HWSW Informatikai Kerekasztal: Linux alatt mp3-ból audió CD írása! Hogyan? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Linux alatt mp3-ból audió CD írása! Hogyan?

#1 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:13

Üdv mindenki!

Ha ván már ilyen topic, és valaki tudja, hogy hol találom, a linket megköszönném!

Szóval vannak mp3 albumaim, és szeretnék valami olyasmit elérni, mint amikor a Win alatt Nero-val mp3 fájlokat írok ki audio CD-vé. Szóval nem tudom, hogy megy ez linux alatt, hogy először konvertálni kell a hangfile-okat és azt kiírni, vagy van olyan program, ami rögtön tudja konvertálni (mint a Nero)? Eddig XCDRoast-ot használtam normál adat cd írásra!

Pls help!

Köszi: ady
//Kill Win, Be Free//

#2 Felhasználó inaktív   SDN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:21

[url="http://"http://k3b.sourceforge.net"]k3b[/url]

#3 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 10:05

hat elegge fapados megoldas:

xmms -> diskwriter plugin...
utana cdrecord :)

illetve irsz ra egy perl scriptet az mp32wav konvertalashoz, bar ha jol emlexem akkor mar van ilyen :)
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#4 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 10:57

őőőőőőőőőő, van erre egy szkriptem... :)

Ami feldolgozza egy album tartalmát, és utána hajrá cd... :)
Este megnézem... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#5 Felhasználó inaktív   Qury 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 02. 12:59

Próbáld ki a [url="http://"http://www.k3b.org"]K3B[/url]-t!
Tud mindent amit egy CD-író proginak kell tudnia..

#6 Felhasználó inaktív   roberto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 13:03

idézet:
Ezt írta NeverGone & Tökei powered by: HWSW:
őőőőőőőőőő, van erre egy szkriptem... :)
[/quote]

:D :D :D

#!/bin/sh
for I in *.mp3
do
mpg123 --cdr - "$I" | cdrecord -v -audio -pad -nofix -
done
cdrecord -fix

#7 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 15:55

idézet:
Ezt írta ady:
Üdv mindenki!

Ha ván már ilyen topic, és valaki tudja, hogy hol találom, a linket megköszönném!

Szóval vannak mp3 albumaim, és szeretnék valami olyasmit elérni, mint amikor a Win alatt Nero-val mp3 fájlokat írok ki audio CD-vé. Szóval nem tudom, hogy megy ez linux alatt, hogy először konvertálni kell a hangfile-okat és azt kiírni, vagy van olyan program, ami rögtön tudja konvertálni (mint a Nero)? Eddig XCDRoast-ot használtam normál adat cd írásra!

Pls help!

Köszi: ady
[/quote]
[url="http://"http://mp3burn.sourceforge.net/"]http://mp3burn.sourceforge.net/[/url]

#8 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 19:22

Köszi a válaszokat, roberto megoldása elég szimpinek hangzik! :)

Nos a K3B-vel az volt a problémám amikor az egész linuxos cd írást kezdtem, hogy nem igazán tudtam rájönni a csínjára-bínjára, az xcdroast meg egyértelmű volt elsőre, így nem is nagyon foglalkoztam vele. Egyszerűen azt sem tudtam elérni K3B-ben hogy összeállítsak egy image-t, hogy aztán kiírhassam. Vagymi... :rolleyes:

Majd beszámolok a sikereimről... :)

ady
//Kill Win, Be Free//

#9 Felhasználó inaktív   skuzzy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 19:51

idézet:
Ezt írta ady:
Köszi a válaszokat, roberto megoldása elég szimpinek hangzik! :)

Egyszerűen azt sem tudtam elérni K3B-ben hogy összeállítsak egy image-t, hogy aztán kiírhassam. Vagymi... :rolleyes:

[/quote]
Na aze annyira nem bonyolult, file menu-> new project-> new audio project vagy new data project.
Aztan meg drag & drop........

#10 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 21:05

Ühümm... Skuzzy hozzászólása megindított a pályán, szóval sikerült a k3b-t használnom, valóban nem nehéz, csak mire rájöttem, hogy az audiolejátszó panel eltakarja a audio image-t ahova rá kell húzgálni a fájlokat, na szóval a lényeg, hogy megy!

A script nálam így nem futott, a mostani állapota:

kód:

#!/bin/sh
for I in *.mp3
do
mpg123 --cdr - "$I" | cdrecord dev=0,1,0 gracetime=2 driveropts=burnfree -v speed=16 blank=unclose -audio -pad -nofix -
done
cdrecord -fix -eject

[/code]

ami persze lehet, hogy néhány marhaságot is tartalmaz, próbáltam a cdrecord help-je alapján elhárítani a hibaüzenetek forrását, majd megpróblom bemásolni ide a hibaüzit...

ady
//Kill Win, Be Free//

#11 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 07:57

idézet:
Ezt írta Qury:
Próbáld ki a [url="http://"http://www.k3b.org"]K3B[/url]-t!
Tud mindent amit egy CD-író proginak kell tudnia..
[/quote]

Én is kipróbáltam, eddig konzolról írtam, meg ugye cdw :).
Nagyon szimpi a k3b, pöcre lefordult, csak mutatott egy olyan dolgot, amit eddig nem tudtam. Méghozzá, hogy az íróm RW lemezre tud 21000x-esen írni. :eek: :eek: :eek:

Persze a logot végignézve szó sem volt ilyenről, max 25x volt (Ultra Speed RW). Viszont konzolon egy árva buffer underrun nem szokott lenni, ellenben X alatt... Még jó,hogy van burnfree.
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#12 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 07:58

idézet:
Ezt írta giotto, aki melot keres...:
hat elegge fapados megoldas:

xmms -> diskwriter plugin...
utana cdrecord :)

illetve irsz ra egy perl scriptet az mp32wav konvertalashoz, bar ha jol emlexem akkor mar van ilyen :)
[/quote]

vagy pedig lame -decode akarmi.mp3 akarmi.wav
és utána cdrecord :)
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#13 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 06:50

Nos a k3b szépen "muzsikál", de mostmár csak kiváncsiságból: a cdrecord-om nem hajlandó megcsinálni a fent említett módon a dolgokat. Odáig már eljutottam, hogy ha egy kicsit árírom (egy fájlba irányítom a kimenetet) akkor kapok fincsi .wav fájlt, de a CD-írással nem hajlandó megbírkózni. Tulképpen a "blank=type" kapcsolóval szereten tőlem valamit, de bárhogy olvasgatom a helpet, nem bírok rájönni, mit is jelent ez *pontosan*! Próbáltam már több féle értéket beadni ennek a kapcsolónak, de méf egyikkel se indult el a cd-írás.

ady
//Kill Win, Be Free//

#14 Felhasználó inaktív   roberto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 09:59

idézet:
Ezt írta ady:
a cdrecord-om nem hajlandó megcsinálni a fent említett módon a dolgokat.[/quote]

a szkript még évekkel ezelőttről van, ugye mostanában egy igazi linuxos már csak ogg-ot hallgat :D (nah, jó a cdrecord részének akkor is mennie kellene :))

akkoriban még kézzel állítottam be a cdrecordot, így nem kellett a szkriptben sok opció, minden benne volt az /etc/cdrecord.conf-ban, de hát manapság már mindent az ember segge alá tolnak disztribúciók, nem is emlékszem, mikor kellett utoljára piszkálgatnom azt a fájlt :)

szóval én arra tippelek, hogy nincsenek rendes alapértelmezések nálad ebben a cdrecord.conf-ban, és azért nem megy. a -blank CDRW lemezek törlésére szolgál, a törlés típusát lehet vele megadni (teljes, gyors, csak egy track, stb) nem hiszem, hogy ez a kapcsoló oldaná meg a gondot.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó