HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2821 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 15. 22:32

az nem jau, mivel speciális a tápicsku, igy házal együtt kell cserénem
didyman meg ül a 400-as liberty-men már vagy 2 éve :D pedig akkor csak egy f*s házat kellene vennem
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2822 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 23:44

Üzenet megtekintéseIdézet: gemini - Dátum: 2010. 11. 13. 22:26

mai találós kérdés:
táp vagy winchester?
megy a windows, majd hallok egy olyan hangot mint mikor a winchester le szokott állni (aztán ujraindul) és megfagy minden program. egér mozog, alt-tab vált az alkalmazások közt, de hiába kattintok az egérrel a windows nem reagál.
az aláirásomban levő második gép, egy 350-es seasonic táp meg egy 250gb WD winchester

Szerintem meg kéne nézni az eseménynaplót,de szoftveres móka szerintem.Ha vinyóval lenne gond az egér se mozogna az 100%,mivel csak egy vinyó van a gépben ezek szerint és azon van a win.A tápellátás gondjai meg jellemzően vagy újraindulássál vagy lefagyással járnak.Esetleg még ilyet az ati videokártya szokott okozni mikor túlmelegszik és alapraállitja a catalist.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 11. 15. 23:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2823 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 11. 15. 23:44

Szerintem meg kéne nézni az eseménynaplót,de szoftveres móka szerintem.Ha vinyóval lenne gond az egér se mozogna az 100%,mivel csak egy vinyó van a gépben ezek szerint és azon van a win.A tápellátás gondjai meg jellemzően vagy újraindulássál vagy lefagyással járnak.Esetleg még ilyet az ati videokártya szokott okozni mikor túlmelegszik és alapraállitja a catalist.

akkor mi indokolja azt a hangot, ami olyan mintha leállna a winchester, majd utána ujra felpörögne?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2824 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: gemini - Dátum: 2010. 11. 16. 14:33

akkor mi indokolja azt a hangot, ami olyan mintha leállna a winchester, majd utána ujra felpörögne?

Ez lehet winchester hibától (elektronika, mechanikus hiba(szorulás)) kezdve bármi.
Valószínübb, h a jó wincsi valamely okból újraélesztgeti magát.
Ez adódhat (akár pillanatnyi) tápfeszesés miatt (amit akár egy csatihiba is okozhat) és megkérheti maga a rendszer is, h installálja újra magát (az alaplap felől) (aminek megint sok oka lehet).
Praktikus, a diagnosztikát (a csatlakozók átmozgatása után) próbatáppal kezdeni.

#2825 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 16. 20:44

mint mondottam, a próbatáp dolog karcosabb, szóval kezdésnek egy 500-as WD lesz betéve, és teszt azzal

#2826 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: gemini - Dátum: 2010. 11. 16. 20:44

mint mondottam, a próbatáp dolog karcosabb, szóval kezdésnek egy 500-as WD lesz betéve, és teszt azzal

A kulcs a hibára: Time Limited Error Recovery :rolleyes:
Talán...
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#2827 Felhasználó inaktív   Stm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 03. 19:30

Sziasztok!

A napokban fejlesztettem a gépem egy új alaplappal és rammal. Első indításnál nem volt semmi gond , a win illetve a driverek hiba nélkül települtek. Ez után a gépet kikapcsoltam ,megigazítottam a vezetékeket majd visszatettem az oldallapot. Ezt következő bekapcsoláskor beeep beeep beeep :s 1 hosszú 3 rövid
Maga a gép furcsán is indult...HDD led folyamatosan égett a POWER led nem égett.
(Maga a vezeték igazítása nagyon minimális volt..lehetetlennek tartom ,hogy eközben megsérült vagy kimozdult volna valami.)

Gép szét --> VGA ki majd be -> beep
             --> RAM-ok ki be ,felcserélése -> beep
             --> Tápkábel kihúzása az optikai meghajtóból -> a hiba megszűnt!

A gép ismét teljes erőbedobással működött. A következő idegbajt akkor kaptam amikor a kikapcsolt ,áramtalanított gépet újra kapcsolnám be...ismét furcsán indul (ledek) és a bios beállítások elvesztek. OK...régi lapból átraktam az elemet és megnéztem mégegyszer a dolgot. Újabb sípszó fogadott 1hosszú, 3rövid. Most mit sem ért a tápkábel kihuzogatása...de a ram megvariálása igen. A gép ismét hibátlanul indul. Újra áramtalanítás majd indítás. Furcsa indulás...de a bios beállítás megmaratt. A "furcsa indulás" itt annyiban módosult h amikor áramtalanított állapotból indítanám a gép elindul és kb 2mp múlva leáll majd újra elindul és hibátlanul betölt. Ezzel igazából nem lenne gondom. Furcsállom az tény..a régi lap nem csinált ilyet..de mivel ezt csak áramtalanított indítás után csinálja és igazából +3mp -et vesz igénybe betudom annak hogy a proci húzva van és gondolom én afféle ellenőrzést vagy mit csinál ilyenkor.

Viszont a sípszó aggaszt. Elvileg a sípszó alapján RAM ill VGA RAM probléma. Ramokat megnéztem memtes-t alatt. Azokkal nincs baj. A VGA háát igazából azzal vagyok a legjobban megelégedve...eddig kifogástalanul ment ill most is.

Konfig :

Asus P5P43TD PRO  -  alaplap
Intel Core 2 Duo E4300  -  processzor (200fsbről 266-ra húzva)
2*2GB GEIL DDR3 GV34GB1333C9DC  -  memória
Zotac Geforce 9600GT Amp   -  videókártya
Asus A-45GA 450W  -  táp

Szerintem a többi összetevő nem lényeges.

Ha valaki tud valami okosat írni azt megköszönöm

Szerkesztette: Stm 2010. 12. 03. 19:31 -kor

#2828 Felhasználó inaktív   atis71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 07:37

Sziasztok

Van egy gép indításkor 10-ből hatszor elindul, 4 szer nem. Villog a dvd meghajtón a led, világít a gépen a piros led, de mégsem indul el, kb. kétszer-háromszor magát is leállítja és utána elindul.
Ha elindul semmi baja, terheltük (film konvertálás, interneten film nézés, letöltés, program telepítése) ezt mind egyszerre tudja és nem fagy le, csak az indulás az ami nem mindig sikerül elsőre.

A konfig: Alaplap: Gigabyte 965P-S3
CPU: Intel Core2 Duo E6550
memória: 2* 1 GB Kingmax 800 Mhz
Videokártya: Nvidia 8500GT 512 MB
Tápegység: 420 W

Ha valakinek van ötlete kérem segítsen, miért nem indul a gép rendesen.

Köszönöm.

#2829 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 10:05

Ezek a jelek tipikusan kondenzátor öregedési jelek.
A tápban vagy az alaplapon. Érdemes szemrevételezést tartani "kondenzátorpúposodásügyileg".
Persze, a kondik képesek látható deformálódás nélkül is lehervadni.

#2830 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. 12. 05. 10:05

... lehervadni.

:offtopic: :nevet2:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2831 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 12. 06. 08:45

:offtopic: :nevet2:

:offtopic: Szomoru, ahogyan az uralkodóhatalmunk silányítja a nyelvünket és ezzel egyben a gondolkozásunkat, a kreativitásunkat, asszociációs készségünket is.
A "képes" beszédünk a (kihaló félben levő) analógiás gondolkozásunk (felismerések) megnyilvánulásai.
Talán nem kellene hagynunk elveszni ezt a hatalmas építő erőt.
Meglátni a speciálisban az általánosat (az elvet) és másutt, más megvalósulásban (is) hasznosítani.

#2832 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Stm - Dátum: 2010. 12. 03. 19:30

Sziasztok!

A napokban fejlesztettem a gépem egy új alaplappal és rammal. Első indításnál nem volt semmi gond , a win illetve a driverek hiba nélkül települtek. Ez után a gépet kikapcsoltam ,megigazítottam a vezetékeket majd visszatettem az oldallapot. Ezt következő bekapcsoláskor beeep beeep beeep :s 1 hosszú 3 rövid
Maga a gép furcsán is indult...HDD led folyamatosan égett a POWER led nem égett.
(Maga a vezeték igazítása nagyon minimális volt..lehetetlennek tartom ,hogy eközben megsérült vagy kimozdult volna valami.)

Gép szét --> VGA ki majd be -> beep
             --> RAM-ok ki be ,felcserélése -> beep
             --> Tápkábel kihúzása az optikai meghajtóból -> a hiba megszűnt!

A gép ismét teljes erőbedobással működött. A következő idegbajt akkor kaptam amikor a kikapcsolt ,áramtalanított gépet újra kapcsolnám be...ismét furcsán indul (ledek) és a bios beállítások elvesztek. OK...régi lapból átraktam az elemet és megnéztem mégegyszer a dolgot. Újabb sípszó fogadott 1hosszú, 3rövid. Most mit sem ért a tápkábel kihuzogatása...de a ram megvariálása igen. A gép ismét hibátlanul indul. Újra áramtalanítás majd indítás. Furcsa indulás...de a bios beállítás megmaratt. A "furcsa indulás" itt annyiban módosult h amikor áramtalanított állapotból indítanám a gép elindul és kb 2mp múlva leáll majd újra elindul és hibátlanul betölt. Ezzel igazából nem lenne gondom. Furcsállom az tény..a régi lap nem csinált ilyet..de mivel ezt csak áramtalanított indítás után csinálja és igazából +3mp -et vesz igénybe betudom annak hogy a proci húzva van és gondolom én afféle ellenőrzést vagy mit csinál ilyenkor.

Viszont a sípszó aggaszt. Elvileg a sípszó alapján RAM ill VGA RAM probléma. Ramokat megnéztem memtes-t alatt. Azokkal nincs baj. A VGA háát igazából azzal vagyok a legjobban megelégedve...eddig kifogástalanul ment ill most is.

Konfig :

Asus P5P43TD PRO  -  alaplap
Intel Core 2 Duo E4300  -  processzor (200fsbről 266-ra húzva)
Zotac Geforce 9600GT Amp   -  videókártya
Asus A-45GA 450W  -  táp

Szerintem a többi összetevő nem lényeges.

Ha valaki tud valami okosat írni azt megköszönöm

tuning nélkül is ezt csinálja?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2833 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 08:13

Jaja,

Idézet

(200fsbről 266-ra húzva)
<---- :D

Próbálja valaki megmondani, hogy mi történik egy ekkora sebességű és komplexitású digitális áramkörben (PC), ha már túl van hajtva, de még "elindul". Ha valami jelek, bitek értéke "néha-néha" megváltozik "csupán", akkor az a káosz kezdete, s ebből csakis azt szabad következtetni, hogy az egész nem működik. Ilyenkor olyan hibajelenségek vannak, hogy gyakorlatilag lehetetlen megmondani, mi is a baj oka. Ha sípol, hogy szerinte a RAM körül probléma van, nem biztos, hogy igaz, mert a gép nem azt ellenőrzi, hogy a RAM fizikailag működik-e (furcsa is volna), hanem azt, hogy az ő kéréseire megfelelő időben és módon válaszol-e, azaz tud-e vele kommunikálni, tehát a lap tudja-e működtetni. Ha pedig a lap túl gyorsan küld, vár tőle adatot, a RAM, attól, hogy fizikailag működne, nem fog kommunikálni megfelelően, stb.

A tuningot pedig vissza kell venni, akkor is, ha az előző lapban működött. Az teljesen más, s egymás mellől a polcról levett memória is másképp viselkedik, más a "határfrekvenciájuk", ezért válogatják őket párba; s nem kézzel, hanem mérések alapján.

S igen, ki lehet fogni olyan rendszert, amit szerencsésen lehet tuningolni, de olyat is, amit 1 dekát sem, pedig gyári paraméterekre akár azonos is lehet a kettő.

Szerkesztette: Warrior 2010. 12. 13. 08:21 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2834 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 12:43

Kép

Szerintetek miért van az, hogy a processzorra mindig min. 27fokot ír minden program, (everest, aida, core temp, real temp), közvetlenül bekapcsolás után is, tehát még egyszer sem mutatott pl. 26fokot...
A C1E és SpeedStep be van kapcsolva, tehát alaphelyzetben csak 2Ghz-en megy a processzor, ugyanez volt a helyzet XP-n és most a win7-en is.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2835 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 18. 15:03

Srácok
Mitől lehet az hogy néha a gép megmakacsolja magát, és nem kapcsol be? :) (kb 1 héten 1x)
Bekapcsoláskor 1 pillanatra felpörögnek a ventik, majd kikapcsol a cucc. De a legszebb az hogy ez után már visszakapcsolni sem lehet (nem reagál semmire) csak ha elveszem tőle a vellanyt' kb fél percre.
Igazából ez azóta van hogy a 800-as ramokat 1066-osokra cseréltem. De gondolom ez csak egy hülye egybeesés, hisz sok köze nincs hozzá. (esetleg bios nyüg, passz) A tápot is kizárnám.
Nem akkora égető nagy probléma ez, csak b*ssza a csőröm.

Szerkesztette: M@Xtreme 2010. 12. 18. 15:07 -kor

#2836 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 21. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 12. 17. 12:43

Szerintetek miért van az, hogy a processzorra mindig min. 27fokot ír minden program, (everest, aida, core temp, real temp), közvetlenül bekapcsolás után is, tehát még egyszer sem mutatott pl. 26fokot...
A C1E és SpeedStep be van kapcsolva, tehát alaphelyzetben csak 2Ghz-en megy a processzor, ugyanez volt a helyzet XP-n és most a win7-en is.

Valakinek ötlet? :D

Szerkesztette: Trebron09 2010. 12. 21. 20:14 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2837 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 21. 21:09

Ezt a lehervadni gyula2222 úgy értette hogy kiszáradni ez főleg akkor fordul elő mikor a drága tervezőurak az elkokat a hűtőborda mellé teszik de közvetlenül, én most cseréltem ki az összes kondit akb 1 év 3 hónapos hdled monitoromban mert a kedves tervezőurak el kefélték az egészet .
Az egyik 1500 mikró/ 16 voltos kondim nál 2 pf et mértem először azt hittem hogy a műszerem döglött be miután a másikkal megmértem utána láttam hogy ez tényleg annyi,akkor elhatároztam hogy az összeset lecserélem .

M@Xtreme énszerintem nem akarlak el szomorítani az pedig táp lesz még pedig vagy a primer oldali elko vagy pedig az 5V nél lévő 10v/1000 vagy 1500 mikrós indító kondid múlt ki, ha kívülről nem látszik akkor is ki kell cserélni mert lehet hogy kiszáradt .

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2838 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 22. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Stm - Dátum: 2010. 12. 03. 20:30

Lehet semmit sem jelent, de nem látom a RAM-od a lap kompatibilitási listáján -- csak c7 meg c8-ast:

http://www.asus.com/...JShXz25r89XDhwm

Innét van a csatolt dokument!

Azt egyébként én sem értem, minek egy ilyen konfigot tuningolni és pláne ennyire... :huh:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Macikák 2010. 12. 22. 10:08 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2839 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 22. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 12. 18. 16:03

A tápot is kizárnám.

Én meg, bizony egyáltalán nem! :laugh:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2840 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 06:43

Azért egy 500-as chieftec nehogy már itt szarakodjon nekem :) Ráadásul akkor használat közben is megadná magát a gép szerintem.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.