HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3741 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 09. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 09. 13:09

Van monitor dugva arra a lapra? Vagy egy diszkrét VGA behelyezve?

Nincs monitor van alaplapi vga rajta,de mint írtam a proci egy másik lapban ugyanezekkel a feltételekkel elindul és megy addig míg ki nem kapcsolom. Ebben a lapban pedig egy másik proci is ugyanezt produkálja elindul,leáll elindul.

Szerkesztette: adam 2012. 10. 09. 15:31 -kor

Dell Inspiron 9300

#3742 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 09. 13:24

Lehet abszolute triviálisnak fog hatni de nincs véletlen a CMOS clear jumper bekapcsolt állípotra jumperelve? Akkor szokott még ilyesmit cisnálni.

Két tüskés a jamper és nincs.
Dell Inspiron 9300

#3743 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 10. 08. 13:07

Minden alaplapon van speaker-nek tüskéje, csak rá kell dugni. Az alaplapod kézikönyvében megtalálod a leírást, hogy hol kell keresni. Rev 1.0 vagy rev1.1-es volt az az alaplap ? A hibakódnak megfelelő sípszóból lehet következtetni a problémára.

Szerintem ha sípol, akkor nem indul újra. Ha újraindul, akkor meg nem sípol.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3744 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 09. 13:09

Van monitor dugva arra a lapra? Vagy egy diszkrét VGA behelyezve?

Ha újraindulgat ilyen gyorsan, semmi értelme se monitornak, se VGA-nak, se RAM-nak. Mert addig el sem jut, a boot folyamat el sem kezdődik.

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 09. 17:50 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3745 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: adam - Dátum: 2012. 10. 09. 16:32

Két tüskés a jamper és nincs.

Giga lapok csinálnak érdekes dolgokat néha procicsere után is, amúgy BIOS kérdése. Hogy resetelted?

#3746 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 09. 18:51

Giga lapok csinálnak érdekes dolgokat néha procicsere után is, amúgy BIOS kérdése. Hogy resetelted?

A két tüskét rövidre zártam ,kivettem az elemet, ezekkel próbálkoztam külön-külön.

Dell Inspiron 9300

#3747 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: adam - Dátum: 2012. 10. 09. 19:00

A két tüskét rövidre zártam ,kivettem az elemet, ezekkel próbálkoztam külön-külön.

De a rövidzárat gondolom utána megszüntetted, s benne volt az elem: ekkor ez nem lehetett probléma.

#3748 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 09. 18:50

Ha újraindulgat ilyen gyorsan, semmi értelme se monitornak, se VGA-nak, se RAM-nak. Mert addig el sem jut, a boot folyamat el sem kezdődik.

Na ezen beírásod után neked nyújtson segítséget a Kun Béla!

Vedd ki a procit is, és úgy teszteld a lapot faszláma! :bolond:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3749 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 23:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 09. 19:43

Na ezen beírásod után neked nyújtson segítséget a Kun Béla!

Vedd ki a procit is, és úgy teszteld a lapot faszláma! :bolond:

Mi van veled kolléga, nem bírsz magaddal? :omg: :D

Ha felpörög a venti, aztán leáll, s ismét felpörög (pár másodpercenként), aztán újraindul, szerinted mi zajlik bent? (bár nálad nem tudom, mi zajlik) :)

Nem nekem van szükségem segítségre, inkább neked - ilyen esetben.

Ha fenti módon restartolgat, a boot folyamat el sem kezdődik, ergo mindegy, van-e benne akár RAM, akár VGA, nem is sípol, mert valszeg a proci vagy nem kezd végrehajtani semmit, vagy azonnal "belehal" a lappal együtt. Szóval?

ps.: bocs, de a diszkrét VGA megint őrültség, mert ha újraindulgat, esély sincs a BIOS-ba való belépésre, stb., akkor meg nem mindegy? Ott valami nagyon hamar történik.

Szerkesztette: Warrior 2012. 10. 09. 23:53 -kor

#3750 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 05:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 09. 11:10

Azé arra gondolom te is rájöttél hogy nem ugyanarról van szól. AZ hogy egy szemét betárcsázós modemel tudsz tárcsázni és csak utána lesz kapcsoalt az ok mert ugy van kialakítva hogy tárcsázás közeben építse fel a kapcsolatato/hálózatot, persze hogy ott lesz az a nyomorék piros x míg be nem tárcsázott. De itt ethernet vezérőlről van szó, amibe ha bedugsz UTP-t (és itt feltételezem a kábel is jó illetve a kábel túlvégén lévő eszköz) akkor jön létre a kapcsolat, addig piros x mint a modemnél amíg be nem tárcsázol....

Meg úgy egyébként is ki a lóf@$-om használ manapság betárcsázós modemet? (mármint gépen belül vagy kivül ami nem a kábel vagy adsl modem)

Marajd az ezoterikánál ott lehetnek sikereid.

Adsl modemről beszéltem, UTP madzagos csatlakozásról, XP rendszer mellett.
A betárcsázás a gépről megy és a netkapcsolat feléledésével nem indítja újra a hálózati kapcsolatok címszóhoz tartozó részt (az ehhez tartozó kis ikonon ott marad a piros x).

#3751 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 05:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 09. 12:07

Szirented mi az anyám tyúkjára kötök min. két gépet, ha nem routerre?
Win XP és Win7 azonnal telepíti a szolgáltatásokat, amint felismeri az Ethernet csipet/kártyát.

Ejjj... tanulj meg olvasni és utána értelmezni is.

Bocs, csak annyi történt, h túlkombináltam a dolgot és elmondtam egy kis esélyű hibalehetőséget.
Mégegyszer az elnézésedet kérem.

#3752 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 10. 10. 00:52

Mi van veled kolléga, nem bírsz magaddal? :omg: :D

Ha felpörög a venti, aztán leáll, s ismét felpörög (pár másodpercenként), aztán újraindul, szerinted mi zajlik bent? (bár nálad nem tudom, mi zajlik) :)

Nem nekem van szükségem segítségre, inkább neked - ilyen esetben.

Ha fenti módon restartolgat, a boot folyamat el sem kezdődik, ergo mindegy, van-e benne akár RAM, akár VGA, nem is sípol, mert valszeg a proci vagy nem kezd végrehajtani semmit, vagy azonnal "belehal" a lappal együtt. Szóval?

ps.: bocs, de a diszkrét VGA megint őrültség, mert ha újraindulgat, esély sincs a BIOS-ba való belépésre, stb., akkor meg nem mindegy? Ott valami nagyon hamar történik.

Bocs, rossz vágányra futottam. :respect:
(Júzerneveket is totál benéztem...)

Csak az nem megy a fejembe, hogy ismert lap és proci kombót az eredeti tulaj miért nem az eredetit megközelítő felállásban tesztel.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3753 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 10. 09:24

Csak az nem megy a fejembe, hogy ismert lap és proci kombót az eredeti tulaj miért nem az eredetit megközelítő felállásban tesztel.

Túl egyszerű lenne és nicns benne semmi izgalom? :idea:

#3754 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 10. 07:24

Talán azért nem, mert minden mást beépített az új gépébe.
Ha a cmos reset nem segített, akkor valószínűsíthető akár mechanikai sérülés (alkatrész leválás, forrasztás felrepedés), akár az is, h az indító körben levő (valamelyik) kondenzátor elgyengült és a hosszabb feszültségmentes állapot után már nem képes ellátni a feladatát.

#3755 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 10. 08:24

Bocs, rossz vágányra futottam. :respect:
(Júzerneveket is totál benéztem...)

Eredeti alaplap, eredeti proci hütővel és a saját tápja ezen kivül mire gondolsz ?
Dell Inspiron 9300

#3756 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 17:16

adam !

Az ismerősöd az működőképes procit és/vagy memóriát tett az alaplapba ? Elötte kipróbálta ?

Az a 3-4 másodperc ami az újraindulások közt eltelik, ahogy írtad, az pont elég a sípszónak. De rádugott speaker hiányában sosem fogjuk megtudni, hogy kisípolja magából a hibakódot vagy sem.

Szerkesztette: Chabi 2012. 10. 10. 17:17 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3757 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 10. 10. 18:16

adam !

Az ismerősöd az működőképes procit és/vagy memóriát tett az alaplapba ? Elötte kipróbálta ?

Az a 3-4 másodperc ami az újraindulások közt eltelik, ahogy írtad, az pont elég a sípszónak. De rádugott speaker hiányában sosem fogjuk megtudni, hogy kisípolja magából a hibakódot vagy sem.

Reggel eladtam a müködö gépem alaplapját, prociját hütővel és egy ssd-vel a gép müködött mikor itt nálam a vevő tesztelte, utána kiszedtük a lapot procit hütövel egyben elvitte+ az ssd-t délután hivott nem indul a lap se kép se hang mondtam hozza vissza el is hozta a többi saját alkatrészével ház táp vinyok vga ramok, addig tudtunk eljutni, hogy elindult ,de a fentebb leírtakat produkálja én fax vissza adtam a pénzt és azóta próbálkozom életre kelteni a lapot,de nem megy már a speakeres próbán is túl vagyok,de nem sipol. Kb 3-4 ms felvillannak a ledek és újra indul a lap. Az összeállítás amint írtam csak a lap a procival +hütő és a saját tápja amivel az új gépem is megy. A procit kivettem és egy másik lapban megy ebböl arra jutottam a lap valszeg elszálhatott valamitől vagy szállítás közben,de én inkább a tápjára gyanakszom.
Dell Inspiron 9300

#3758 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 17:45

Kipróbálta, elvitte, elkúrta és még a pénzt is visszakérte ? :blink:

Nemsemmi.

Szemmel láthatóan nincs semmiféle sérülésnyom az alaplapon ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3759 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 10. 10. 18:45

Kipróbálta, elvitte, elkúrta és még a pénzt is visszakérte ? :blink:

Nemsemmi.

Szemmel láthatóan nincs semmiféle sérülésnyom az alaplapon ?

Nincs legalábbis én nem vettem észre, de azért vett újjabbat mert az ő régi gépe elkezdett lefagyogatni,kékhalál és újra indulgatni az elmondása szerint..
Dell Inspiron 9300

#3760 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: adam - Dátum: 2012. 10. 10. 20:17

Nincs legalábbis én nem vettem észre, de azért vett újjabbat mert az ő régi gépe elkezdett lefagyogatni,kékhalál és újra indulgatni az elmondása szerint..

Beoboáztatott téged a nagytudású sarki Pistike a faszlámák baráti köréből. Valószínűleg Vargánya táppal kúrta meg a lapodat, ami az előző konfigját is kicsinálta. "Áááááá... a táp az nem lehet, 10 éve hibátlanul működik, csak a mostani alaplapok nagyon fosok..."

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.