HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1281 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 09:36

http://www.codeweavers.com

Codeweavers has released CrossOver Office v4 of its Wine implementation with the addition of support for iTunes.

Nem tudom van-e valakinek egyaltalan iPodja, hogy linux-szal hasznalja, de legalabb a lehetoseg adott :)

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 17., szerda - 17:28

Nem is ertem, miert mondjak az Apple-re, hogy hardwaregyarto, ha a legtobb alkotoresz mas ceg gyartmanya, es ezesetben raadasul sok hibas is van kozte. Mindent tagadni! ;)
Igaz, most meg csak monitorrol van szo, de talan meg kene fontolni az x86-ra valo atallast, amig nem keso :D

Szerkesztette: ion 2004. 11. 18. 09:42 -kor

#1282 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 10:45

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 8:36

Nem is ertem, miert mondjak az Apple-re, hogy hardwaregyarto, ha a legtobb alkotoresz mas ceg gyartmanya, es ezesetben raadasul sok hibas is van kozte. Mindent tagadni! ;)
Igaz, most meg csak monitorrol van szo, de talan meg kene fontolni az x86-ra valo atallast, amig nem keso :D

Hat amig ennyire mennek felfele az Apple reszvenyek, (januar: 23 dollar oktobertol 50-55 dollar), es nyereseges vallalat addig nem nagyon kell aggodniuk. :)

#1283 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 11:04

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 10:45

Hat amig ennyire mennek felfele az Apple reszvenyek, (januar: 23 dollar oktobertol 50-55 dollar), es nyereseges vallalat addig nem nagyon kell aggodniuk. :)

Ez egyebkent minek koszonheto? iPod vagy G5?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1284 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 12:28

szerintem nagyobb reszben az ipodnak.

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1285 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 13:56

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 10:04

Ez egyebkent minek koszonheto? iPod vagy G5?

Samott

iPod+ITMS

#1286 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 14:20

Tehat nem a G5 viszi a ceget hanem az online zenebolt... akkor megse butasag felvetni az x86-ra atallast ;) Egyebkent ki gyartja az Apple gepeket? Mintha valahol azt olvastam volna hogy a notikat pl. az ECS...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1287 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:48

Lehet, hogy a Microsoft gyartja az Apple gepeket.
Es egyszer majd kiderul, hogy Steve Jobs nem mas, mint Bill Gates, mint ahogy a Pepsi Cola es a Coca Cola egy ceg csak az egyik ragacsba tobb cukrot nyomnak, mint a masikba.

#1288 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:50

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 15:20

Tehat nem a G5 viszi a ceget hanem az online zenebolt... akkor megse butasag felvetni az x86-ra atallast ;) Egyebkent ki gyartja az Apple gepeket?

Az összeszerelést az íreknél végzik ha jól tudom. De valószínüsítem, hogy az amcsiknál is van egy ilyen üzem.
Egy biztos: az iPod viszi a céget, de kizártnak tartom, hogy a PowerMac rész veszteséges lenne... ahhoz túlontúl elkapkodják azokat is.  :think:

x86-ra átállás szerintem sosem lesz.
Abban a pillanatban bezárhatnának, ezt Jobs-ék is tudják.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 11. 18. 15:52 -kor

RDaneel_hu

#1289 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 15:56

Egy 98-as oldalon találtam, de ha jól sejtem a helyzet nem változott. :)

Manufacturing

Apple owns manufacturing  facilities in Ireland and Singapore. Distribution facilities  are located in the United States, Europe, Canada, Australia,  Singapore, and Japan.

RDaneel_hu

#1290 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 16:19

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 16:50

x86-ra átállás szerintem sosem lesz.
Abban a pillanatban bezárhatnának, ezt Jobs-ék is tudják.

Ez be van bizonyitva vagy csak felteves?

#1291 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 18. 16:44

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 17:19

Ez be van bizonyitva vagy csak felteves?

Az OSX miatt! (amely mellesleg portolható könnyedén x86 alá)
Túlságosan nem kellene belegondolni, hogy nem sok ember venne Apple hardware-t azért, hogy OSX fusson a gépén.
Elég lenne valami tákolt PC is hozzá. :)

Az Apple-nek a hardware eladásból származik a legtöbb haszna, nem az OSX fejlesztéséböl. (új géphez pl. ingyé' van)
Jelenleg a húzóerô a natív OSX. :)
RDaneel_hu

#1292 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 17:05

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 15:48

Lehet, hogy a Microsoft gyartja az Apple gepeket.

Az biztos nem... ;) Mint ahogy az xboxot sem a microsoft gyartja hanem a Flextronics... szoval arra/azokra a cegekre lettem volna kivancsi akik a hatterben az alaplapgyartast, szerelest vegzik... nem hiszem hogy ezt az Apple sajat maga csinalna...

Samott

#1293 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 17:07

Tulsagosan nem kellene belegondolni = felteves (imho).

Nem sok ember venne Apple hardware-t (amit amugyis mas cegek gyartanak)?, az OSX viszont biztosan nepszerubb lenne, es tobben megvennek. Microsoft is megel a Windozbol. Foleg, ha az Apple promotalna az egyetlen fontos igazsagot: az OSX rendkivul felhasznalobarat operacios rendszer. Szerk.: Ha tetszik, a legfelhasznalobaratabb operacios rendszer.

Es mindentol fuggetlenul akar szuk hardware-tamogatast is nyujthatna az Apple az x86-os OSX-hez, igy nem kene attol tartani, hogy egy OSX-hez nem melto csumpi Codegen hazba epitett merevlemezre kerul az installalt rendszerek akar 2%-a; es az Apple ugyanugy eladhatna komplett gepeket, az emberek nem azert veszik meg a mac-et, mert a G5 a legjobb proci, hanem azert, mert szepen nez ki a gep (amit ugyis betolnak az asztal ala), es passzol az IKEA butoraikhoz, a tobbi oprendszer meg esetleg ott csucsulhetne az OSX mellett, ha kell.

Sztem nem lenne rossz, bar en szemelyszerint biztosan nem vennek Apple gepet azutan sem, es nem hasznalnam az OSX-et sem :)

Szerkesztette: ion 2004. 11. 18. 17:12 -kor

#1294 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 21:19

Idézet: ion - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 18:07

Es mindentol fuggetlenul akar szuk hardware-tamogatast is nyujthatna az Apple az x86-os OSX-hez, igy nem kene attol tartani, hogy egy OSX-hez nem melto csumpi Codegen hazba epitett merevlemezre kerul az installalt rendszerek akar 2%-a; es az Apple ugyanugy eladhatna komplett gepeket, az emberek nem azert veszik meg a mac-et, mert a G5 a legjobb proci, hanem azert, mert szepen nez ki a gep (amit ugyis betolnak az asztal ala), es passzol az IKEA butoraikhoz, a tobbi oprendszer meg esetleg ott csucsulhetne az OSX mellett, ha kell.

Miért kellett a NEXT-OSX irányba elmenni az Apple-nek, és nem az x86-ra portolás irányába? :cool:

1995-ben amikor megjelentek az elsô RISC-es PowerMac-ek, a licenszjogokat kiadták különbözô gyártóknak (Motorola, APS Technologies, Daystar, Power Computing, Umax).. és a poén, hogy szinte az összes Macintosh-sal foglalkozó szaklapban helyet kaptak, nem ritkán sokkal pozitívabb kép alakult ki a klónokról mint az "eredeti" Apple számítógépekröl. Egyrészt bazi olcsók voltak (Classic OS ment rajtuk persze), másrészt sokszor gyorsabbak voltak mint az Apple gépei. Söt, ha jól emlékszem a Daystarnak még duál PPC-604-es gépei is volt.  :rolleyes:
Ez az egész hóbelevanc akkora kárt okozott az anyacégnek, hogy visszahívták 1997-ben Steve Jobs-ot, aki azonnal visszavonta a licenszjogokat a különbözô számítógépgyártóktól, majd teljesen átalakítatta a modelleket.
Egyébiránt pont Gates-el fogtak össze, azt hiszem 25% részvényt vett azonnal a Microsoft, és kiadtak akkoriban egy vadiúj Office-t is az OS alá. (Office 97) Kellett nekik Gates pénze, anélkül valószinüleg sehol nem lennének ma.
De az is kellett, hogy irányvonalat változtassanak.
Az elsô (szembetünô) változtatások a blue-white G3-asoknál jelentkeztek az "UFO" design-nal... ez már nagyon szembetünô volt, de még mindig a Classic OS-sel voltak kaphatóak a gépek.

A Macintosh-t fôleg grafikai és zenei stúdiókban láthatsz... otthonra egyszerüen még mindig túl drága...
Amíg a grafikai programok fôleg ezen a platformon voltak elérhetôek (a levilágítók, szkennerek és hasonló külsö kiegészítôk szoftvereiröl nem is beszélve), addig totál egyértelmü volt, hogy aki grafikára adta a feját, Macintosh-t vett.
Igen ám, csak elöbb utóbb szinte minden megjelent Win alá is. :)
Ehhez jött hozzá még a sz*r cégvezetés... ezért majdnem csôdbe mentek.

Ma a Macintosh gépek fô vonzereje az OSX. Szinte mindenhol ezt mutatják, az OS van elôtérbe tolva.
Nem véletlenül.
Úgyhogy nem értek egyet azzal, hogy fôleg a gépek inpozáns kinézete miatt vesznek MA Macintosh-t a felhasználók.
Ez régen sem így volt... egyébiránt biztos, hogy számít - de szerintem PC-t is össze lehet úgy rakni, hogy baromi jól nézzen ki. (legalább kivülrôl :D ) Pl. nézd meg a Chieftec házakat, baromi jól festenek.
Ha egy jól müködô rendszert akarsz venni, amivel nincs VIRUS, SPYWARE és egyéb szívás... és még müködik is, akkor jó választás a Mac. Az OSX miatt. Nem azért mert szépen néz ki a gép.

Ha pedig portolva lenne x86-ra... (tökmindegy, hogy leszükített hardware-ekre),  megint jönnének a klónok.
Azt pedig 1x már megszivták.
Akkor azok akik az OSX megbízhatóságát akarják használni, nem lennének arra kényszerítve, hogy megvegyék az Apple hardware-eit.
Ez már az üzlet része.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 11. 18. 21:20 -kor

RDaneel_hu

#1295 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 22:24

Én is az OSX miatt vettem meg ezt a Lombardot. Most már jó lenne, ha fel is tudnám telepíteni rá ezt a baromifelhasználóbarát rendszert :mad:
Kivettem egy negyed órára az akksit, lehúztam a tápot. A beállított dátumot és időt nem felejtette el, tehát valószínüleg a PRAM akksi jó... :think:

#1296 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 23:48

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 22:19

Ma a Macintosh gépek fô vonzereje az OSX. Szinte mindenhol ezt mutatják, az OS van elôtérbe tolva.
Nem véletlenül.
Úgyhogy nem értek egyet azzal, hogy fôleg a gépek inpozáns kinézete miatt vesznek MA Macintosh-t a felhasználók.
Ha egy jól müködô rendszert akarsz venni, amivel nincs VIRUS, SPYWARE és egyéb szívás... és még müködik is, akkor jó választás a Mac. Az OSX miatt. Nem azért mert szépen néz ki a gép.

Ha pedig portolva lenne x86-ra... (tökmindegy, hogy leszükített hardware-ekre),  megint jönnének a klónok.
Azt pedig 1x már megszivták.
Akkor azok akik az OSX megbízhatóságát akarják használni, nem lennének arra kényszerítve, hogy megvegyék az Apple hardware-eit.
Ez már az üzlet része.

Az egyik dolog: ha az Apple hivatalosan megtiltana, hogy akarmilyen modon is licenszelni lehessen az OSX-et peldaul egy olyan szamitogepgyarto (vagyis szamitogeposszerako) cegnek, mint a Dell, akkor az nem okozna bevetelkiesest az Apple-nek. Az Apple megtehetne, hogy nem ad engedelyt senki masnak, hogy az OSX-et adjak egy-egy vallalat altal kinalt komplett konfiguraciohoz, igaz, igy kevesebbet adnak el az OSX-bol, ami ugyebar a fo vonzero, de az mar az o bajuk. Viszont akkor megis mindenki Apple hardware-t is venne, hiszen az OSX-et nem lehetne mas geppel megvenni.

A masik dolog: akarhany hithu G4/G5-barattal talalkoztam, mindegyik azt mondta, hogy sokkal jobb, meg sokkal szebb, es hat a grafikai meg a zenei feladatokra blablabla [...] Holott ez mar joideje nem igaz, te is leirtad eggyel feljebb, bar sztem amikor igaz volt, akkor meg olyan gyerekcipoben jartak ezek a teruletek, hogy a kulonbseg elhanyagolhato volt. Fenntartom a velemenyem, hogy az atlagos felhasznalok donto tobbsege (foleg a tengerentulon) csupan azert vasarol Apple gepet, mert ertekes es szep (javitva: gep + OSX felhasznaloi felulete), es mert azt hiszi vagy azt hitetik el vele, hogy jobb. Szerintem. De lehet, hogy tevedek. Remelem kiderul egyszer, hogy mi a valodi igazsag :)
Egyebkent elmondhatatlanul szegyenlem magam, amiert nem tudom toleralni a mac-et, pedig felfogtam, hogy szukseg van ilyen szinfoltokra a vilagban. Valamiert megis irrital a letezese. Nem tudom, miert :)

De nem ertem, hogy kik es mit klonozhatnanak az x86-as mac-eken :rolleyes:

#1297 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 00:33

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 21:19

...
A Macintosh-t fôleg grafikai és zenei stúdiókban láthatsz... otthonra egyszerüen még mindig túl drága...
Amíg a grafikai programok fôleg ezen a platformon voltak elérhetôek (a levilágítók, szkennerek és hasonló külsö kiegészítôk szoftvereiröl nem is beszélve), addig totál egyértelmü volt, hogy aki grafikára adta a feját, Macintosh-t vett.
Igen ám, csak elöbb utóbb szinte minden megjelent Win alá is. :)
Ehhez jött hozzá még a sz*r cégvezetés... ezért majdnem csôdbe mentek.
...

A nyomdai CTP rendszerek már mind PC alapúak.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1298 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 01:47

az apple-ban vett 25% m$ reszveny egyaltalan nem jobarati cselekedet volt, hanem az apple-m$ per lezarasa... (GUI hasonlosag)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1299 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:38

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 1:33

A nyomdai CTP rendszerek már mind PC alapúak.

Ebben igazad van, de én 1995-röl beszéltem, akkor hol volt még CTP? :cool:
Más: arra azért kíváncsi lennék, hány CTP rendszer van beüzemelve kicsiny hazánkban... szerintem két kezemen meg tudnám számolni.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 11. 19. 11:40 -kor

RDaneel_hu

#1300 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:48

Idézet: TomPP - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 2:47

az apple-ban vett 25% m$ reszveny egyaltalan nem jobarati cselekedet volt, hanem az apple-m$ per lezarasa... (GUI hasonlosag)

Tom#

Ezt nem tudtam... köszi. :)
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67