Idézet: Naranek - Dátum: 2004. szept. 5., vasárnap - 21:59
Es ki allitott mast??
"Az pedig, hogy nem beszel magyarul nem igaz."
Tenyleg? Akkor mutasd meg, hogy mikent telepitesz fel egy magyar OSX-et, de ugy, hogy a helptol kezdve az utolso rendszerhez adott programig minden magyar legyen..
"Igaz a magyaritas 10.2-re irodott de a kesobbi verziokkal is mukodik"
10.3-hoz irodott es a kesobbi frissitesek torlik egyreszrol a magyaritast, masreszrol fel se mennek miatta..
"de nem hinnem, hogy az lenne a legfontosabb erv egy operacios rendszer mellett, hogy magyaritottak"
Az operacios rendszer tulajdonsagait valoban nem befolyasoljak, de egy magyarorszagon elo leendo vasarlo donteset igen..
"Aki pedig 2 ev mulva kidob egy ma vasarolt macet.. Nos ot nem gizikenek hivjak. Egy 5 eves mac meg ma is jol hasznalhato, otthon."
Ma az emberek 80% jatekra veszi az otthoni gepet, az uj iMac pedig nem 2 es nem 5 ev mulva avul el, hanem maris elavult, koszonhetoen az ultragagyi fejleszthetlen videoalrendszerenek..
"ES mig windows biztonsagi resekrol neha hetente jonnek jelentesek es tobb szaz gyorsjavitas van jelenleg is, addig osx-hez osszes van par darab"
Ami a hirek szerint nem igazan mukodik..
De a nem az a lenyeg, hogy mikent jon letre egy biztonsagi res, hanem a meglete, es nem en aradoztam arrol, hogy OSX-re NINCSENNEK ilyen problemak..
Ezt en kodositesnek hivom.. Ezert ideztem be ezeket a szosszeneteket..
"Az pedig, hogy newbie windows "elokepzetseggel" rendelkezo userek elve a "root" felhasznalo lehetosegeivel szetbarmoljak az oprendszeruk, hat igazan nem az osx hibaja."
Az OS hibaja, ha erre nem hivja fel a figyelmet, vagy nem probalja megakadalyozni..
Megis ideevett a fene..
Olvasd el az elozo irasod lusta vagyok idezni imac g5 temaban.
A magyaritas temarol annyit, hogy aki nem tud angolul manapsag, vagy eppen ehenhalo felben van, vagy pedig mar oreg roka a szamitogepekhez btw nem celpiac. Aki imacet vesz az nem elsosorban jatszani akar a szamitogepevel es ha (tegyuk fel) ebben igazam van, miert kellene fejlett "videoalrendszer"? Nem kell, draga, folosleges.
A biztonsagi resek lehet vannak a hirek szerint megsem latom, hogy virusok szazai zabalnak a gepem eroforrasait mikozben lopjak az adataimat es leterhelik a mail servereket, hozzateszem en sem aradoztam arrol, hogy nincsenek biztonsagi resei az osxnek..
Azt pedig tovabbra is fenntartom, hogy az emberi hulyeseg nem az OS hibaja. Nem igazan tudok olyan elterjedt operacios rendszerrol, amit 0 uiddel ne lehetne percek alatt gallyra vagni.
Szerintem nem istenitette senki a macet. Kicsit torz az a szemuveg, amin keresztul olvassatok ezt a topikot. Egyebkent sem ertem, miert kellene az alapjan, hogy a pc olcsobb mindenkinek belatni, hogy a windows jobb mint az OSX?! Szerintem eleg beteg elgondolas. Inkabb irnatok le, hogy az OSX-ben milyen hibak vannak, ami miatt akkora hulladek, hogy vele egyutt az egesz mac platformot, a userektol, a gepeken at a szoftverekig le lehetne huzni az informatika sullyesztojeben, ill. hogy ez miert lenne nektek jo, akik nem is hasznaljatok ezt a rendszert maximum varjatok, hogy ms vegre lemasolja ezt (is).. Tobbek kozott, lasd nemreg peldaloztatok, hogy 20 evig nem volt multitask. Meg az elejen szoltam, hogy volt. Azzal nem peldaloztok, hogy pc-n 10 evvel ezelott meg hasznalhato gui nem volt. Jobb esetben egy unix szeru shellt x-el, rosszabban dos promptot 16 bites (!!!) windowsal lehetett bamulni, persze volt os/2 is, ami akar nagyon jo lehetett volna, de a microsoft halalraitelte, konkurencia volt. ugyan a winnt-vel sikerult 32 bites oprendszert csinalni, de amire az elterjedt, eltelt 8 hosszu ev. Kozben persze volt ket sikeres rendszer, de (meg mindig fenntartom) aki hasznalta oket, az tudja, hogy sem a gui, sem a multitasking meg sem kozelitette a konkurenciak egyik (macos), masik (unix-szeru os-ek) rendszeret. A pc platform szep lassan szetesik otthoni ill professzionalis felhasznalokra (a jelenleginel is jobban), ez a baja a microsoftnak ugyanis az o profiljukkal egyiket sem igazan fogjak tudni kiszolgalni. Az otthoni felhasznalok, pici a gep rom-jaba beagyazott rendszerek irant fognak erdeklodni (amin tudnak filmet nezni, zenet hallgatni, jatszani, bongeszni..), a komolyabb felhasznalok pedig gyors es megbizhato rendszereket keresnek, amik igazan nagy teljesitmenyuek. Ugy gondolom a windows egyikre sem illik ra. Persze a windows alapveto problematikaja meg a szoftverek illegalis hasznalata is (ez persze jelen van osx-nel is, de nem olyan nagy mertekben talan), de azt majd a tcpa orvosolni fogja, amely persze ujabb felhasznalok elvesztesehez vezet es ujabb piaci szegmensek fognak atcsuszni az alternativ operacios rendszerek piacara es ez talan szep lassan valtozasokat fog hozni a szoftverpiacon. Gondolok itt arra, hogy talan a jovoben nem memoria/cpuido/savszelessegzabalo os-ek fognak futni az intel pentium 5-on ill a g6-on
Ehh. Na nem errol akartam irni, de mar ugyis offtopikvolt, meg hulyesegek voltak felemlegetve, ugyhogy imho ez is belefert.
Amugy is elsodlegeskent ydl indul a gepemen nem osx. Ja es a 4 gepem nem cluster, es egyik nem is az enyem..
Kicsit szetszort vagyok.

Súgó
A téma zárva.