Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 08. 19. 14:59 -kor
Mozdonyfüst Akiket megcsapott a mozdony füstje
Elküldve: 2009. 08. 19. 14:59
Elküldve: 2009. 08. 19. 17:42
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2009. 08. 21. 13:28
Elküldve: 2009. 08. 21. 14:10
Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 14:28
376-os ?
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 08. 22. 21:06

Itt van nagyobb méretben is
Szerkesztette: stepboy 2009. 08. 22. 21:08 -kor
Elküldve: 2009. 08. 23. 12:19
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 14:10
-C0pp3rM!n3-
Na igy mar igen. Koszonom szepen.Azert a felso kep se semmi.Minden elismeresem Stepboy.
Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 08. 23. 12:21 -kor
Elküldve: 2009. 08. 23. 12:32
Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 13:19
fejből nem vágtam, végignéztem a http://www.railfaneurope.net/ -et
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 08. 24. 17:28
Pannonhalma allomasa be fog zarni es egyebb allomasok. A piroska szeptemberbe fog utoljara jarni.
Reszletes cikk. Pannonhalma bezart allomasa
Es egy kep is.
Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 08. 24. 17:29 -kor
Elküldve: 2009. 08. 24. 17:59
Idézet

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 08. 24. 18:00
Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 18:28
(az a kép nem pannonhalmi)
itt a kép:
Szerkesztette: El Kebir 2009. 08. 24. 18:01 -kor
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54
Elküldve: 2009. 08. 24. 19:44
Ez a következménye annak, ha az állam milliárdokat von el jövőre a MÁV-tól. Én csak azt nem értem, mire fel keresnek annyit a vezetők? Szerintem egy mozdonyvezető vagy egy tolatómunkás többet dolgozik a ő fizetésük töredékéért.
Elküldve: 2009. 08. 24. 19:50
Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 20:44
Busz gyakrabban jár, időben és pénzben meg ugyanannyi, ráadásul a központban tesz le, nem a város szélén. Oké, nem férnek el rajta annyian, de az idő 95%-ában két-három utas lézeng a vonaton, sokszor van, hogy üresen indul el. Teher nem jár rajta, csak a kétkocsis személy.
Elküldve: 2009. 08. 25. 12:15
Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 18:00
itt a kép:

Tudom de az en kepem csak pelda vot egy masik allomasrol. ahol foleg a piroska jar. Na mindegy mostmar. Sajnos ez van.
En ugy gondolom, hogy a mostani vezetok csak magukra gondolnak es a penzt is a sajat szebukbe gyurjak, tapasztjak be, ami
mindenkit nagyon elszomorit, holott meg az Orban kormany idejen meg mindenki vasutakon kozlekedett, most meg lassan eljon az az ido, hogy hatalmas tavokat gyalogszerrel (labbusszal), esoben, kodben, latyakban .stb. kellesz mindenkinek megtennie.
Es ha a mikrobuszok nagy uj buszok meg is maradnak, azok meg kevesebb utasokat fognak szallitani, mert nem mindenki
birja az olyan jarmuveket. Mi is az iden oktoberbe szeretnenk menni vonattal Pestre, de ha ez a helyzet nem tudom, hogy hogy megyunk, mert en is csak a vonatot, hajot es egyebb jarmuveket birok, a fentebbieket en se nem birom.
Egy biztos mindez a Kadar idejeben nem tortenhetett volna meg.Igazam van.
Addigis sok szepet kivanok, obb szerencset a vasutakhoz.
Elküldve: 2009. 08. 25. 12:30
Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 13:15
Akkor az az állomás vagy Debrecen vagy Pécs környékéről lehet, mivel a Piroskák lényegében csak arra, és annak a mellékvonalaikon vontáznak. Bár itt Szombathelyen is láttam őket párszor, főleg a pécsi gyors miatt. Ezek észak felé nem nagyon jártak, és nem is fognak, főleg mivel folyamatosan vonják őket ki a forgalomból, 42-ből már csak 19 üzemel.
szerk: buszokhoz még annyit, hogy én utaznék busszal, igaz a vonatot kényelmesebbnek tartom. Busszal pusztán az a nagy probléma, hogy a Volán társaságok olyan menetrendeket alkalmaznak, ami irreális. Csak példának okáért Pestről Szombathelyre átszállás nélkül 2(!) busz közlekedik egy nap, az egyik reggel 6-kor, a másik valamikor 3 körül. Na most ha valaki dolgozik, akkor ezek közül egyiket sem tudja igénybe venni. A többi alternatívát meg elvetem, mert sok helyen órákat kell várni a csatlakozásra, ami nonszensz. Nem igaz, hogy nem tudnak egy olyan járatot kitalálni, amit esetleg több nagyvárost is érintene, ugyanúgy mint a Bp-Szhely között közlekedő IC-k is (Tbánya, Győr, Csorna). Tény, hogy ez a két járat sem Győrben, sem Csornán nem áll meg (ha jól emlékszem, de Győrben biztos nem). Helyette ilyen apróbb városokban áll meg, Celldömölk, Sárvár, stb. Szóval imho eléggé el van bszva ez az egész menetrendesdi, meg a vonalak is.
-C0pp3rM!n3-
Szerkesztette: Coppermine 2009. 08. 25. 12:34 -kor
Elküldve: 2009. 08. 25. 20:34
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 13:30
-C0pp3rM!n3-
Hát pedig ebből a szempontból a busz soha nem is fogja tudni helyettesíteni a vasútat, mégpedig azért mert nem éri meg a társaságnak:
Egy busz elvisz mondjuk 60-70 utast; a menetidő nem csökkenthető radikálisan, tehát több utas sűrűbb követést igényel -> ez pedig egyenes arányban növeli a költségeket (több jármű, több sofőr). Csakhogy az utazások napszaktól-évszaktól függően nem egyenletesen oszlanak el, így a drága pénzen fenntartott jármű sokszor (de nem mindig!) üresen kénytelen közlekedni, vagy állni (az is pénz).
A vonat ezzel szemben sokkal jobban skálázható az aktuális igényeknek megfelelően, csak ugye valakik máshogy gondolják és azt remélik, h a Volánoknak átadott utasokkal majd spórolni tudnak (ők nem ismerik azt amiről a fenti bekezdésben írtam
A buszok-vonatok integrált rendszere lehetne egy nagyon is működőképes közlekedési mód Magyarországon (mint ahogy szerte Európában sok helyütt) és ezt már régóta hangoztatják többen is: amikor vasút biztosítja a regionális központok összeköttetését (fő ér - sok utas koncentráltan), ahol megfelelő csatlakozásokat vannak a régión belüli mellékvonalakhoz, buszvonalakhoz (mellékerek).
Pl.: Budapest-Győr IC, Győrben csatlakozási lehetőség Sopron, Szombathely stb. felé (busz, vonat - az csak utasszám függő sztem).
De ez már nagyon off topic, elnézést.
Elküldve: 2009. 08. 25. 20:44
Hagy' tegyem még hozzá, hogy a vasút a közúthoz képest mennyivel előnyösebb, környezetet kímélőbb távolsági szállítás (már ahol jól működne, rakodással, ráhordással, ahogy RÉGEN érdekes módon, kiválóan működött), és hogy a busznak nagyon lehet örülni, mert se WC, se büfé, se tágas, kényelmes ülések, útközbeni csomagokhoz férés.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 08. 25. 22:56
Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 13:15
a nagy frászt...
Győr-Veszprém vonalat, szvsz, alatta ítélték halálra, azzal hogy megszünetették azt a rövid szakaszt Veszprém és Almádi között (amivel csatlakozott a balatoni körbe), ahelyett hogy modernizálták volna az egészet...Veszprémben megszüntették a belső állomást (a jelenlegi vagy 5km-re van a város szélétől, amitől az egész vonal szenved, hogy messze vannak a településektől az állomások, ott meg még rá is tettek egy lapáttal)...
Persze biztos a Balaton nem turisztikai célpont, Győr és Veszprém meg nem nagyváros, tehát nincs értelme ezeket vasúttal összekötni...
Szóval szerintem kár dicsőiteni a Kádár korszakot...
De ahogy most működik vasúti közlekedés címen, az tényleg csak pénzkidobás, ezért nem kár...
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Elküldve: 2009. 08. 25. 23:49
találtam egy érdekes írást, bocs ha volt...nekem még új...
1968-as közlekedéspolitikai koncepció
F. Schiller
Elküldve: 2009. 08. 26. 19:47
Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 0:49
találtam egy érdekes írást, bocs ha volt...nekem még új...
1968-as közlekedéspolitikai koncepció
Teljesen igaza van.
Én azt nem értem, hogy van az elővárosi közlekedés, aránylag sűrűn járnak, de az elővárosnál vége van.
Turán élek (60-al van szomszédságban), gyakran járok vonattal, sokkal jobban szeretem mint a buszt.
BP-Hatvan a 80a elővárosi vonal, jön a vonat Pestről, megáll Hatvanban, majd később visszaindul. Tök ugyanolyan vanatok indulnak Hatvanból egyéb irányba is. Namost, az a szerencsétlen szerelvény miért nem tud tovább menni? Turáról lehet a szomszédos Hatvanba vonatozni, és Pest fele (busszal is így van, de az mellékes), de semmi technikai akadálya nincs, hogy Kelet fele is utazhassunk átszállás nélkül.
Elküldve: 2009. 08. 26. 20:04
Tessék már felfogni: Jól szervezett infrastruktúra nélkül nincs egészséges gazdasági vérkeringés!
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Súgó
A téma zárva.