HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 02. 14:13

Idézet: lacam - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 12:37

Sziasztok!

A Chaintech-es topicban már leírtam a problémámat, de ezzel nagyon leszűkítettem azok körét, akik segíthetnek, abba kevesen néznek be.

Szóval, adott összevissza 512MB RAM (2x256) és pár hiba után lefuttattam egy memtestet (memtest86 v3.3) Az két hibát adott. Ha hibás egy modul, akkor az már alapból "kuka", igaz? Az nem érdekes, hogy "kicsit" vagy "nagyon" hibás?! 

(Feltehetőleg) emiatt nemigen akar települni pár nagyobb software, ez ennek tudható be? (nem olvasható cab-fájl) ami eddíg jó volt!  :rolleyes:

Üdv!

Bizony betudható ennek...
Mily furcsa, hogy még régebben a Chaintech lap nekem is kinyírta a RAM-ot.

#222 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 15:12

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 14:13

Bizony betudható ennek...
Mily furcsa, hogy még régebben a Chaintech lap nekem is kinyírta a RAM-ot.

Nem mondod, hogy a lap nyírta ki a memóriát?!  :eek:
....ez széép, na nehogymár a lapot is ki kelljen cserélnem. :omg:

Tehát ez a két "aprócska" hiba, megpecsételte a valamelyik memómodul sorsát igaz? A hiba az hiba, lehet kiselejtezni?!  :confused:  :rolleyes:

Most már csak alaplapkompatible memóriát kell találnom és abból beszereznem min. 1GB-sat.
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#223 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 18:51

Idézet: lacam - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 15:12

Nem mondod, hogy a lap nyírta ki a memóriát?!  :eek:
....ez széép, na nehogymár a lapot is ki kelljen cserélnem. :omg:

Tehát ez a két "aprócska" hiba, megpecsételte a valamelyik memómodul sorsát igaz? A hiba az hiba, lehet kiselejtezni?!  :confused:  :rolleyes:

Most már csak alaplapkompatible memóriát kell találnom és abból beszereznem min. 1GB-sat.

Nehogy félreértsél, nem mondtam, hogy feltétlenül az nyírta ki, mert nekem úgy volt. Lehet, hogy simán elromlott a RAM...
Nem tudom, milyen hibákra gondolsz  :confused:

#224 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 20:37

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 18:51

Nehogy félreértsél, nem mondtam, hogy feltétlenül az nyírta ki, mert nekem úgy volt. Lehet, hogy simán elromlott a RAM...
Nem tudom, milyen hibákra gondolsz  :confused:

Arra próbáltam célozni, hogy az a 2db error mennyire tekinthető nagy hibának? Valahányszor memtest-et futtattam, ha hibás volt a ram, csak úgy köpte magából a hibás sorokat, 20-30 után már nem is számoltam...
Itt perpill csak 2 van, tehát ez csak kicsit rossz?!  :rolleyes:  :Đ  :Đ  :Đ

Jó, ezt az utolsó mondatot csak az mondatja belőlem, hogy a párnap múlva érkező fizum egy része memóriavásárlásra kell hogy menjen.  :omg: (tudom hogy x@r, ezért le kell cserélem)

...kell valakinek egy alighasznált 2 error-os 256MB-os DDR Ram?  :Đ occsóé 333mégáhércös! :Đ Poháralátétnek is tökéletesen megfelel! (nameg perpill ez van a gépben, és nagyobb fennakadást nem okoz! :) Csak hogy fényezzem kicsit a cuccot!  :Đ )

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-

#225 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 13:32

Idézet: lacam - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 20:37

Arra próbáltam célozni, hogy az a 2db error mennyire tekinthető nagy hibának? Valahányszor memtest-et futtattam, ha hibás volt a ram, csak úgy köpte magából a hibás sorokat, 20-30 után már nem is számoltam...
Itt perpill csak 2 van, tehát ez csak kicsit rossz?!  :rolleyes:  :Đ  :Đ  :Đ

Jó, ezt az utolsó mondatot csak az mondatja belőlem, hogy a párnap múlva érkező fizum egy része memóriavásárlásra kell hogy menjen.  :omg: (tudom hogy x@r, ezért le kell cserélem)

...kell valakinek egy alighasznált 2 error-os 256MB-os DDR Ram?  :Đ occsóé 333mégáhércös! :Đ Poháralátétnek is tökéletesen megfelel! (nameg perpill ez van a gépben, és nagyobb fennakadást nem okoz! :) Csak hogy fényezzem kicsit a cuccot!  :Đ )

Üdv!

Az error az error. Mondjuk, más egy erroros HDD meg egy erroros RAM, de valahol hibás mindkettő.

#226 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:25

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 13:32

Az error az error. Mondjuk, más egy erroros HDD meg egy erroros RAM, de valahol hibás mindkettő.

Nah, megvolt a csere!

1GB Kingmax + 256MB Noname ( :D ) Eddíg jó...meglátjuk mennyire "szeretik" egymást a modulok.

Köszi!  ;)

Üdv!

#227 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 18:34

Idézet: lacam - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 18:25

Nah, megvolt a csere!

1GB Kingmax + 256MB Noname ( :D ) Eddíg jó...meglátjuk mennyire "szeretik" egymást a modulok.

Köszi!  ;)

Üdv!

Szerintem nem sokat segítettem...

Remélem, már az új jó lesz  :up:

#228 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 10:15

Vázolom a helyzetet. Eddig ASRock 939Dual-SATA2 lapot használtam 2db 512MB-os memóval. Különbözőek voltak, sokszor volt BSOD. Aztán vettem 2x1GB-os Kingmax-ot, de nem kitet! Viszont két egymás melletti sorozatszámú volt. Alaplapba be és tesztelés. GoldMemory 1,5 óra után nem talált hibát, gondoltam elég lesz. Aztán használtam a gépet, de egyszer-kétszer újraindult. Utána olvastam, hogy nem kezeli jól 1T-ben a memókat. Átraktam 2T-re, mondom akkor használom így. Sajnos így is előjött ez az újraindítás. Gondoltam a lap miatt és ezért cseréltem erre az MSI K8N Neo4-F lapra. Namost sajnos itt is újraindul a lap, méghozzá teljesen alapon, mindent a BIOS-ra bízva is! Sőt, tegnap volt olyan is, hogy elindítottam az Orthos-t és 3-4 perc után egyszerűen lekapcsolt a gép!!! Ez kétszer fordult elő. Azóta csak újraindítja néha magát. Most ott tartok, hogy vagy táp vagy a memóriák hibái. A táp Chieftec GPS-450AA, de 2005 februárjában vettem, tehát már több, mint 2,5 éves.  Vagy videókártya is okozhat ilyet. Nem tudom. Én már semmit sem értek. :(

A gépem: MSI K8N Neo4-F, AMD Athlon 64 X2 4200+ (alapon), AC Freezer 64 Pro, 2x1GB Kingmax DDR400, Inno3D Geforce 7600GT, SB Audigy 4, 2 winyó, 2 ODD és Chieftec GPS-450AA 450W-os táp (több, mint 1,5 éves)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#229 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 06:51

Sziasztok van egy gép MS 6566-os alaplappal.

Ha be sikerül kapcsolni és kikapcsolom, utánna csak akkor lehet ismét életet lehelni bele ha kihúzom a tápvezetéket a tápegységből,de utánna is csak egyszer indul el.Mindaddig mig megint ki nem húzom és várok egy kicsit.

Tápegységgel próbáltam másikkal.

VAn valakinek ötlete?

Köszi előre is.

#230 Felhasználó inaktív   CrazyTomcsy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 16:50

Helló!
Van nekem egy kis problémám. Vmelyik nap arra lettem figyelmes, hogy a biosban a proci órajelének már nem 2000 Mhz-et ír, hanem csak 1500-at (ez egy 2400+ os athlon xp, a t-bred szériából, de mivel az alaplap régebbi, már korábban is csak unkown-nak érzékelte, de ez eddig nem volt probléma). Aztán pár perc kínlódással sikerült visszaállítani. Most viszont a gép elindult, windows betölt, stb, de egyszer csak megfagyott. Mondom restart és minden jó lesz. Nem lett. Megint lefagyott, aztán ahogy figyeltem szintén csak 1500-asnak érzékelte. A biosban megint elkezdtem kutakodni, de az történt, hogy amikor próbáltam az órajeleket defaultról átállítani, ahogy korábban is voltak (133/166/33-ra) akkor restart után se kép se hang. Ilyen egyébként volt korábban is, hogy se kép se hang, de akkor vagy egy restart, vagy egy kikapcs bekapcs majd restart elintézte (ezt korábban sem értettem, de így működött). Aztán reseteltem a biost, az órajelen kívül mindent beállítottam, de aztán a windows töltés közben megállt/újraindult, volt amikor betöltött és úgy indult újra. Aztán próbáltam live linuxot indítani, hogy a gépnek van baja vagy a windowsnak, de már be se tudott tölteni mert restartolta magát a gép. Azóta volt, hogy a biosban is újraindult a gép. Táp kondijait néztem, jónak tűnnnek, feszültségek biosban szintén. Gépet szétszedtem, portalanítottam, változás semmi.
Minden segítséget, ötletet előre is köszönök.

#231 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 18:36

Idézet: CrazyTomcsy - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 16:50

Helló!
Van nekem egy kis problémám. Vmelyik nap arra lettem figyelmes, hogy a biosban a proci órajelének már nem 2000 Mhz-et ír, hanem csak 1500-at (ez egy 2400+ os athlon xp, a t-bred szériából, de mivel az alaplap régebbi, már korábban is csak unkown-nak érzékelte, de ez eddig nem volt probléma). Aztán pár perc kínlódással sikerült visszaállítani. Most viszont a gép elindult, windows betölt, stb, de egyszer csak megfagyott. Mondom restart és minden jó lesz. Nem lett. Megint lefagyott, aztán ahogy figyeltem szintén csak 1500-asnak érzékelte. A biosban megint elkezdtem kutakodni, de az történt, hogy amikor próbáltam az órajeleket defaultról átállítani, ahogy korábban is voltak (133/166/33-ra) akkor restart után se kép se hang. Ilyen egyébként volt korábban is, hogy se kép se hang, de akkor vagy egy restart, vagy egy kikapcs bekapcs majd restart elintézte (ezt korábban sem értettem, de így működött). Aztán reseteltem a biost, az órajelen kívül mindent beállítottam, de aztán a windows töltés közben megállt/újraindult, volt amikor betöltött és úgy indult újra. Aztán próbáltam live linuxot indítani, hogy a gépnek van baja vagy a windowsnak, de már be se tudott tölteni mert restartolta magát a gép. Azóta volt, hogy a biosban is újraindult a gép. Táp kondijait néztem, jónak tűnnnek, feszültségek biosban szintén. Gépet szétszedtem, portalanítottam, változás semmi.
Minden segítséget, ötletet előre is köszönök.

BIOS-t nem próbáltad vagy raktad újra? Kísérletezhetel egy másik táppal, hátha jó lenne...

#232 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 18:39

Üdv!
Enzimkéhez hasonló lenne a probléma egy számítógéppel. Erősen tápgondra gondolok, de érdekelne mit szóltok hozzá, ezen kívül mi okozhatja a problémát? Szóval van egy gép, ami már egy ideje spontán módon véletlenszerűen restartol vagy kikapcsol magától. XP install közben pl 2x. Ebből gondolom, hogy nem Windows hiba. De játék közben is olykor. Nem az enyém a gép, de jó lenne rájönni a hiba forrására. Előre is köszönöm!

Szerkesztette: cyberman30 2007. 09. 08. 18:41 -kor

#233 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 21:17

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 18:39

Üdv!
Enzimkéhez hasonló lenne a probléma egy számítógéppel. Erősen tápgondra gondolok, de érdekelne mit szóltok hozzá, ezen kívül mi okozhatja a problémát? Szóval van egy gép, ami már egy ideje spontán módon véletlenszerűen restartol vagy kikapcsol magától. XP install közben pl 2x. Ebből gondolom, hogy nem Windows hiba. De játék közben is olykor. Nem az enyém a gép, de jó lenne rájönni a hiba forrására. Előre is köszönöm!

Én tápra vagy RAm-ra tippelnék. Egy memtest-et lefuttathatnál + egy másik táppal kellene megpróbálnod.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#234 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 21:54

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 21:17

Én tápra vagy RAm-ra tippelnék. Egy memtest-et lefuttathatnál + egy másik táppal kellene megpróbálnod.

Más táp jelenleg nincs kéznél, de jó lenne kipróbálni. Viszont nem hinném, hogy RAM hiba lenne, annak hibája általában máshogy jön elő. Eszembe jutott még, hogy talán a procihűtő rögzítése lazulhatott meg, és ezáltal melegszik a CPU. Igazából telefonon keresztül tudakoztam a hibáról, a gép előtt még nem ültem, így sok mindent nem tudok tenni, csak valahogy találgatni és rájönni a megoldásra...

#235 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 22:23

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség, a gépem nem hajlandó elindulni. Bekapcsoláskor felpörögnek a ventillátorok, és a billentyűzeten a 3 led egyszerre kezd el villogni. Hangjelzést nem ad ki a gép. Lehúztam mindent a tápról és az alaplapról, memóriákat is kiszedtem, de a jelenség ugyanez. Próbáltam proci nélkül, akkor a billentyűzet nem villogott, de ekkor sem volt semmi életjel, hangüzenet.
Meg tudná mondani valaki, hogy a billentyűzet villogása mit jelez? Előre is köszönök minden gyors választ!
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#236 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:24

Üdv!

Van egy kis problémám, mégpedig az, hogy játéknál (és kizárólag csak játék közben kifagy a gép és csak a ki és bekapcs segít) kifagyok. Arra már rájöttem, hogy valami túlmelegszik, mert ha az asztali ventilátort ráállítom a gépre akkor nem fagy ki. Az a szopás, hogy e6300-as procin gyári hűtő van nincs húzás, ugye akkor az nem fagyhatna ki, ugye? :think: A Ram ocz gyári hűtéssel szintén :think: , a vga egy club3d 1950pro szintén gyári hűtővel :think: , a Northbridge is gyári alaplapi hűtőbordás. :think: Mi az ami túlmelegszik??? :think:  :think:  Ez a kérdés, valaki hasonló tapasztalat??? Kicsinál ez a rohadt! :(

További szép napot kíván Snekov, sziasztok!

#237 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:48

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 23:23

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség, a gépem nem hajlandó elindulni. Bekapcsoláskor felpörögnek a ventillátorok, és a billentyűzeten a 3 led egyszerre kezd el villogni. Hangjelzést nem ad ki a gép. Lehúztam mindent a tápról és az alaplapról, memóriákat is kiszedtem, de a jelenség ugyanez. Próbáltam proci nélkül, akkor a billentyűzet nem villogott, de ekkor sem volt semmi életjel, hangüzenet.
Meg tudná mondani valaki, hogy a billentyűzet villogása mit jelez? Előre is köszönök minden gyors választ!

Meghalt az alaplap sztem (esetleg másik táppal megpróbálható 1x)

#238 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:51

Idézet: Snekov - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:24

Üdv!

Van egy kis problémám, mégpedig az, hogy játéknál (és kizárólag csak játék közben kifagy a gép és csak a ki és bekapcs segít) kifagyok. Arra már rájöttem, hogy valami túlmelegszik, mert ha az asztali ventilátort ráállítom a gépre akkor nem fagy ki. Az a szopás, hogy e6300-as procin gyári hűtő van nincs húzás, ugye akkor az nem fagyhatna ki, ugye? :think: A Ram ocz gyári hűtéssel szintén :think: , a vga egy club3d 1950pro szintén gyári hűtővel :think: , a Northbridge is gyári alaplapi hűtőbordás. :think: Mi az ami túlmelegszik??? :think:  :think:  Ez a kérdés, valaki hasonló tapasztalat??? Kicsinál ez a rohadt! :(

További szép napot kíván Snekov, sziasztok!

Valamelyik passzív hűtésmegoldásnak kell segítség (chipset, vga)...valószinüsítem, hogy a házadban nincs huzat és/vagy túl zsúfolt...

#239 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 22:24

Sziasztok! A következő történik meg néha a gépemmel. Ha sokáig magára hagyom(éjszaka, egész nap), akkor néha olyat csinál amikor visszatérek hozzá, hogy nem lehet semmilyen programot elindítani, mindenre azt a hibaüzenetet dobja, hogy Nem találja a filet, vagy foldert, biztos nincs rá jogom. Újraindítani sem lehet, csak a reset segít. Én a ZoneAlarmra gyanakszom. Az eseménynaplóban sincs semmi.

#240 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 12:36

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 21:51

Valamelyik passzív hűtésmegoldásnak kell segítség (chipset, vga)...valószinüsítem, hogy a házadban nincs huzat és/vagy túl zsúfolt...

Üdv!

Nincs a házban egy ventillátor sem ez igaz, de nincs fent az oldala :think: . Zsúfoltnak biztosan nem az mert szép nagy és tágas! Akkor lehet bele kellene szerelni pár 12 cm ventit? A vga-nak, hogyan segítek, veszek rá egy normális hűtést?(sírjak vagy nevessek) :(  ;)  Ugyanez a chipset-re is gondolom, vagy csak fújatni kellene azt is ventivel? A ház olyan, hogy az oldalára is lehet felszerelni ventiket, lehet oda is kellene tenni? A hócipőm tele van ezzel a géppel! :(

Kösz a segítséget! :respect:

Ui.: Csak a chipset, és a ram passzív! A vga-n a hűtés az igen komoly kinézetű neutronágyúra hasonlító kütyü, és ipari méretű!! :D

Szerkesztette: Snekov 2007. 09. 11. 12:41 -kor

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.