Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 4:47
ACPIEC=ACPI Embedded Controller chip
Először is próbálj BIOS-t frissíteni!
Erősen valószínű, hogy ez a hiba a felelős fagyásért és a kikapcsolással kapcsolatos hibákért is.
Ha a BIOS frissítés még nem segít, mert még nem javították a hibát, és még mindig rendszeresen fagy emiatt a gép, akkor rendszergazdaként bejelentkezve a Start menü->Futtatás-ba másold be ezt, majd üss ENTER-t, utána indítsd újra a gépet(így a gépeden nem fog működni minden energiatakarékossági funkció, de nem is fog fagyni):
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ACPIEC /v Start /t REG_DWORD /d 00000004 /f
Később, ha megjelent a javítás a BIOS-hoz, akkor a BIOS frissítés után másold be ezt:
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ACPIEC /v Start /t REG_DWORD /d 00000000 /f
Sziasztok!
Sajna nem oldódott meg a gép rendszeres lefagyás (MSI M673; Win XP SP3) problémája.
Ugyan az MFC80U.DLL, meg a TinaKey miatti nyűgök - jelenleg - nem szerepelnek a hibanaplóban, sőt most már az "ACPIEC" kezdetű sem jelenik meg minden lefagyáskor, de a lapi továbbra is lefagy. Csak böngészéskor, egyéb esetben nem. Sajnos újabban nem is ír be rendszerhibát a hibanaplóba, csak 1szerűen kimered a böngésző, aztán a gép is és vége. Mozillával és Operával is próbáltam, illetve E8-al is, de akkor sem volt jó.
Én nem vok szakember de amikor ezt írja be a hibanaplóba, hogy :
\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t.
az nem lehet hardverhiba??
Dababa elárulta hogy az ACPIEC = ACPI Embedded Controller chip. Namost ennek a
hardvernek a belső vezérlő programja gondolom házilagosan nem javítható, és feltételezem ennek a működését nem befolyásolja a lapin lévő OP rendszer. (vagy igen??)
Azt már tudom,hogy jelenleg a legfrissebb BIOS van a gépen, és valszeg nem is lesz hozzá másik,mert az msi honlapján az én fél éves lapim már az "archives" kategóriában szerepel, így sajna BIOS frissítést nem tudom honnan szerezhetnék hozzá. A dababa által leírt energiatakarékossági funkció kikapcsolása sem segített mert akkor is lefagyott a gép, ha az ki volt kapcsolva.
Ha ez mégis hardverhiba lenne, segítsetek abban, hogyan tudom rávenni az msi magyar szervízét - Albacomp Kft - hogy ugyan javítsák már meg vagy cseréljék ki a rossz hardvert, mert szerintük a gép hardveresen jó. Vagy esetleg mit lehetne még kipróbálni??
Halkan kérdezem meg: az nem lehet hogy a MS cseszeget valamilyen módon mert nem 100%-osan tiszta az OP rendszer?
Utolsó kérdés: ha felteszek egy Vistát azzal is ugyanígy vacakolna a gép vagy abban már van olyan kiegészítés ami ezt orvosolhatja?
Bocs a bőlére eresztett szövegért.
D.