HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozdonyfüst - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozdonyfüst Akiket megcsapott a mozdony füstje Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1091 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 01. 16:09

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 16:35

OK. :)

Kérdéseket továbbítom egy illetékesnek, mert nekem ez így sok. :)

köszi  :respect:

#1092 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 20:47

Idézet: Primary - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 16:09

köszi  :respect:

Ezt kaptam válasznak:

Idézet

Ingavonat összeállítások:
V43 1100 sorozat fölött 300-vezérlővel,ebbe sorozhatnak 20-07 és első generációs 20-05 bhv kocsikat.Ezen régi távvezérlési kábel van.
v43 2000 sorozat fölött 400-vezérlővel ebbe új generációs 20-05 bhv sorozhatnak,ezeken a távvezérlés már UIC kábelen megy
Amúgy a szürke 20-05 bhv kocsikat kezdik átfesteni átfesteni piros kékre azért láttad vegyesen.
A Bybdtee gondolom a német vezérlőkocsi,kerékpárszállítás céljából van a szerelvényben.Ha jól tudom.
Az utólsó kérdés az jó.Szerintem azért mert kevés van,és az jobban hangzik hogy 10 ic vonatban van ilyen kocsi mint az hogy 1 ic közlekedik ilyen kocsikkal.:)

#1093 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 20:58

Az UIC az az amikor a széles ovális csatlakozó van a mozdnyon úgy lámpa magasságban? A másik meg amikor a nagy kör alakú középen?

UIC kábelezésű kocsikat bármilyen Mozdonyhoz illetve vezérlőkocsihoz lehet használni?

A nem ingavonati kocsikban is van UIC kábel? A kocsik szempontjából mit tud? A szürke bhv tudnak hangosbemondani? Valami emlékek vannak úgy 10 évvel ezelőttről, de akkor kicsit kisebb voltam, 8 éves.

#1094 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 22:15

Idézet: 7of9 - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 16:39

http://www.petipage....netipark/19.JPG

Sziasztok, meg tudná nekem mondani valaki jótét lélek, hogy ennek a járgánynak mi a típusa?

Bbmot640
Épült 1959-ben, felújították 2000-ben. A Füstiben lakik, de 2006-ban is túrázott egyet a lajosmizsei vonalon.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1095 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 10:30

Kép

Ez az UIC, használják nagyon sok helyen, pl. villamoson is láttam.
A hagyományos meg a röfiorr a szilik elején.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1096 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 19:27

Azzal mit lehet csinálni, hogyha forgalmista miatt késik a vonat.

A helyzet a következő vonattal ami Hatvanból indul BP-felé, Turára 6:43-kor kellene érkeznie, és 6:44-kor indulnia. E mellett van egy BP-ről induló Hatvanig közelekedő, aminek Turára 44-kor kellene érkeznie és 45-kor indulnia.
A következő helyzet, csak az egyik forgalmistánál áll fenn.
Beengedi az állomásra hatvan fele tartó (későbbi) vonatot, emiatt a másik késik. Még ha pontosan tovább menne, hatvan fele, akkor a pesti 45kor betudna jönni, és pár perc késéssel el tudna indulni.
Ehelyett az van, hogy ott van abarátnője, aki hatvani vonattal megy, meg kell várni még megissza a kávét, felveszi a kabátját, kicsit még beszélget, elbúcsúzik stb..
Az egész atrakció miatt Aszódra nem érbe időben a vonat, ezért nem érem el a buszt. A vonatnak aszódon 54-kor kell lennie, a busz pedig 57-kor indul. A legtöbb sofőr vár is 1-2 percet, de azért a végtelenségig nem várhat.
Mit lehet ezellen tenni, ha lehet?

#1097 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 01. 19:41

Kiserletezni es kiserletezni, A Szilikkel minnel gyorsabb sebesseget elerni.

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 12. 01. 19:42 -kor

A művészet díszíti fel börtönünk falát és tart meg minket némának és közömbösnek.

#1098 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 23:44

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 18:52

Csiksomlyora meg ilyen regi busz is kiserte a nepeket.

A buszt nemrég kibérelte egy társaság.
Amikor a sofőr odaért vele, látta hogy egy futballdrukker csapat, és nem akarta őket elvinni.
Megfenyegették, elindultak.
Érkezéskor a függönyök leszaggatva, az ülések összehasogatva. A visszaúton rendőri felvezetés, de valamiért egy 150 km-s kerülővel jutottak vissza a fővárosba.
A leszállás után mindenki eltűnt, se kárfelvétel, se az út kifizetése.
Lehet, hogy ez volt az utolsó útja.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1099 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 08. 17:29

Kocúr :-)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  740.jpg (0byte)
    Letöltések:: 8

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1100 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 16:48

http://kotottpalya.blog.hu/2009/12/14/hazu...58_vasutvonalat

-C0pp3rM!n3-

#1101 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 13:26

Gratulalok a mozdonyokhoz. Ilyet en is kerestem a neten, de meg nem talaltam kosz.
A művészet díszíti fel börtönünk falát és tart meg minket némának és közömbösnek.

#1102 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 15:10

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 13:26

Gratulalok a mozdonyokhoz. Ilyet en is kerestem a neten, de meg nem talaltam kosz.

Nem a neten kell keresni, kimenni a sín mellé és lekattintani. ;)

#1103 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 18:11

Tudom, de ha egyszer soha se nem volt egy csep szerencsem ilyen tipushoz a dizelek vilagaba, se kattintas, sem pedig kereses formaba. ;) 

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 12. 15. 18:11 -kor

#1104 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 19:38

A tegnap lencsevegre sikerult azert megis kapnom egy ilyet szep hazamba Erdelyorszagba.
Hat ilyet is ritkan lehet latni manapsag.

Maskulonben azt olvastam az indohaz vasuti magazinba ( megemlitette a kupe is), hogy a Magyarorszaggal szomszedos teruleteken sokkal jobb a vasuti helyzet mint akar Magyarba, vagyis egyebb orszagokba vagy sokkal kevesebbek, vagy pedig egyaltalan nem zarnak be vasutvonalakat. Igaz ez?!

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 12. 16. 19:39 -kor

#1105 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 01:45

Idézet: Vasut Bolond - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 19:38

Maskulonben azt olvastam az indohaz vasuti magazinba ( megemlitette a kupe is), hogy a Magyarorszaggal szomszedos teruleteken sokkal jobb a vasuti helyzet mint akar Magyarba, vagyis egyebb orszagokba vagy sokkal kevesebbek, vagy pedig egyaltalan nem zarnak be vasutvonalakat. Igaz ez?!

Nálunk, Szlovákiában sokkal magasabb színvonalon működik a vasút, mint Magyarországon. Csehországban, Ausztriában szintén. Nekem az tetszik nagyon, hogy külön információs rendszert építettek ki rá, amely figyeli a személyforgalmat és mindenki számára elérhető. Követni lehet az egyes vonatok késését, menetrendszerű közlekedését, akár visszamenőleg is, mindezt térképen ábrázolva. Továbbá az egyes gyors, IC, EC, Express vonatok szerelvényeinek összeállítása is megtalálható, jegyzőkönyvek az egyes késésekhez és sok-sok egyéb érdekesség.
A legtöbb gyorsvonaton klímás kocsik vannak és a személyvonatok sem nagyon koszosak. Vonalakat nem nagyon zárnak be, vagyis én nem tudok róla, itt ilyenen nem szokott menni a huza-vona, inkább leépítések voltak az elmúlt pár évben.
Szerintem Magyarországon a nyugati régiók büszkélkedhetnek hasonló színvonalú vasúti közlekedéssel, valamint keleten az IC-ket belevéve, de javítsatok ki, ha nem így van.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 12. 17. 01:50 -kor

#1106 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 07:40

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 2:45

Nekem az tetszik nagyon, hogy külön információs rendszert építettek ki rá, amely figyeli a személyforgalmat és mindenki számára elérhető. Követni lehet az egyes vonatok késését, menetrendszerű közlekedését, akár visszamenőleg is, mindezt térképen ábrázolva. Továbbá az egyes gyors, IC, EC, Express vonatok szerelvényeinek összeállítása is megtalálható, jegyzőkönyvek az egyes késésekhez és sok-sok egyéb érdekesség.

Ilyen Magyarországon is van, bár kicsit néha vadászni kell rá...

Idézet

A legtöbb gyorsvonaton klímás kocsik vannak

Ez nem tűnt fel, de elhiszem. :D

Szerintem a régió hasonló sorsú országai közül a cseh vasút áll a legjobban, rengeteg pénzt költöttek pálya felújításokra, állomás rekonstrukciókra (és még lenne mit, persze).

#1107 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:18

Idézet: keton - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 7:40

Ilyen Magyarországon is van, bár kicsit néha vadászni kell rá...

Ez nem tűnt fel, de elhiszem. :D

Szerintem a régió hasonló sorsú országai közül a cseh vasút áll a legjobban, rengeteg pénzt költöttek pálya felújításokra, állomás rekonstrukciókra (és még lenne mit, persze).

Nemrég utaztam 2 szintén vonatmániás ismerősömmel, akikkel hosszasan beszéltünk ezekről a dolgokról és ők akkor úgy mondták, hogy volt egy ilyen rendszer tesztüzemben a Hegyeshalom-Budapest vonalra, de hogy aztán eltűnt.

Ami a cseh vasútat illeti, teljesen egyetértek veled.

#1108 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 12:58

Koszonom a valaszokat, sokat segitettetek vele. A Hegyeshalom - Budapest szakaszrol pedig azt hallottam, hogy szeretnek modernizalni es Gysev Ic vonatokat inditani rajta. A  szemely es gyorsforgalmat pedig le szeretnek reszlegesen epiteni, vagyis
a szemely es gyors vonatok gyorig a Mavval (Szili), onnan pedig Gysev (Szili) juttatna el ezeket a vonatokat  hegyeshalomig es talan Becsig is. Javitsatok ki engemet is, hogyha netan nem igy van.

U.i. A Cseh vasuttal meg en is egyetertek veletek. Ambar az utobbi idokbe a lengyel es a roman vasut is rohamos fejlodesnek indult, ottis csak a leepitesekkel vannak problemak, de olyan, hogy vonalbezaras, olyanrol nincsen szo.
Egyebbkent a roman vasut az utobbi idokben a Cfren (Calea feroviale romina) kivul a kovetkezo tarsasagokat ujitotta fel vagy  alapitott ujat.
Pl:-a TFR (Terestriala feroviala romina), GFR (Grupa feroviale romina), Sageata Allbastra  magyar neven Kek nyil, amelyet ugyanugy a Siemens ceg altal tervezett desiro, mint nalatok magyarba a taurusok es a budapesti kombinok.stb.
Na csak ennyit szerettem volna elmondani nektek.

Szerkesztette: Vasut Bolond 2009. 12. 17. 13:00 -kor

#1109 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:56

>>> Szilvasvarad - Putnok <<<

#1110 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 12:37

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 13:18

Nemrég utaztam 2 szintén vonatmániás ismerősömmel, akikkel hosszasan beszéltünk ezekről a dolgokról és ők akkor úgy mondták, hogy volt egy ilyen rendszer tesztüzemben a Hegyeshalom-Budapest vonalra, de hogy aztán eltűnt.

Katt ide: http://iemig.mav-tra...hu/public.html#

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.