Elküldve: 2007. 11. 29. 11:40
Nekem is lenne egy problémám. Hogy tudnám elejétől végig tesztelni a hardvereket? A gond az, hogy összeraktam kb 1,5 éve egy új gépet, de állandó fagyások vannak. Annyira viszont nem sűrű, hogy használhatatlan legyen a gép, és fogalmam sincs, hogy mi okozza.
Amitől pl biztos, hogy lefagyna most a gépem, ha belépnék gey videókkal teli mappába. Nem hiszem, hogy codec gond, mert mindössze egy ffdshow van fent. Gyakori még, ha hangot szerkesztek, és ide-oda lépegetek, leállítom, elindítom. Régebben többször előfordult videotelefonálás közben is. Mostanában nem szoktam, szóval azt nem tudom csinálja e még.
Ha csak simán zenét hallgatok, böngészek, letöltök, játszok, dvd-t nézek, akkor semmi gond nem jön elő.
Ha lefagy, akkor teljesen kiakad, semmit nem lehet csinálni, néha még a monitor is kikapcsol. Viszont ilyenkor nem elég a reset, mert utána bármit csinálok, 2mp-ként akadozik a hang. Ha teljesen kikapcsolom és úgy indítom újra, akkor nem csinálja.
Probálkoztam már XP Extended Edition verziókkal, legutóbb friss telepítés után rögtön 3x is lefagyott, csak úgy, úgyhogy azt töröltem. Korábban is volt már fent, akkor mindig valami memóra címzési hibaüzenet jött elő.
Config: Abit al8-v, pentium d 805, 2x 512MB kingmax ddr2, chieftec 400W, geforce 6600, semmi nincs húzva.
Hogy lehetne kideríteni mi a gond?