HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft Word kezelés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft Word kezelés hogyan csináljam Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 07:43

Adva van egy word dokumentum, amely minden sora tartalmaz egy web címet többszáz sor, úgy másoltam be máshonnan
pl.
www.hwsw.hu
www.origo.hu
www.index.hu
.....
azt szeretném, hogy minden sor hiperhivatkozás legyen és nincs kedvem az összes sor végén
megnyomni az entert. Hogyan tudom ezt gyorsan, egyszerűen megoldani?
Végülis egy htm -ként akarom elmenteni az egészet ami felsorolva tartalmazza ezeket a címeket, tehát ha felrakom valahova és megnyitom akkor rá lehessen kattintsani a címekre.
Köszi.

#2 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:47

Idézet: mayky - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 8:43

Adva van egy word dokumentum, amely minden sora tartalmaz egy web címet többszáz sor, úgy másoltam be máshonnan
pl.
www.hwsw.hu
www.origo.hu
www.index.hu
.....
azt szeretném, hogy minden sor hiperhivatkozás legyen és nincs kedvem az összes sor végén
megnyomni az entert. Hogyan tudom ezt gyorsan, egyszerűen megoldani?
Végülis egy htm -ként akarom elmenteni az egészet ami felsorolva tartalmazza ezeket a címeket, tehát ha felrakom valahova és megnyitom akkor rá lehessen kattintsani a címekre.
Köszi.

Word-ben sajnos nem tudok megoldást. Talán valami makróval lehetne sz@rakodni...
Viszont egy 3 perc alatt megírt linux shellscript no perc alatt csinál neked belőle valid html-t :)
Ha gondolod segítek.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#3 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:51

Erre van sok modszer, de ha mar itt kerdezed a forumon, szerintem ez a legegyszerubb modja:

- ha a webcimek http nelkul vannak, akkor a Wordben a Keresesnel hasznald a szavak cserejet vagy ilyesmi, csereld le a www-ket http://www-re (nem tudom, hogy ez onmagaban mar linkke teszi-e a cimeket, van ra esely - ha nincs:)
- bemasolod ide azokat a webcimeket, majd megnyomod a hozzaszolas elonezete gombot, ekkor megmutatja a hozzaszolasod, linkke alakitva a cimeket. innen mar kimasolhatod html forraskodkent vagy csak egyszeruen a wordbe.. ahogy tetszik.

#4 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 12:31

MS Excel, megnyitod, a B oszlopba beszúrod a hiperhivatkozás(A1) függvényt oszt lehúzod minden sorhoz és hiperivatkozik:)
AZt meg szerintem vissza lehet másolni wordbe vagy mittoménhova.

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#5 Felhasználó inaktív   mayky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 18:55

Ez az excel-es dolog úgy néz ki menni fog,
köszi

Szerkesztette: mayky 2007. 04. 10. 18:57 -kor

#6 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 10:40

Nem működik a Word-ben ha beszúrok egy mezőt lószart sem csinál.

PL, ha ezt szúrom be mezőként:

{ PAGE } / { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }. oldal

amit egyébként innen http://office.micros...1862181038.aspx vettem.

Semmi sem jelenik meg, 0 hosszúságú lesz a mező.

Ha meg ezt szúrom be

Page { PAGE } of { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }

Akkor szimplán megjeleníti az oldalszámot, minden egyéb nélkül.

Minden más esetben, amivel próbálkoztam meg vagy azt írja, hogy !definiálatlan könyvjelző, vagy !szintaktikai hiba.

Szerkesztette: Mumia 2008. 01. 06. 10:41 -kor

#7 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 12:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 10:40

Nem működik a Word-ben ha beszúrok egy mezőt lószart sem csinál.

PL, ha ezt szúrom be mezőként:

{ PAGE } / { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }. oldal

amit egyébként innen http://office.micros...1862181038.aspx vettem.

Semmi sem jelenik meg, 0 hosszúságú lesz a mező.

Ha meg ezt szúrom be

Page { PAGE } of { = (47 - 1) + { NUMPAGES } }

Akkor szimplán megjeleníti az oldalszámot, minden egyéb nélkül.

Minden más esetben, amivel próbálkoztam meg vagy azt írja, hogy !definiálatlan könyvjelző, vagy !szintaktikai hiba.

Valószínűleg azért nem működik, mert copy-paste-elve raktad be. A mezőkódok csak akkor működnek, ha az összes {}-ben levő kódot a beszúrás/mező paranccsal illeszted be. Magyarul úgy is fogalmazhatunk, hogy kézzel tilos felvenni ilyen zárójeleket. Azaz sorrendben:
1. Beszúrás / mező
2. Válaszd ki az "= (formula)"-t, majd OK.
3. a "!Befejezetlen képlet" szövegen jobb klikk, majd "mezőkódok - váltás".
4. Írd be a zárójelek közé a "= (47 - 1) +" részét a képletnek. Hagyd a szöveges kurzort a pluszjel után!
5. Menüből Beszúrás / mező
6. Válaszd ki a NumPages-t, majd OK.
7. A képletben megjelent az aktuális oldalszám a pluszjel után. Jelöld ki a frissen megjelent számot, nyomj jobb klikket rajta, majd "mezőkódok - váltás"-t. Így láthatod a teljes képletet.
8. Végül valahol a képletben nyomj jobb klikket, majd "Mezőfrissítés"-t. Ekkor újraszámolja a képletet és eltűnik a "!Befejezetlen képlet" szöveg is.

Természetesen a { PAGE } kódot is ennek analógiájára kell beszúrni.

Szerk.: beszúrok egy képet is a kész képletről. Az első sorban kibontva, a második sorban akció közben látható.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 01. 06. 12:40 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#8 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 14:36

Kösz, erre sosem gondoltam volna, méghogy nem lehet kézzel beírni, hihetetlen.

#9 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 18:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 14:36

Kösz, erre sosem gondoltam volna, méghogy nem lehet kézzel beírni, hihetetlen.

Biztos lehet kézzel is valahogyan, de ezt passzolom. Még annyi poén van a dologban, hogy ezek nem sima {} jelek, ugyanis ha beírsz melléjük ilyen jelet, az picit máshogy néz ki.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#10 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 19:08

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:43

Biztos lehet kézzel is valahogyan, de ezt passzolom. Még annyi poén van a dologban, hogy ezek nem sima {} jelek, ugyanis ha beírsz melléjük ilyen jelet, az picit máshogy néz ki.

Nem lehet máshogy, ezzel én is szívtam anno.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#11 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 12:59

Üdv. Olyan gondom lenne a word-del, hogy nem látszik az oldalszámozás, csak az, hogy {PAGE }. Szerkesztés nézetben látszik, minden okés, de ha megnézem a nyomtatási képet vagy kinyomtatom, oldalszámok helyett csak {PAGE } jelenik meg. Office-t leszedtem-visszaraktam, próbáltam más verziókat is (2000, XP, 2003) nyomtató drivert leszedtem-visszaraktam. Több ötletem nincs.
Valakinek esetleg?
...'cause shotgun bullets are bad for your health

#12 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 13:40

A Beállítások - Nyomtatás - Dokumentummal együtt részben be van kapcsolva a Mezőkódok. Kapcsold ki. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#13 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 10:04

Sziasztok!

Wordben van arra valami egyszerű lehetőség, hogy egy x oldalas doksit oldalanként mentsek el? Tehát a többszázoldal.doc-ból legyen 1.doc, 2.doc... x.doc.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#14 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 17:32

Hali,
nekem is lenne egy kérdésem.

Körlevél készítésnél a megadott adabázisba, hogyan lehetne egy adott szöve get minden üres mezőre gyorsan belökni?

Ne a Ctrl + V-t javasoljátok!

kb 2-3000 x kell betolnom....elég munkaigényes

#15 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 20:05

Idézet: WEbshark - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 17:32

Hali,
nekem is lenne egy kérdésem.

Körlevél készítésnél a megadott adabázisba, hogyan lehetne egy adott szöve get   minden üres mezőre gyorsan belökni?

Ne a Ctrl + V-t javasoljátok!

kb 2-3000 x kell betolnom....elég munkaigényes

Mi volna a forrás adatbázis? Mert Excel esetében ugye autokitöltés. Access vagy más SQL alapú adatbázisnál pedig egy egyszerű UPDATE lekérdezés a táblán.
Avagy ha ez még nem dőlt el, akkor legyen Excel, azt a legegyszerűbb machinálni.

#16 Felhasználó inaktív   Horgász60 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 09:29

Egyik kolléganőm gépén, amin Windows XP és Word 2003 van, olyan hibajelenséget vettem észre, hogy annál a dokumentumnál, amely élőfejjel kezdődik, amiben egy kép is van (tulajdonképpen fejléces levél), nyomtatáskor a lap jobb szélén minden szöveges rész mellett fekete vonalak jelennek meg. Olyan, mint valami vonalkód. Ha kiveszem a képet (ami egy logó), nem jelentkezik a probléma.
Egy másik gépen, ami teljesen azonos mind kiépítésben, mind programok tekintetében, ugyanolyan a nyomtató is, nem jelentkezik a hiba.

Valakinek esetleg ötlete?

#17 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 09:36

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy oldalszegélyt akarok csinálni(fekvő A4), de a nyomtatásban lemarad mindig a jobb oldala. Próbálkoztam állítani margót így-úgy, de nem lesz jó sehogy. Biztos egyszerű a megoldás, de már elég régen tanultam word-t... :) Valaki segítsen, köszönöm előre is! Mellékeltem egy példát...Csatolt fájl  szegély.doc (19K)
Letöltések:: 6

#18 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: gedi - Dátum: 2011. 11. 11. 09:36

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy oldalszegélyt akarok csinálni(fekvő A4), de a nyomtatásban lemarad mindig a jobb oldala. Próbálkoztam állítani margót így-úgy, de nem lesz jó sehogy. Biztos egyszerű a megoldás, de már elég régen tanultam word-t... :) Valaki segítsen, köszönöm előre is! Mellékeltem egy példát...Csatolmány szegély.doc

Letölteni most nem tudom, így megnézni sem.
Lehet pl. hogy a margók vannak kintebb, mint a nyomtatóbeállításoknál, azért marad le. Vagy az is lehet, hogy a nyomtatónál nincs ugyan ilyen beállítva de egyszerűen nem tud annyira a lap szélére nyomtatni.

#19 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 11. 11. 10:02

Lehet pl. hogy a margók vannak kintebb, mint a nyomtatóbeállításoknál, azért marad le. Vagy az is lehet, hogy a nyomtatónál nincs ugyan ilyen beállítva de egyszerűen nem tud annyira a lap szélére nyomtatni.

Bizony. Mind a kettő simán lehetséges. Nem csak a dokumentumban kell beállítani a margókat, de az oldalnézetben és esetleg a nyomtató beállításai között is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#20 Felhasználó inaktív   lacusska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 11:14

Egy kis segitségre van szükségem, de az eddigi keresgélésekkel nem juotttam sehová. Mentettem (2009ben) egy CD re egy korábban használt Outlook-ból a leveleket, cimeket, stb és ezek .pst fájlokban vannak. Sajnos elszállt a rendszerem és ezért szükségessé vált a tárolt cimlisták "felélesztése", de legalább azok olvasása, olvashatóvá tétele, mert a cimek nevek nagyon fontosak lennének.
Az ujra telepitett outlookba nem tudom beimportálni, nem engedi a rendszer, nem ismeri fel. A mentett állományokból több időpontból is vannak , tehát nem valószinü hogy mind sérült lenne.
Mindenddig semmilyen módon nem tudtam ezt megvalósitani, ezért kérdezem -már ha tuidna valaki segitséget nyujtani - hogy miképpen tudnám olvashatóvá (esetleg nyomtathatóvá ) tenni ezeket a fájlokat illetve tartalmukat.
Üdvözlettel: lacusska

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó