HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1141 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:47

Idézet: ion - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:23

En nem irtam, hogy azert lenne ez jo, mert akkor osszemerhetnek a ket OS-t. Ez csak egy velejaroja lenne a dolognak.

Az igazi ok, amit figyelmen kivul hagysz, pedig tokeletesen nyilvanvalo, hogy nem valoszinu, hogy a PowerPC tartani tudja a tempot az x86 fejlesztesi utemevel. Es ha ez igy lesz, akkor sokat veszthet az Apple, ha keson szanja el magat a lepesre.
Bar nem tartom kizartnak, hogy mar reg keszul az OSX x86-os verzioja..

Azt mar irtam, hogy az osx elodjenek van x86 valtozata, de szerintem az IBM-et nem kell felteni. A ppc jobb mint az x86, es a fejlodesevel sincsenek gondok (ne linkelj be gyartasi problemakat, mert nem erdekel, nem befolyasolja a piacot, sulytalan osszessegeben).
Kerdes: ki kezdett el elobb asztali gepekbe 64bites cput csinalni? IBM vagy intel? Egyebkent az IBM-ben eleg nagy tartalekok vannak, ha intelnek sikerulne tartani is ezt a fejlodest, ami rettenet lassu, de tegyuk fel megis jobbat csinalna mint a g5, IBM fejlesztomernokei megint atneveznenek egy server cpu-t desktopra, es intelek megint vakargathatnak a fejuket..
Egyebkent is apple az egyik legnagyobb tulelo a nagyvallalatok kozott, ha annyira rossz lenne a helyzet valtananak x86-ra, de nem fognak, amig olyan eros partnereik vannak, mint az ibm es a motorola. Egyebkent nem kivanok en az intelnek semmi rosszat, de ugy nez ki valami nagyon elromlott naluk, amiota az amd hasznalhato cpukat ad ki.
Ehh hulye tema. OSX nem lessz x86-on. Max ha emulalod. Persze almodozni lehet rola, hogy a ppc platform nem birja az utemet es osszeomlik, de ennek alacsony a valoszinusege. Az a serverpiacok jelentos reszenek osszeomlasaval jarna egyutt, tenyleg valami durva dolog kellene hozza.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1142 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:55

Idézet

Kerdes: ki kezdett el elobb asztali gepekbe 64bites cput csinalni? IBM vagy intel?

Az AMD. :D

Idézet

Egyebkent az IBM-ben eleg nagy tartalekok vannak

Mirol beszelsz? Tartalekok? Egyelore csak gyartasi problemak, melyek nem eppen sulytalanok, hiszen az Apple jovobeni termekei fuggnek toluk. .) De nem csak toluk, hanem pl. az NVIDIA-tol is, mely szinten benazik es lasd mai hirunk...

Idézet

Persze almodozni lehet rola, hogy a ppc platform nem birja az utemet es osszeomlik

Dehogy omlik ossze. Ha mas nem, meritenek a PC-s vilagbol, lasd uj iMac. :D

Krinyo

PS: just jokin'
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1143 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:57

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:43

Masreszt szerintem az se baj, ha lassulo utemben fejlodnek most mar a processzorok, a mostaniak teljesitmenye boven eleg, jo lenne ha az oprendszerek es az alakalmazasok fejlodnenek jelentosen, peldaul GPU kihasznalas, felhasznalobarat legyen, biztonsagos, stb.

Mas. Neztem a divx.com-rol a Sharktale HD trailert 1.5-os G4-es Powerbookon. Megnezne nekem valaki, hogy egy 2 gigas P4 le tudja e jatszani oket, folyamatosan?

http://www.divx.com/...r_sharktale.php

az 59 megas erdekelne.

Vegre valaki higgadtan beszel.
Viszont a teljesitmenybol sztem sosem eleg, csak mar mas szempontbol kell megkozeliteniuk a teljesitmeny fogalmat, ezert dolgoznak a ketmagos procikon is. A GHz hatarokat nem lehet a vegtelensegig kitologatni.

Nekem 2.8-as P4-em van, leszedem a video-t, aztan beszamolok.

#1144 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:00

Idézet: ion - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:57

Nekem 2.8-as P4-em van, leszedem a video-t, aztan beszamolok.

Megnezem 2200+-os Athlon XP-n is (1,8 GHz), meg ugysem lattam HD DivX-et. :)

Krinyo

#1145 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:02

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:47

Azt mar irtam, hogy az osx elodjenek van x86 valtozata, de szerintem az IBM-et nem kell felteni. A ppc jobb mint az x86, es a fejlodesevel sincsenek gondok (ne linkelj be gyartasi problemakat, mert nem erdekel, nem befolyasolja a piacot, sulytalan osszessegeben).
Kerdes: ki kezdett el elobb asztali gepekbe 64bites cput csinalni? IBM vagy intel? Egyebkent az IBM-ben eleg nagy tartalekok vannak, ha intelnek sikerulne tartani is ezt a fejlodest, ami rettenet lassu, de tegyuk fel megis jobbat csinalna mint a g5, IBM fejlesztomernokei megint atneveznenek egy server cpu-t desktopra, es intelek megint vakargathatnak a fejuket..
Egyebkent is apple az egyik legnagyobb tulelo a nagyvallalatok kozott, ha annyira rossz lenne a helyzet valtananak x86-ra, de nem fognak, amig olyan eros partnereik vannak, mint az ibm es a motorola. Egyebkent nem kivanok en az intelnek semmi rosszat, de ugy nez ki valami nagyon elromlott naluk, amiota az amd hasznalhato cpukat ad ki.
Ehh hulye tema. OSX nem lessz x86-on. Max ha emulalod. Persze almodozni lehet rola, hogy a ppc platform nem birja az utemet es osszeomlik, de ennek alacsony a valoszinusege. Az a serverpiacok jelentos reszenek osszeomlasaval jarna egyutt, tenyleg valami durva dolog kellene hozza.

Az OSX elodje mar nem sokat nyom a latba, imho.

A ppc miert lenne jobb, mint az x86? Ezt mire alapozod?

Az meg, hogy ki kezdett el elobb 64bit-es kiegeszitesekkel rendelkezo cpu-kat desktopokba gyartani egy korantsem 64bit-es OS-hez, nem szamit semmit. Az AMD es az Intel is csinalhatott volna mar ilyen desktop cpu-t, de mivel nem volt 64bites desktop OS, ezert nem lett volna sok ertelme. Az Apple ezzel a huzassal csak nagyot akart mutatni.

A tobbit meg majd meglatjuk.

#1146 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:00

Megnezem 2200+-os Athlon XP-n is (1,8 GHz), meg ugysem lattam HD DivX-et. :)

Krinyo

Teljesen jol megy. Nem rossz a kepminoseg sem, bar nekem kicsit mosottnak tunik, hiaba a nagy felbontas, attol meg DivX :(

Krinyo

#1147 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 12:06

Teljesen jol megy. Nem rossz a kepminoseg sem, bar nekem kicsit mosottnak tunik, hiaba a nagy felbontas, attol meg DivX :(

Krinyo

Mennyi CPU-t eszik meg? Csak viszonyitasi alapkent erdekel a dolog, sokan kerdezik minek felel meg egy 1.5-os G4-es proci. Az volt irva a letoltesnel, hogy 2.4-es P4 ajanlott a lejatszashoz, es meglepodtem, hogy tok jol megy a kis Powerbookon. Na jo volt ket riccenes, vagy a memoria hianya, vagy winyo, CPU 80-90 %.

#1148 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:12

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:11

Mennyi CPU-t eszik meg? Csak viszonyitasi alapkent erdekel a dolog, sokan kerdezik minek felel meg egy 1.5-os G4-es proci. Az volt irva a letoltesnel, hogy 2.4-es P4 ajanlott a lejatszashoz, es meglepodtem, hogy tok jol megy a kis Powerbookon. Na jo volt ket riccenes, vagy a memoria hianya, vagy winyo, CPU 80-90 %.

Itt is olyan 90 szazalek korul, post process maxra allitva...

Krinyo

#1149 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:14

Idézet

sokan kerdezik minek felel meg egy 1.5-os G4-es proci

Az orajel ma mar semmit sem jelent. Az 1920x1080-as WMV HD-k otthon a 2 GHz-es Athlon64-en 65% koruli procihasznalattal mennek, itt bent az 1,8 GHz-es Athlon XP-n meg remenytelen elinditani oket. Pedig csak 200 Mhz a kulonbseg orajelben, de oriasi architekturalisan...

Krinyo

#1150 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:55

Az AMD. :D

Mirol beszelsz? Tartalekok? Egyelore csak gyartasi problemak, melyek nem eppen sulytalanok, hiszen az Apple jovobeni termekei fuggnek toluk. .) De nem csak toluk, hanem pl. az NVIDIA-tol is, mely szinten benazik es lasd mai hirunk...

Dehogy omlik ossze. Ha mas nem, meritenek a PC-s vilagbol, lasd uj iMac. :D

Krinyo

PS: just jokin'

AMD nem lenyeges (es nem is kerdeztem, ugyhogy ne is valaszolj ra), x86-nal intel mondja meg merre fejlodik a vilag.
IBM rendelkezik tartalekokkal, egyebkent egy innovativ ceg.. a mostani ideiglenes gyartasi problemakon tullepett, ami tenyleg sulytalan volt a ppc processzorok fejlodeset tekintve.
Az uj imac meg egy az egyben hasonlit barmelyik pc konfigra. Egyebkent is jellemzoen az apple masolja a pc-s megoldasokat, mind hardver, mind softvare,  mind design teren a 90-es evek eleje ota.

En is csak poenbol, mert olyan hudejokat szoktam nevetgelni, az ilyen maradi, beszukult latasmodu gondolatsorokon.
I don't believe it.
-- DNA

#1151 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:37

Idézet

x86-nal intel mondja meg merre fejlodik a vilag.

Elraboltak az ufok? Vagy hol voltal az utobbi 1,5 evben? Az Intel vezetoi is elismertek, hogy rengeteget hibaztak a multban es nem lehet tovabb haladni azon az uton, amelyen elindultak... mikozben a konkurencia mar kitette az indexet es elozni kezdett... :lol:

Mind1, a Mac szempontjabol ez tenyleg lenyegtelen kerdes, nem is ehhez a temahoz tartozik.

Krinyo

#1152 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:44

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:37

Elraboltak az ufok? Vagy hol voltal az utobbi 1,5 evben? Az Intel vezetoi is elismertek, hogy rengeteget hibaztak a multban es nem lehet tovabb haladni azon az uton, amelyen elindultak... mikozben a konkurencia mar kitette az indexet es elozni kezdett... :lol:

Mind1, a Mac szempontjabol ez tenyleg lenyegtelen kerdes, nem is ehhez a temahoz tartozik.

Krinyo

Ha intel uj technologiat dob piacra, az amdnek _letszukseglet_ lemasolnia azt, vagy valami alternativ modon kielegitenie a felhasznaloit, ill. tobbet adnia, hogy ujakat szerezzen az inteltol, novelje a bevetelet, gyorsabban fejlesszen etc. (magatol ertetodo); mig az intel, ha csak upradgeli is a modelljeit akkor is piacvezeto marad, de mivel neha-neha fejleszt(get) is ezert az amdnek az intel jatekszabajai alapjan kell jatszania, ez nem az a piac ahol par honap technologiai elonnyel meg lehet valtoztatni a felallast.
I don't believe it.
-- DNA

#1153 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:48

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:11

2.8-as P4-en 10%

#1154 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:55

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:44

Ha intel uj technologiat dob piacra, az amdnek _letszukseglet_ lemasolnia azt, vagy valami alternativ modon kielegitenie a felhasznaloit, ill. tobbet adnia, hogy ujakat szerezzen az inteltol, novelje a bevetelet, gyorsabban fejlesszen etc. (magatol ertetodo); mig az intel, ha csak upradgeli is a modelljeit akkor is piacvezeto marad, de mivel neha-neha fejleszt(get) is ezert az amdnek az intel jatekszabajai alapjan kell jatszania, ez nem az a piac ahol par honap technologiai elonnyel meg lehet valtoztatni a felallast.

:offtopic:  Az AMD mostanában teljesen más úton jár mint az intel, és úgy tűnik egyelőre neki van igaza
WoT nick: Atti77

#1155 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:00

Idézet: ion - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:48

2.8-as P4-en 10%

Ezt nehezen hiszem, nezd meg megegyszer...

hybris: en a helyedben nem erolkodnek, nem egetnem magam tovabb... elobb nezd meg ki mit masol es kitol. Utana szerkesztheted a hozzaszolasodat...

Krinyo

#1156 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:03

pedig annyi...  Media Player Classic-kel jatszom le, a proci egy 2.4C egyebkent, es igen, a HD avi-t toltottem le ;)

#1157 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:22

Idézet: Atti - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 12:55

:offtopic:  Az AMD mostanában teljesen más úton jár mint az intel, és úgy tűnik egyelőre neki van igaza

Azért a Centrino technológia, illetve a Banias, meg a Dothan elég jól mutatja, hogy merre tart az Intel és arra nem nagyon látok választ az AMD-nél...

#1158 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:27

Idézet: ion - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 15:03

pedig annyi...  Media Player Classic-kel jatszom le, a proci egy 2.4C egyebkent, es igen, a HD avi-t toltottem le ;)

Media Player Classic-kel nalam ~1.6-ra huzott TuaCeleron-on is szepen akadasmentesen megy kb 80-85%-os proci terheles mellett. (Fogalmam sincs hogy ez a progi hogy dekodol, milyen minoseget produkal, de szepen megy. Ugyanez az avi file a legfrissebb DivX playerrel -maximum minosegre allitva- elegge akadozik (mondjuk hogy elvezhetetlen), de igy ranezesre semmi minosegbeli kulonbseget nem latok a Media Player Classic-hoz kepest.)
-ZsOlTi-

#1159 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:28

a media player classic  az mplayer offspringje. azaz ha lehet, a sajat belso rutinjaival dekodolja a stuffot. Ennyit tesz az optimalizalas.
Nyugodtan toltsd le az mplayer OSX valtozatat es probald ki te is.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1160 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 14:29

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:27

Media Player Classic-kel nalam ~1.6-ra huzott TuaCeleron-on is szepen akadasmentesen megy kb 80-85%-os proci terheles mellett. (Fogalmam sincs hogy ez a progi hogy dekodol, milyen minoseget produkal, de szepen megy. Ugyanez az avi file a legfrissebb DivX playerrel -maximum minosegre allitva- elegge akadozik (mondjuk hogy elvezhetetlen), de igy ranezesre semmi minosegbeli kulonbseget nem latok a Media Player Classic-hoz kepest.)

Nálam 2.4-es celeronon WMPlayerell is meg a parancssoros mplayerrel is akadozgat... Érdekes, mert a proci nem nagyon megy 80-90 % fölé.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.