HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent II.

#2341 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 12. 20:40

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 20:29

Feketepiac? hwsw bolhapiac, ph apróhirdetések, csak amiket én látogatok. :)

ezek nem lengyel, meg szlovak importok? mert akkor az biza nem fekete. a fekete az lenne ha ukran, szerb, stb. lenne.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2342 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 20:55

Nálam eddig ez a favorit.  :cool:
Mother always says, Sharing is Good

#2343 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:12

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 20:40

ezek nem lengyel, meg szlovak importok? mert akkor az biza nem fekete. a fekete az lenne ha ukran, szerb, stb. lenne.

Az én értelmezésemben az a feketepiac, ami nem jelenik meg az adott ország kerekedelmében, nem születik belőle adóbevétel.  :)
Egyébként ha a lengyel/szlovák import nem fekete, akkor az ukrán/szerb cucc miért lenne az? :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2344 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:21

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:12

Az én értelmezésemben az a feketepiac, ami nem jelenik meg az adott ország kerekedelmében, nem születik belőle adóbevétel.  :)
Egyébként ha a lengyel/szlovák import nem fekete, akkor az ukrán/szerb cucc miért lenne az? :Đ

nos, benne vagyunk az unijóba, ami egy nagy vámunio. minden előnyével és hátrányával együtt. ha Én mondjuk megveszek egy kilo kenyeret osztrakiaban, mert az olcso, akkor az nem lesz fekete, mivel áthozhatom mindenféle korlátozás nélkul a határon. Sőt, ha akarom, akkor hozhatok haza egy tonna kenyeret, abba se tud senki belekotni. Az áfa ki lett fizetve utana, igaz, nem magyarhonba, hanem susmaneknal, de ez benne van a pakliba.

namarmost, ha eu-n kivulrol hozol be valamit, akkor arra (persze ez sokmindentol fugg) vamot kell fizetni. Ha nem fizeted meg a vamot, akkor lényegébe becsempészted.

Tehát ha Én veszek egy halom dvd-t interneten, valamelyik szlovakiaba jegyzett cegtol, akkor kifizetem a szlovak adot, afat, matricat, stb.

tehát az nem fekete. Persze ha lopott cucc, vagy ukraniabol elobb lengyelbe csempesztek és utana hoztak magyarhona, attol meg fekete. De ha más EUs tagállamban kerult forgalomba nem fekete.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2345 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:28

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:21

...

Karcsi aki akarja eddig is megértette. :respect:
A többieknek meg tudom ajánlani a médiamarkec-t.  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2346 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:51

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:21

nos, benne vagyunk az unijóba, ami egy nagy vámunio. minden előnyével és hátrányával együtt. ha Én mondjuk megveszek egy kilo kenyeret osztrakiaban, mert az olcso, akkor az nem lesz fekete, mivel áthozhatom mindenféle korlátozás nélkul a határon. Sőt, ha akarom, akkor hozhatok haza egy tonna kenyeret, abba se tud senki belekotni. Az áfa ki lett fizetve utana, igaz, nem magyarhonba, hanem susmaneknal, de ez benne van a pakliba.

namarmost, ha eu-n kivulrol hozol be valamit, akkor arra (persze ez sokmindentol fugg) vamot kell fizetni. Ha nem fizeted meg a vamot, akkor lényegébe becsempészted.

Tehát ha Én veszek egy halom dvd-t interneten, valamelyik szlovakiaba jegyzett cegtol, akkor kifizetem a szlovak adot, afat, matricat, stb.

tehát az nem fekete. Persze ha lopott cucc, vagy ukraniabol elobb lengyelbe csempesztek és utana hoztak magyarhona, attol meg fekete. De ha más EUs tagállamban kerult forgalomba nem fekete.

Ezt Te találtad ki, vagy hogyan? De komolyan érdekelne, hogy is van ez. :)

Ha a buszos kicsempészi a Marlboro-t ausztriába, az is a feketepiacot gazdagítja. Ha behozod a román, cseh gázolajat, benzint, vagy dvd-t, cigarettát az szintén.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2347 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:57

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:51

Téma eredeti címét elolvastam ám :D

:offtopic:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2348 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 22:18

Idézet: tikva - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:57

:offtopic:

:think:

Elolvastad csak a mai hsz-aid?

#2349 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 23:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 21:51

Ha a buszos kicsempészi a Marlboro-t ausztriába, az is a feketepiacot gazdagítja. Ha behozod a román, cseh gázolajat, benzint, vagy dvd-t, cigarettát az szintén.

Ha Mo is része lesz a seggennek akkor már senki sem fog semmit sem ellenőrizni ezeken a határokon, úgyhogy hozhatsz be cigit, dvd-t, guminőt stb. :)

#2350 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 23:05

Idézet: Warton - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 23:00

Ha Mo is része lesz a seggemnek

Kétszer is ezt olvastam  :Đ

#2351 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 23:11

8 nap múlva a BSA fog cégeket látogatni :) Úgylátszik ez egy ilyen időszak...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2352 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 12. 23:22

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 18:49

Bájos vagy és kissé nőies.

sztem meg vicces vagyok és van vitakúttúrám, ellenben egyes sótlan faszokkal.  :Đ még kissé buzoidnak is tűnsz immáron ezzel... bár nekem semmi gondom nincs vele, ha valaki a kapuzárás után kettővel fiatalabb fiúkhoz kezd vonzódni, csak ne az én seggemet szaglássza... :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2353 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 00:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 0:11

8 nap múlva a BSA fog cégeket látogatni :) Úgylátszik ez egy ilyen időszak...

már régóta készülhetnek erre a razziasorozatra. ezeknek idő kell hozzá, annyira seggek. :D

sztem elfogyhattak a jó cuccaik, kellenek újak. vagy esetleg éheznek, mert nem tudtak elég bírságot behajtani. :)

Szerkesztette: Blackdeath 2007. 11. 13. 00:22 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#2354 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 00:36

csokiék bekeményítettek :  :Đ

Csatolt fájl:

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2355 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 13. 01:34

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 23:22

sztem meg vicces vagyok és van vitakúttúrám, ellenben egyes sótlan faszokkal.  :Đ még kissé buzoidnak is tűnsz immáron ezzel... bár nekem semmi gondom nincs vele, ha valaki a kapuzárás után kettővel fiatalabb fiúkhoz kezd vonzódni, csak ne az én seggemet szaglássza... :D

Szerintem pedig most fejezzétek be a kötekedést, még nem késő...
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#2356 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 02:06

Az aszfalt ha esetelg megint elérhető lessz vajon megint reggelni kellessz rá vagy a régi accok is működni fognak?

#2357 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 02:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 19:45

Én ezt nem mondom, de hogy a warezolás, letöltés több hasznot termel, mint amennyi kárt okoz, ez tuti, legalábbis M.o-n.
Azért a szolgáltató fejlesztései bőségesen kifizetődnek, óriási üzlet ez nekik is. Nem tudok dvdlemez gyárról, de azt se mindenki feketén veszi, bár a nagyobb részt a feketepiac viszi el. A hdd-vel ugyanez a helyzet, ott talán a bolti vásáslás felé lendül a mérleg. :)
Aztán már valaki említette, mi a helyzet a hardvereladásokkal, gépfejlesztésekkel? Hány milliárd folyik be évenet ezekből?

Ha mindent végiggondolok, én mindig arra jutok, hogy a jelenlegi anyagi helyzetet és fizetéseket figyelembe véve több haszon képződik a warez tündöklésével, mint amennyi kár keletkezik. :D

Tehát szegények vagyunk, és gyári filmekre/zenékre/játékokra nincs pénz, de gépfejlesztésre van több milliárd?
Most az jön, hogy pont azért van lé 120K-s kártyára, mert nem költenek a fent említett dolgokra. :)
A legtöbb üres lemezt én se boltban vettem, mert olcsóbb volt máshol.
Vincsit is vettem már egyszer bolhás kereskedőtől. 25900, vagy ilyesmi ára volt, és még csak ráutaló magatartást se tett az eladó, hogy vissza akarja adni a százast, ennyi nekem elég is volt. :D Nem a százas hiányzott, hanem a pofátlanság zavart. Hírdesse meg 26-ért és kész. Na de ez nagyon más téma. :omg:
Egyértelmű ítéletet nem tudunk mondani, én mindössze csak annyit írtam, hogy azért az túlzás, hogy még mi teszünk szívességet azzal, hogy letöltünk.

#2358 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 02:58

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 20:13

Mond mar nekem, hogy hol a feketepiac? Meg minek a fekete dvd mikor lengyelbűl meg a tótoktól olcsoert lehet venni legalisan.

Ha kereskedő vagy, és számla nékül adod a cuccokat, nem fizetsz utána adót, akkor az máris feketepiac nem?
Ha megveszed a kenyeret külföldön, és itthon kereskedsz vele, akkor azután adóznód is kell. Ilyen alapon egy kerskedőnek nem kéne adót fizetnie, ha külföldről hozna be mindent.
Magadnak természetesen rendelhetsz lemezeket, amennyit csak akarsz, viszont ha kereskedsz is vele, az már más tészta.

Szerkesztette: Lipton 2007. 11. 13. 03:01 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 13. 09:07

Idézet: czaki - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 1:34

Szerintem pedig most fejezzétek be a kötekedést, még nem késő...

hail to the king...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2360 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 10:32

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 20:51

A cigaretta mint jövedéki termék korlátozott mennyiségben vihető szabadon az únión belül talán 1 karton per koponya. Gázolaj, benzin az autó tankján kívül kb 40 liter vihető szabadon. Pia: égetett szeszes italok 60 l, Bor 2 hl/ koponya vihető szabadon.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.