
megnyomni az entert. Hogyan tudom ezt gyorsan, egyszerűen megoldani?
Végülis egy htm -ként akarom elmenteni az egészet ami felsorolva tartalmazza ezeket a címeket, tehát ha felrakom valahova és megnyitom akkor rá lehessen kattintsani a címekre.
Köszi.
Elküldve: 2007. 04. 10. 09:47
Idézet: mayky - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 8:43
pl.
www.hwsw.hu
www.origo.hu
www.index.hu
.....
azt szeretném, hogy minden sor hiperhivatkozás legyen és nincs kedvem az összes sor végén
megnyomni az entert. Hogyan tudom ezt gyorsan, egyszerűen megoldani?
Végülis egy htm -ként akarom elmenteni az egészet ami felsorolva tartalmazza ezeket a címeket, tehát ha felrakom valahova és megnyitom akkor rá lehessen kattintsani a címekre.
Köszi.
Word-ben sajnos nem tudok megoldást. Talán valami makróval lehetne sz@rakodni...
Viszont egy 3 perc alatt megírt linux shellscript no perc alatt csinál neked belőle valid html-t

Ha gondolod segítek.
Elküldve: 2007. 04. 10. 09:51
- ha a webcimek http nelkul vannak, akkor a Wordben a Keresesnel hasznald a szavak cserejet vagy ilyesmi, csereld le a www-ket http://www-re (nem tudom, hogy ez onmagaban mar linkke teszi-e a cimeket, van ra esely - ha nincs:)
- bemasolod ide azokat a webcimeket, majd megnyomod a hozzaszolas elonezete gombot, ekkor megmutatja a hozzaszolasod, linkke alakitva a cimeket. innen mar kimasolhatod html forraskodkent vagy csak egyszeruen a wordbe.. ahogy tetszik.
Elküldve: 2007. 04. 10. 12:31
AZt meg szerintem vissza lehet másolni wordbe vagy mittoménhova.
42
Hivatásos topicsüllyesztő...
Elküldve: 2007. 04. 10. 18:55
köszi
Szerkesztette: mayky 2007. 04. 10. 18:57 -kor
Elküldve: 2008. 01. 06. 10:40
PL, ha ezt szúrom be mezőként:
{ PAGE } / { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }. oldal
amit egyébként innen http://office.micros...1862181038.aspx vettem.
Semmi sem jelenik meg, 0 hosszúságú lesz a mező.
Ha meg ezt szúrom be
Page { PAGE } of { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }
Akkor szimplán megjeleníti az oldalszámot, minden egyéb nélkül.
Minden más esetben, amivel próbálkoztam meg vagy azt írja, hogy !definiálatlan könyvjelző, vagy !szintaktikai hiba.
Szerkesztette: Mumia 2008. 01. 06. 10:41 -kor
Elküldve: 2008. 01. 06. 12:32
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 10:40
PL, ha ezt szúrom be mezőként:
{ PAGE } / { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }. oldal
amit egyébként innen http://office.micros...1862181038.aspx vettem.
Semmi sem jelenik meg, 0 hosszúságú lesz a mező.
Ha meg ezt szúrom be
Page { PAGE } of { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }
Akkor szimplán megjeleníti az oldalszámot, minden egyéb nélkül.
Minden más esetben, amivel próbálkoztam meg vagy azt írja, hogy !definiálatlan könyvjelző, vagy !szintaktikai hiba.
Valószínűleg azért nem működik, mert copy-paste-elve raktad be. A mezőkódok csak akkor működnek, ha az összes {}-ben levő kódot a beszúrás/mező paranccsal illeszted be. Magyarul úgy is fogalmazhatunk, hogy kézzel tilos felvenni ilyen zárójeleket. Azaz sorrendben:
1. Beszúrás / mező
2. Válaszd ki az "= (formula)"-t, majd OK.
3. a "!Befejezetlen képlet" szövegen jobb klikk, majd "mezőkódok - váltás".
4. Írd be a zárójelek közé a "= (47 - 1) +" részét a képletnek. Hagyd a szöveges kurzort a pluszjel után!
5. Menüből Beszúrás / mező
6. Válaszd ki a NumPages-t, majd OK.
7. A képletben megjelent az aktuális oldalszám a pluszjel után. Jelöld ki a frissen megjelent számot, nyomj jobb klikket rajta, majd "mezőkódok - váltás"-t. Így láthatod a teljes képletet.
8. Végül valahol a képletben nyomj jobb klikket, majd "Mezőfrissítés"-t. Ekkor újraszámolja a képletet és eltűnik a "!Befejezetlen képlet" szöveg is.
Természetesen a { PAGE } kódot is ennek analógiájára kell beszúrni.
Szerk.: beszúrok egy képet is a kész képletről. Az első sorban kibontva, a második sorban akció közben látható.
Csatolt fájl:
-
mezokodok.gif (0byte)
Letöltések:: 2
Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 01. 06. 12:40 -kor
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 01. 06. 14:36
Elküldve: 2008. 01. 06. 18:43
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 14:36
Biztos lehet kézzel is valahogyan, de ezt passzolom. Még annyi poén van a dologban, hogy ezek nem sima {} jelek, ugyanis ha beírsz melléjük ilyen jelet, az picit máshogy néz ki.
Elküldve: 2008. 01. 06. 19:08
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:43
Nem lehet máshogy, ezzel én is szívtam anno.
Elküldve: 2008. 01. 24. 12:59
Valakinek esetleg?
Elküldve: 2008. 01. 28. 13:40

Elküldve: 2009. 03. 02. 10:04
Wordben van arra valami egyszerű lehetőség, hogy egy x oldalas doksit oldalanként mentsek el? Tehát a többszázoldal.doc-ból legyen 1.doc, 2.doc... x.doc.
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870
Elküldve: 2009. 03. 31. 17:32
nekem is lenne egy kérdésem.
Körlevél készítésnél a megadott adabázisba, hogyan lehetne egy adott szöve get minden üres mezőre gyorsan belökni?
Ne a Ctrl + V-t javasoljátok!
kb 2-3000 x kell betolnom....elég munkaigényes
Elküldve: 2009. 03. 31. 20:05
Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 17:32
nekem is lenne egy kérdésem.
Körlevél készítésnél a megadott adabázisba, hogyan lehetne egy adott szöve get minden üres mezőre gyorsan belökni?
Ne a Ctrl + V-t javasoljátok!
kb 2-3000 x kell betolnom....elég munkaigényes
Mi volna a forrás adatbázis? Mert Excel esetében ugye autokitöltés. Access vagy más SQL alapú adatbázisnál pedig egy egyszerű UPDATE lekérdezés a táblán.
Avagy ha ez még nem dőlt el, akkor legyen Excel, azt a legegyszerűbb machinálni.
Elküldve: 2009. 09. 23. 09:29
Egy másik gépen, ami teljesen azonos mind kiépítésben, mind programok tekintetében, ugyanolyan a nyomtató is, nem jelentkezik a hiba.
Valakinek esetleg ötlete?
Elküldve: 2011. 11. 11. 09:36
Olyan problémám lenne, hogy oldalszegélyt akarok csinálni(fekvő A4), de a nyomtatásban lemarad mindig a jobb oldala. Próbálkoztam állítani margót így-úgy, de nem lesz jó sehogy. Biztos egyszerű a megoldás, de már elég régen tanultam word-t...

Letöltések:: 6
Elküldve: 2011. 11. 11. 10:02
Idézet: gedi - Dátum: 2011. 11. 11. 09:36
Olyan problémám lenne, hogy oldalszegélyt akarok csinálni(fekvő A4), de a nyomtatásban lemarad mindig a jobb oldala. Próbálkoztam állítani margót így-úgy, de nem lesz jó sehogy. Biztos egyszerű a megoldás, de már elég régen tanultam word-t...

Letölteni most nem tudom, így megnézni sem.
Lehet pl. hogy a margók vannak kintebb, mint a nyomtatóbeállításoknál, azért marad le. Vagy az is lehet, hogy a nyomtatónál nincs ugyan ilyen beállítva de egyszerűen nem tud annyira a lap szélére nyomtatni.
Elküldve: 2011. 11. 11. 10:35
Idézet: MisterY - Dátum: 2011. 11. 11. 10:02
Bizony. Mind a kettő simán lehetséges. Nem csak a dokumentumban kell beállítani a margókat, de az oldalnézetben és esetleg a nyomtató beállításai között is.
Elküldve: 2012. 01. 06. 11:14
Az ujra telepitett outlookba nem tudom beimportálni, nem engedi a rendszer, nem ismeri fel. A mentett állományokból több időpontból is vannak , tehát nem valószinü hogy mind sérült lenne.
Mindenddig semmilyen módon nem tudtam ezt megvalósitani, ezért kérdezem -már ha tuidna valaki segitséget nyujtani - hogy miképpen tudnám olvashatóvá (esetleg nyomtathatóvá ) tenni ezeket a fájlokat illetve tartalmukat.
Üdvözlettel: lacusska