HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#2601 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 17:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:57

neeem ez az enlightenment uj desktop rendererjenek a demoja. olyan mont az M$ avalon vagy az Apple carbon/cocoa

Ja ertem. Mindenkepp ez a jovo, hamar mindenkinek brutal teljesitmenyu videokartya figyel gepeben.

Viszont a carbon/cocoa csak a programozoi felulet. Az ablakkezelesert a Quartz extreme a felelos, illetve a Core Image.

#2602 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:41

azert ez nem csak a jovo hanem a hamarosan jelen, remelem h GF4-el is jo lesz, legalabbis dropshadow meg ilyenekhez nem kell akkora brutal kartya osxnek sem
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2603 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:58

Idézet: playback - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 17:41

azert ez nem csak a jovo hanem a hamarosan jelen, remelem h GF4-el is jo lesz, legalabbis dropshadow meg ilyenekhez nem kell akkora brutal kartya osxnek sem

Hat neked meg nekem hamarosan, aki a ShortHornra var, annak meg a tavoli jovo :) Flame off :D

#2604 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:08

De konkrétan mi ez az enlightment? meilyen rendszer ez?

(nem érek ehez sokat, csak olvasom a topicot)
It's not bug, it's future.

#2605 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:55

legegyszerubb linuxos ablakkezelonek kepzelni. ez pakolja ki oket a kepernyore
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2606 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:56

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 18:58

Hat neked meg nekem hamarosan, aki a ShortHornra var, annak meg a tavoli jovo :) Flame off :D

Azert nem tartom kizartnak, hogy a "shorthorn"-ban rengeteg olyan ujdonsag lesz, ami meg a Tiger utani O$X-ekbol is hianyozni fog. Sztem butasag azt gondolni, hogy ami redmondbol kijon, az csak rossz lehet. Wet off ;-)

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 19:08

De konkrétan mi ez az enlightment? meilyen rendszer ez?
(nem érek ehez sokat, csak olvasom a topicot)

Az enlightenment egy linux-ra irt ablakkezelo, olyan, mint a windowmaker vagy az icewm, stb. Szvsz a kulonbseg foleg az, hogy sokkal kreativabb csapat fejleszti. Az uj enlightenment verzio mar nem egyszeru ablakkezelo lesz, hanem egy komplett desktop environment.
http://enlightenment.org

Szerkesztette: ion 2005. 02. 24. 19:58 -kor

#2607 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:29

Idézet: ion - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 18:56

Azert nem tartom kizartnak, hogy a "shorthorn"-ban rengeteg olyan ujdonsag lesz, ami meg a Tiger utani O$X-ekbol is hianyozni fog. Sztem butasag azt gondolni, hogy ami redmondbol kijon, az csak rossz lehet. Wet off ;-)

En sem tartom kizartnak de egyelore csak azt tudni miaz ami kimarad belole.. pl winfs... En is kivancsi vagyok a Longhornra, hatha lesz benne par jo ficsor, de ahogy elnezem jo masfel ev az meg.

#2608 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:53

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 18:58

ringyozra is leteznek mar opengl-ben megirt 3D-ben bejarhato grafikus shellek, amire lecserelheted az explorer-t ha akarod.  Ertelme egynek sem sok vanik. Szepen pakolgathatod  fortocskikat melysegben - yo nagy elmeny ;) SphereXP

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 24. 23:55 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2609 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 00:01

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:29

En sem tartom kizartnak de egyelore csak azt tudni miaz ami kimarad belole.. pl winfs... En is kivancsi vagyok a Longhornra, hatha lesz benne par jo ficsor, de ahogy elnezem jo masfel ev az meg.

a winfs egy megaloman baromsag volt - 'tartalom szernit cimezeheto' fajlrendszer. meg mindig az, de ugy nez ki a kov szervertermekben mar benne lesz.

#2610 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 12:53

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:29

En sem tartom kizartnak de egyelore csak azt tudni miaz ami kimarad belole.. pl winfs...

Ez a mondat hibas. Nem csak azt tudni, hogy mi marad ki belole, hanem azt is, hogy mi lesz benne, es azt is, hogy az XP-re is portolnak nehany feature-t.
Raadasul a winfs nem lehet pelda arra, hogy mi marad ki belole, hiszen csak az az egy dolog, ami kimarad. :)
Az pedig, hogy mikor lesz kesz, tokmindegy. A lenyeg, hogy ne egy rakas szemet legyen. Miert baj, hogy kesobb jon ki, mint a tiger? Talan a tiger a windows fo rivalisa? Nem hinnem. En kedvelem az osxet, de sztem  az lh sokkal jobb lesz.

Szerkesztette: ion 2005. 02. 25. 12:54 -kor

#2611 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 25. 12:59

Egyre több a baromság. :)

Kép
RDaneel_hu

#2612 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 18:15

na ez az enlightement hasit egy gf2-n is, ma lattam. egyelore meg semmit nem lehet benne csinalni, de azt nagyon. dropshadow, villamgyors reagalas, szep dock. ebbol valami hasznalhato is lehet

#2613 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:55

Meghalt Jef Raskin, a Macintosh egyik fo alkotoja.

#2614 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 08:38

Tegnap ez volt nalunk a fo hir, + a mac szuletesenek torteneterol szolo cikket is elobanyasztuk... de ne zavarjon. :rolleyes:
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2615 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:08

nem zavar. (miafejenbajodvan?)

#2616 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:14

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 9:08

nem zavar. (miafejenbajodvan?)

Az a bajom, hogy ez a HWSW foruma, erre egy kulfoldi cikkre mutat a link, mikozben komplett anyag jelent meg errol nalunk. Szerkesztokent nem baj ha zavar? Remelem nem... :(

Krinyo

PS: teged is zavarna, ha feleslegesen dolgoznal es egyebkent is letojnak magasrol a munkadat... maga a jelenseg zavar altalanossagban, nem csak ez az egy link, ne ertsd felre.

#2617 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:09

Aznap keso este jutottam gepkozelbe, es mivel rendszeres olvasoja vagyok tobbekkozt a hwsw-nek is, egy masik oldalrol ertesultem elobb, fel se merult bennem, hogy itt talan mar ki is raktak a hirt. Neha elofordul, hogy egy-egy fontos hir kesobb bukkan fel, vagy egyaltalan nem a hwsw-n (vagy barhol mashol).

(Termeszetesen) nem dolgoztok feleslegesen! De barmikor elofordulhat, hogy egy masik cikk az itt lekozolt kiegesziteseul szolgalhat.
Bar a mostani linkre nem igaz, kesobb, amikor eszrevettem, eszembe is jutott, hogy kiszerkesszem a hozzaszolasomat, de mar nem volt ra lehetosegem.

Egyebkent volt szerencsem Raskin-nal e-mailt valtani, rendkivul josagos embernek ismertem meg.
Sok helyen olvasni, hogy felhaborodnak az olvasok, amiert az Apple semmit sem lepett a halalhirre. Vannak, akik azt mondjak, hogy minden "alkalmazott" miatt nem borulhat feketebe az apple.com, masok szerint viszont Raskin igazan nagy urt hagy maga mogott, es megerdemelne, hogy megemlekezzenek rola.

#2618 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 16:15

Idézet

masok szerint viszont Raskin igazan nagy urt hagy maga mogott, es megerdemelne, hogy megemlekezzenek rola.

Teljesen egyetertek...

Krinyo

#2619 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 22:01

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:14

Az a bajom, hogy ez a HWSW foruma, erre egy kulfoldi cikkre mutat a link, mikozben komplett anyag jelent meg errol nalunk. Szerkesztokent nem baj ha zavar? Remelem nem... :(

Krinyo

PS: teged is zavarna, ha feleslegesen dolgoznal es egyebkent is letojnak magasrol a munkadat... maga a jelenseg zavar altalanossagban, nem csak ez az egy link, ne ertsd felre.

krinyo sztem tok felesleges besertodnod. Nem arrol van szo, hogy negligaljak a munkadat, csak tod eleg sok forumos user van, aki amugy a cimlapot nem nezegeti. Amugy en mar eleg regota kizarolagosan RSS-en at olasvasok csak portalokat igy titeket is ;)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 02. 22:04 -kor

#2620 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 08:52

Nem besertodes volt, egyszeruen csak szurta a szemem, ennyi. Tema lezarva.

Krinyo

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.