idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
A G5-ösre csak OSX-et rakhatsz fel (vagy LINUX-ot).
Natív OS9 nem fut rajta, föleg nem a duálon, ha minden igaz OS9 már a DUÁL G4-esekhez sem volt ajánlott...
Más késdés, hogy a classic OS-t elvileg emulálja maga az OSX, de elég lassú... és hogy milyen sikerrel nem tudom, mert csak néhányszor indítottam el rajta régi alkalmazást.
Photoshop 7, Illustrator 10 és Quark 6.0 fut rendesen az OSX alatt.
Korábbi verziók kizárva, especially Quark 5!!!
Utolsó kérdés nem tudom miröl szól.
Talán arról, hogy a Pantheren futni fognak e az OSX-es cuccok?
A PANTHER az OSX 10.3-as verziója, ergó maga az OSX.[/quote]
Igen arra gondoltam. Úgy értem, tesztelik ezt, vagy majd megint kapkodva kiadnak egy flasht, quarkot, isten tudja, mit? Tudom, kicsit patetikus a kérdés, de hát ez érdekel. Mivel dolgozni kell, nem lőhetek mellé![]()
Apple Mac OS X
Elküldve: 2003. 09. 14. 08:07
Elküldve: 2003. 09. 14. 09:02
idézet:
Ezt írta 147break:
Igen arra gondoltam. Úgy értem, tesztelik ezt, vagy majd megint kapkodva kiadnak egy flasht, quarkot, isten tudja, mit? Tudom, kicsit patetikus a kérdés, de hát ez érdekel. Mivel dolgozni kell, nem lőhetek mellé[/quote]
Nem fog alapvetöen változni az OSX.
Kicsit a felülete lesz más, a sebessége nomeg gondolom beleraknak 1-2 kiegészítöt még. És (kicsit) támogatni fogja már a G5-öt.
Mivel elég régóta van béta, nem hiszem hogy a Quarkot, Photoshopot etc. nem tesztelték volna rajta.
Meglátjuk.
Emiatt mindenesetre új alkalmazások nem fognak kijönni.
Bár az Illustrator 11-est várom már, mert a 9-es és a 10-es katasztrófa volt. Nem méltó az Adobe hírnevéhez.
A Quark 6-oshoz pedig amúgy is elkélne egy erös javító patch...
Üdv
[ 2003. szeptember 14.: RDaneel_hu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 14. 09:33
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Nem fog alapvetöen változni az OSX.
Kicsit a felülete lesz más, a sebessége nomeg gondolom beleraknak 1-2 kiegészítöt még. És (kicsit) támogatni fogja már a G5-öt.
Mivel elég régóta van béta, nem hiszem hogy a Quarkot, Photoshopot etc. nem tesztelték volna rajta.
Meglátjuk.
Emiatt mindenesetre új alkalmazások nem fognak kijönni.
Bár az Illustrator 11-est várom már, mert a 9-es és a 10-es katasztrófa volt. Nem méltó az Adobe hírnevéhez.
A Quark 6-oshoz pedig amúgy is elkélne egy erös javító patch...
Üdv
[ 2003. szeptember 14.: RDaneel_hu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Akkor megvárom a jövő évet, addigra minden bizonnyal többet lehet majd tudni, na meg nagyobb lesz a hw választék is, gondolom.
köszi szépen
Elküldve: 2003. 09. 14. 09:37
idézet:
Ezt írta 147break:
Akkor megvárom a jövő évet, addigra minden bizonnyal többet lehet majd tudni, na meg nagyobb lesz a hw választék is, gondolom.
köszi szépen[/quote]
Nincs mit.
Részemről váltok PANTHER-re, mert biztosan kijavítanak benne 1-2 idegesítő dolgot ami a régiben benne van.
Jövőre?
IMHO kiegészül a G5 választék 1-2 új modellel.
Remélem mindegyik dual lesz, és legalább 2,4 gigás procikkal.![]()
Elküldve: 2003. 09. 14. 10:09
[QB]
Nincs mit.
Részemről váltok PANTHER-re, mert biztosan kijavítanak benne 1-2 idegesítő dolgot ami a régiben benne van.
QUOTE]
Mire gondolsz pontosabban? Nem kekeckedésbôl kérdezem, tényleg érdekel.
Elküldve: 2003. 09. 14. 11:02
idézet:
Ezt írta freerider.osx:
Mire gondolsz pontosabban? Nem kekeckedésbôl kérdezem, tényleg érdekel.[/quote]
Pl. ha save ablakból ráklikkelek egy file-ra akkor jó lenne ha automatice beírná a nevét... és ehhez ne kelljen letöltögetnem mindenféle kiegészítöt.
+ a default folder nevü kieg is jó lenne ha alapban bennelenne az oprendszerben.
Ezek a dolgok mégha kicsik is, rendkivül idegesítöek, hogy nem tudja öket alapban a rendszer.
Remélem javítják öket.
Elküldve: 2003. 09. 14. 12:11
Elküldve: 2003. 09. 14. 12:13
Szerintem ezt sem lenne nagy ügy megváltoztatni, és jót is tenne a rendszernek.
[ 2003. szeptember 14.: RDaneel_hu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 14. 15:24
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
+ az ablakok méretét nem lehet mindegyik sarokban változtatni.
Szerintem ezt sem lenne nagy ügy megváltoztatni, és jót is tenne a rendszernek.
[ 2003. szeptember 14.: RDaneel_hu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igen ezt el is felejtettem, bar ezt eleg hamar meg lehet szokni. 10.2.7 allatt is meg megvan az a gond, hogy lagzik az atmeretezesnel az ablak, a pantherban mar ezt kijavitottak.
Ellenben a Safari valami hihetetlen jo, komolyan mondom el sem tudom kepzelni, hogy ezt hogyan tudtak osszehozni, iszonyat sebessegel megy rajta minden oldal, nem cseszi el a fontokat, tabbed browsing kituno, az auto complete is nagyon kiralyul mukszik benne, es volt egy csomo forum IE-vel ami egyszeruen nem emlekezett ram, es mindig ujra be kellett irni a passt, itt nincs ilyen gondom.
Megszunt az az idegesito dolog is ami XP alatt surun elofordul, hogy ha regota nem volt ujrainditva a rendszer, akkor teleszemetelodik a memoria, meg az allando winyokapargatas is nagyon idegesito volt amikor kileptem egy Photoshopbol vagy egy jatekbol, percek kellettek hozza, hogy magahoz terjen a rendszer. Itt nincs ilyen. Mondjuk lehet, hogy szamit a +256 mega ram is, mert XP alatt csak 512 volt, de azert ennyit biztosan nem.
Elküldve: 2003. 09. 14. 16:46
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Pl. ha save ablakból ráklikkelek egy file-ra akkor jó lenne ha automatice beírná a nevét... és ehhez ne kelljen letöltögetnem mindenféle kiegészítöt.
+ a default folder nevü kieg is jó lenne ha alapban bennelenne az oprendszerben.
Ezek a dolgok mégha kicsik is, rendkivül idegesítöek, hogy nem tudja öket alapban a rendszer.
Remélem javítják öket.[/quote]
A DefaultFolder tényleg nagyon jó, már több éve használom, az 1.8-as tudja a hiányolt név-beírósdit, altot nyomva klikk a fájlnévre és beírja.
Elküldve: 2003. 09. 14. 18:32
idézet:
Ezt írta H.Andras:
En is talaltam idegesito dolgot: Finderban ha ha valtoztatod az ablak meretet, nem rendezi utana az ikonokat, es akkor mindig view+arrange-t kell nyomni. Vagy probalj meg kijelolni 300 jpg-et es mozgatni oket, mindjart le is hal a finder.[/quote]
Na, kipróbáltam, nálam nincs ezzel gond (10.2.6) 320 db jpg (122 MB) mozgatása eredeti helyérôl a desktopon létrehozott folderba és vissza, pillanatok alatt.
Nálad hogy volt pontosan?
Elküldve: 2003. 09. 14. 21:18
Elküldve: 2003. 09. 15. 18:08
Majd kiprobalom a Final Cut Prot is, kivancsi vagyok az milyen. (csak meg meg kell szereznem...) Ezeknel a programoknal mindig az idozitessel szivok, szeretnem, hogy nagyjabol zenere tortenjenek a dolgok, beallitom nagy nehezen, aztan elcsuszkal, ha berakok egy atvezeto effektet, pedig nem lenne szabad ugyebar...
16 MB
[url="http://"http://www.pixel.hu/xms/g5short_edited_movie.mov"]g5short_edited_movie.mov[/url]
Elküldve: 2003. 09. 15. 18:36
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Majd kiprobalom a Final Cut Prot is, kivancsi vagyok az milyen. (csak meg meg kell szereznem...) [/quote]
Nekem megvan, már írtam...
De DVD kell hozzá, mert 2GB az Install disc.![]()
Elküldve: 2003. 09. 15. 21:43
Elküldve: 2003. 09. 15. 21:59
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Mikor hozod? Van DVD irom[/quote]
Megdumáljuk majd...
Elküldve: 2003. 09. 19. 15:57
Mas: Nincs valakinek veletlenul egy EarthDesk 2.0-as progija ami nem shareware?
Elküldve: 2003. 09. 19. 16:08
idézet:
Ezt írta H.Andras:
Nincs valakinek veletlenul egy EarthDesk 2.0-as progija ami nem shareware?[/quote]
Az mit tud?![]()
Elküldve: 2003. 09. 19. 17:22

Súgó
A téma zárva.