HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 06. 22:43

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 05. 19:46

Srácok belefutottam pár hete egy anomáliába. Oprendszer Win7.
Bekapcsolás után rendesen tölt, megjelenik a win logo de az asztal helyett szürke képernyő fogad, ahonnan csak reset a kiút. Úgy tudom csak elindítani a gépet, hogy boot közben csökkentett módba lépek, majd onnan indítok újra. Normál módból történő újraindítás esetén sincs gond, csak hidegindításkor áll fenn a probléma. Az érdekesség az egészben az, hogy format c: után is ugyan az a helyzet, pedig nincs fent más, csak a megfelelő driverek és a régóta használt mindennapos programok.
Mi a tosz lehet?

Fdisk? Most hülye vagyok...
Amúgy meg fsb szorzót állítsd Auto-ra...

Szerkesztette: pappas 2010. 10. 06. 22:45 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2742 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 10. 06. 23:43

Annyira nem is vagy az.win7 telepítéskori lemezkezelőjéről megvan a véleményem.Egy genya xp-t rálehet pl dinamikus lemezre telepíteni a win7 meg kínlódik hogy jaj ez dinamikus lemez.Meg az is jó mikor win7 telepítővel megpartícionálja az ember a lemezt aztán rajta kívül egy oprendszer se ismeri fel.Én már eleget szívtam avval a beépitett fosadékkal.:)

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 07. 09:51 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2743 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 10. 06. 23:43

Fsb szorzót kipróbálom, bár a tuning régebb óta van beállítva, mint amióta fennáll a probléma.
Fdiskkel pontosan mit műveljek? Fel van partícionálva a vinyó két részre, egy a rendszernek, egy a cuccoknak. Formáznom kéne az egészet újra?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2744 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 07. 13:20

Fsb szorzót kipróbálom, bár a tuning régebb óta van beállítva, mint amióta fennáll a probléma.
Fdiskkel pontosan mit műveljek? Fel van partícionálva a vinyó két részre, egy a rendszernek, egy a cuccoknak. Formáznom kéne az egészet újra?

Szerintem az FDisk-et poénnak szánta :) Amúgy azt próbáltad, hogy mi történik akkor ha a VGA drivert leszeded és csak szabványos VGA-ként ismerteted fel? Vajon akkor is csinálja hidegindításkor?
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2745 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 07. 13:20

Szerintem mindent tényleg állíts alapra a bios-ban és aztán lépésekkel haladj a tuningal...Amúgy a probléma a windows7 feltelepítése után jelentkezett? Nem biztos hogy a merevlemez partíciót viccnek szántam... :rolleyes:

Még valami: csökkentett módban nézd MBR-t is, hogy hogyan áll.

Szerkesztette: pappas 2010. 10. 07. 16:36 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2746 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 07:27

Üzenet megtekintéseIdézet: pappas - Dátum: 2010. 10. 07. 17:19

Szerintem mindent tényleg állíts alapra a bios-ban és aztán lépésekkel haladj a tuningal...Amúgy a probléma a windows7 feltelepítése után jelentkezett? Nem biztos hogy a merevlemez partíciót viccnek szántam... :rolleyes:

Még valami: csökkentett módban nézd MBR-t is, hogy hogyan áll.

Abszolút mindentől függetlenül jelentkezett a probléma először, nem köthető semmihez. A win7-et az rtm óta használtam, a tuninghoz sem nyúltam hónapok óta. Ráadásul újratelepítés után is megmaradt a gond.
Érdekesség: tegnap indításkor F12, kiválasztom az egyetlen vinyómat, amire telepítve van a rendszer...és tökéletesen betöltött villámgyorsan. Biosban merevlemezre van állítva az elsődleges boot, illetve lemez sincs egyik meghajtóban sem.
Viszont! Lehet az zavart be, hogy korábban ugye a C-n volt a rendszer és F-en a többi cucc (2 partíció). Újratelepítés után az F-et átnevezte D-re (tehát a rendszer azért maradt C). Létezhet?

Szerk.: MBR nézésen a fixboot, fixmbr parancsokat érted avagy konkrétan mit? Egyáltalán ezek még élnek win7 esetén? :D

Szerkesztette: FragMaster 2010. 10. 08. 07:33 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2747 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 08. 08:27

Viszont! Lehet az zavart be, hogy korábban ugye a C-n volt a rendszer és F-en a többi cucc (2 partíció). Újratelepítés után az F-et átnevezte D-re (tehát a rendszer azért maradt C). Létezhet?

Hogyne létezne... a rendszer mindig a C: betűjelet kapja mostmár.... de hogy fizikailag hogyan áll az a katyvasz, azt - úgy tűnik - te sem tudod.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2748 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 08. 08:27

Abszolút mindentől függetlenül jelentkezett a probléma először, nem köthető semmihez. A win7-et az rtm óta használtam, a tuninghoz sem nyúltam hónapok óta. Ráadásul újratelepítés után is megmaradt a gond.
Érdekesség: tegnap indításkor F12, kiválasztom az egyetlen vinyómat, amire telepítve van a rendszer...és tökéletesen betöltött villámgyorsan. Biosban merevlemezre van állítva az elsődleges boot, illetve lemez sincs egyik meghajtóban sem.

Szerk.: MBR nézésen a fixboot, fixmbr parancsokat érted avagy konkrétan mit? Egyáltalán ezek még élnek win7 esetén? :D

Mondom hogy ha nincs ssd akkor winxptelepitővel particonáld meg amerevlemezt utána a win7 el már formázhatod a kialakitott meghajtókat csak partícionálni nem szabad vele.Hárommilliószor beszivatott már ez engem is.Csinál egy rejtett részt ugyanis amit onnantol nem tudsz eltüntetni és az zavar be.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 08. 12:15 -kor

Hádédész..

#2749 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 12:35

The small 200MB partition actually holds Windows Recovery Environment (WinRE), which only available from DVD installation disc in previous operating system such as Windows Vista (see how to launch WinRE on DVD). The partition holds system files and bootable files that are essential to boot the Windows 7 properly in the event of the need to recover the OS in the event of corruption. The 200MB partition is pretty much similar to many recovery partition that been made on factory installation by most OEMs on the computer they sold.

However, when the small 200 MB separate partition has been created by Windows 7, it’s almost impossible to be deleted or removed. User cannot use delete the volume using Storage Disk Management in Computer Management. If forcefully deleted with third party partition manager or partition editor, Partition Table which is (normally) located in the master boot record (MBR) may be corrupted, or may become invalid.

The cause for the Partition Table error is because the 200MB partition does not use the standard sector zoning format. When deleted with partition tool which does not support non-standard partition type, the Partition Table will be corrupted. When the Partition Table is corrupted, the third party partition editor will show disk partition error has occurred on any re-created partition that uses the freed space (Disk Management in Win 7 do not show the error though). And the hard disk tends to have unallocated disk pace of 1 to 2 MB in size randomly. Format the hard disk volume or partition cannot fix the error either. In worst case scenario, some partition may be lost occasionally, causing files or data lost.

#2750 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 13:16

Ez hogy hangzik magyarul?

#2751 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 08. 13:09

Mondom hogy ha nincs ssd akkor winxptelepitővel particonáld meg amerevlemezt utána a win7 el már formázhatod a kialakitott meghajtókat csak partícionálni nem szabad vele.Hárommilliószor beszivatott már ez engem is.Csinál egy rejtett részt ugyanis amit onnantol nem tudsz eltüntetni és az zavar be.

Ha lehet a vinyó újrapartícionálása és teljes formázása nélkül oldanám meg a problémát. Az ilyen gyalu legyen a végső megoldás.

#2752 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 08. 14:32

Ha lehet a vinyó újrapartícionálása és teljes formázása nélkül oldanám meg a problémát. Az ilyen gyalu legyen a végső megoldás.

Pedig szerintem ezt még a hétvégén meg fogod tenni.

Vagy esetleg nincs kéznél egy másik Hdd-d amit le patícionálsz, fel nyomod rá a win7-t és ki próbálod azzal.

Nem tudom hogy hasznos e de talán ezt is ki lehet próbálni: http://windows.micro...upgrade-advisor

Szerkesztette: pappas 2010. 10. 08. 15:18 -kor

#2753 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 17:37

Hajjaj, még egy pár dolgot kipróbálok, aztán elcsoszogom üres dvd-kért :D

#2754 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 08. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: FragMaster - Dátum: 2010. 10. 08. 14:32

H rám hallgatsz nem szopatod magadat mert erre más megoldás nem nagyon van.
Hádédész..

#2755 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 19:12

Remélem találkoztatok már ilyesmivel és rávágjátok hogy mi a gond:

Játék kozben újraindul a gép. Ha bongészgetek, zenét hallgatok stb. akkor nincs gond, simán elmegy órákig de a játékot 10 percig sem bírja. Ha lekapcsolom akkor meg nem bírom bekapcsolni. Ehelyett az alaplap (ASUS P5W DH Deluxe) jobb alsó sarkában lévo LED lassan villog de más nem torténik. Néha felvillan a proci ventije is (LED-es) egy rovidke pillanatra, picit megpordul és megáll aztán ezt elismétli párszor. Olyan is van hogy beindul minden venti és mintha rendesen indulna is a gép de a BIOS nem csippant és nincs kép. 10-bol 1-szer viszont gond nélkul indul, vagy pár percig villog az alaplapi LED meg a proci venti majd hirtelen erore kap a masina és bekapcsol mintha mi sem tortént volna.
Most is csak azért tudok írni mert szerencsém volt és elindult. Egyébként nem ez az elso eset, ma kezdte el a dolgot. Játék kozben újraindult párszor, mikor nem hagytam hogy bebootoljon és lekapcsoltam utána meg szenvednem kellett vele hogy újra osszeszedje magát.

Nem nyúltam hozzá semmihez, sem szoftverhez sem hardverhez. Tegnap, tegnapelott, múlt héten, múlt hónapban, múlt évben még jó volt, ma már szórakozik. Mondanám hogy a táp nem ad neki elég kakaót / hibás a memória / behalt az alaplap de akkor most nem tudnék itt gépelgetni.

PC Wizard szerint semmi nem melegszik túl (és ha túl is melegedne, akkor is be kellene tudnom kapcsolni a gépet miután lehult), a 700 Wattos táp is rendesen adja a feszultséget. Mivel lehet a gond? Nincs kedvem pl. tápot rendelni aztán kiderul hogy azzal semmi baj sincs.

Kép

Koszi.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#2756 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 10. 12. 20:12

Remélem találkoztatok már ilyesmivel és rávágjátok hogy mi a gond:

Játék kozben újraindul a gép. Ha bongészgetek, zenét hallgatok stb. akkor nincs gond, simán elmegy órákig de a játékot 10 percig sem bírja. Ha lekapcsolom akkor meg nem bírom bekapcsolni. Ehelyett az alaplap (ASUS P5W DH Deluxe) jobb alsó sarkában lévo LED lassan villog de más nem torténik. Néha felvillan a proci ventije is (LED-es) egy rovidke pillanatra, picit megpordul és megáll aztán ezt elismétli párszor. Olyan is van hogy beindul minden venti és mintha rendesen indulna is a gép de a BIOS nem csippant és nincs kép. 10-bol 1-szer viszont gond nélkul indul, vagy pár percig villog az alaplapi LED meg a proci venti majd hirtelen erore kap a masina és bekapcsol mintha mi sem tortént volna.
Most is csak azért tudok írni mert szerencsém volt és elindult. Egyébként nem ez az elso eset, ma kezdte el a dolgot. Játék kozben újraindult párszor, mikor nem hagytam hogy bebootoljon és lekapcsoltam utána meg szenvednem kellett vele hogy újra osszeszedje magát.

Nem nyúltam hozzá semmihez, sem szoftverhez sem hardverhez. Tegnap, tegnapelott, múlt héten, múlt hónapban, múlt évben még jó volt, ma már szórakozik. Mondanám hogy a táp nem ad neki elég kakaót / hibás a memória / behalt az alaplap de akkor most nem tudnék itt gépelgetni.

PC Wizard szerint semmi nem melegszik túl (és ha túl is melegedne, akkor is be kellene tudnom kapcsolni a gépet miután lehult), a 700 Wattos táp is rendesen adja a feszultséget. Mivel lehet a gond? Nincs kedvem pl. tápot rendelni aztán kiderul hogy azzal semmi baj sincs.

Koszi.

Szerintem első sorba egy másik táppal próbáld ki pedig.Pont ez az indul nem indul dolog a tápra szokott utalni.Aztán jöhet a lap tápellátási része.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 12. 19:40 -kor

Hádédész..

#2757 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 12. 20:27

Ilsyde nézzedmeg a tápban a kondikat különösképpen a ps-on ill a +5vsb nél lévőket.

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2758 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 21:51

Igazatok volt, a táp szórakozott. Legalább most már biztosra tudom hogy mi a helyzet... viszont újabb problémába utkoztem.

Kinéztem két tápot:

Corsair VX550W - power supply - 550 Watt
1 x power 24 pin ATX with detachable 4 pin section , 1 x power 8 pin EPS12V with detachable 4 pin ATX12V section , 1 x 6 pin PCI Express power , 1 x 8 pin PCI Express power with detachable 2 pin section , 6 x 15 pin Serial ATA power , 6 x 4 PIN internal power , 2 x 4 PIN mini-power connector

Corsair TX650W - power supply - 650 Watt
1 x power 24 pin ATX with detachable 4 pin section , 1 x power 8 pin EPS12V with detachable 4 pin ATX12V section , 2 x 8 pin PCI Express power , 8 x 15 pin Serial ATA power , 10 x 4 PIN internal power

Gondolom a 650 Wattos idotállóbb beruházás lenne, hátha késobb egy sokkal erosebb procit+VGAt kell ellátnia :think: (aláírásomban a jelenlegi konfig). Nem is ez a baj hanem hogy a 9800GTX+ kártyámnak két 6 pines csati kell. Az 550-es táp lehet jó lenne mert ott van egy 6 pines meg egy 6+2es amit 8-asnak ír, a 650-es viszont két 8-assal van felszerelve. Ez gondolom visszafelé nem kompatiblis mert nem tudnám a két csatit egymás mellé rádugni a kártyára (szorosan egymás mellett van a két 6-os pinnek a hely). Esetleg szikével szét lehet barmolni? Úgy olvastam hogy a 8 pines 150 Wattot, míg a 6 pines 75 Wattot szolgáltat. Szóval az sem lenne mindegy hogy a 8 pinest hogy szeletelem fel...

Mégegyszer koszi a válaszokat :respect:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#2759 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 05:42

Kép

300 Ft

#2760 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 07:31

Nem is az, hanem:

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: CABTAPINTXTAPPCIE.jpg

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.