HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#521 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 15. 21:02

idézet:
Ezt írta T2k:

Magyaran 3D-s dolgokra tovabbra is komolyatalan a Mac, akarki akarmit mond.
[/quote]

Sajnos... :( Pedíg én marhára kibékültem volna. Én egy "only használ" user vagyok, és nekem megfelelt volna. Ha full maya 5.01 lett volna alá normális hardware-el alatta. Nemtudom, hogy mennyibe kerül egy jobb fajta mac, de kb 3 hónapja szerváltam magamnak új pc-t. Annak az árából valszleg vehettem volna már mac-ot, de nembiztos így futott volna rajta a Maya. Nálam meg a géphasználat 75 százalékát az adja, további 20 Photoshop, a többi 5 százalék az egyéb kategória.
Ahogy én észrevettem Mac alá nemigazán van komolyabb vga kártya, persze lehet csak én nem vettem észre. Nem mondom, hogy a mostani kareszom istenkirály de legalább az én szintemen alkalmas a munkára.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#522 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 13:32

Ki kene mar probalni a dual 2 gigasat Maya alatt. Valaki aki ert is hozza, bejohetne hozzam, es megnezhetnenk. Amig 3d studio Max nincs ra, addig tenyleg gaz, nagyon sokan azt hasznaljak...
Most nezem van ra Lightwave, azt is kiprobalhatnank.

#523 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:08

Én szívesen mennék, de Pest nekem messze van :(

Bár még mindíg közelebb vagyok mint T2k :)

[ 2004. február 16.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]

#524 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:37

Én pesti vagyok, de még csak fél éve mayazok, szóval max egy két jópofa cuccost tudnék rajta csinálni + textúrák, shaderek, miegymás...shrek még messze van :)

#525 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:49

Nemfeltétlen a shaderek zavarják meg legjobban... Inkább az, hogy highpoly modelleket csontozol, meg dynamicát használsz és ezt az animációt megpróbálod lejátszani :) Az már szép.
/Off supergamesre nem jársz Maya fórumra?

#526 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 18:32

idézet:
Ezt írta Boba:

/Off supergamesre nem jársz Maya fórumra?
[/quote]

/OFF: Nem. Megnézzem?
Sajna animációk még nem mennek nagyon, mert kissé lassú a gépem, 1-1 jelenet kiszámolása is embertelen...
/ON

#527 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 19:01

idézet:
Ezt írta H.Andras:

Egy dologban tevedsz hatalmasat. En nonprofit arulok Mac-et, ertsd: egy vasat nem keresek rajta, ha itt vesznek egyet, leginkabb egy Egri srac intezi a rendeleseket. 1 reszt azert van ez igy, mert nevettseges penzt lehet itthon keresni rajta (3-4%), masreszt nem ez az uzletunk profilja, es nem is akarnek ezzel komolyan foglalkozni.
Itt megnezhetik az ember, aztan ha tetszik neki vesz egyet. Es nyugodj meg, eddig meg egyetlenegy ember sem csalodott abban amit a Mac nyujt.
Esetleg te is megnezhetnel egyszer itt egy G5-ost.. :)

[ 2004. február 15.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

LOL!!!!!!!!!!!!

Már ne is haragudj, eddig csak olvasgattam, egyszer már majdnem beírtam de úgy voltam vele nem érdemes vitázni, na de azért ez...

3-4% ugye?

[url="http://"http://www.geizhals.at/?cat=mac"]Például itt (osztrák árak, nincs messze igazán)[/url]
Lehet összehasonlítani a Te oldaladon található árakkal.

Csak két példa (266-tal számoltam az Eurot):
G5 1.6 kint 478534 nálatok 602500
G5 1.8 kint 675374 nálatok 812500

Tudod nem az a baj ha valaki keres BÁRMENNYIT az üzleten, ha van rá vevô akkor hajrá. Az a fájós ha valaki azt mondja "nevettseges penzt lehet itthon keresni rajta (3-4%)" kvázi szívességet tesz a vevônek hogy eladja neki.

Ne vedd támadásnak, de azért ez így elég fals nem?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#528 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 19:48

idézet:
Ezt írta JonesC:
LOL!!!!!!!!!!!!

Már ne is haragudj, eddig csak olvasgattam, egyszer már majdnem beírtam de úgy voltam vele nem érdemes vitázni, na de azért ez...

3-4% ugye?

[url="http://"http://www.geizhals.at/?cat=mac"]Például itt (osztrák árak, nincs messze igazán)[/url]
Lehet összehasonlítani a Te oldaladon található árakkal.

Csak két példa (266-tal számoltam az Eurot):
G5 1.6 kint 478534 nálatok 602500
G5 1.8 kint 675374 nálatok 812500

Tudod nem az a baj ha valaki keres BÁRMENNYIT az üzleten, ha van rá vevô akkor hajrá. Az a fájós ha valaki azt mondja "nevettseges penzt lehet itthon keresni rajta (3-4%)" kvázi szívességet tesz a vevônek hogy eladja neki.

Ne vedd támadásnak, de azért ez így elég fals nem?
[/quote]

Na mostmár én is beleszólok, mert ezt nem hagyhatom.
Egy kicsit lejjebb lehetne venni a hanggal srácok.

Az összes itthoni Apple gép, a HDSYS Kft.-n keresztül kerül be az országba ha jól tudom.
Ergo: ôk diktálják az árakat... egyszer t2k-val már kiveséztük a témát, hogy mekkora disznóság is ez. Vissza lehet olvasni.
Nem érdemes hasonlítgatni a magyar árakat a nyugatiakkal.
Már ausztriában is jóval olcsóbb egy Apple cucc.

Az, hogy miért csak a HDSYS hozhat be Mac-eket, azt nem tudom sajna...

András árait a többi itthoni Mac-dealerrel kellene hasonlítgatni.

Segítek:
- [url="http://"http://www.granatalma.hu"]www.granatalma.hu[/url]
- [url="http://"http://www.remac.hu"]www.remac.hu[/url]
- [url="http://"http://www.starking.hu"]www.starking.hu[/url]
RDaneel_hu

#529 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 19:55

idézet:
Ezt írta Wolffking:

/OFF: Nem. Megnézzem?
Sajna animációk még nem mennek nagyon, mert kissé lassú a gépem, 1-1 jelenet kiszámolása is embertelen...
/ON
[/quote]

/Off: Gyere, minél többen vagyunk anál jobb :D
ps.: Nem árulom el milyen néven vagyok ott.

szerk: Árakról... ha Te magad hoznád be és vámolnád le szerintem az sem lenne kis pénz... Tudom, hogy drágább de lehet még ígyis jobban megéri mint kiutazni érte, levámoltatni, otthagyni sok pénzt, és ha gáz van ujra kivinni javíttatni.

#530 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 20:04

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:

OFF

Privi ment, mail ment, lecciiii :)

ON

[/quote]
-ZsOlTi-

#531 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 20:45

idézet:
Ezt írta Boba:
szerk: Árakról... ha Te magad hoznád be és vámolnád le szerintem az sem lenne kis pénz... Tudom, hogy drágább de lehet még ígyis jobban megéri mint kiutazni érte, levámoltatni, otthagyni sok pénzt, és ha gáz van ujra kivinni javíttatni.[/quote]

Majus 1. a buvos datum... azutan azt hozol be, amit akarsz es nem lesz vam, vamos (es afa). :) Nevetseges, az egyik kollegamnak elkoboztak a kint vett digit fenykepezogepet a hataron mert "elfelejtette" levamoltatni... harom honap mulva pedig szabadon behozhatna.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#532 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 20:50

Off:

Gnome alatt a betűk részletes beállításánál a hinting-et kell bekapcsolni, s akkor nem keni el a betűk függőleges szárát. Van a hinting off-on kívül még három lehetőség, lehet mazsolázni.

#533 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 20:55

idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:

Na mostmár én is beleszólok, mert ezt nem hagyhatom.
Egy kicsit lejjebb lehetne venni a hanggal srácok.

Az összes itthoni Apple gép, a HDSYS Kft.-n keresztül kerül be az országba ha jól tudom.
Ergo: ôk diktálják az árakat... egyszer t2k-val már kiveséztük a témát, hogy mekkora disznóság is ez. Vissza lehet olvasni.
Nem érdemes hasonlítgatni a magyar árakat a nyugatiakkal.
Már ausztriában is jóval olcsóbb egy Apple cucc.

Az, hogy miért csak a HDSYS hozhat be Mac-eket, azt nem tudom sajna...

András árait a többi itthoni Mac-dealerrel kellene hasonlítgatni.

Segítek:
- [url="http://"http://www.granatalma.hu"]www.granatalma.hu[/url]
- [url="http://"http://www.remac.hu"]www.remac.hu[/url]
- [url="http://"http://www.starking.hu"]www.starking.hu[/url]
[/quote]

Nem jól tudod.
Igen sokan hoznak be Ausztriából.

A HDSYS egy k*cs*g.

Ha András cége is onnan szerzi be a Mac-eket, akkor mea culpa a beszólásért. (az árakkal kapcsolatban).

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#534 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 21:02

idézet:
Ezt írta Boba:

/Off: Gyere, minél többen vagyunk anál jobb :D
ps.: Nem árulom el milyen néven vagyok ott.

szerk: Árakról... ha Te magad hoznád be és vámolnád le szerintem az sem lenne kis pénz... Tudom, hogy drágább de lehet még ígyis jobban megéri mint kiutazni érte, levámoltatni, otthagyni sok pénzt, és ha gáz van ujra kivinni javíttatni.

[/quote]

Szerintem én simán átgurulnék vele a határon.

Háromszor még mindig megéri kimenni garira az árkülönbségbôl. Kevés Mac-et láttam egyébként tönkremenni pedig több százat látok ha körbenézek. (Ezt például egy mittoménhány éves G3-on írom). Ez az egy elônye megvan a Mac-nek, hogy nem nagyon megy tönkre.

Idézet

#535 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 21:08

Ha valami jó akkor nem megy tönkre ez igaz, de bennem van a kisördög mert "mivan ha?"...

#536 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 21:18

idézet:
Ezt írta Boba:
Ha valami jó akkor nem megy tönkre ez igaz, de bennem van a kisördög mert "mivan ha?"...[/quote]

Jó, vagy nem jó nem, mondtam. Csak azt, hogy nemigen megy tönkre.

Egyébként ha belegondolsz, egy garizással még bôven az ár alatt leszel (fôleg ha az ottani forgalmi adó nélkül veszed meg.) Remélem a csatlakozás miatt jelentôsen csökkenteni fogják az árakat. Bár én nem valószíně, hogy valaha is Mac-at vennék. Az Apple-ben az az egy volt a számomra szimpatikus, hogy a programog telepítése abból állt, hogy felmásoltad a könyvtárat (mint régen DOS alatt).

[ 2004. február 16.: JonesC szerkesztette a hozzászólást ]

Idézet

#537 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 22:10

idézet:
Ezt írta JonesC:

Nem jól tudod.
Igen sokan hoznak be Ausztriából.

A HDSYS egy k*cs*g.

Ha András cége is onnan szerzi be a Mac-eket, akkor mea culpa a beszólásért. (az árakkal kapcsolatban).
[/quote]

Rdaneel mar elottem megvalaszolta a dolgokat. :)

Sajnos HDSYS-tol kell beszerezni a cuccokat, es pontosan ezert nem akarok penzt keresni az Apple cuccokon, mert csak felidegesitenem magam veluk. Az is vicces, ha direkt dealer akarsz lenni, akkor neked kell vallalnod a garancias javitasokat... no comment
A legviccesebb, hogy egy iBookot rendeltunk es 3-4 hetet kell ra varni...

Ausztriai vasarlassal az a baj, hogy pl ibookon powerbookon nemet keyboard van, es ha akarsz hozza magyart, akkor 40 rugoert meg kell venni a hdsystol, + utazasi koltseg +garancia. szoval annyira nem eri meg.
Egyebkent most azon vagyok, hogy Svajcbol, vagy nemetorszagbol behozzunk rengeteg gepet jo aron, legalisan. Az se erdekel ha ezt veletlenul a HDSYS elolvassa :)
Eleg vicces, hogy rankszoltak vegyuk le az online aruhazunkbol a miniiPodot, mert tul olcso arat raktunk ki. Nos 92000 forintra irtuk ki, 270 euro lesz az ara europaban 270*265=71550ft * 1.25 = 89437ft, es ugyebar a kinti melvert meg visszakapja az ember, ha itthon befizetem az afat. Ha ez nekik nem teccik az azt jelenti, hogy meg ennel is dragabb lesz itthon, ami azert eleg nevettseges.
Ja meg valami: az itthoni garancia se tul nagy etvasz, mert gyakorlatilag nem letezik. ha gondod van akkor 2-3 hetig ulnek a gepen, es meg ok vannak megsertodve... Vicc ez az orszag..

#538 Felhasználó inaktív   Alen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 23:32

Eleg vicces, hogy rankszoltak vegyuk le az online aruhazunkbol a miniiPodot, mert tul olcso arat raktunk ki. Nos 92000 forintra irtuk ki

Ezert lett most kemeny 500 forinttal dragabb? (Egyebkent csak azert pofazok most bele, hogy tudd, lelekben veled vagyok... :) )

Apropo, ha mar az onallosodas fele kacsintgatsz, egy otlet: a default HDSYS-fele kiegeszitokon kivul jo lenne meg ezt-azt hozzacsapni a palettahoz... nekem pl a 12"PB-mhez kellene minidvi-svideo atalakito, viszont azt itt nem nagyon kapni... (Csak miattam ne faradj, legkesobb nyaron ugyis Angliaban jarok, de lehetnek meg lappango ugyfelek, merd fel a piacot... :) )
Világhírű vonósnégyesbe keresünk elsőhegedűst, brácsást, és csellistát.

#539 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 00:11

Apropó mac:

Ha vki megrendel idehaza egy olyan kedves szélesvásznú TFT-t, majd átvételkor vidáman mosolyog rajt 1(pár) halott pixel, akkor ilyenkor

a., kap az ügyfél új monitort, az meg vissza gariba
b., veszi-nem veszi nem kap mást
c., még az pénzt se kapja vissza, (ha előre kifizette)

Egyáltalán ez kitől függ? Gyár, disztrib, kereskedő? Van erre vmi kiadott előírás?

#540 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 01:28

halott pixel:
az Eizo tft-eket egy doglott pixelnel cserelik, ha jol tudom [huuu, lehet, hogy nem jol emlekszem, s jol dezinformalok itt mindenkit.... :D ]

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.