HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 10:51

a lakosság az nem országos, te. azt hívjuk mondjuk lakossági lefedettségnek.

röhejes egyébként, hogy a déli parton a vonatban sok helyen még GSM sincs. erre mondjon valaki okosat. ennyire árnyékol a fém?

#442 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 11:09

Valamennyire tuti arnyekol maga a vonat, de persze meg lehetne ezt oldani, ha akarnak. Kellene egy HSDPA-modul minden bufekocsiba es le lenne tudva a problema. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#443 Felhasználó inaktív   Celtis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 11:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 21:26

En lakossagra ertettem a lefedettseget, teruletaranyosan talan majd 3020-ban lesz teljes, ne nezz madarnak. :)

A teljes lefedettség lakosságra számítva is képtelenség. Még GSM-ben sem teljesült...

Jövő év végére talán az 50-60% lesz a 3G lefedettség lakossági szinten. (Most olyan 30% körül lehet)
Ezt párszáz állomással el lehetett érni a sűrűn lakott környezetben, de Magyarországon van több, mint 3000 település...
Ezen kívül a HSDPA sem automatikus része a 3G-nek, de most úgy tűnik, hogy ez lehet a húzóerje.

Szerkesztette: Celtis 2007. 09. 15. 11:38 -kor

#444 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 15:51

Celis, azért visszafelé se essünk túlzásokba. A Ténél és Pannonnál már most 50 % közelében járnak, de év végére simán meglesz. Ezt követően szükségszerűen lelassul, egy 75-80 százalékos lakossági lefedettséggel jövőre a seggünket csapkodhatjuk.

A HSDPA persze, hogy nem automatikus része technikailag, gyakorlatilag, marketingokokból viszont igen, mert azzal lehet eladni. HSDPA nélkül a 3G szinte halott. Úgy néz ki, a HSDPA az első dolog az sms óta, amit a hanghíváson kívül a hazai mobilszolgáltatók el tudnak adni, ha már a wapba és mms-be beletört az életlen bicskájuk.

#445 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 17. 00:44

Ahoj,

Olvasgattam az elmúlt kb két hétben, és kiderült számomra, h a Vodás HSDPA nem lesz jó nekem. Mindenhol tisztára az egykori "korlátlan gprs" fíling jött le (szakadozások, órákig nem lehet fellépni, leterheltség stb.), így a t-mobile és a pannon házatáján kezdtem el nézelődni.
Úgy néz ki hogy tudok jutányos áron pannon függő equipmentet beszerezni, így meg lehetne kötni a pannonos előfizetést hűség nélkül, első hat hónapban 50%-os díjért. Ki használ innen ilyen HSDPA-t? Mik a tapasztalatok? Terheltség, letöltési sebességek, VPN, stb.?

Előre is köszönöm

Üdv.

#446 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:33

a vodanal nincs EDGE?

#447 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:47

Idézet: Zolien - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 10:33

a vodanal nincs EDGE?

ezen én is meglepődtem, de nincsen
visszább szó volt róla

#448 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:59

akkor jol ertelmeztem en is. nos ha ez igy van akkor bekell ruhaznom egy pannonos telora, most vodas van, ahol hasznalnam nincs 3G. hanemcsak EDGE. bocs ha kicsit off,de tudnatok nekem segiteni egy minel koltseghatekonyabb telo + kabel combo otletekkel pannonra? elofizeto nemszeretnek lenni. hasznalt teloban gondolkodom(vagy ha motorola t720i-t kitudna varazsolni valaki halozatfuggetlenre az lenne a legjobb)

on

#449 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:20

Üdv All! A napokban beruháztam egy ilyen vudufonos USB modemre, hűségnyilatkozat nélkül 31 rugó volt. Jó sok dehát ez van!2 évet aláirni ugy hogy van otthon ADSL + bizonytalan a meló kérdés nem akartam.Sajna viszont hogy igy elestem az 5Gigás csomag korlátlanságától, mert ugyanis csak a meglévő előfizumra opcióként rendeltem meg de nem az 5 gigást hanem a 200megást. Ez a net főleg melóhelyre, tehát letöltés nem lenne max ismertebb csevegő oldal használata (ezt a melóhelyi net nem engedi) Nahmost a kérdésem a következő ha feltelpítem ezt a tömörítő dolgot akkor ez a javás alapú forgalmat is megfogja majd ugyanis sajna az másodpercenként sokszor 4-5 kb ot forgalmaz ami napi 3-4-5 órában tetemes tud lenni. Sajna ez a mobilos net nekem nagyon nagy sötétség, mert soha nem ástam bele magam ugyanis nem volt igazán szükségem rá. Lenne pár kárdésem. Ez a tömörítő dolgot honnan tudom leszedni a beállítása mennyire nehéz. A modem firmwaret hogy tudom megjítani ill a vudu connect me szoftver helyett honnan tok gyári softot tenni a modemre. Ugyanis ezeket a vudu sz*rokat a live óta merőben kerülöm! Egyenlőre ennyi aztán később még lehet lesznek kérdések mert igen új ez még nekem! De mivel informatikában dolgozom gyorsan megtanulom csak nem igazán van időm utánamenni olvasgatni több 100oldalt! Előre is köszönöm!

#450 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 11:31

hali

javas chat nem fer bele sehogysem a 200 megaba.ahogyan tapasztaltad is. ezen az optimalizalo nem segit erdemben. max. tudod hasznalni a trefortot mirc alol.

5GiB - 5000 HUF
200 Mbyte - 2000 HUF

lehet donteni;)

vodafone oldalarol letoltheto a bytemobile.
amugy ha csak chatelesre kell meguszhattad volna egy olcsobb teloval is.

ogyebkent talaltam egy ilyet is: http://computerworld.hu/hir/40410

#451 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 12:23

Ok akkor majd a csomagon elgondolkodom ha nem lesz más alternatíva. De a modem gyári firmre való cserlélése még mindíg kérdés.Érdkelne honnan tom a gyárit letölteni és hogyan kell telepíteni.

#452 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 14:02

PMC-Sierra Debuts WiMAX MIMO RF IC Solutions
http://www.convergedigest.com/Silicon/sili...?ID=22511&ctgy=

Úgy tűnik lassan kezdenek jönni az első új mobil WiMax Wave2-es chipsetek. Amcsiban a Sprint mobil szolgáltató az ami idén és jővőre sok milliárdból vagy száz millió ember lefedő nagyvárosi WiMax hálózatot épít majd ki. Kíváncsi leszek Európában melyik nagyobb mobil cég fog majd bele WiMax fejlesztésekbe. A nagyok más kóstolgatják a technológiát, de egyelőre még erős a HSPA eszközgyártók lobby tevékenysége.

#453 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:39

Sprint Offers Airave Femtocell Service
http://www.dslreports.com/shownews/Sprint-...l-Service-87627

Ez lesz az amcsi sprint femtocella ajánlata. Érdekesen olcsónak tűnik ez a Samsung femtocella cucc $50-ért. Mondjuk a hatósugra igen csekély ahogy számolgatom up to 12 méter, ami azért már egy nagyobb családiház esetén is korlát, a kertbe kiértő hatótávról végképp szó sem lehet. Ez inkább csak arra jó hogy adott helységhez kösse a hatótávot és kvázi ott mint vezetékes telefon helyettesítő terméket adjon. Ha valaki otthon ül a kedvenc kanapén akkor nyugodtan trécselhet a mobilján keresztül korlátlanul havi $15-ért. Ha meg kilép a hatótávon kívül, akkor a telefonja visszavedlik normál mobil készülékké, mobil tarifán. Munkahelyeken lehet még ez jó alternatíva, egyes felmérések szerint a mobil használat igen nagy százaléka elsősorban két helyszínhez a munkahelyhez és az otthonhoz köthető, a hívásokat döntő részt onnan kezdeményezik.

A Wifi-s SIP-es vagy Skype telefonos megoldásokhoz képest ott lehet ez a megoldás jobb hogy nincs szükség két telefonra, két hívószámra amiből az egyik nem igazán mobilizálható. Itt továbbra is marad egyetlen mobil készülés, egyetlen hívószámmal ami bárhonnan használható ahol eddig is, de egyes rögzített környezetben(amik a statisztikák szerint a legfrekventáltabban használtak) kedvezőbb kondíciókkal használható.

Persze itt is van hátrány hisz a femtocellának kell vezetékes broadband uplink, amiért külön fizetni kell. Itt jöhet képbe a 4play konstrukció a szolgáltatók részéről, ahol minél több szolgáltatást együtt rendelve egyre nagyobb árkedvezményben részesíthetik a fogyasztót.

#454 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:12

5000 negyzetlab az szerintem nem 12 m sugaru kor, annal kicsit tobb... bar nem sokkal, tenyleg.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#455 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:09

Tegnap hosszú keresgélés után rátaláltam és frissítettem a modem firmjét igaz nem a gyárira hanem az újjab vodásra. Hát ezzel már jobban működik kiirja a térerőt egyből kapcsolódik is. Szal meg vok elégedve igy már. Lehet jövő hónaptól 5 gigás csomagra váltok, de ez még a jövő zenéje. Cél továbbra is másodlagos  netnek ugyanis van otthon ADSL.

#456 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:41

fontos lehet az a chat... amugy inkabb pannont ajanlanam 3ezerert(egyelore) ugyanannyi adatforgalommal. de te tudod.

ha telorol netezek esely sincs mas szoftverrel kapcsolodni mint a default?

#457 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 07:39

Idézet: Zolien - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 10:41

fontos lehet az a chat... amugy inkabb pannont ajanlanam 3ezerert(egyelore) ugyanannyi adatforgalommal. de te tudod.

Supportosként igencsak akadnak "holtsávok" és biza akkor jó volna a cimbikkel dumálni azt hogy ez vkinek nem tetszik tudomásul vettem. Majd megoldom magamnak. A pannonon gondolkodtam én is van is egy pannonos előfizum. A gond csak az hogy januárig van még rabság a vudufon felé addig meg gondoltam megrendelem a 200 as opciót. A pannonál lehet olyant hogy csak netet kérek? 3000ért adnak 5 gigát?? Gondolom ennél is van hűségtéma. Jah meg ugye a USB modem vudufonnál vásásrolt. Gondolom erre is rá kéne tenni a gyári firmet hogy menjen a PGSM el.

#458 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 09:22

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 8:39

Supportosként igencsak akadnak "holtsávok" és biza akkor jó volna a cimbikkel dumálni azt hogy ez vkinek nem tetszik tudomásul vettem. Majd megoldom magamnak. A pannonon gondolkodtam én is van is egy pannonos előfizum. A gond csak az hogy januárig van még rabság a vudufon felé addig meg gondoltam megrendelem a 200 as opciót. A pannonál lehet olyant hogy csak netet kérek? 3000ért adnak 5 gigát?? Gondolom ennél is van hűségtéma. Jah meg ugye a USB modem vudufonnál vásásrolt. Gondolom erre is rá kéne tenni a gyári firmet hogy menjen a PGSM el.

pannon:  ha nem kérsz eszközt, akkor nincs hűség
3eFt 5gb max fél évig, utána duplája

#459 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 05:46

semmi:D

Szerkesztette: Sumi 2007. 09. 20. 05:47 -kor

Per Aspera Ad Astra

#460 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:30

Fel kellene szabadítani a 900 MHz-es frekvenciát, hogy azt adattovábbításra is használhassuk.
http://computerworld.hu/hir/45036

Idézet

A Vodafone becslése szerint egyébként ma itthon a három mobilszolgáltatónál összesen 20 ezer mobil szélessáv előfizető van. A vezérigazgató ismertetett egy belső felmérést, amit a mobilinternet felhasználók körében végeztek. A felmérés szerint a felhasználók 34 százaléka felmondta ADSL előfizetésüket. A megkérdezettek 70 százaléka azért választotta ezt a kapcsolódási technológiát, mert szabadságot biztosít nekik, és ugyancsak 70 százalékuk gondolja azt, hogy ez lesz a domináns internetes technológia a jövőben.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.