HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozdonyfüst - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozdonyfüst Akiket megcsapott a mozdony füstje Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1021 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 19. 14:59

De milyen mozdony, hogy ha szabad tudnom.

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 08. 19. 14:59 -kor

A művészet díszíti fel börtönünk falát és tart meg minket némának és közömbösnek.

#1022 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 19. 17:42

gőz :idea:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1023 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 13:28

Meg egy kicsit reszletesebben. Ha kerhetem.
A művészet díszíti fel börtönünk falát és tart meg minket némának és közömbösnek.

#1024 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 21. 14:10

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 14:28

Meg egy kicsit reszletesebben. Ha kerhetem.

376-os ?

-C0pp3rM!n3-

#1025 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 22. 21:06

ICE vonófej Stuttgart Hbf-en. Frankfurtból jött, mindjárt indul is tovább München felé:

Kép

Itt van nagyobb méretben is

Szerkesztette: stepboy 2009. 08. 22. 21:08 -kor

#1026 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 12:19

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 14:10

376-os ?

-C0pp3rM!n3-

Na igy mar igen. Koszonom szepen.Azert a felso kep se semmi.Minden elismeresem Stepboy.

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 08. 23. 12:21 -kor

#1027 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 12:32

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 13:19

Na igy mar igen. Koszonom szepen.Azert a felso kep se semmi.Minden elismeresem Stepboy.

fejből nem vágtam, végignéztem a http://www.railfaneurope.net/ -et ;)

-C0pp3rM!n3-

#1028 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 17:28

Es most egy nagyon szomoru hir.

Pannonhalma allomasa  be fog zarni es egyebb allomasok. A piroska  szeptemberbe fog utoljara jarni.
Reszletes cikk. Pannonhalma bezart allomasa

Es egy kep is.

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 08. 24. 17:29 -kor

#1029 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 17:59

Decemberben bezárnának majd’ kétezer kilométer vasutat

Idézet

1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja, Szarvas, Mezőhegyes, Makó, Battonya, Vésztő, Mohács, Komló, Nagyatád, Tab, Zirc, Szécsény, Gyöngyös.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

-C0pp3rM!n3-

#1030 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 18:00

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 18:28

(az a kép nem pannonhalmi) 

itt a kép:

Kép

Szerkesztette: El Kebir 2009. 08. 24. 18:01 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1031 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 19:44

Érdekes módon megint a keleti régiót szopatják meg, mintha ott nem lenne elég rossz így is a közlekedés. Most így hirtelen a gyöngyösi főiskolások jutnak eszembe, mert jópárral utaztam már és mondták, hogy még Vámosgyörkön át kell szállniuk és úgy jutnak el Gyöngyösre. A lényeg, hogy nem kevesen szoktak arra utazni... de ez persze a többi vonalra is érvényes lehet.

Ez a következménye annak, ha az állam milliárdokat von el jövőre a MÁV-tól. Én csak azt nem értem, mire fel keresnek annyit a vezetők? Szerintem egy mozdonyvezető vagy egy tolatómunkás többet dolgozik a ő fizetésük töredékéért.

#1032 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 24. 19:50

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 20:44

Most így hirtelen a gyöngyösi főiskolások jutnak eszembe, mert jópárral utaztam már és mondták, hogy még Vámosgyörkön át kell szállniuk és úgy jutnak el Gyöngyösre.

Busz gyakrabban jár, időben és pénzben meg ugyanannyi, ráadásul a központban tesz le, nem a város szélén. Oké, nem férnek el rajta annyian, de az idő 95%-ában két-három utas lézeng a vonaton, sokszor van, hogy üresen indul el. Teher nem jár rajta, csak a kétkocsis személy.

#1033 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 12:15

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. aug. 24., hétfő - 18:00

(az a kép nem pannonhalmi) 

itt a kép:

Kép

Tudom de az en kepem csak pelda vot egy masik allomasrol. ahol foleg a piroska jar. Na mindegy mostmar. Sajnos ez van.
En ugy gondolom, hogy a mostani vezetok csak magukra gondolnak es a penzt is a sajat szebukbe gyurjak, tapasztjak be, ami
mindenkit nagyon elszomorit, holott meg az Orban kormany idejen meg mindenki vasutakon kozlekedett, most meg lassan eljon az az ido, hogy hatalmas tavokat gyalogszerrel (labbusszal), esoben, kodben, latyakban .stb. kellesz mindenkinek megtennie.
Es ha a mikrobuszok nagy uj buszok meg is maradnak, azok meg kevesebb utasokat fognak szallitani, mert nem mindenki
birja az olyan jarmuveket. Mi is az iden oktoberbe szeretnenk menni vonattal Pestre, de ha ez a helyzet nem tudom, hogy hogy megyunk, mert en is csak a vonatot, hajot es egyebb jarmuveket birok, a fentebbieket en se nem birom.
Egy biztos mindez a Kadar idejeben nem tortenhetett volna meg.Igazam van.

Addigis sok szepet kivanok, obb szerencset a vasutakhoz.

#1034 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 12:30

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 13:15

Tudom de az en kepem csak pelda vot egy masik allomasrol.

Akkor az az állomás vagy Debrecen vagy Pécs környékéről lehet, mivel a Piroskák lényegében csak arra, és annak a mellékvonalaikon vontáznak. Bár itt Szombathelyen is láttam őket párszor, főleg a pécsi gyors miatt. Ezek észak felé nem nagyon jártak, és nem is fognak, főleg mivel folyamatosan vonják őket ki a forgalomból, 42-ből már csak 19 üzemel.

szerk: buszokhoz még annyit, hogy én utaznék busszal, igaz a vonatot kényelmesebbnek tartom. Busszal pusztán az a nagy probléma, hogy a Volán társaságok olyan menetrendeket alkalmaznak, ami irreális. Csak példának okáért Pestről Szombathelyre átszállás nélkül 2(!) busz közlekedik egy nap, az egyik reggel 6-kor, a másik valamikor 3 körül. Na most ha valaki dolgozik, akkor ezek közül egyiket sem tudja igénybe venni. A többi alternatívát meg elvetem, mert sok helyen órákat kell várni a csatlakozásra, ami nonszensz. Nem igaz, hogy nem tudnak egy olyan járatot kitalálni, amit esetleg több nagyvárost is érintene, ugyanúgy mint a Bp-Szhely között közlekedő IC-k is (Tbánya, Győr, Csorna). Tény, hogy ez a két járat sem Győrben, sem Csornán nem áll meg (ha jól emlékszem, de Győrben biztos nem). Helyette ilyen apróbb városokban áll meg, Celldömölk, Sárvár, stb. Szóval imho eléggé el van bszva ez az egész menetrendesdi, meg a vonalak is.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2009. 08. 25. 12:34 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 20:34

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 13:30

Nem igaz, hogy nem tudnak egy olyan járatot kitalálni, amit esetleg több nagyvárost is érintene, ugyanúgy mint a Bp-Szhely között közlekedő IC-k is (Tbánya, Győr, Csorna). Tény, hogy ez a két járat sem Győrben, sem Csornán nem áll meg (ha jól emlékszem, de Győrben biztos nem). Helyette ilyen apróbb városokban áll meg, Celldömölk, Sárvár, stb. Szóval imho eléggé el van bszva ez az egész menetrendesdi, meg a vonalak is.

-C0pp3rM!n3-

Hát pedig ebből a szempontból a busz soha nem is fogja tudni helyettesíteni a vasútat, mégpedig azért mert nem éri meg a társaságnak:
Egy busz elvisz mondjuk 60-70 utast; a menetidő nem csökkenthető radikálisan, tehát több utas sűrűbb követést igényel -> ez pedig egyenes arányban növeli a költségeket (több jármű, több sofőr). Csakhogy az utazások napszaktól-évszaktól függően nem egyenletesen oszlanak el, így a drága pénzen fenntartott jármű sokszor (de nem mindig!) üresen kénytelen közlekedni, vagy állni (az is pénz).
A vonat ezzel szemben sokkal jobban skálázható az aktuális igényeknek megfelelően, csak ugye valakik máshogy gondolják és azt remélik, h a Volánoknak átadott utasokkal majd spórolni tudnak (ők nem ismerik azt amiről a fenti bekezdésben írtam :cool: ).
A buszok-vonatok integrált rendszere lehetne egy nagyon is működőképes közlekedési mód Magyarországon (mint ahogy szerte Európában sok helyütt) és ezt már régóta hangoztatják többen is: amikor vasút biztosítja a regionális központok összeköttetését (fő ér - sok utas koncentráltan), ahol megfelelő csatlakozásokat vannak a régión belüli mellékvonalakhoz, buszvonalakhoz (mellékerek).
Pl.: Budapest-Győr IC, Győrben csatlakozási lehetőség Sopron, Szombathely stb. felé (busz, vonat - az csak utasszám függő sztem).
De ez már nagyon off topic, elnézést. :respect:

#1036 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 25. 20:44

Botrányos. A két évvel ezelőtti bezárások eredményeképpen sem megtakarításról, sem hivatali dolgozók létszámának csökkentéséről nem hallunk. A regionális kézbe adás teljesen egyértelmáen egy mellébeszélés, manapság nincs az a hülye régió, amelyik képes lenne eltartani egy regionális vasutat. Pláne állami támogatás hiányában, ugye. A szüneteltetett vonalakon személyzet is szünetel, aminek eredményeképpen számos vonal nem lesz egyszerűen járható, szerelvényeit megrongálják, tehát vegyük úgy, hogy vonat nem fog járni: Egy csomó vonal fontos NEM a helyi, hanem a távolsági, átmenő forgalomban, NEMCSAK személyszállítási, hanem teherfuvarozási szempontból, vagyis ezeken a heléyeken a párhuzamos busszal magyarázni a dolgot szakmai dilettantizmus. A bajai vonalak kurtításával Bajának nem lesz vonatkapcsolata a fővárossal, valamint megszűnik a Budapesten kívüli EGYETLEN Dunán vasúti átkelési lehetőség (a dunaföldvári már régen megszűnt, pedig az is milyen jól jönne..), mely nem mellékesen egy eléggé forgalmas vonal, és a délkör elengedhetetlen része (Pécs-Szeged kapcsolat Budapesten keresztül? Igen!). És ahogy tudjuk, megszüntetni egy tollvonás, az ilyen vonalak jellemzően sehol, semmikor nem élednek újra. Néhány idióta, balfasz tollasképű zsebmérnök szakértelmének eredményeképpen ilyen döntésekről van szó.

Hagy' tegyem még hozzá, hogy a vasút a közúthoz képest mennyivel előnyösebb, környezetet kímélőbb távolsági szállítás (már ahol jól működne, rakodással, ráhordással, ahogy RÉGEN érdekes módon, kiválóan működött), és hogy a busznak nagyon lehet örülni, mert se WC, se büfé, se tágas, kényelmes ülések, útközbeni csomagokhoz férés.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1037 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 22:56

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. aug. 25., kedd - 13:15

...Egy biztos mindez a Kadar idejeben nem tortenhetett volna meg...

a nagy frászt...  :mad:

Győr-Veszprém vonalat, szvsz, alatta ítélték halálra, azzal hogy megszünetették azt a rövid szakaszt Veszprém és Almádi között (amivel csatlakozott a balatoni körbe), ahelyett hogy modernizálták volna az egészet...Veszprémben megszüntették a belső állomást (a jelenlegi vagy 5km-re van a város szélétől, amitől az egész vonal szenved, hogy messze vannak a településektől az állomások, ott meg még rá is tettek egy lapáttal)...

Persze biztos a Balaton nem turisztikai célpont, Győr és Veszprém meg nem nagyváros, tehát nincs értelme ezeket vasúttal összekötni...

Szóval szerintem kár dicsőiteni a Kádár korszakot...

De ahogy most működik vasúti közlekedés címen, az tényleg csak pénzkidobás, ezért nem kár...  :reklamacio:
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#1038 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 25. 23:49

kicsit keresgéltem, hogy miért is szünt meg az az almádi szakasz...

találtam egy érdekes írást, bocs ha volt...nekem még új...
1968-as közlekedéspolitikai koncepció 
F. Schiller

#1039 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 26. 19:47

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 0:49

kicsit keresgéltem, hogy miért is szünt meg az az almádi szakasz...

találtam egy érdekes írást, bocs ha volt...nekem még új...
1968-as közlekedéspolitikai koncepció 

:up:
Teljesen igaza van.

Én azt nem értem, hogy van az elővárosi közlekedés, aránylag sűrűn járnak, de az elővárosnál vége van.
Turán élek (60-al van szomszédságban), gyakran járok vonattal, sokkal jobban szeretem mint a buszt.

BP-Hatvan a 80a elővárosi vonal, jön a vonat Pestről, megáll Hatvanban, majd később visszaindul. Tök ugyanolyan vanatok indulnak Hatvanból egyéb irányba is. Namost, az a szerencsétlen szerelvény miért nem tud tovább menni? Turáról lehet a szomszédos Hatvanba vonatozni, és Pest fele (busszal is így van, de az mellékes), de semmi technikai akadálya nincs, hogy Kelet fele is utazhassunk átszállás nélkül.

#1040 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 26. 20:04

Így van, jó írás. Sárbogárdon is ez van, Pusztaszabolcs 60km BP-től, az az előváros vége, onnét 150km Pécsig a következő ütem. Idióták. Persze, a  Flirt ugye elővárosi, az nem jön tovább (hála az égnek, kényelmetlen, csattogó, sípoló, fingó, fényárban úszó villlamos), mert ugye akkor nem lehetne ennyit mutogatni a főváros körül (ellenben elmegy Dunaújváros felé, ami zsákvonal, forgalma sokkal kisebb, mint a pécsi fővonalé, de oda elmegy, ráadásul nem áll meg sehol, csak Dunában), elvesznének a vidék mocskában, ezért álljanak meg a leglogikátlanabb helyen, szálljunk át hihetetlenül szar állapotú, szűk peronokon, ráadásul szinte mindig vonatot kerülve, mert ugye csak az állomásépület felé nyithat a vezér ajtót (mintha ez változott volna?), vagy mert a vonatot úgy bevezényelni a másik mellé az "nem megy". És akkor csoda, hogy ha vonattal megyek, keserű szájízzel, de inkább IC-zek? Rohadjanak meg. Bajáról, Szekszárdról, Kaposvárról (két megyeszékhely!) két átszállás a főváros, IC sincsen átszállás nélkül (Kaposvárnak napi EGY vonatpár közvetlen IC nagy harcok árán), csak napi kétszer, egy átszállással. Hát milyen távolsági közlekedés ez? Régen érdekes, a Volán ráhordott a vonatra és haza is vitt, ma már konkurencia és baszik rá, hogy mikor mi megy, menjen az ember busszal, de még azokhoz sem igazodik a szintén Alba Volános helyközi járat. Utas nincs, mert ki utazzon vele, késik, koszos, siet, vonatot nem ér el, busszal innét nagy kerülő a főváros, az állomás így tele van jövő-menő autókkal, és emberekkel, csak épp busz sehol. Potenciális utasbázis és le van szarva, senkit sem érdekel. A teszkónak bezzeg megéri tolni a népet A-ból teszkóba és vissza B-be, de Volánnak napi 100-200 embert a vasútra neeem. És akkor marhulnak itt párhuzamos közlekedéssel a Sárbogárd-Börgönd (Székesfehérvár) vonalon. Ez a vonal a tengelye a Győr-Pécs távnak. Amíg volt közvetlen járat, nagyon okosan, tömött vonatok voltak hétvégenként, és hétközben is jelentős utastömeg utazott erre, aztán megszánt a közvetlen vonat, átszállás meg Bz-n csattogás, rögtön jött a volán és megcsinálta. 4 órás buszozás. Éljen. Ezen a vonalon jelenleg az M6-oshoz kavicsot visznek, napi 4 pár vonat, 22 kocsi zúzottkővel vonatonként, igen zsíros üzlet. És bár a szállítás folyik, a vonalat szüneteltetni óhajtják, illetve költeni nem akarnak rá, nyárra majdnem vágányzár lett rajta. Pusztaszabolcs felé kerülő nincs, mert a vonalat felújíítják elég komolyan, csak Kelenföld felé van irány. Az viszont napokig is eltarthat, a megrendelő ebből meg nem fog kérni, inkább közútra tereli, mert neki időben kell sok anyag. Agyfasz. És akkor jön ma a TV-ben valami ifjú titán magyarázni, hogy miért kell vonalat bezárni. Dugja fel a seggébe az idióta számításait és jöjjön ki terepre megnézni, hogy majd hosszútávon mekkora bevételkiesés az ésszerűtlen kerülőútvonalak és méginkább széthúzott határidők miatt kieső teherforgalom és mekkora környezeti és infrastrukturális terhelés a közúti szállítás az útnak, az út mellett élőknek és mekkora plusz kiadás a megrendelőnek, amit végül a végfelhasználó, azaz országunk népe fog kasszába csengetni.
Tessék már felfogni: Jól szervezett infrastruktúra nélkül nincs egészséges gazdasági vérkeringés!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.