HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 10:03

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 9:54

Jeleneg ilyen a Vodafone minősége Csillaghegyen!!!!!
De Új-Pesten sem jobb.

Ez érdekes. Új-Pest New York mellett :p ?

#562 Felhasználó inaktív   SunTime 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 13:35

Idézet: Bal - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 8:50

Lehete vodanala is megeri megprobalni..

Köszi a tippet, meg is fogom próbálni. Sajnos a jelenlegi minőséggel nem nevezhető szolgáltatásnak, amit nyújtanak...

Tájékoztatlak benneteket majd a Vodafone válaszáról!
NE ESS PÁNIKBA!!!
/DNA: Galaxis útikalauz stopposoknak/

#563 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 20:59

Hali Emberek!

Arról olvasok itt egy cikket, hogy ez a mobil internet lesöpri a terítékről a vezetékes alternatívákat.

Na akkor, ha mobil internet->üzleti felhaszálás: póbáljon már valaki egy egyszerű VPN kapcsolatot létesíteni egy vállalati hálózathoz! Semmi extra setup, csak amit a WinXP kérdez: IP cím, név, jelszó.

Nem kell meglepődni, nem lehet. Privát tartományos IP címet ad az összes szolgáltató (10.x.x.x) és mindenféle csomagszűrést és átlakaítást végeznek a sebesség nővelésére. így a gép az internet felől kezdeményezve gyakorlatilag elérhetetlen, nem látszik, ezért többek között a biztonsági megoldások nagy része működésképtelen rajta keresztül. És emiatt pl. Torrent, DC, hasonlók szintén nem működnek, de ez másodlagos. Viszont bármiylen drótos internetek ezek természetesen gond nélkül mennek.

Akkor kérdem én, mire is jó a drága mobil internet? Web-en híreket olvasni a buszon? Arra azért kicsit luxus szerintem. A cégek meg, akik üzleti felhasználásra meg tudják fizetni, nem használhatják, mert nem működik ilyen célokra...

Vagy ha valaki tud megoldást, amire én eddig nem bírtam rájönni, ossza már meg velem légyszíves!

#564 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 20. 21:22

Idézet: Szájbergyerek - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 20:59

Na akkor, ha mobil internet->üzleti felhaszálás: póbáljon már valaki egy egyszerű VPN kapcsolatot létesíteni egy vállalati hálózathoz! Semmi extra setup, csak amit a WinXP kérdez: IP cím, név, jelszó.
Nem kell meglepődni, nem lehet. Privát tartományos IP címet ad az összes szolgáltató (10.x.x.x) és mindenféle csomagszűrést és átlakaítást végeznek a sebesség nővelésére.

Ugyan még nincs HSDPA-m, de kipróbáltam egy Sonyericsson W300i telefonnal (EDGE-t tud csak), USB kábellel és egy Pannon 100 megabejtos netcsomaggal a netkapcsolatot laptopról ----> simán ment a VPN róla, kicsit lassított rajta de ment.
Tré-től vmi magas szintű technikus válaszát írták vissza a napokban h az általam használni kívánt VPN menne alattuk. Ha itt visszaolvasol, valaki azt írta hogy Pannonos nettel a Cisco programjával is megy a VPN neki.
A tömörítés opcionálisan választható, tudtommal minden szolgáltatónál ahol van ilyen, ki lehet valahogy kapcsolni.

#565 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 21:29

Idézet: Szájbergyerek - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 21:59

Arról olvasok itt egy cikket, hogy ez a mobil internet lesöpri a terítékről a vezetékes alternatívákat.

Na akkor, ha mobil internet->üzleti felhaszálás: póbáljon már valaki egy egyszerű VPN kapcsolatot létesíteni egy vállalati hálózathoz!

Nem kell meglepődni, nem lehet. Privát tartományos IP címet ad az összes szolgáltató (10.x.x.x) és mindenféle csomagszűrést és átlakaítást végeznek a sebesség nővelésére.

Söpri a fenét söpri, nem stabil, hébehóba működős, szakadozós. Útközben webezni, sshzni, meg ilyesmiket csinálni jó, de ne számítsunk rá, hogy minden körülmények közt rendesen működjön. Azért ez elég gáz, részemről pár megabites vonalra egy közepes irodát rá lehet lógatni, ha ADSLnek kicsi az uplinkje, akkor is csak a felfelé irány a gáz, mobilnet nekem néha webezésre is nyűgös, ha drivert/SP-t kell leszedni, akkor meg sosem vagyunk biztosak benne, hogy mikor fog lejönni, meg mennyivel. Idehaza pedig megszoktam a stabil 10 megás kábelt, aminek ez lenne a vetélytársa?

Aztán ha lesz is, szomszéd intézményben összejön 2ezer ember konferenciázni, oszt köhöghetek max. GPRS-el a belvárosban is.

VPN-t kipróbáltam, nekem működik. Az nem olyan nagy baj ha NAT mögött van, elvégre mennie kell ezeknek máshonnan is NAT mögül. Szépen ugyanazt adja útvonalnak, amit a web felől látok, as.hu/ip, ott lesz egy gprs*.vodafonos host, ugyanerről jön be a VPN is. Gondolom van ezer gateway, aztán válogat, tanyán nekem gprs9 volt, itt Csepelen most gprs24.

Aztán meglássuk jövő héten az Astoriánál lévő tömegben, amikor mindenki SMS-t, meg MMS-t ír, összevissza telefonál, videóközvetít, meg ilyenek. Ugyanezt érdemes kipróbálgatni random időkben, meg akkor is, ha környéken 20ezrer fős koncert van. Kitaláljuk, de VPN megy, csak ugye nem túl stabil, aztán napokban úgyis logmeineznem kell összevissza, majd kiderül.
Make love not Wor.

#566 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 21:37

Idézet: danielh - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 22:22

Ha itt visszaolvasol, valaki azt írta hogy Pannonos nettel a Cisco programjával is megy a VPN neki.

GPRS már régóta létezik, ha arra is azt mondjátok, hogy nem megy, akkor Cisco, Watchguard, Sonicwall az megy PGSM és Tcom alapokon is, csak az IPszámok ne essenek egybe.
Make love not Wor.

#567 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:12

Idézet: Szájbergyerek - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 21:59

Akkor kérdem én, mire is jó a drága mobil internet? Web-en híreket olvasni a buszon? Arra azért kicsit luxus szerintem. A cégek meg, akik üzleti felhasználásra meg tudják fizetni, nem használhatják, mert nem működik ilyen célokra...

Kuldtel mailt is, itt valaszolok... siman megy VPN, csak normalis megoldasokat kell hasznalni, annak nem gond a privat cim sem, ha eppen az van. Latszik, hogy meg sosem probaltad: torrent is siman megy. :D

A hetkoznapi user is ki tudja hasznalni, azt irod, hogy ki olvas hireket buszon... hat tobben, mint sejtened.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#568 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 22:29

Söpri a fenét söpri, nem stabil, hébehóba működős, szakadozós.

Egyebkent a cikk cime nyilvan tulzo, de azt nem is mondtam, hogy ceges 10 megas kapcsolatokat lehet/kell kivaltani vele. De az olyan otthonokban, ahol casual netezes van, es csak emiatt tartanak fenn telefonvonalat, siman realis alternativa mar most is, es lesz kesobb. Es nagyon sok ilyen haztartas van. Ismeros orvosnak most vettem noteszt, Debrecenben lakik, van HSDPA. Alkalmi netezo, vetettem vele egy 2 (hamarosan 5 gigara bovulo) t-mobile kartyat, teljes megelegedessel hasznalja egy honapja. Ahogy egyre tobb noti talal gazdara, szerintem egyre termeszetesebb igeny lesz, hogy a net jojjon velem, es nincs szukseg otthon a telefonvonalra meg az adsl-kapcsolatra...

Nyilvan vannak olyan helyzetek, esetek is, amire nem jo, de asszem ezt sem rejtettem a veka ala...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#569 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 09:42

Hali!

VPN, Torrent simán megy vele. Én már a pannon csodáját használom, és eddig semmi gond nem volt vele, mindig ment ha kellett. XP és Vista alatt is. Én főként arra használom, hogy ha olyan helyen szervizelek ahol éppen nincs netkapcsolat, a frissitéseket fel tudjam telepiteni az adott gépre.

Üdv: Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#570 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 10:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 10:12

azt irod, hogy ki olvas hireket buszon... hat tobben, mint sejtened.

Többek közt én is, de azt mobilrl, vagy PDAról, a mobilomo meg befordul fél óra netezés után... De Index fórumra is írogatok villamosról.
Make love not Wor.

#571 Felhasználó inaktív   plajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 08:16

Idézet: jszilard - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 10:50

Eszközök:
Option mobiltrotter kártya 3G
antenna adapter
Külső tetőantenna 11dBi 1.9-2.1GHz

Megközelítőleg 15.000. Ft-ért beszerezhető

Az előzménye az volt, hogy vettem egy HP laptopot a t-mobiltól 3G kártyával.
Otthon viszont nincs 3g, és 2008 végéig nem is várható.

Akit érdekel, vagy ugyanilyen problémával áll szemben szívesen segítek.

Szilárd!

Légy szíves írdd le milyen antennaadaptert és antennát használsz.
Én is szeretenék egy külső antennát, jól jönne néhány tipp.

#572 Felhasználó inaktív   plajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 10:07

Sziasztok!
Találtam egy remek Huawei E220/E620 minitorozó programot. Ezzel (többek között) be lehet állítani a megfelelő készülék/antenna pozíciót, mert a jel erősséget szám formában is kiírja.
Innen lehet letölteni.

#573 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 14:59

Are the mobile networks backing the wrong horse?
http://technology.timesonline.co.uk/tol/ne...icle2680101.ece

Érdekes kis cikk a Japán NTT Docomo vezetőjével a mobil adathálózatokról, az európa és japán közötti eltérésekről.

#574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 15:07

Astorianal nem birja a Vodanet a tomeget. Kiprobalom majd tomegmentesen is, de neha voltak megabites ugrasok, amugy folyamatos forgalmazassal 10 megbyte ment at 1 ora alatt. VPN es remote dolgok szakadnak, sshba beirok valamit, elmegyek KVert, fele sor meg csak akkor kezd megjelenni.

Aztan kiprobalom tomeg nelkul is, de mondjuk egy 300-500 kilobites online streamet nem lehet vele nezni, eppen csak webezesre jo, de fejbol beirtam linket, nem talalja az url-t, 2. refreshre ment is, 220 kilobyteos .exe letoltese alig 1 perc.
Make love not Wor.

#575 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 00:25

Idézet: Szájbergyerek - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:59

[...]próbáljon már valaki egy egyszerű VPN kapcsolatot létesíteni
[...]mindenféle csomagszűrést és átlakaítást végeznek a sebesség nővelésére
[...]Torrent, DC, hasonlók szintén nem működnek

Vagy ha valaki tud megoldást, amire én eddig nem bírtam rájönni, ossza már meg velem légyszíves!

Ha felhívod a vodafone-t, és nem az internet.vodafone.net apn-en keresztül mászol ki, hanem a standardnet.vodafone.net-en keresztül, akkor az már egy hagyományos, tömörítés nélküli, VPN kapcsolatra is alkalmazható (magyarul proxy nélküli, közvetlen) kapcsolat lesz. Legalább megkérdezhetted volna őket, mielőtt elégedetlenkedsz.

#576 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 11:28

Érdektelen a mobilinternet?
http://computerworld.hu/hir/45279

#577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 15:47

Idézet: shabba - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:28

Érdektelen a mobilinternet?
http://computerworld.hu/hir/45279

"Szerintük ha a mobilszolgáltatók komolyabban támogatják majd a társadalmi kapcsolatokat feltérképező hálózatok elérését, akkor a mobilinternetet használók tábora is növekszik."

Ezdebasz hülye kampó duma  :omg:
Make love not Wor.

#578 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 11:00

Korlátos internet, egymilliós bírság
http://computerworld.hu/hir/45289

Ott is lasssan őrölnek a malmok és pitiáner birságok vannak. Ez a korlátlan dolog már 1-2 éves múltra visszatekintű ügy. Az egy milliós birság meg semmi egy olyan cégnek ahol az éves bevétel 90 milliárd dollárban mérhető.

#579 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 13:32

Understanding The Wireless Backhaul Opportunity
http://seekingalpha.com/article/51317-unde...aul-opportunity

Egy érdekes cikk a mobil adathálózatok esetén a bázisállomások gerinchálózati kapcsolódásáról és annak jővőjéről.

#580 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 14:45

Több netező, intenzívebb használat a T-Mobile-on
http://www.origo.hu/techbazis/mobilnet/200...ssav-hspda.html

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27