HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#2201 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:28

A forummotornak nem tudom mi koze van Apple-hez vagy Microsofthoz. :) Linuxhoz meg beallitashoz annal tobb.
Kis notit meg lehet napni az iBookon kivul is. A Mac OS X viszont nagy talalmany, ez az, ami ugye eladja az Apple gepeit, ezt nem is vitatta senki.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2202 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:28

A forummotornak nem tudom mi koze van Apple-hez vagy Microsofthoz. :) Linuxhoz meg beallitashoz annal tobb.
Kis notit meg lehet napni az iBookon kivul is. A Mac OS X viszont nagy talalmany, ez az, ami ugye eladja az Apple gepeit, ezt nem is vitatta senki.

Krinyo

Hát, azért ha mutatnál nekem 12-es, iBook teljesítményű, és nem használt, Winteles notit br. 340-ért (és akkor most oprsz.ről ne beszéljünk..).... de gyanítom nem nagyon fogsz! (Clevo 121w az egyetlen amit talátam az árában, zseniális integrált Intel :down: videóval)

Az első részéhez nem fűzök semmit, mert mintha nem vágtad volna mit írtam...  :reklamacio:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#2203 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 09. 11:50

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 10:08

Miert is? (vegulis az elefant es az eger is emlos allat, de nem neveznem oket konkurencianak) Hany MS oprendszer es hany OSX fut a vilagon? Osszemerhetelen a ket ceg... Raadasul a MS nem tervez es gyartat gepet...

Samott

Ebben igazad van.

Valahol leírtuk már, hogy az Apple elsősorban egy BRAND számítástechnikai cég, ha úgy vesszük.
Szerintem az OSX miatt (jelenleg) egy nagyon vonzó alternatíva.
De attól még az MS nem fog kevesebb Windows-t eladni. :)

Más.

Előszedtétek ezt az MS-es G5 sztorit, amikor lefényképezte a srác a szállítmányt.
Én atr nem értem, hogy ez anno a srácnak miért volt furcsa... ? :)

Én nem vagyok programozó, de azt nem nehéz kitalálni, hogy mit keresett ott annyi G5-ös a redmondi cégnél.
Nem egy és nem kettő programot fejlesztenek ugyanis OSX alá a Microsoftnál, hanem elég sokat. :)
RDaneel_hu

#2204 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:13

Idézet

Nem egy és nem kettő programot fejlesztenek ugyanis OSX alá a Microsoftnál, hanem elég sokat.

Raadasul ha jol tudom Xbox2 fejlesztoeszkozok is G5-alapuak. :D

Krinyo

#2205 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:45

Idézet: 147break - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:48

Nem, Tocsa, én abszolut értettem, amit írtál, viszont úgy tűnik, Te nem értetted meg, amit írtam: a napokban megjelent egyik m$-nél forgatott videoban benéztek az egyik kutatóhoz (m$), és az asztalon ott állt egy g3-as imac. Ergo nem titok, hogy igenis figyelik a konkurenciát - és nemcsak fotókról ;) Ezért volt tök fölösleges kirúgni azt a fazont. Az apple-nek viszont elege lett abból, hogy a bemutatói előtt szinte minden újdonság kikerül az internetre, és elmarad a tervezett meglepetés. A helyzet lekezelését és tárgyát én nem minősítem, csak a miért számomra sokkal érthetőbb.
A linuxos dolog gondolom egyértemű volt.
Én szintén nem vagyok ms párti

Nem. Te nem értetted meg (pontosabban nem akarod megérteni) amit írtam, mert nem írnál vissza.

Ezt a videót úgy írod, mintha nagy titok lenne, hogy van Mac a Microsoftnál. Pedig gondoljunk csak bele: vajon hogyan fejleszt az MS Apple-re Office-t? Régebben Explorert is? Hát naná hogy van ott egy _csomó_ Mac. Ezért is volt érthetetlen, amikor kirúgták azt a csávót, aki a blogján mutatott képeket, ahogy a G5-öket viszik befele a torony gyomrába, hiszen nyilvánvaló, hogy kell az MS-nek Mac is.

Mégis, az MS-nek azért volt ez a menyilvánulása, mert az Apple az konkurencia.

De megpróbálom mégegyszer elmagyarázni.
De az Apple pere teljesen más _abban_a_tekintetben_, hogy maguk ellen támadnak.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2206 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:48

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 23:35

koszonom szepen a kioktatast..

akkor tud az OS-X olyat, mint az ICS? vagy nem?

udv.

Sumi

No offense! Nem akartam senkit kioktatni, csak leírtam még pontosabban a hátterét a dolgonak, hogyha kíváncsi valaki, akkor jobban mögé lásson.

Mivel az OSX magja BSD, és a BSD is tud megosztást, van firewallja, ezért feltételezhetően az OSX is tud ilyet. Inkábba  Linuxhoz értek, mint OSX-hez, BSD alatt nem iptables van hanem ipfw, persze az Apple biztosan elintézi, hogy nem konzolon kelljen ezeket konfigurálni (amit amúgy kifejezetten szeetek), hanem OSX look-and-feel-el grafikusan.

Majd utánanézek, ha lesz időm.

#2207 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:02

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:45

Mégis, az MS-nek azért volt ez a menyilvánulása, mert az Apple az konkurencia.

Meg kell hogy ismeteljem: akkora a mertebeli kulonbseg a ket ceg kozt, hogy nem hiszem hogy hasznalhato erre a konkurencia szo... (mint ahogy drakulanak sem konkurenciaja a bolha... pedig mindketto ugyan azt teszi: vert sziv ;))

Oszinten szolva nem nagyon hiszem el ezeket a hireket (kirugtak mert beszamolt a G5-okrol, nem nezik jo szemmel az iPod-okat) szerintem ezek leginkabb arrol szolnak, hogy egy kis kozosseg legjobb osszekovacsolo ereje az uldozottseg erzese... ;) Kell a nagy kozos ellenseg, hogy nehogy a sajat gondjainkal kezdjunk foglalkozni... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2208 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:35

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 14:02

Meg kell hogy ismeteljem: akkora a mertebeli kulonbseg a ket ceg kozt, hogy nem hiszem hogy hasznalhato erre a konkurencia szo... (mint ahogy drakulanak sem konkurenciaja a bolha... pedig mindketto ugyan azt teszi: vert sziv ;))

A méretbeli különbség nem indok arra, hogy nem konkurenciák.
(Pl anno az nVidia a Riva128ZX-el konkurenciája volt a 3Dfx-nek, igaz jóval gyengébb volt a riva, mint a voodoo2, de mint tudjuk bekebelezte a 3Dfx-et). Az nVidia mégis a 3Dfx piaci részesedését ette meg. Tehát a konkurencia fogalma az mérettől független. Az a kérdés, tehát hogy ugyanarra a piacra termelnek-e?

Igen, mert a egymás különböző módon pozicionált termékeivel lefedik a piacnak ugyanazon részét. Duál G5 vs brand duál gép, stbstb.

Az, hogy az MS csak oprencert csinál és nem készít gépet, az nem indok. Ugyanis létezik a "wintel" kifejezés. Gondolom hallottátok "Windows + Intel" uralja PC piacot.

Itt vannak pont ebben a fórumban sokan, akik PC helyett Mac-et vettek. Mi ez, ha nem konkurencia?
Adott egy user, aki személyi számítógépet akar venni. Korábban a PC vs Mac flamekben bebizonyosodott, hogy
- a Mac nem drágább, mint az ekvivalens PC
- a Mac nem gyengébb teljesítményben, mitn a PC.
Tehát ha van a usernek adott cash-e, a választás előtt áll: PC-t vagy Mac-et vegyen. Az Apple konkurenciája a wintel-nek és ezáltal a Microsoftnak is, mert ha Mac-et vesz, akor nem vesz Windows-t. Office-t persze vehetne, de én inkább OpenOffice-t használnék.

Visszatérve az eredeti szálra. Az Apple a saját fanatikus rajongója ellen fordult. Ez egy átlagember számára, aki nem simeri pontosan a részleteket (mi sem, csak pár dolgot tudunk) baklövésnek tűnik. Az MS két megnyilvánulása sem érthető vagy indokolt, azonban annyi világos, hogy ott az MS-t a konkurencia elleni fellépés motiválta.

Végülis, az Apple fellépése is érthető, hogy elege lett a kiszivárgott specifikációkból. Most megértettelek titeket. Igazatok lehet. Eldugulok. :D

Szerkesztette: tocsa 2005. 02. 09. 13:38 -kor

#2209 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:49

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:35

Végülis, az Apple fellépése is érthető, hogy elege lett a kiszivárgott specifikációkból. Most megértettelek titeket. Igazatok lehet. Eldugulok. :D

Épp most akartam válaszolni egy lemondó nyilatkozattal :))) de így okafogyottá vált.
ps: gyanítom, nem kizárólag a megjelenő gépek kiszivárogtatásából lett elege az Almának, épp ellenkezőleg: a meg nem jelenő gépekből: PB G5, PM 3GHZ, stb, amiről folyamatosan cikkeztek, szítva ezzel az amúgy sem kis felhasználói várakozásokat.

#2210 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:03

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:35

A méretbeli különbség nem indok arra, hogy nem konkurenciák.

De. ;) Ne csurd-csavard a dolgokat... a sarki 10 negyzetmeteres kozert nem konkurenciaja az 1000 negyzetmeteres Tesconak... meg akkor is, ha ugyan azt arulja... a nagy bolt meg sem erzi a kicsi sikeret, sikertelenseget... sokat kell meg nonie az Apple-nak, hogy komolyan zavarja a microsoftot...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2211 Felhasználó inaktív   Caris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:41

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 15:03

De. ;) Ne csurd-csavard a dolgokat... a sarki 10 negyzetmeteres kozert nem konkurenciaja az 1000 negyzetmeteres Tesconak... meg akkor is, ha ugyan azt arulja... a nagy bolt meg sem erzi a kicsi sikeret, sikertelenseget... sokat kell meg nonie az Apple-nak, hogy komolyan zavarja a microsoftot...

Samott

Szerencsére azért van különbség a 2 cég között  :cool:

Csatolt fájl:

÷

#2212 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:58

Idézet: Caris - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 14:41

Szerencsére azért van különbség a 2 cég között  :cool:

Mekkora a tozsdei erteke a ket cegnek?

Samott

#2213 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:59

:shoot: :D

#2214 Felhasználó inaktív   Caris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:08

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 15:58

Mekkora a tozsdei erteke a ket cegnek?

Samott

Öszintén szólva fogalmam sincs, inkább azt szerettem volna megmutatni, hogy az Apple azért fejlődött rendesen az elmúlt 2 évben.
÷

#2215 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:14

Idézet: Caris - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 15:08

Öszintén szólva fogalmam sincs, inkább azt szerettem volna megmutatni, hogy az Apple azért fejlődött rendesen az elmúlt 2 évben.

Ezt nem is vitattam... csak arra akartam ramutani hogy nincs egy sulycsoportban a ket ceg... egyebkent van meg reszesedese a microsoftnak a cegben? (kulonben is miert vitatkozunk, ha eppen egy mac mini vasarlasat tervezem ;))

Szerk: hogy erzed, eleg az 512MB ram a minibe?

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 02. 09. 15:17 -kor

#2216 Felhasználó inaktív   Caris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:26

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:14

Szerk: hogy erzed, eleg az 512MB ram a minibe?

Otthoni felhasználásra szerintem bőven elég (hozzáteszem: nem próbáltam 256 megával és 1 gigával sem, tehát nincs összehasonlítási alapom), 6-7 megnyitott programnál is gond nélkül lehetett váltogatni közöttük.

Egyébként hihetetlen: itt ülök bent a melóhelyen és hiányzik a mini, már mennék haza hozzá :)
÷

#2217 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:47

Idézet: Caris - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:26

Otthoni felhasználásra szerintem bőven elég (hozzáteszem: nem próbáltam 256 megával és 1 gigával sem, tehát nincs összehasonlítási alapom), 6-7 megnyitott programnál is gond nélkül lehetett váltogatni közöttük.

Egyébként hihetetlen: itt ülök bent a melóhelyen és hiányzik a mini, már mennék haza hozzá :)

Hehe:) tudom mit erzel, igaz en mar tavaly aprilis ota Mac-ezek, de nekem is hianyzik, es jo otthon leulni ele. Csak az zavar, hogy meg mindig tobbet melozom PC-n, es meg nem allt ra a kezem 100%-osan a mac-re...
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2218 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:47

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:14

Ezt nem is vitattam... csak arra akartam ramutani hogy nincs egy sulycsoportban a ket ceg... egyebkent van meg reszesedese a microsoftnak a cegben?

Nem tudni... annyit viszont igen, hogy 1997-ben a Microsoft tőkéje jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy kimásszon az Apple a sz4rból. :)
Amit utoljára hallani lehetett, hogy az Apple-nek nincs tartozása... és 5-6 milliárd USD tőkéje halmozódott fel.

De ki tudja, azért ott van még a PIXAR is... ami mostaában kaszált a rajzfilmeivel.
RDaneel_hu

#2219 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:00

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:47

Hát, azért ha mutatnál nekem 12-es, iBook teljesítményű, és nem használt, Winteles notit br. 340-ért (és akkor most oprsz.ről ne beszéljünk..).... de gyanítom nem nagyon fogsz! (Clevo 121w az egyetlen amit talátam az árában, zseniális integrált Intel :down: videóval)

Az első részéhez nem fűzök semmit, mert mintha nem vágtad volna mit írtam...  :reklamacio:

ezis egy clevo brutto 275000 es bivalyeros, hdtv reaady meg ilyenek...

CLEVO M375EW 02

persze az audu asz az o: http://www.notebook..../portege_m200_1
habar pont a duplaja az altalad megadott budgetnek. Modom volt hasznalni rovid ideig. ha akarom notesz - ha akarom tabletpc

van meg durvabb is, annak aki az 1080p-re hajaz:http://www.notebook.hu/notebook/sony/sony-vgn_a397xp ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2220 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 17:00

CLEVO M375EW 02
...

Iiigen, csak ez 256MB ram, 40Giga HDD, 3 kiló... ha megpróbálom a konfigurátorral kicsit közelebb hozni az iBookhoz, máris br 350e fölött vagyok! :)
Nem is olyan könnyű versenytársat találni neki, ugye? :)  (jah, és nem tom, Te hogy vagy vele, de az említett Clevot láttam közelről, brrrr... hát nem egy szép darab)

Egyébként ismerős vett (kapott) toshiba TabletPC-t, amit linkeltél, tényleg kafa, csak az ára...  :(
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.