HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság 2007 II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (155 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság 2007 II fha.hwsw.hu

#2701 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:28

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:58

Ez mintha egy másik mod lenne, kérem szépem! :think: Maradjunk az MMG-nél, és hanyagoljuk a modification-öket!

jólvan én ezt találtam... de ha belinkelitek a tieteket akkor megköszönöm :)
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#2702 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:38

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:13

Én meg pitius jól elvoltunk vele, nekem mondjuk mindegy melyikkel megyünk, mert egyforma lassu vagyok  PE-vel, meg SE-vel is.  :D

Picit csúszkált, de ami igazan zavart, hogy elég hamar blokkoltak a kerekek egy-egy keményebb fékezésnél. (a szokásos netes framerate belassulás még mindig fennáll).

#2703 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:42

Idézet: pitius - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:38

Picit csúszkált, de ami igazan zavart, hogy elég hamar blokkoltak a kerekek egy-egy keményebb fékezésnél. (a szokásos netes framerate belassulás még mindig fennáll).

Nálam nem is annyira a csúszkálásnak mondható a gond, hanem instabilitásnak.
Gázadásnál azonnal megbillen a hátulja egyik irányba, majd korrekcióra a másik irányba és már meg is van a hinta effektus, csak vízszintesen.

Lehet, hogy drift versenyeken nagyobb eséllyel indulnék vele.

#2704 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:58

Idézet: Danika123 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:28

jólvan én ezt találtam... de ha belinkelitek a tieteket akkor megköszönöm :)

1255ös van nekem remélem nem baj... de valakibelinkelhetné a rendes modokat..
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#2705 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:34

Idézet: Danika123 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:58

1255ös van nekem remélem nem baj... de valakibelinkelhetné a rendes modokat..

Már belinkteltem kettővel feljebb, de gondolom elsiklottál fölötte, akkor most újra: MMG

#2706 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:44

Idézet: pitius - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:38

Valszeg azért van mert ivbelso felemelkedik. Több antiroll kell, én is füstöltem a setupommal 1-2 helyen.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2707 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:57

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 9:33

Sajnos csatlakoznom kell.

Ma kipróbálom ausztráliában milyen SE-vel vezetni... aztán meg, hogy PE-vel milyen malajzia, mert a maláj pálya SE-vel valami rémálom volt. Az autó olyan mint egy vízszintes hinta. Gyakorlatilag soha nem akar egyenesbe állni. TC 100%. Az atomstabil ausztrál setuppal olyan mintha 4 korcsolya lenne a kerekek helyén.
De gyakorlatilag minden setuppal. Bárhova állítok bármit. A szar TC meg már csak hab a tortán.

Nekem sem jött be.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#2708 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:00

Akkor várunk a SM v2.0-ra???

#2709 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:15

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:00

Akkor várunk a SM v2.0-ra???

Mi az az SM, áruld már el! :D

Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 21. 14:15 -kor

#2710 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:24

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:15

Mi az az SM, áruld már el! :D

Single Mode, Single Edition, f@szom tudja hogy nevezik magukat! :D

#2711 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:26

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:24

Single Mode, Single Edition, f@szom tudja hogy nevezik magukat! :D

Legyen akkor ma' SPM. :D

SinglePlayer Mode. :lol:
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#2712 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:54

http://www.youtube.c...TTaTr75g&fmt=18

Nekem ilyen vót tegnap belülrő.
Twittegylet

#2713 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:03

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:26

Legyen akkor ma' SPM. :D

SinglePlayer Mode. :lol:

Az SPM az Super Pursuit Mode (a Knight Rider-ből  :Đ )

#2714 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:53

Hát én nem tudom mit sírtok!! :D Szerintem 1000 realisztikusabb az SE, nem digitális nyomom a féket majd tövig a gázt effektus. Ráadásul a beállítások is mintha kicsit realisztikusabbak lennének, A kigyorsításnál szerintem teljesen jól le van modellezve a kerekekre ható 700LE, a féktávokon nekem semmiyen problémám sincs, mindössze egy F1-es autónak megfelelő degresszív fékezést kell alkalmazni és kész...Ráadásul van tükör belső nézetben is és végre élvezhető F1-es hangja van a verdának, mégha BMW is...  :Đ
Az viszont tény, hogy billentyűzettel horror lehet...

Szerk: A hinta pedig a tapadás modellezése miatt van, és egyébként sem full gázzal és pörgő kerekekkel kell korrigálni egy megcsúszást, mert akkor tuti jobban tágítod a hintát...na többet nem okoskodok de szerintem ez az SE teljesen korrekt! Már az elején is ilyennek kellett volna lennie!

Szerkesztette: Bibu 2008. 03. 21. 17:56 -kor

#2715 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:59

Azert az némiképp meglepő, hogy a DEMO és az 1.0 után egy homlok egyenes más fizikájú modot adnak ki, ami elvileg bugfixeket tartalmaz, és egységes (?) fizikát. Túl nagy a különbség az előzőekhez képest. Eddig egyik moddal sem volt gondom billentyűzet miatt, de ha már Vipi is panaszkodik, aki kormánnyal megy, akkor elgondolkodtató egy kicsit...

#2716 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:07

Idézet: Bibu - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 17:53

Szerk: A hinta pedig a tapadás modellezése miatt van, és egyébként sem full gázzal és pörgő kerekekkel kell korrigálni egy megcsúszást, mert akkor tuti jobban tágítod a hintát...na többet nem okoskodok de szerintem ez az SE teljesen korrekt! Már az elején is ilyennek kellett volna lennie!

Nem full gázról beszélek, de bármit setupoltam egyszerűen hozzá se érhetek a gázpedálhoz.
Kipróbáltam mindenféle setuppal, többek közt az előző ausztrállal, ami atomstabil volt. Az eredmény itt hinta. Bármit állítottam, csak hinta lett a vége.
Max szárnyakkal, minimumra levett hátsó anti roll barral, maxra előretolt súlyponttal és szénné keményített fast bumperekkel (ezt mondta sutyi az oldalirányú stabilitáshoz) se volt jó. Azért azt nem hinném, hogy így viselkedik egy aerora és tapadásra kiélezett F1-es gép.  :think:
Én videón utoljára csuklós busz láttam úgy "belengeni" mint tegnap a McLarent. :)

Meg lehet kérdezni sutyit is. Már a boxban odaléptem neki minimális  (a boxban azért kb egyenesen lehet közlekedni) kormánymozdulatok mellett és olyan piruettek vagy "belengések" lettek belőle, hogy öröm volt nézni.

Ja és mindezt 100%-os TC mellett - hangsúlyozom - nem bináris pedálkezelés mellett.
Annyira láma azért szerintem én sem vagyok már. Mindig csúszó kerekekkel próbálok menni, azért ahhoz kell némi gázadagolás, nem csak padló. Az ausztrál időmet is 60%-os TC-vel futottam... de lazán elfurikáztam 30%-ossal is.

Itt kipróbáltam a 60-70%-os TC-t, nem padlógázra pördül meg, hanem ha hozzáérek a gázpedálhoz.

De várom a profi setupokat és kipróbálom szívesen. :) Előtte viszont kigurulok az ausztrál pályára és megnézem mit tudok ott összerakni ugyanazzal a setuppal SE alatt.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 21. 18:11 -kor

#2717 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:09

Te Vipi, nézd már gamában hogy működnek a pedáljaid. Mert nekem be kellett töltenem egy profilt, mert majd félig be kellett nyomjam hogy elinduljun felfelé csík... De írtam is hogy 50% pedál deadzone-om volt.

Szerkesztette: sutyi^ 2008. 03. 21. 18:10 -kor

Twittegylet

#2718 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:13

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:09

Te Vipi, nézd már gamában hogy működnek a pedáljaid. Mert nekem be kellett töltenem egy profilt, mert majd félig be kellett nyomjam hogy elinduljun felfelé csík... De írtam is hogy 50% pedál deadzone-om volt.

Régen volt nálam is ilyen probléma, de most nem hinném, hogy van.
Akkor nem pördültem volna meg 70%-os TC-vel 50m-en 3x, ha csak hozzáérek a gázhoz. :)

Azért meglesem.

#2719 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:33

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:07

Nem full gázról beszélek, de bármit setupoltam egyszerűen hozzá se érhetek a gázpedálhoz.
Kipróbáltam mindenféle setuppal, többek közt az előző ausztrállal, ami atomstabil volt. Az eredmény itt hinta. Bármit állítottam, csak hinta lett a vége.
Max szárnyakkal, minimumra levett hátsó anti roll barral, maxra előretolt súlyponttal és szénné keményített fast bumperekkel (ezt mondta sutyi az oldalirányú stabilitáshoz) se volt jó. Azért azt nem hinném, hogy így viselkedik egy aerora és tapadásra kiélezett F1-es gép.  :think:
Én videón utoljára csuklós busz láttam úgy "belengeni" mint tegnap a McLarent. :)

Meg lehet kérdezni sutyit is. Már a boxban odaléptem neki minimális  (a boxban azért kb egyenesen lehet közlekedni) kormánymozdulatok mellett és olyan piruettek vagy "belengések" lettek belőle, hogy öröm volt nézni.

Ja és mindezt 100%-os TC mellett - hangsúlyozom - nem bináris pedálkezelés mellett.
Annyira láma azért szerintem én sem vagyok már. Mindig csúszó kerekekkel próbálok menni, azért ahhoz kell némi gázadagolás, nem csak padló. Az ausztrál időmet is 60%-os TC-vel futottam... de lazán elfurikáztam 30%-ossal is.

Itt kipróbáltam a 60-70%-os TC-t, nem padlógázra pördül meg, hanem ha hozzáérek a gázpedálhoz.

De várom a profi setupokat és kipróbálom szívesen. :) Előtte viszont kigurulok az ausztrál pályára és megnézem mit tudok ott összerakni ugyanazzal a setuppal SE alatt.

Hát nem tudom, akkor lehet, hogy nálad rosszul fut a mod. Az előzőt letörölted? A readme-ben benne van... :D

Akkor leírom nekem hogyan működik:
Pl. Malaysia első bal jobból való kigyorsításkor ha padlót nyomok egyesben akkor tuti hinta, ha viszont 3/4-ig fokozatosan gyorsítok majd 2-est váltok és padló akkor minden oké... u.e érvényes a középső 1-esben vehető lassu hajtűre is...valamint figyelnem kell az utsó 180 fokosból való kigyorsításnál is mert felfelé váltáskor hajlamos kitörni.
Az anti roll-nak szerintem túl sok köze nincs a lassú kanyarokból történő kigyorsításhoz, mivel az arra hivatott, hogy a gyors bal jobb váltásoknál a "karoszéria" oldal irányú mozgását vagyis súlyvándorlását gátolja...nyilván ez csak nagy sebességű kanyarokban számít igazán.
Szal ha jól értem akkor Neked a kigyorsításokkal van gondod, én a helyedben a felfüggesztés(a súly eloszlása kanyarkimeneten) és a sebesség fokozatok állítgatásával próbálnék játszani, ugyanis ha túl rövid az egyes akkor túl nagy lesz a nyomaték és szintén kontrollálhatatlan az autó. Persze a többi amit írtál is segíthet, ki tudja kinek mi jön be... :)

Szal Nekem ez az SE sokkal nagyobb élményt nyújt mint az eddigi 1.0-a arról nem is beszélve, hogy az idegesítő hangokat is elhagyták ami szinte felüdülés.. :D

#2720 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:55

Idézet: Bibu - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:33

Hát nem tudom, akkor lehet, hogy nálad rosszul fut a mod. Az előzőt letörölted? A readme-ben benne van... :D

Akkor leírom nekem hogyan működik:
Pl. Malaysia első bal jobból való kigyorsításkor ha padlót nyomok egyesben akkor tuti hinta, ha viszont 3/4-ig fokozatosan gyorsítok majd 2-est váltok és padló akkor minden oké... u.e érvényes a középső 1-esben vehető lassu hajtűre is...valamint figyelnem kell az utsó 180 fokosból való kigyorsításnál is mert felfelé váltáskor hajlamos kitörni.
Az anti roll-nak szerintem túl sok köze nincs a lassú kanyarokból történő kigyorsításhoz, mivel az arra hivatott, hogy a gyors bal jobb váltásoknál a "karoszéria" oldal irányú mozgását vagyis súlyvándorlását gátolja...nyilván ez csak nagy sebességű kanyarokban számít igazán.
Szal ha jól értem akkor Neked a kigyorsításokkal van gondod, én a helyedben a felfüggesztés(a súly eloszlása kanyarkimeneten) és a sebesség fokozatok állítgatásával próbálnék játszani, ugyanis ha túl rövid az egyes akkor túl nagy lesz a nyomaték és szintén kontrollálhatatlan az autó. Persze a többi amit írtál is segíthet, ki tudja kinek mi jön be... :)

Szal Nekem ez az SE sokkal nagyobb élményt nyújt mint az eddigi 1.0-a arról nem is beszélve, hogy az idegesítő hangokat is elhagyták ami szinte felüdülés.. :D

Én nem tudom mivel van gondom. :D Csak annyit, hogy brutálisan instabil.
Gyakorlatilag mind1, hogy hol adok gázt, abból hinta lesz, nem csak kigyorsításon van gond.
Pl ez a legjobban a gyors bal-jobb váltásnál érzékelhető, ott kb konstans sebesség van, de mindig el akar szállni.

A hosszú egyes segít, tegnap próbáltam, de úgy meg nevetséges. Nem igaz, hogy 5000rpm-mel kell átküldeni egy kanyaron egy F1-es autót. Márpedig csak így tudtam bevenni stabilan, szinte gáz nélkül, orrtolással.

Az anti roll bar-ról én annyit tudok, amit az eddigi évek alatt éreztem: a hátsó emelésével túlkormányzottság lép fel. Érezhető kigyorsításon is, ahol így hajlamosabb gázadásra a farát rögtön kitolni. (kicsit féktávon is könnyebben megindul a fara). Levettem, félig odalépve mégis kitör a fara.

Most mentem ausztráliában az ottani igen jó setuppal. SE-ben is végig tudok menni vele, de sokkal instabilabb.

Ami még nagyon nem tetszik: féktávon a stabilitás. Kitör a fara bárhol, bármikor. Mintha nem lenne semmi tapadás. De olyan szinten, ami sztem fizikaellenes. Megyek 300-zal a kanyar felé, padlófék (Ilyenkor isten mentsen a kormánymozdulatoktól!), fék felenged, kocsi kb 80-100-zal megy. Ekkora egy határozottabb kormánymozdulattal keresztbe állítható a kocsi és 4 kerékkel oldalra kicsúsztatható. Mindez 100-nál, már fék nélkül. Szerintem nonszensz.

Az lehet, hogy gázadásnál olyan idegesen viselkedik egy kocsi TC nélkül, mint ebben a modban, de könyörgöm! Itt 100% a TC! Ha ezt TC off-al csinálja akkor azt mondom korrekt, legyen!
A féktávon mutatott viselkedésére viszont még így sem látok racionális magyarázatot.

Az SE mod alatt nekem végig olyan érzésem van vezetés közben, mintha a kocsi közepén leszúrt tengely körül forogna ide oda bármilyen súly vagy tehetetlenség és tapadás nélkül.

Téma megosztása:

• (155 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.