Bittorrent II.
Elküldve: 2007. 11. 11. 20:14
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:46
Nem vagyok biztos benne, hogy hosszabb távon megmarad a jelenlegi szabályozás, miszerint gyk. letölteni szabad, csak megosztani nem. Egyre jobban érzi a Proart /ASVA, hogy csak így tudja megfogni az egészet... és hidd el, ha el akarnak érni egy ilyen irányú törvénymódosítást, akkor véghez is viszik azt.
Azt mondják, hogy jelenleg a wareztársadalom nagy kárt okoz az országnak, és lassan ez marad meg mindenki fejében. Lényegtelen, hogy ez mennyire igaz, vagy sem.... akkor is a döntéshozók úgy fognak rá gondolni, hogy ez veszélyes és rossz: tűzzel-vassal írtani kell.
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 11. 20:30
Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 16:05
Volt előtte ilyen a magyar warez elkapások történetében?(Ha igen linket lehetne, nem vagyok valami régi arc ebben a körben)
Pér éve a Mátrix DC Hub!
Elküldve: 2007. 11. 11. 20:38
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 20:14
Azt mondják, hogy jelenleg a wareztársadalom nagy kárt okoz az országnak, és lassan ez marad meg mindenki fejében. Lényegtelen, hogy ez mennyire igaz, vagy sem.... akkor is a döntéshozók úgy fognak rá gondolni, hogy ez veszélyes és rossz: tűzzel-vassal írtani kell.
Noés?
F@xlámák nem fognak torrentezni a warez meg átmegy földalatti mozgalomba. :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 11. 11. 20:55
Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 20:38
Ügyes vagy, leülhetsz. Látom látod a lényeget.
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 11. 21:14
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 21:14
mivel a jelenlegi szabályozás tökéletesen megfelel a vonatkozó eu-s irányelveknek és a csatlakozás során változott a jogharmonizáció okán, ezért én igen kevés esélyt látok arra, h a törvény szövege záros határidőn belül megváltozna. tudok nagyobb kaliberű törvénytervezetről, ami 95 óta pihen valahol a jogalkotás poros fiókjában. érdemes lenne azért valahol tanítani (monnyuk felsőoktatás alapképzés), h hogyan is működik a törvényhozás. ne menjünk bele, de nem igazán úgy, h holnap a proartos cimbik betolnak egy törvénytervezetet, majd azt a héten ellenjegyzi a miniszter és az országgyűlés meg elfogadja, majd hihirdetésre kerül és hatályba lép lép a következő hónapban. a jogalkotás folyamata ennél jóval bonyolultabb, civil szervezetek tekinthetnek bele és véleményezhetik, alkotmányos normakontroll, társadalmi konszenzus blablabla. ráadásul ehhez kapcsolódóan nagy valószínűséggel a btk-ba is bele kellene nyúlni, ami megint kooperatív egyeztetés tárcák és szakjogászok között.
ja és a hab a tortán: a matricás rendszer is változna és az artisjus sokkal komolyabb erőt képvisel, mint holmi asva, proart akik a kiadók apródjai, kifutófiúi, és kb annyi szerepük van, h elvégzik a szennyes aljamunkát.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 11. 11. 21:36
Idézet
Elküldve: 2007. 11. 11. 21:41
Nekem minden variációt bedobott már, most visszadja e-mail cím nélkül az ablakot.
szerk.: megijedt, hogy beírtam, elment.
Szerkesztette: Bucy 2007. 11. 11. 21:52 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 21:42
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 21:36
Ilyenek a majom után már fel sem tűnnek. :o
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:15
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:25
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:46
ámerikában is mindenki kussba maradt jópár évig, egy valaki volt csak, aki elvitte bíróságra és rá is mart keményen.
nem tartom elfogadhatónak azt a tendenciát, ami kint megy, miszerint kipécézünk embereket és mindenki lapít meg örül, h nem ő lett az áldozat. 2004-ben már megjósoltam, h biza ez lesz belőle. igazam is lesz.
én azt vallom, a legjobb védekezés a támadás. de felőlem mindenki lapíthat, mint szar a fűben. úgyis jön a digitális televíziózás, talán a hd is a szar analóg szutyok kábeltévé helyett, addig húzzam ki. eddig sem érdekeltek a oday rilízek, ami jó, arra érdemes várni.
Ez a szöveg, de teljesen illegális, ami megy az oldalakon keresztül, csak még a törvényeink minket védenek.
Ne érts félre, én is töltök, de hagyjuk már ezt a faszságot, hogy nem illegális ami az oldalakon megy, mert ezt mindenki tudja, hogy nem így van.
Szerkesztette: Lauda 2007. 11. 11. 22:26 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:36
Idézet: bolic system - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 11:19
a peerguardian nyilván tudja, hogy mikor kerül egy dinamikusan kiosztott ip a jógvédőkhőz
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:40
Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:48
Nem tudom az árakat de mennyi egy audió CD, 4000?
Egy műsoros DVD, 5000?
Egy jobb játék, 10-15000?
Emelett a villanyszámlához csak pár 100, na jó, legyen 1000 forint plusz a letöltés.
Egy üres DVD lemez 60-70 forint? Kitől veszed meg? Rendesen boltban adózva, vagy feketén a bolháról? Ha a bolháról, akkor bizony csak XY menne tönkre, aki feketén árulja a cuccokat.
Egy 320-as vincsi 15-16K, ez kb egy játék és egy film ára. Vincsit nem veszel minden nap, játékot/filmet/zenét sokkal többet vennél, sokkal nagyobb haszna lenne az államnak. Na meg akkor itt is jön még az, hogy a vincsit sokan szintén feketén veszik valamilyen boltostól.
Számold össze, hogy egy hónapban milyen értékű filmet/zenét/játékot töltesz le, és rakd mellé, hogy egy hónapban átlagosan mennyit adsz ki plusz áramra/vincsire/lemezre.
10 film, 2 audió CD, 2 játék havonta 80K (a fenti árakkal), és szerintem a többség ennél többet tölt le egy hónap alatt.
A softwareket még meg se említettem.
A fizetős FTP-s se adózik azután amit beszed.
Folytassam?
Félre ne érts, nem vagyok a letöltés ellen, de nem kell túlzásba esni, és úgy beállítani a dolgokat, hogy a letöltők tulajdonképpen csak hasznot hoznak az országnak.
Azért ne csak az otthoni letöltést vedd, hanem az azt kiszolgáló szervereket is. De csak számold ki, hogy az a pár százezer hazai torrentező mennyi plusz áramot fizet be évente. Aztán nembeszélve az internetdíjakról. A skypehoz meg a messengerhez nem kell 8 megás vonal, hanem elég az 1 megás havi 3 ezerért. A dvd-piacnak annyi. Lehet a bolhás srác bukik vele, meg az a rengeteg alkalmazott, aki előállítja az évi több milliárd lemezt, amire a warez miatt van szükség.
Az a többszázezer vincsi, amit szintén a warez miatt adnak el, mennyi melóst eltart a gyárakban, üzletekben? És akkor mi folyik a világban? Ennek a milliószorosa fogy.
No meg az se igaz, hogy ha nincs warez, akkor mindent megveszünk. Jelenleg erre senkinek se lenne pénze ebben a kib@szott országban. Szóval ezen csak nyer az ország és mindenki, gondolkozzunk csak el ezen.
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:47
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:48
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 21:14
Na hagyjuk ezt a marhaságot. Nézd csak meg mit művelnek a politikában. Amit akarnak az lesz. A normakontroll, társadalmi konszenzus meg a civil szervezet elmehet a p@csába.
Hivatalosan igazad van, de ha felnézünk picit, látjuk, hogy ez nem így működik a gyakorlatban.
szerk: bocsánat, nem szeretnék politizálni, de muszáj volt ezt így leírnom.
Szerkesztette: Lauda 2007. 11. 11. 22:54 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 23:18
Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 22:40
Az a többszázezer vincsi, amit szintén a warez miatt adnak el, mennyi melóst eltart a gyárakban, üzletekben? És akkor mi folyik a világban? Ennek a milliószorosa fogy.
No meg az se igaz, hogy ha nincs warez, akkor mindent megveszünk. Jelenleg erre senkinek se lenne pénze ebben a kib@szott országban. Szóval ezen csak nyer az ország és mindenki, gondolkozzunk csak el ezen.
Ilyen alapon hagyni kéne, és mindenkit bíztatnit, hogy töltsön minnél többet, lendítse fel a gazdaságot.
Ugyan...
Igen, kevesebb lenne a 8 megás vonal, de a szolgáltatónak se kerülne annyiba az egész mint most. Ezenkívül rengetegen töltenek külföldi trackereől, ezért nem mondaná vissza senki az előfizetését.
Magyarországon hány DVD lemez gyár van, hogy szívnának az alkalmazottak a csökkenő kereslet miatt? A lemezeket külföldről hozzák be feketén.
Vincsivel ugyanez a helyzet, hány HDD gyár van Magyarországon?
Azt se állítom, hogy mindent megvennének az emberek.
Én a letöltés mellett vagyok, de hülyeség azt állítani, hogy ezzel még hasznot is termelek.
Szerkesztette: Lipton 2007. 11. 11. 23:44 -kor
Elküldve: 2007. 11. 11. 23:49
Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 17:14
de az már igaz, h a háborúhoz 3 dolog kell. montecuccoli szavaival élve: pénz, pénz, pénz.
figyu, akik kiverekedték maguknak pöccre a bluray írhatóra az 500Ft-os matricát úgy, hogy élő ember nem látott még az orszában írhato bluray lemezt (no PPetert leszámítva) azokrol azt gondolod kisparaméteresek és meg lehet őket fingatni?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 11. 12. 00:14
vajon hányan vennének hordozható mp3 lejátszót magyarországn ha nem töltenék le a netről? vagy ugyanez a dvd playerrel? (ilyen felirattal reklámozni hogy "alkalmas az internetről letöltött filmek lejátszására." LOL) meg a sokmegabites netért ki fizetne? iwiw-nek kell 8megabit? vagy mennyien költenének annyit pc alkatrészre, ha nem töltenék le a játékot?
"ha a p2p-re lehetne áfát rakni, legalizálnák."
Elküldve: 2007. 11. 12. 00:25
Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 20:14
Nevergone egyvalamit elfelejtesz. ha a letötés tilos akkor ugrik a matricarendszer, ugyrik az ingyenlovetta :Đ
What do stars do? They shine.(Yvaine)

Súgó
A téma zárva.