HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1251 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:05

Idézet: sakhalin - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 19:34

Mikor kötöttél szerződést a vodafonnal?

szeptember végén..2hónapig nem is volt gondom, tényleg. viszont most december 10.körül korlátoztak.

Egyébként ezen nem tudok kiigazodni.
Most az "internet szabadon"  csomagoknál engedélyezett a fájlcsere, meg "korlátlan" letölthető adatmennyiség, viszont 10Giga után lehúzzák úgy a sebességet, hogy még véletlenül se tudjak letölteni semmit? :D
Tölts 22KB/s-al paraszt!?? vagy mi? :D

Szerkesztette: gs52 2009. 01. 03. 20:11 -kor

#1252 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:11

Naja:

" A mobilinternet technológia jelenleg még nem képes a kis területen összpontosuló nagy adatforgalmat kezelni anélkül, hogy a többi felhasználó minőségromlást érzékelne."

El kel dönteni, hogy ha 24h-ban szeretnénk töltögetni, akkor lesz mindenkinek 200 kilobites netje. Most akkor melyik a jobb, ígérnek konstans 200 kilobitet, vagy ha éppen tud, akkor dinamikusan jön, aki meg túl sokat akar, azt seggberúgják? Nekem az utóbbi bőven jobb, de ott a másik csomag is, gondolom valami horror pénzért. Abból meg lehet hálózatot fejleszteni.
Make love not Wor.

#1253 Felhasználó inaktív   sakhalin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:25

Mobil internet új korszak kezdődött a lehúzásé. :mad:

#1254 Felhasználó inaktív   RedCactus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 23:08

Az idézett levélből ez tetszik a legjobban:
"Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt."

Lehet, hogy őket kéne lekorlátozni, nem az átlag user-t 5-10 GB után.

#1255 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 14:12

Idézet: RedCactus - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 23:08

Az idézett levélből ez tetszik a legjobban:
"Vannak ügyfeleink, akik több 100, sőt akár 1000GB-ot is forgalmaznak egy hónap alatt."

Lehet, hogy őket kéne lekorlátozni, nem az átlag user-t 5-10 GB után.

Jó, de a 100 giga is az első 10 kilobytetal kezdődik, valami értéket ki kellett találni. Ezek szerint a nagy átlag 5 giga alatt marad, kevesen lépnek csak pont 5 giga fölé, de aki 5 giga föl élép, azok túlnyomó része el is éri a több 10 vagy 100 gigákat.
Make love not Wor.

#1256 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 04. 15:05

Üdv!

Van a Vodánál ez a Vitamax Instant net nevű csomag, ami teljesen jónak nézett ki, mikor megvettem. Ugye ez úgy néz ki, hogy nincs alapdíj, hanem forgalom után, sávosan történik a zseton levonása. Mikor megvettem, akkor nem szerepelt a honlapon, sem sehol a Vodánál, csak egy-két internetes portálon jelent meg, onnan tudtam róla.
Mivel ez az infó elég kevés volt, érdeklődtem az ügyfélszolgálatnál, milyen feltételei vannak, írták, hogy semmi extra. Mivel csak a harmadik boltban volt raktáron csomag, három kereskedőt megjártam. Mindháromnál direkt rákérdeztem, hogy van-e valami korlátozás, vagy ehhez, mint minden más Vitamax csomaghoz meg lehet-e rendelni egy-egy hónapra mondjuk az 5GB-os csomagot, hogy ne fizessek már olyan sokat, ha előre tudom, hogy sok lesz az adatforgalmam. Mindhárom helyen azt mondták, hogy igen (az egyiknél nem tudtak semmit a csomagról, felhívták a Vodát, ők mondták ezt).
A múlt hét végén próbáltam feltölteni egy 12 000ft-os kártyát, azzal a céllal, hogy befizetek egy hónapra az 5GB-os csomira. Ez nem ment, mert a Vitamax Online-ra nem lehet regisztrálni technikai okokból, a kimenő hívások meg a 1270-re, meg a 171-re (ha ez a feltöltős szám) is korlátozva vannak. Úgyhogy ügyfélszolgálatnak ment az e-mail. Másnap hívtak is, hogy hát igen, nem lehet semmit hívni ezekről a SIM-ekről, és hogy nem lehet feltöltőkártyát használni velük. Mondom nehogy már, úgyhogy végülis a hölgy megcsinálta kézzel a feltöltést.
Szintén rákérdeztem, hogy így, hogy nincs Vitamax Online, meg 1270, sms-ben azért meg lehet-e rendelni az 5GB-os csomagot. Mondta, hogy persze.

Ehhez képest pénteken küldöm az sms-t, hogy akkor kérem az 5GB-os csomagot, a válaszban meg jön, hogy az én előfizetésemmel ez nem vehető igénybe (a 12 000 már rajta van, szal semmi gond). Átnéztem az ÁSZF-t, átnéztem a weboldalt, a szerződést, és sehol, semmi kikötés arra nézve, hogy erre nem lehet megrendelni adatcsomagot. Oké, az egy dolog, hogy most már külön szolgáltatásként szerepel a honlapon, de ez tulajdonképp nem jelent semmit, és ugye mikor én megvettem, nem volt a honlapon semmi infó.

Írtam két napja az ügyfélszolgálatnak, hogy akkor ez most hogy a francba van, hogy direkt rákérdezek, mondják, hogy persze, minden okés, erre mégsem hagyják?? Azóta semmi válasz...

ui.: az ilyen hosszú hozzászólásokat én sem szoktam elolvasni :)

Szerkesztette: szucsati 2009. 01. 04. 15:06 -kor

#1257 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 09:11

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 16:05

Üdv!

ui.: az ilyen hosszú hozzászólásokat én sem szoktam elolvasni :)

Én sem, de azért válaszolok. :)
Nem igazán értem, hogy miért akarsz erre a csomagra 5GB-os csomagot kérni. Ezzel az erővel simán kérhetted volna egy "üres" SIM kártyára az 5GB-os csomagot inkább.
Szerintem tök logikus, hogy nem lehet kérni Instant Net-es kártyára "Vodafone Internet 5GB" szolgáltatást. Ez az Instant Net pont akkor éri inkább meg, ha nagyon keveset használod. (Ha nem ez az elsődleges net előfizetésed.)

#1258 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 11:18

Idézet: Watt - Dátum: 2009. jan. 7., szerda - 10:11

Én sem, de azért válaszolok. :)
Nem igazán értem, hogy miért akarsz erre a csomagra 5GB-os csomagot kérni. Ezzel az erővel simán kérhetted volna egy "üres" SIM kártyára az 5GB-os csomagot inkább.
Szerintem tök logikus, hogy nem lehet kérni Instant Net-es kártyára "Vodafone Internet 5GB" szolgáltatást. Ez az Instant Net pont akkor éri inkább meg, ha nagyon keveset használod. (Ha nem ez az elsődleges net előfizetésed.)

Igen, arra jó, ha keveset használja az ember, mert ugye nincs havidíja. Nem véletlenül vettem. És a Vodának meg akkor éri meg, ha valaki emailezésnél többre használja, és elszalad vele, meg az adatforgalommal a ló. 2GB fölött ugye már 10 000Ft-ot kell kicsengedni, pedig ennyi elég könnyű összeszedni egy hónapban.
Ehhez nem kell nagy ész, hogy kitalálja valaki. Nem véletlenül kérdeztem rá háromszor, négyszer, hogy van-e lehetőség 5 gigás csomagot rendelni hozzá, és akkor nem megy rá ingem, gatyám, ha egy hónapban többet használom. Most pl nagymamám kórházban van, és kint vagyok a házában (ebnek enni adni stb.). Itt most a vodanettel tolom. És erre számítottam is, hogy kelleni fog, ezért akartam 5GB-os csomagot, és ezért töltöttem rá két hete a 12 000Ft-ot.
A bosszantó az benne, hogy annak ellenére, hogy így, hogy külön adatcsomagként szerepel a honlapon, logikus lehet, hogy nem lehet rá kérni más adatcsomagot. Viszont az is logikus lehet, hogy ha már Vitamaxhoz lehet kérni, és ez Vitamax Instant Net nevű csomag, akkor miért ne lehetne ehhez is? És ha nem mondják többen is, akiknek ezt tudniuk kell elvileg, így kerek perec, hogy igen, lehet 5GB-os csomagot kérni, akkor nyilván veszek egy másik simet, arra teszem a 12 000Ft-ot, és arra kérek 5 gigát.

Egyébként közben megjött a válasz (jó sokáig tartott, szerintem azért törték rajta a fejüket, hogy nagyon nem lehet belekötni az érveimbe..), 2000ft-os jóváírást ajánlottak. Hát.. nemtom. Gondolom az, hogy a 12 000Ft-ot egy másik kártyára átrakassam, hónapos herce-hurca lenne.

#1259 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 03:42

Engem még nem korlátoztak le, pedig múlt héten több napig csak mobilnetem volt, és nem különösebben "kíméltem". Végig hozta az itt megszokott 1-2Mbit/s sebességet. Helyfüggő a dolog, mert magyarázatuk szerint azt korlátozzák aki adott időben, adott helyen "veszélyezteti a hálózatot". Ezért szerintem egy nagyvárosban nagyobb eséllyel korlátoznak gyérebb forgalom mellett is, mint egy kisebb településen, ahol nagyon kevesen használják.

Szerkesztette: Laci082 2009. 01. 12. 03:42 -kor

#1260 Felhasználó inaktív   HoNeYBiRD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 10:00

Idézet: fcseh - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 0:20

Másnál is tart a pannon-os korlátozás?
Valamikor december vége fele korlátoztak be és még mindig tetű lassú az internetem.  :mad:  :reklamacio:

engem meg még tavaly nov végén korlátoztak be (mondjuk teljes joggal) :D, és nemrég vették le a korlátot, szal az se igaz a pannonnál h a számlazárás végével feloldják a korlátot!
reklamálni nem reklamáltam, mert van másik mobilnetem is, különben elég érdekes lett volna ez a 1,5 hónap 30k-s sebességgel, normálisan böngészni se lehet... :down:
szal én a helyedben nem lepődnék meg, ha február elejéig maradna a korlát

"azt korlátozzák aki adott időben, adott helyen "veszélyezteti a hálózatot"
akkor az is számíthat, h. mikor töltesz le?! éjszaka azért jó eséllyel kevesebben használják mindenhol

a pannon oldalán, még tetszik ez a szöveg, nem pontosan idézem, vmi hasonló: p2p használata esetén az adott forgalom idejére korlátozzák a sebességet, mi a lóf*sz az adott forgalom ideje kedves pannon?! eléggé tágan értelmezhető...és az a baj h a szolgáltató a lehető legtábban értelmezi  :down:

#1261 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:06

nálam levették számlazáráskor a korlátot.. 22:45kor, reggel 7kor ismét korlátozva voltam..
És még meg is írták levélben, hogy legközelebb majd febr. 9.én.. :D..

Rákérdeztem, lehet-e a kötbért részletekben fizetni..azért fizessek 6000-et, hogy a vodafone-al veszekedjek??:Dhát a faszom..

#1262 Felhasználó inaktív   superlamer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 21:50

Kép]http://www.speedtest.net/index.php[/URL]
sprlmr

#1263 Felhasználó inaktív   superlamer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 12:00

Ja, bocsi: Bp. 13.ker.-ben. Néha jobb is. Elégedett vagyok vele.

( Mi a csudák azok a piros kockák a nickem alatt? Valami trágárt irtam?)
sprlmr

#1264 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 14. 09:38

Ezt a mobil netet igazán a jelenlegi körülmények között csak böngészésre lehet használni szerintem!
Letölteni otthon kell a vezetékes netről!
Sokan valóban "az egész internetet" le akarják tölteni :mad: !
A jelenlegi műszaki feltételek valóban csak ezt teszik lehetővé!
Mindenki csak panaszkodik, hogy ilyen szar meg olyan szar!
Lehet magába kellene nézni egyes usereknek!
Persze mindenki úgy van vele, nehogy már majd én ne töltsek le 1000-el, mikor mindenki ezt csinálja!
DC 4ever!!!

#1265 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 09:45

Idézet: beers - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 10:38

Ezt a mobil netet igazán a jelenlegi körülmények között csak böngészésre lehet használni szerintem!
Letölteni otthon kell a vezetékes netről!
Sokan valóban "az egész internetet" le akarják tölteni :mad: !
A jelenlegi műszaki feltételek valóban csak ezt teszik lehetővé!
Mindenki csak panaszkodik, hogy ilyen szar meg olyan szar!
Lehet magába kellene nézni egyes usereknek!
Persze mindenki úgy van vele, nehogy már majd én ne töltsek le 1000-el, mikor mindenki ezt csinálja!

Ebben teljesen igazad van, viszont akkor nem így, megtévesztően kellene reklámozni. Sokan a vezetékest cserélik le, mart a reklámokban nem szerepel, hogy csak böngészésre használható;  stb...

#1266 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 14. 12:25

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 10:45

Ebben teljesen igazad van, viszont akkor nem így, megtévesztően kellene reklámozni. Sokan a vezetékest cserélik le, mart a reklámokban nem szerepel, hogy csak böngészésre használható;  stb...

Ez így van, csak akkor a kutyáak sem kellene :) !
DC 4ever!!!

#1267 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 01:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 9:45

Ha jobban belegondolsz, a csaj a reklámban azt kérdezi, hogy megnézheti-e az e-mailjeit, és nem azt, hogy lehúzhatja-e a Star Wars összest 1080p-ben, tehát gyakorlatilag megmondták, mire jó :).

#1268 Felhasználó inaktív   Tibet27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 05:48

Hi All!

Használ itt valaki Vista alatt Vodafone Internet Plus képoptimalizáló progit és ha igen műxik normálisan?Merhogy én telepíteni sem tudtam :mad: Illetve egy alkalommal igen,de akkor is leállt az alkalmazás,mihelyt csatlakoztam a netre!XP-nél ilyen gondom nem volt.
Kérlek segítsetek, ha tudtok!Eddig egy infós ismerősöm sem vágta,h. mi van, mi lehet a probléma..v. csak lusták voltak vele komolyabban foglalkozni!Mind1 már nem is izgat,csak végre működne,mert nincs kedvem hosszútávon Ctrl+F5özni minden kép ,,normális" megtekintéséhez..

Előre is kössz! :respect:
Szép napot mindenkinek! ;)

#1269 Felhasználó inaktív   hun005 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 17:37

Január 4.-e óta próbálok megrendelni egy 5Gb-os T-mobile internetet.
Tegnap érvénytelenítették a megrendelésem!
De rögtön elindítottam egy újabb megrendelést.
Hívogatnak telefonon én meg nem veszem fel mivel nem jelzi ki a telefon a számot.
A webshop írogatja az emileket hogy nem tudnak elérni:)
Én meg visszaírok hogy amíg a telefonom nem jelzi ki a hívó fél számát addig nem veszem fel.
Jól elvagyunk egymással :)
Nem lehet kötelezni őket hogy ne titkosítsák a telefonszámot amiről hívnak?
Ennyit nem képesek megtenni az ügyfelekért.

#1270 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 10:05

Idézet: hun005 - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 17:37

Január 4.-e óta próbálok megrendelni egy 5Gb-os T-mobile internetet.
Tegnap érvénytelenítették a megrendelésem!
De rögtön elindítottam egy újabb megrendelést.
Hívogatnak telefonon én meg nem veszem fel mivel nem jelzi ki a telefon a számot.
A webshop írogatja az emileket hogy nem tudnak elérni:)
Én meg visszaírok hogy amíg a telefonom nem jelzi ki a hívó fél számát addig nem veszem fel.
Jól elvagyunk egymással :)
Nem lehet kötelezni őket hogy ne titkosítsák a telefonszámot amiről hívnak?
Ennyit nem képesek megtenni az ügyfelekért.

Addig örülj, míg nem tudod megrendelni:)...szerintem hagyd a francba..

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.