HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1381 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 13:34

editald ki, itt van magyarul a cikk :)

Új PowerPC processzor, PowerBook G5 nemsokára...

Az IBM bejelentette az új Power.org konzorciumot, melyben 15 cég vesz részt a Power Architektúrán alapuló chipek és rendszerek köré épített, nyílt sztenderdeket követő közösségben. Bár az Apple nem szerepel azon a listán melyen olyan nevek szerepelnek mint a Novell, Red Hat és Sony, annyi bizonyos, hogy az IBM PowerEverywhere stratégiája fontos szerepet fog játszani a Mac plaftorm jövőjében.

Az Appleinsider belső forrásai szerint az IBM PowerEverywhere stratégiájának magja az eClipz nevű projekt, mely egyetlen Power architektúrára alapozna mindent, az egyszerűbb gépektől egészen a kiszolgáló rendszerekig. Az eClipz név az IBM e sorozatából ered és egyesíti azt a többivel (eSeries, iSeries, pSeries, zSeries). Az eClipz középpontjában az IBM következő processzora és annak fejlesztései, a Power6 található. Az IBM jelenleg az első Power6 processzorokat teszteli, melyek 6GHz körüli sebességgel futnak és a jövőben 65nm-es technológiával fognak készülni.

Beijingben az IBM szintén bejelentette, hogy megjelenése óta több mint 1 millió db. PowerPC 970FX processzort szállított ki, melyek az Apple PowerMac G5 sorozatában lettek felhasználva. Az IBM szintén bejelentette, hogy a PowerPC 970FX és 970GX Linux fejlesztő csomagjai elérhetőek a TimeSys cégen keresztül, bár maga a PowerPC 970GX hivatalosan még nem let bejelentve (kódnevén Antares). Az Apple jövőre fogja bemutatni az első Antares alapú gépeit.

Antares hírek

A Thinksecret oldala, meg nem nevezett hírforrásokra hivatkozva úgy véli, hogy az Apple már megkapta az első Antares szállítmányt az IBM-től, tesztelés céljából. Az Antares processzorok 3GHz körüli teljesítménnyel fognak kezdeni.

Az Apple szintén dolgozik és valamikor január végén fogja tudni befejezni a 970MP alapú rendszereinek tesztelését. Amennyiben minden rendben lesz ezekkel, valamikor a tavasz folyamán bemutatásra kerülhet majd a várva várt PowerBook G5-ös számítógép is. Egy másik hírforrás szerint az IBM is dolgozik egy alacsony energiát használó 970-es processzoron, mely órajele 2GHz körül várható. Ez szintén belekerülhet majd az Apple hordozható G5-ös gépébe.

#1382 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:42

Hmm...  :lollypop:

#1383 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 14:45

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 14:34

editald ki, itt van magyarul a cikk :)

Nem teszem, mert egyrészt nem lehet, másrészt hiányos a fordítás. :)
Confidential documents pertaining to the development of IBM's future single-core PowerPC 970GX and dual-core 970MP processors, code-named Antares, obtained by Think Secret, reveal that Apple has already received a number of prototypes of the processor.
RDaneel_hu

#1384 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:32

:offtopic:

PowerBook Lombardhoz nincs valakinek egy eladó billentyűzete?
(Az is jó, ha valaki tud itthoni beszerzési forrást...)

#1385 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 07. 13:54

Apple of IBM's eye?
By Cormac O'Reilly
Published Monday 6th December 2004 11:32 GMT
----------------------------------------------------------

Opinion As the IT world digests the fact that IBM has, according to the New York Times, put its PC division up for sale, another set of speculation revs up.

No, not the fact that the rumored potential buyer is Chinese company Lenovo, nor the cruel related joke that many old IBMers caught in the sold PC division would quickly will appear on a Chinese take-away menu, thereby helping fix IBM's embarrassing pension funding problems.

Instead, an even better and more audacious speculation is that once publicly free of the PC division IBM will either buy, or form a close joint venture with Apple to sell its PCs, which coincidentally are now built around IBM's PowerPC chip.

Selling its PC Division would also pave the way for such an IBM move to be approved by the FTC. To add even more heat to already hot gossip, it turns out that Apple is not among the published list of early companies signing up for IBM's PowerPC consortia - a rather strange gap given Apple's now absolute dependency on that microprocessor range.

Well, you may ask, why would they sign up if a romance with IBM was in the air, or maybe even already consummated? And, knowing just how difficult it is to keep secrets these days, is it coincidence that some financial analysts have doubled their estimate of Apple's stock price expectation recently?

Just think how many positives for IBM such a marriage would provide. IBM would give the same credibility to the Macintosh computer, and its Microsoft-beating operating systems as it provided for the PC in the first place, thereby opening the flood gates of corporate demand.

Then of course there is Darwin, Apple's version of BSD Unix at the heart of its Mac OS X operating system, which would nicely provide IBM with a non Linux semi-open source alternative, and one that is focused on its on benchmark beating P (sorry G) 5 microprocessor. And of course there is all that synergy in the high performance, bargain priced Unix server and disk array products that Apple has taken to market, which must be hard to resist.

Hitching up with Apple would provide IBM with a real inroad into the fast growing 'lifestyle' market, something the men and women in blue suits kind of missed. Perhaps most of all, it would be a way for IBM to get even with Microsoft for all that bad blood over the early versions of Windows, which IBM partnered in, and apparently accidentally part-funded. Remember that what IBM got out of that for its money was an operating systems that chairman Gerstner famously named Warp, which turned out to be the speed at which it hurtled into oblivion.

Cast your mind back to Apple's announcement that hell had frozen over when they launched a Windows version of iTunes. I wonder what in hell will happen if there is any substance to this rumor. We shall see...
RDaneel_hu

#1386 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 18:52

Hi all!
Meg szeretném kérdezni hány cd-s a MacOS x 10.3 panther?
LE szeretném kapni meglesés céljából és látok 5. cd-t is! Hány cd-n vannak a dolgok mi melyiken van? mire van szükség?

Üdv

#1387 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 09:58

Idézet: Xero - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 19:52

Hi all!
LE szeretném kapni meglesés céljából és látok 5. cd-t is! Hány cd-n vannak a dolgok mi melyiken van? mire van szükség?

2 vagy 3.
Nekem a 3 CD-s verzióból is csak kettôt kért be install során.
RDaneel_hu

#1388 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 22:10

Gyors kérdés: ismeri valaki a Darwint?  :confused:
Elvileg az is Mac oprendszer, PC-re. Nekem viszont még nem sikerült a régebbit feltennem. A 7-est most töltöttem le, majd rápislantok, már ha érdemes.
Rating: Psychopath

#1389 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:14

Idézet: Nimrod - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 22:10

Gyors kérdés: ismeri valaki a Darwint?  :confused:
Elvileg az is Mac oprendszer, PC-re. Nekem viszont még nem sikerült a régebbit feltennem. A 7-est most töltöttem le, majd rápislantok, már ha érdemes.

sokat nem ersz vele. az a szukebben vett core system. se multimedia, se gui, se egyebek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1390 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 23:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 0:14

sokat nem ersz vele. az a szukebben vett core system. se multimedia, se gui, se egyebek.

Nemá! Egy cd-nyi anyag és nincs egy nyomoronc GUI se benne!?!  :confused:
Akkor mire jó?  :think:
Rating: Psychopath

#1391 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 00:28

Idézet: Xero - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 19:52

Hi all!

Üdv

Ha savszel hianyban szenvedsz, nyugi, megoldjuk.. :)

Irj egy PÜ-t.. :)

#1392 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 19:28

Idézet: Nimrod - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 23:44

Nemá! Egy cd-nyi anyag és nincs egy nyomoronc GUI se benne!?!  :confused:
Akkor mire jó?  :think:

szervernek. De a PC-s verzioja annak se, max mutatoba, hogy ilyen is van. (Nezd meg milyen HW-t tamogat)

Szerkesztette: Goodman 2004. 12. 11. 19:29 -kor

#1393 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 13:03

A Month with a Mac: A DIE-HARD PC-USER's Perspective

Author: Anand Lal Shimpi :)
RDaneel_hu

#1394 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 10:17

Elolvastam, sztem eleg jo cikk. Egy ket dologban nem nagyon ertetem egyet, de alapjaban veve, nem rossz velemeny egy HC-PC-s-tol...
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1395 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:00

barmennyire is probalom, nemtudom ravenni magam lelkileg, hogy vegyek magamnak karacsonyra egy mac-et...
Per Aspera Ad Astra

#1396 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:35

Szerintem, ha nincs ra szukseged valami miatt, akkor ne vegyel. Teljesen felesleges ket gep, ha csak az elmeny miatt koltesz ra sokszazezret. Gondolom teged sem vet fel a penz.

#1397 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:39

hat nem.. de azert kiprobalnam.. ha mar ennyire istenitik.. biztos van benne valami.. nem kell nekem a ket gep.. ezt cserelnem be egy macre.. + rafizetnek kb 200 at..
Per Aspera Ad Astra

#1398 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:40

Pontosan.. én is soakt agyaltam rajta de inkább pénzt nem költöttem rá!
De mégis szerencsém lett és házhoz áll egy mac :) isteni jel!

Üdv

#1399 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:53

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 12:39

hat nem.. de azert kiprobalnam.. ha mar ennyire istenitik.. biztos van benne valami.. nem kell nekem a ket gep.. ezt cserelnem be egy macre.. + rafizetnek kb 200 at..

Ahogy elnezem a konfigodat, egyaltalan nem ertem, hogy' jut eszedbe mac-re cserelni. ;)

#1400 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:45

Idézet: ion - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 13:53

Ahogy elnezem a konfigodat, egyaltalan nem ertem, hogy' jut eszedbe mac-re cserelni. ;)

Egy duál 2,5-ösre érné meg csak lecserélni.
De még az is picit lassabb lenne mint a duál háromkettes kszeon. :)

Ellenben eszembe nem jutna ráfizetni, szerintem egálban van a két gép ára.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2004. 12. 16. 14:46 -kor

RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »