A következő lenne a helyzet:
Adott egy számítógép (ASRock ALiveNF6G-DVI, A64 3000+, 2*512MB RAM, 250GB HDD, DVD-író, Floppy, ASUS TA551ház+350W táp, eredeti, a géphez vásárolt OEM Windows XP Home SP2), és adott a T-com területen egy VIVAnet ADSL csomag (hogy pontosan mekkora, azt nem tudom, de korlátlan, az biztos).
A probléma az, hogy amikor internetre szeretnének csatlakozni, 678-as hibát dob ki.
A modem újra lett indítva, többször is, felhasználónév/jelszó tuti jó.
Ezek után gépújraindítás, és simán kapcsolódik.
És akkor most jön a probléma:
Ha kikapcs+bekapcs, vagy kapcsolat bont+visszacsatlakozik, úgy akármennyiszer újrakapcsolódik. Viszont ha éjszakára ki van kapcsolva a gép, akkor másnap megint 678-as hibával nyit.
Ezt megoldja, ha a Hálózati kapcsolatoknál az új kapcsolat varázslóval egy tök új internetkapcsolatot hozunk létre, akkor megy pöpecül. Egészen a következő egész éjszakás leállásig.
Az integrált hálózati kártyát használjuk. Tűzfal csak a windows beépített tűzfala, azt kikapcsolva/bekapcsolva sem változik. Nod32 legfrissebb van telepítve. Spybot nem talál semmit.
Namost a kérdés:
Ez így normális? (szerintem, pontosabban az ismerős szerint nem) Mi lehet a probléma forrása? A modem rossz? Vagy a számítógéppel van valami baj? Vagy csak mi lámultunk be valamit nagyon?
A válaszokat előre is köszi!
U.i.: Ha véletlen rossz helyre nyitottam akkor sorry