Láma bó'tosok :)) jelentés a pult innenső oldaláról ;-)
Elküldve: 2007. 06. 09. 10:57
Elküldve: 2007. 06. 11. 21:17
Idézet
Köszönettel vettük megkeresését. Levelére válaszul kollégánk, 30 napon belül írásban vagy telefonon keresztül tájékoztatja Önt.
Üdvözlettel:
Invitel Zrt.
Ügyfélszolgálat
Még örülhetek, ha nem a galamb hozza haza a választ
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 06. 12. 08:54
Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:17
Még örülhetek, ha nem a galamb hozza haza a választ
RFC 1149 :Đ
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2007. 06. 12. 21:42
Idézet: Vulpes - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 8:54
És a megvalósítás: http://www.blug.linux.no/rfc1149/
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2007. 06. 14. 06:12
Idézet: Vulpes - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 9:54
:Đ Be kell szereznem egy lyukszalagolvasót
Villámok voltak, átküldték másnak a Helpdesk-re, de ők meg azóta nem válaszoltak.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 06. 14. 10:14
Idézet: Öregszem - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 22:42
Buggyantak!
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2007. 07. 09. 22:15
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 8:06
Annak idején vettem 1 Geforce2 MX-et (Manli volt, elég jól húzható, annak ellenére, hogy szinte noname), s a pultnál ahogy rendeztük a számla-ügyet, 1 másik fazon (azt hiszem boltos volt ő is) odavetette:
- Csak majd ne használj hozzá ilyen mindenféle tuning-drivereket, mint pl. a Detonator, csak a hozzáadott drivert!
- De hisz a Detonator a hivatalos driver, s a referenciadriver-e is...!
- Nem.
- De igen...
1 kis vita sosem árt...
Másik: szintén szuper boltok egyike, 2002 körül lehetett, amikor az XP "megjelent" a háztartásokban. Néni áll a pultnál, az innenső oldalon, s kérdezi az eladót (mi csak lébecoltunk a pult másik végében):
Vevő néni:
- Érdeklődni szeretnék, hogy hallott-e már XP-ben a kék halálról?
Boltos:
- Kék halál XP-ben??? Olyan nincs.
Mire mi:
- De van. ("de van, de vaaaaaaan...")
Boltos:
- Már hogy lenne, hiszen az XP egy olyan stabil rendszer, hogy ott ilyesmi NINCS!
...namost, kis vita itt is volt, a bolt jóhírét persze nem rontottuk, talán nem volt hova. Hogy magyarázzam meg a boltosnak, hogy hülyeséget beszél? Hiába mondanám, hogy védett mód, kivételkezelés... Az XP biztos olyan találmány, ahol ezekre nincs szükség.
ki lehet kapcsolni a kékhalált... akkor csak újraindul! :Đ
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).
Elküldve: 2007. 07. 11. 08:40
Történt ugyanis (kb. 2,5-3 évvel ezelőtt), hogy összeraktak nekem egy gépet egy olyan boltban, amit egyébként elég jónak tartok, régóta vásárolok náluk (cégeknek is, sokat is). Chieftec ház, p4p800-e deluxe lap, meg a körítés, nem a legolcsóbb alkatrészekből válogattunk, és ment is a telepítés szépen, mígnem jött a sógorom a külső vinyóval, amiről mindenféle hasznos programot akartunk felpakolni. Bedugja az előlapi usb-be, felvillan a kütyün a lámpa, aztán elalszik, és onnantól se kép, se hang. Próbálkozott még párszor, aztán a fejét vakarva hazament, hogy megnézze a saját gépén, amiről nemrég felrakta rá a cuccokat, de persze már ott sem működött.
Gyanús volt a dolog, ezért levettem a gép oldalát és belenéztem: az alaplapra fordítva dugták rá az USB és a firewire kivezetéseket! Először nem akartam elhinni, mert úgy rémlett, hogy ezeket nem lehet felcserélni, de a csatlakozók teljesen egyformák voltak (leszámítva persze, hogy mindegyikre ráírták, mi is az). Csak el kellett volna olvasni.
Az usb-s vinyót gariban cserélték a gazdájának, ezért végül nem csináltam belőle nagy cirkuszt, és azóta nem is fordult elő hasonló (még szép
Elküldve: 2007. 07. 11. 18:12
Amugy epp a mult heten csodalkoztam, bekapcs utan az alaplap kiirta, hogy vmi gebasz van az usb csatikkal, es nem is volt hajlando elindulni. Megneztem, es tenyleg forditva dugtam fel
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 07. 11. 21:20
Idézet: xeri - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 8:40
az alaplapra fordítva dugták rá az USB és a firewire kivezetéseket!
Cégnél hasonló történet volt, hasonló lappal. Kollégák két pendrive-ja bánta.
Azóta öreg én csinált USB csatiba épített LED-et, és az elém kerülő idegen gépeken először azzal kísérletezem. Ha zölden világít, akkor mehet bele a pen.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2007. 07. 21. 04:34
Idézet: Ladis - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 22:15
Mi indul ujra?...A kekhalal?...
Vagy a vacakul osszrakott gep?
Elküldve: 2007. 07. 21. 20:02
A két oldallap 5 db matricával volt "garanciázva" a gagyi alkatrészekből összetákolt gépen.
A meghajtók gondosan, mindkét oldalról becsavarozva, ahogy jár neki.
A bal oldallapon a Windows Genuine matrica az oldallap, és a ház találkozási felületére ragasztva, plusz még celluxszal felülragasztva.
A műtét után kiderült, hogy egyszer már fel volt ragasztva valahová, ezért kellett a celluxozás.
Szerkesztette: csozsi 2007. 07. 21. 20:12 -kor
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 07. 22. 10:50
Idézet: csozsi - Dátum: 2007. júl. 21., szombat - 21:02
A két oldallap 5 db matricával volt "garanciázva" a gagyi alkatrészekből összetákolt gépen.
A meghajtók gondosan, mindkét oldalról becsavarozva, ahogy jár neki.
A bal oldallapon a Windows Genuine matrica az oldallap, és a ház találkozási felületére ragasztva, plusz még celluxszal felülragasztva.
A műtét után kiderült, hogy egyszer már fel volt ragasztva valahová, ezért kellett a celluxozás.
Az 5 valóban túlzás, de a kétoldalról becsavarozott meghajtókkal mi a probléma?
Celluxozás nagyon gáz.
Elküldve: 2007. 07. 23. 20:19
Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 11:50
Celluxozás nagyon gáz.
Semmi az ég világon, csak a körberagasztás miatt apróra szedni bonyás volt.
Valamint a fentebbi kirohanásom miatt megkövetem a látatlanban szidalmazott dolgozót, és bocsánatot kérek tőle.
A Windows matrica az ügyfél-kislány, és annak számtech tanára közreműködésével került ilyen állapotba.
A tanár újra akarta húzni a gépet, a matrica meg a monitor oldalán vigyorgott, a távolság pár km.
A tanár kérte a számot, a kislány vitte. Bár szerintem elég lett volna felírni egy papírra.
Azért akadt egy-két hucutság, mint kettő db gépen is, az előlapi csatlakozók hevertek a gép alján, ill. a prociventilátorban. Amd-nél ez utóbbi nem egészséges. Az egyik megdöglend a mostani melegben.
Szerkesztette: csozsi 2007. 07. 23. 20:22 -kor
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 07. 23. 21:30
Idézet: gekmage - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 11:42
Gép összerakásnál nem egy helyen előfordul, hogy HDD ledet elfelejtik bekötni...
De volt már olyan eset is, hogy rossz IDE -kábel miatt majdnem visszaküldtek egy teljes kasznit pestre
A bót megy vagy 10 éve itt helyben.
Vagy mostani gépemet nagyjából 2 helyen vásároltam össze úgy 1,5 éve. Alaplapot procit, memóriát egy helyen, csak vinyó+videókártya volt a másikról...
HDD Ledet itt sem kötötték be, OK, végül is vinyót nem náluk vettem, ketyeg is a gép rendesen, aztán 1 hónapja kedves családtag vesz egy nyűves mobilteflont, és megdugom vele elöl a kaszni egyik USB portját, erre linux aszongya error -110, és kifújt nemműxik. A többi 9 porton szépen felismerte , és ment minden. Csak nem hagyott nyugodni, úgyhogy lebontottam az oldalát, és megnéztem az alaplapi USB csatikat, és bizony az USB 9-10 en a 8 madzagból 2-t felcserélhettek, mert kiszabtam mind a 8 madzagot, szépen visszakötögettem, és innentől megoldott a dolog. A madzagokon persze szépen rá volt írva hogy melyik USB1 5V, GND (1), meg hasonló, meg szép színesek is voltak, sz'al kisebb művészet volt összekeverni.
A bót megy vagy 10 éve itt helyben.
Vagy még mikor rendszergazdaként dolgoztam - főnököm előírta hogy hol vásárolhatok - , alaplaphiba miatt új kaszni kellett, be is hozták, de mondták, hogy a hálózati kártyát nem tudták beállítani. de azért behozták. végül is mást nem kellett csinálni, mint próbálgatni a PCI likakat, és az egyikben jó volt, az egyikben a Windows bejelentkező képernyőbe a rendszer belefagyott (kék halál se semmi se). A többiben meg szimplán nem ment.
A bót szintén ment akkor már vagy 6-7 éve.
Most így első körben ezek jutottak eszembe.
Én ugyanígy jártam a LED-de gépvásárláskor. De szerencsére csak szépséghiba volt, visszavittük, aztán világított (akkor még nem éppen konyítottam sokat a géphez, de valahol el kellett kezdeni).
Ez volt az első gépem (3 éve). A LED dolog után elkezdődött a gépem meghibásodási pályafutása.
Közben volt némi probléma a Windows-zal, de akkor még nem tudtam, hogy az csinálja (nem kapcsolt ki, restartolta magát, hülyeségeket írt ki erre meg arra). Gondoltam, lementem floppy-ra a hibajelzéseket, és megmutatom a boltban, mit szólnak hozzá. A csávó közölte velem, hogy nem hajlandó beletenni a gépébe a floppy-t, mert lehet, hogy vírus van rajta (még szép, hogy nem volt rajta). Most én akkor mit csinálhattam?
Következett a RAM fokozatos elszállása. Mire megtanultam újratelepíteni a Windows-t neki is láttam, hogy végre normálisan menjen (legalább egy ideig). Igen ám, csakhát a telepítés közben, mikor a fájlokat másolja a HDD-re, megállt a folyamatjelző 17%-nál (egymás után 5-6x), a CD-ROM furcsa hangokat kezdett kiadni és abbahagyta az olvasást (nem volt karcos a CD). Visszavittük, hogy valószínűleg nem jó a CD meghajtó. 1 hét után visszamegyünk, ugyanaz a csávó közli velem, hogy a meghajtó hibátlan, feltelepítette vele az MS ME-t. Vittük ismét haza, bekapcs, install, ugyanaz. Ideges lettem, vissza a boltba. Megnézték, odajött a főnök, kicserélte a RAM-ot és lám, ment. Arra már nem lett volna ész, hogy ne csak a CD-ROM-ot nézze meg, hogy megy-e?
Ugyanebben a boltban fordult elő, hogy osztálytársam elment egy haverjával árnézőbe grafikus kártyát illetően. Bementek, kérdezte a hölgy, hogy mit kérnek. Mondják, hogy GeForce FX 5200 128MB ... , erre az eladó: "Várjanak! Hívom a főnököt!"
Elküldve: 2007. 07. 25. 08:36
Idézet
A postán is ki van írva: nagyösszegű ki és befizetés csak a főpénztárban.
Elküldve: 2007. 07. 26. 14:51
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x
Elküldve: 2007. 07. 26. 19:36
Idézet: rainman35 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 15:51
Beragadt a marketingajándék, oszt valamikor csak ki kellett szórni...
Elküldve: 2007. 07. 27. 07:35
Idézet
Még jó, hogy odaírták a matrica mellé: a (z alap) gép eszköz nélkül nem eltávolítható részére kéne felragasztani. Bár ha pár itteni kolleginán múlna, az egéren v a billegőn lenne ...
Nemrég vettem KV-t. Örömmel olvastam az oldalán, hogy már csak még egy ugyanolyat kell venne, és meglesz a megfelelő pontmennyiség, hogy pályázzak nyereményre. Irány a netes oldal a részletekért, ahol ez fogad: A pontgyűjtő játékunk 2005-ben végetért ...
Elküldve: 2007. 08. 02. 10:45
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

Súgó
A téma zárva.