HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 19:45

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 17:40

ha előhozom a feladatkezelőt (ctrl+alt+del) azt is csak akkor hozza be ha már "megy" a game 4-5 másodpercig. általában a taskmgr progi ugrik fel 100%-ra ha épp fagy a game (vagyis a gép fagy).
a pingelésem bix.hu-ra átlag 36 ms.
4 napja ezzel szívok, kérlek mondjatok vlmi ötletet.

Ezt jól értem?
A Feladatkezelő ablakában a  taskmgr.exe-hez tartozó(vele egy sorban lévő) CPU használat ugrik 100%-ra? :confused:
Légyszíves erről tölts fel képet, ha jól értem.
A ping elfogadható.
Próbáld itt Budapestet választani, és az eredményablakban a 3 közül valamelyik(inkább az első) linket bemásolni(így legalább tudjuk a valós sebességed):
http://www.speedtest.net/

#1262 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:01

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 19:45

Ezt jól értem?
A Feladatkezelő ablakában a  taskmgr.exe-hez tartozó(vele egy sorban lévő) CPU használat ugrik 100%-ra? :confused:
Légyszíves erről tölts fel képet, ha jól értem.
A ping elfogadható.
Próbáld itt Budapestet választani, és az eredményablakban a 3 közül valamelyik(inkább az első) linket bemásolni(így legalább tudjuk a valós sebességed):
http://www.speedtest.net/

Kép

holnap reggel csinálok képet a feladatkezelőről fagyás közben.

#1263 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:08

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 21:01

Kép

Nézd meg itt is:
invitel/speedtest
;) .( ADSL).
itt egy intenet beállító progi próbáld ezzel:
TCP_Optimizer ;)

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 18. 20:36 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1264 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:26

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 17:40

ha előhozom a feladatkezelőt (ctrl+alt+del) azt is csak akkor hozza be ha már "megy" a game 4-5 másodpercig. általában a taskmgr progi ugrik fel 100%-ra ha épp fagy a game (vagyis a gép fagy).
a pingelésem bix.hu-ra átlag 36 ms.
4 napja ezzel szívok, kérlek mondjatok vlmi ötletet.

Ez tuti kártevő.Nállam akkor van ez ha egy marha kémprogram dolgozik a gépemen.Spyware doctor illetve egy normális tűzfal progi segít.De olyan is van hogy pont a tűzfal/virusirtó csinálja.comodo  tűzfal ajánlott gémhez virusirtót meg nem árt ilyenkor beállitani hogy ne gém közbe kezdjen el dolgozni.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1265 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:26

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 20:01

Kép

Akkor ez kizárva. Akkor kb. 664 kiloByte/sec az adatátviteli sebességed és egy a valóságban lassabb 8 Megabites ADSL-ed van. 82 kiloByte a valós feltöltési sebességed.
Őszintén szóva fogalmam sincs már, hogy miért állnak meg az internetes játékok, és a helyiek miért nem.
Meg kéne próbálni egy helyben is játszható játékot, ami helyben megy, az interneten keresztül játszani.
Nincs valami internettel/hálózattal kapcsolatos program feltelepítve, ami esetleg ezt okozhatja?
Huzamosabb ideig ftp/torrent működik?
A configodról semmit nem tudunk, elég erős a játékaidhoz(WarRock, Rohan:Blood Feud)?

#1266 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:15

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 20:26

Akkor ez kizárva. Akkor kb. 664 kiloByte/sec az adatátviteli sebességed és egy a valóságban lassabb 8 Megabites ADSL-ed van. 82 kiloByte a valós feltöltési sebességed.
Őszintén szóva fogalmam sincs már, hogy miért állnak meg az internetes játékok, és a helyiek miért nem.
Meg kéne próbálni egy helyben is játszható játékot, ami helyben megy, az interneten keresztül játszani.
Nincs valami internettel/hálózattal kapcsolatos program feltelepítve, ami esetleg ezt okozhatja?
Huzamosabb ideig ftp/torrent működik?
A configodról semmit nem tudunk, elég erős a játékaidhoz(WarRock, Rohan:Blood Feud)?

my config:
amd sempron 2800+ (1,8ghz)
nvidia gf 5500 (128mb)
1,5 gb ram
40 gb-os maxxtor wincsi

Rohan-hoz ennél 1 icipicivel nagyobb rendszer kell, Warrock-hoz ennél jóval kevesebb (800 mhz-es proci, 64 mb-os videókártya -minimum)
Medieval2 Total war:
Operating System: Microsoft® Windows® 2000/XP
Processor: Celeron 1.5GHz Pentium 4® (1500MHz) or equivalent AMD® processor.
Memory: 512MB RAM
Disk Space: 11GB of uncompressed free hard disk space
Sound Card: 100% DirectX® 9.0c compatible 16-bit sound card and latest drivers.
Input Devices: 100% Windows® 2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers
DirectX®: DirectX® 9.0c
Graphics Card: 128MB Hardware Accelerated video card with Shader 1 supportand the latest drivers. Must be 100% DirectX® 9.0c compatible.

és a M2 TW mégis megy, igaz picit szaggat a nagyobb csatáknál.
2szer formatáltam a wincsit, akkoris maradhat rajta spy vírus?
mind1 azér megnézem spybot-al és spywaredoctor-al.

#1267 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:20

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:15

my config:
nvidia gf 5500 (128mb)
1,5 gb ram
40 gb-os maxxtor wincsi

Rohan-hoz ennél 1 icipicivel nagyobb rendszer kell, Warrock-hoz ennél jóval kevesebb (800 mhz-es proci, 64 mb-os videókártya -minimum)
Medieval2 Total war:
Input Devices: 100% Windows® 2000/XP compatible mouse, keyboard and latest drivers
Graphics Card: 128MB Hardware Accelerated video card with Shader 1 supportand the latest drivers. Must be 100% DirectX® 9.0c compatible.

Amit irtam visszavonom a fő ok:nvidia gf 5500 
Az a kártya egy átnevezett fx5200-as ugyanis ami játékra alkalmatlan.dx9 es 3d teljesítménye közelit a nullához.

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 18. 22:24 -kor

Hádédész..

#1268 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 23:06

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 23:15

my config:
nvidia gf 5500 (128mb)
1,5 gb ram
40 gb-os maxxtor wincsi

Medieval2 Total war:

A proxy  nincs letiltva.

NAT-od(=Network Address Translation ->routered végzi a meghatározott portokon az adatforgalom engedéylezését/tiltását) van és nem tudsz bejövő TCP kapcsolatot fogadni. Ez azt jelenti, hogy a többi felhasználó/szerver nem tud hozzád kapcsolódni, csak Te hozzájuk.

Nekem a Wolfenstein E.T.-nél ez volt a problémám, legalábbis igy oldodott meg.
Ez csak tipp, de lehet hogy jo. :)
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1269 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 09:23

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 23:06

A proxy  nincs letiltva.

NAT-od(=Network Address Translation ->routered végzi a meghatározott portokon az adatforgalom engedéylezését/tiltását) van és nem tudsz bejövő TCP kapcsolatot fogadni. Ez azt jelenti, hogy a többi felhasználó/szerver nem tud hozzád kapcsolódni, csak Te hozzájuk.

Nekem a Wolfenstein E.T.-nél ez volt a problémám, legalábbis igy oldodott meg.
Ez csak tipp, de lehet hogy jo. :)

és ezt hogy tudom beállítani h tudjanak hozzám kapcsolódni?

#1270 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 09:32

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 4:47

ACPIEC=ACPI Embedded Controller chip
Először is próbálj BIOS-t frissíteni!
Erősen valószínű, hogy ez a hiba a felelős fagyásért és a kikapcsolással kapcsolatos hibákért is.
Ha a BIOS frissítés még nem segít, mert még nem javították a hibát, és még mindig rendszeresen fagy emiatt a gép, akkor rendszergazdaként bejelentkezve a Start menü->Futtatás-ba másold be ezt, majd üss ENTER-t, utána indítsd újra a gépet(így a gépeden nem fog működni minden energiatakarékossági funkció, de nem is fog fagyni):
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ACPIEC /v Start /t REG_DWORD /d 00000004 /f
Később, ha megjelent a javítás a BIOS-hoz, akkor a BIOS frissítés után másold be ezt:
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ACPIEC /v Start /t REG_DWORD /d 00000000 /f

Sziasztok!

Sajna nem oldódott meg a gép rendszeres lefagyás (MSI M673; Win XP SP3) problémája.

Ugyan az MFC80U.DLL, meg a TinaKey miatti nyűgök  - jelenleg - nem szerepelnek a hibanaplóban, sőt most már az "ACPIEC" kezdetű sem jelenik meg minden lefagyáskor, de a lapi továbbra is lefagy. Csak böngészéskor, egyéb esetben nem. Sajnos újabban nem is ír be rendszerhibát a hibanaplóba, csak 1szerűen kimered a böngésző, aztán a gép is és vége. Mozillával és Operával is próbáltam, illetve E8-al is, de akkor sem volt jó.

Én nem vok szakember de amikor ezt írja be a hibanaplóba, hogy :
\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t.
az nem lehet hardverhiba?? 

Dababa elárulta hogy az ACPIEC = ACPI Embedded Controller chip. Namost ennek a hardvernek a belső vezérlő programja gondolom házilagosan nem javítható, és feltételezem ennek a működését nem befolyásolja a lapin lévő OP rendszer. (vagy igen??)

Azt már tudom,hogy jelenleg a legfrissebb BIOS van a gépen, és valszeg nem is lesz hozzá másik,mert az msi honlapján az én fél éves lapim már az "archives" kategóriában szerepel, így sajna BIOS frissítést nem tudom honnan szerezhetnék hozzá. A dababa által leírt energiatakarékossági funkció kikapcsolása sem segített mert akkor is lefagyott a gép, ha az ki volt kapcsolva.

Ha ez mégis hardverhiba lenne, segítsetek abban, hogyan tudom rávenni az msi magyar szervízét - Albacomp Kft - hogy ugyan javítsák már meg vagy cseréljék ki a rossz hardvert, mert szerintük a gép hardveresen jó. Vagy esetleg mit lehetne még kipróbálni??

Halkan kérdezem meg: az nem lehet hogy a MS cseszeget valamilyen módon mert nem 100%-osan tiszta az OP rendszer?

Utolsó kérdés: ha felteszek egy Vistát azzal is ugyanígy vacakolna a gép vagy abban már van olyan kiegészítés ami ezt orvosolhatja?

Bocs a bőlére eresztett szövegért.

D.

#1271 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 21:01

VIDEÓ
itt egy videó a problémámról, hátha igy jobban érthető. elég a trailert megnézni, nem kell letölteni.
A fölső számlálónak 9-től kéne folyamatosan visszaszámolnia 0-ra

Szerkesztette: eltomy 2008. 06. 19. 21:03 -kor

#1272 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:40

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 22:01

VIDEÓ
itt egy videó a problémámról, hátha igy jobban érthető. elég a trailert megnézni, nem kell letölteni.

látom van utorrented azzal mindjárt megis tudod nézni hogy passziv vagy aktiv modba vagy e.
1. Belépsz az ut.-ba.
2. beállitások fül
3. sebbeség kalauz
4. port átirányitás tesztelése

ha ezután error felirat jelenik meg piros alapon, akkor nem tudsz bejövő TCP kapcsolatot fogadni.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1273 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:43

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 10:32

Sziasztok!

Sajna nem oldódott meg a gép rendszeres lefagyás (MSI M673; Win XP SP3) problémája.

Ugyan az MFC80U.DLL, meg a TinaKey miatti nyűgök  - jelenleg - nem szerepelnek a hibanaplóban, sőt most már az "ACPIEC" kezdetű sem jelenik meg minden lefagyáskor, de a lapi továbbra is lefagy. Csak böngészéskor, egyéb esetben nem. Sajnos újabban nem is ír be rendszerhibát a hibanaplóba, csak 1szerűen kimered a böngésző, aztán a gép is és vége. Mozillával és Operával is próbáltam, illetve E8-al is, de akkor sem volt jó.

Én nem vok szakember de amikor ezt írja be a hibanaplóba, hogy :
\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t.
az nem lehet hardverhiba?? 

Dababa elárulta hogy az ACPIEC = ACPI Embedded Controller chip. Namost ennek a hardvernek a belső vezérlő programja gondolom házilagosan nem javítható, és feltételezem ennek a működését nem befolyásolja a lapin lévő OP rendszer. (vagy igen??)

Azt már tudom,hogy jelenleg a legfrissebb BIOS van a gépen, és valszeg nem is lesz hozzá másik,mert az msi honlapján az én fél éves lapim már az "archives" kategóriában szerepel, így sajna BIOS frissítést nem tudom honnan szerezhetnék hozzá. A dababa által leírt energiatakarékossági funkció kikapcsolása sem segített mert akkor is lefagyott a gép, ha az ki volt kapcsolva.

Ha ez mégis hardverhiba lenne, segítsetek abban, hogyan tudom rávenni az msi magyar szervízét - Albacomp Kft - hogy ugyan javítsák már meg vagy cseréljék ki a rossz hardvert, mert szerintük a gép hardveresen jó. Vagy esetleg mit lehetne még kipróbálni??

Halkan kérdezem meg: az nem lehet hogy a MS cseszeget valamilyen módon mert nem 100%-osan tiszta az OP rendszer?

Utolsó kérdés: ha felteszek egy Vistát azzal is ugyanígy vacakolna a gép vagy abban már van olyan kiegészítés ami ezt orvosolhatja?

Bocs a bőlére eresztett szövegért.

D.

esetleg memoria hiba, vedd ki  a ramokat, és ha van másik kéznél vagy a haverod gépébe probáld ki azzal. az op. rendszer nem befolyásol semmit ebben a felvonásban, de nem etikus ilyen szoftver használni, föleg egy forumon közölni. :(

Szerkesztette: pappas 2008. 06. 20. 08:46 -kor

#1274 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:59

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 22:01

VIDEÓ

A "raid tool.exe" mire kell?  :think:
Üdv:Arsene

#1275 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:36

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 8:40

látom van utorrented azzal mindjárt megis tudod nézni hogy passziv vagy aktiv modba vagy e.
1. Belépsz az ut.-ba.
2. beállitások fül
3. sebbeség kalauz
4. port átirányitás tesztelése

ha ezután error felirat jelenik meg piros alapon, akkor nem tudsz bejövő TCP kapcsolatot fogadni.

OK! Port 13128 is open and accepting connections.

You will be able to receive incoming BitTorrent connections.

szal ez kizárva.

raid tool-t asszem a videókari v az alaplap pakolta fel, bármikor le toom szedni. volt mikor azt is letiltottam feladatkezelőbe, mégse ment a game.
kérlek gondolkozzatok még ötleteken, én már teljesen kimerültem.
csak szoljatok mit rakjak még föl, v milyen infó kell még.

#1276 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 17:03

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 16:36

bármikor le toom szedni. ................

Tedd azt! A problémádat nem oldja meg, de a felesleges driverek, bizonytalan működést és zavart okozhatnak.........
Egyébként milyen alaplapod van?
Üdv:Arsene

#1277 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 17:51

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 17:03

Tedd azt! A problémádat nem oldja meg, de a felesleges driverek, bizonytalan működést és zavart okozhatnak.........
Egyébként milyen alaplapod van?

AMD-VIA ASRock K7VT6

#1278 Felhasználó inaktív   eltomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 18:29

na, újabb teszteket csináltam:
SW : Jedi Academy - neten is lehet játszani, de van single player része is. mikor berakod a CD-t, rögtön az elején kell döntened h multiplayer v. singleplayer. megpróbáltam a single playert (net nem volt bekapcsolva) és már a karaktergeneráló képernyőnél beakadt a játék, ugy mint a WarRock (egér/hang/kép beakadás)

M2 : Total War - multkor egy custom battle-t probáltam, azzal nem volt gond. most kezdtem egy campaign-ot (campaign-nál egész európát mutatja a játék és mint a sakkbábúkkal ugy kell lépegetni városokról városokra). mikor töltötte be a térképet már akkor akadt, viszont érdekes mód, a kurzort tudtam mozgatni. ugyanúgy 20 mp-es akadás volt 2-3 mp-enként.

most már csak arra kell rájönnöm h mit cseréljek... videókari, alaplap vagy memória.
amugy videókarimon a legujabb driver van fent.
még1szer a system-em:
nvidia gf fx5500 (128mb)
1,5 gb ram

#1279 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 18:52

Idézet: eltomy - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 18:29

na, újabb teszteket csináltam:
SW : Jedi Academy - neten is lehet játszani, de van single player része is. mikor berakod a CD-t, rögtön az elején kell döntened h multiplayer v. singleplayer. megpróbáltam a single playert (net nem volt bekapcsolva) és már a karaktergeneráló képernyőnél beakadt a játék, ugy mint a WarRock (egér/hang/kép beakadás)

M2 : Total War - multkor egy custom battle-t probáltam, azzal nem volt gond. most kezdtem egy campaign-ot (campaign-nál egész európát mutatja a játék és mint a sakkbábúkkal ugy kell lépegetni városokról városokra). mikor töltötte be a térképet már akkor akadt, viszont érdekes mód, a kurzort tudtam mozgatni. ugyanúgy 20 mp-es akadás volt 2-3 mp-enként.

most már csak arra kell rájönnöm h mit cseréljek... videókari, alaplap vagy memória.
amugy videókarimon a legujabb driver van fent.
még1szer a system-em:
nvidia gf fx5500 (128mb)
1,5 gb ram

videokartya irtam már...passziv amúgy?
Hádédész..

#1280 Felhasználó inaktív   Zenador 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 19:30

Sziasztok!
Két hónapja bővítettem a gépemet és egy elég furcsa hibajelenség jött elő. Kb. 10 indításkor egyszer jön elő egy megmagyarázhatatlan akadozás: 4-5 másodpercenként megakad a hang- és videólejátszás, ugyanekkor az egérkurzor (ha mozgatom) és a billentyűzet is (ha folyamatosan lenyomok egy karaktert) megakad. Ha a gépet újraindítom, akkor megszűnik az akadozás és minden tökéletesen működik. Egyébként semmilyen lefagyás sincs, bármilyen tesztprogramot futtatok le, nem jelez ki a rendszer rendellenességet és nincs lefagyás. Sajnos minden előjel nélkül, hirtelen jön elő ez a jelenség (van, amikor a bootolás után egyből, de olyan is előfordul, amikor órákkal később netezés közben indul be az akadás). Talán legtöbbször filmlejátszás alatt, vagy akkor fordul elő, amikor a HDD éppen beolvas, vagy kiír adatot. A szervizben azt mondták, hogy nem hardware-hiba, és rakjam fel a legújabb drivereket. Azok vannak fent és a BIOS-t is frissítettem.
Szerintetek mi lehet a hiba oka? Másnál is előjött ez a jelenség?
Konfigurációm jelenlegi összetevői (azt is feltüntetem, hogy mely alkatrészek régiek, és melyek azok, amelyeket nemrég vettem):
Alaplap (új): Gigabyte GA-EP35C-DS3R, rev. 2.1, F2-es BIOS (az F1-es verziójú BIOS volt benne gyárilag, de frissítettem az F2-es verzióra, azt hittem, hogy az upgrade megszünteti az akadozást, a gyártó weboldalán azt ígérték, hogy az új BIOS hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást és az I/O-kezelést)

CPU (új): S775 Intel Core 2 DUO E4500 2,2 GHz OEM

CPU hűtő (új): Artic Cooler Freezer 7 Pro S775 (ezzel nagyon meg vagyok elégedve, a mostani melegekben a proci max. 34 fokos és így is hangtalan a hűtés)

RAM (új): 2*1 GByte 1066 MHz Kingmax (800 MHz-en üzemel, a Memtest x86-tal 6 Pass-ig teszteltem, nem volt hiba)

HDD (új): Samsung 250 GByte, SATA2, HD250HJ (8 Mbyte L2 cache, a Speed Fan és a HDD Life szerint kiváló állapotban van)

Videókártya (új): Gigabyte 2600XT 256 Mbyte DDR3 passzív hűtés (legújabb driver és catalyst, egyébként elég melegedős fajta, aktív hűtéssel is 50 fokra lehet levinni a hőmérsékletét)

Hangkártya: az alaplapi Realtek Azialát használom

DVD-RW: Pioneer DVR-109 IDE (alaplapi Gigabyte IDE-vezérlőre van rákötve, Master)

Mobile Rack: alaplapi Gigabyte IDE-vezérlőre van rákötve, Slave

Tápegység: CHIEFTEC GPS-400AA-101 A 400 W (Delta elektronika, aktív PFC, 12 cm venti) — szerintetek ez a tápegység elbírja rendesen ezt a konfigot?

Kijelző: DELL E228WFP 22 colos DVI-D (DVI-on használom)

Operációs rendszer: Windows XP SP3 a legújabb frissítésekkel, kb. 2 hónapja raktam fel.

Egyéb programok, amelyek betöltődnek az induláskor: NOD 3, ATI Catalyst, Gigabyte Power Saving program, ATI Tool 0.27 beta (Intel Matrix Storage RAID programot letiltottam).

Megjegyzés: mindegyik alkatrészt normál beállításokkal használom, egyiket sem hajtom túl!

Remélem egyetlen érdemi információt sem hagytam ki. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

Zenador

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.