HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   norby1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 09:05

Üdv!

Hát kösz a válaszokat, ugyan okosabb nem lettem, de azért röhögtem a sztetoszkópos szóláson :D

Most viszont vettem 1 db 512mb ramot, mert már nagyon ráfér a gépre, hétvégén próbálom ki :)
Az a 2db 256os már elég régi volt és nem is volt ugyanaz az órajelük, biztos Ők ezt beszélték meg egymás közt sziszegve, vagy kitudja mit csinálnak a gépház sötétjében...........

Nah, ha az új ram nem válik be, és lefagy, akkor ideges leszek......

Hali!

#402 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:34

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 7:41

Ált az alaplapon szokott ciceregni, de előfordúlhat, hogy a táp vagy a vga cicereg (úgy is, hogy xy alkatrész ebben a gépben ciripel máshol meg nem). Az alkatrészeken lévő elektromos mütyik interferálhatnak, ami okozza ezt a jelenséget...azt mondják ez "csak" esztétikai hiba

Na, akkor elkezdem kiszedegetni és cserélgetni a cuccokat...  :Đ Nem vagyok "csendmániás", volt már, hogy 1-2 venti sokáig rohadt hangosan zörgött, az nem idegesített annyira. De ezt nem bírom ki, mert néha fogja, és csinálja (ugye az említett esetekben) - azaz nem folyamatosan, és amiatt megijedek, hogy mi történt már megint...  :rolleyes:
Ja igen, táp kizárva, csere volt már. :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#403 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 15:39

Idézet: Misi_D - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 12:34

Na, akkor elkezdem kiszedegetni és cserélgetni a cuccokat...  :Đ Nem vagyok...

Ha megvan a ludas, légyszi ne tartsd magadban ;)
Kezd engem is érdekelni, úgy néz ki, valóban nem a vinyó az.. :rolleyes:
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#404 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 18:32

Hátha segít vkinek: pár hete bővítettem a64 3200+-ról x2 4200+-ra. Új procihoz feltettem a legfrisebb AMD proci-drivert és a Dual-core optimizert is (XP Prof+összes frissítés a rendszer). Innentől kezdve általában bootolás után desktopba belefagyott a gépem, de ha nem, akkor előbb-utóbb random megpusztult. Gondolkoztam XP újrahúzáson, de előtte még leszedtem a Dual-core optimizert és azóta nuku fagyás - mindenesetre érdekes. Az is, hogy ATI videókártyám van és boot után általában a Catalyst betöltése után fagyott ki a gép...

#405 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 18:57

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 19:32

Hátha segít vkinek: pár hete bővítettem a64 3200+-ról x2 4200+-ra. Új procihoz feltettem a legfrisebb AMD proci-drivert és a Dual-core optimizert is (XP Prof+összes frissítés a rendszer). Innentől kezdve általában bootolás után desktopba belefagyott a gépem, de ha nem, akkor előbb-utóbb random megpusztult. Gondolkoztam XP újrahúzáson, de előtte még leszedtem a Dual-core optimizert és azóta nuku fagyás - mindenesetre érdekes. Az is, hogy ATI videókártyám van és boot után általában a Catalyst betöltése után fagyott ki a gép...

Igen hallottam már ilyenről (azt nemtom, hogy Ati kártyájuk volt-e)...nálam rendesen megy a DCO-val, de semmi javulást nem tapasztaltam... legalábbis észrevehetően

#406 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 12:55

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 19:57

Igen hallottam már ilyenről (azt nemtom, hogy Ati kártyájuk volt-e)...nálam rendesen megy a DCO-val

Mi sem egyszerűbb ennél !
Passzold el a 7600GT-t --> vegyél egy ATI-t helyette, és megtudod rögtön, hogy az ATI + (AMD) DCO driverek össze akadnak-e vagy sem! :))
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#407 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 13:27

Hello!

Nem tudom mi lehet a hiba, de ha játszom akkor mostanában egy idő után egyszerűen lefagy, vagyis ha robbanás vagy valami ilyen történik a  játékban és azután kékhalál.
Valami ati2dvag fájlt emleget.Játék közben hibák is jelentkeznek, amik bugoknak látszanak, de itt van valahol a gond nálam...

Mi lehet erre a megoldás? :(
Konfigom:Athlon 64 4000+, ATI HD2600XT, 2 GB DDR2 Kingmax,  MSI K9N Neo V2, Raidmax 500W-os táppal.Semmi nincs húzva!
Qwerty4

#408 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 13:35

Hőmérsékletek normál működés közben:

Kép
Qwerty4

#409 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 13:49

Idézet: topeti - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 13:55

Mi sem egyszerűbb ennél !
Passzold el a 7600GT-t --> vegyél egy ATI-t helyette, és megtudod rögtön, hogy az ATI + (AMD) DCO driverek össze akadnak-e vagy sem! :))

Nekem RS482 chipset, X2-4200+ s939 proci, és PCIE-s HD2600XT van a  gépben. Miután feltettem a DCO-t elkezdett olyat alkotni, hogy bootolás után 5-10 másodperccel elfeketed a képernyő, és nem jött vissza semmire. Ezt kb. 3-ból 1x csinálta. Nem tudom bizonyítani az összefüggést a DCO-val, de egy 8k.exe okozta a dolgot (ha kilőttem kézzel időben, nem volt gáz.)
Az érdekes az, hogy elmúlt pár hétben már nem csinálta, pedig semmihez sem nyúltam. Lehet windows frissítés rakta helyre?  :think:

P.S: Szintén a DCO óta random szétfagy az Operám, ami addig nem csinált ilyet. Ez még most is így van, persze nem olyan idegesítő, mert restart után helyreállítja magát, de bosszantó.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#410 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 15:06

Lehet megoldódott a probléma, letöröltem az AGEIA PhysX Drivert ami a MoHA-hoz kellett és most "bugtalanul" működik a FEAR-PM és nem is fagyott le, elég sok időt mentem vele és no problem.
Remélem ennyivel megúsztam. :)
Qwerty4

#411 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 18:15

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 17:06

Lehet megoldódott a probléma, letöröltem az AGEIA PhysX Drivert ami a MoHA-hoz kellett és most "bugtalanul" működik a FEAR-PM és nem is fagyott le, elég sok időt mentem vele és no problem.
Remélem ennyivel megúsztam. :)

Mégsem jött helyre, csak egy kis időre.De ez mintha azt jelentené, hogy szoft problémával állok szembe, legalábbis ebbe szeretnék hinni.
Valamivel még így is stabilabbank érzem, mint akkor mikor először írtam.
Qwerty4

#412 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:17

Hali!
Hang problémám lenne!
Böngészés közben akad a zene, ami azért különös, mert csak opera és firefox alatt!
Ie7-nél nincs ilyen probléma.
Próbálkozásaim:
Több hangkari, alaplapi, SB X-Fi, SB audigy2NX USB, nem jött be!
Másik LAN kártya, ez sem hozott eredményt!
Többszöri Win XP telepítés, ami először beválik,( értsd nincs hang akadás) viszont két-három napon belül ismét akadunk........ 

Lehet, hogy valamilyen WinXP frissítés szivat? más ugyanis nem változik csak frissíti magát a win......
Hm.... ha háttérben töltődik be egy site akkor nem akadozunk    talán ez a sz@r S3 virge nem tudja megjeleníteni olyan gyorsan a lapokat.... nem tudom!
Segítsen valaki .......

A legújabb LAN és alaplapi driver van fent,SP2........

Konfig az adataimnál.
Üdv:Arsene

#413 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 05:36

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 20:17

Hang problémám lenne!......

Senki?! :(
Üdv:Arsene

#414 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 11:31

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:53

Adott két egyforma gép.
Celeron 2,4 ; 256Mb ram,40 gb hdd, s3 prosavage integrált vga, win xp
Az alaplap: shuttle MV43V
Via VT8751 chipset.
A gond:
mindkettőnél gondok vannak az egérrel.
Van hogy pár másodpercre kialszik az egér, tehát nem reagál bármerre is mozgatom.
És van, hogy teljesen meghal az egér, csak a restart segít. optikai egér, kialszik a piros fény néhány pillanatra, de van hogy teljesen.
Több egérrel próbálkoztam már, cserélgettem, vettem újat, rádugtam a ps2-es portra,
gépet is újratelepítettem (vinyot cseréltem, és felraktam egy friss xp-t) de továbbra is csinálja.
Egyikben nemrég volt tápcsere.
Bármi ötlet, hogy mitől lehet?

Raktam bele egy usb kártyát, és arra dugtam az egeret.
Szintén nem jó.

Alaplapcserén kívül bármi ötlet?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#415 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 17:03

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 14:49

Nekem RS482 chipset, X2-4200+ s939 proci, és PCIE-s HD2600XT van a  gépben. Miután feltettem a DCO-t elkezdett olyat alkotni, hogy bootolás után 5-10 másodperccel elfeketed a képernyő, és nem jött vissza semmire. Ezt kb. 3-ból 1x csinálta. Nem tudom bizonyítani az összefüggést a DCO-val, de egy 8k.exe okozta a dolgot (ha kilőttem kézzel időben, nem volt gáz.)
Az érdekes az, hogy elmúlt pár hétben már nem csinálta, pedig semmihez sem nyúltam. Lehet windows frissítés rakta helyre?  :think:

P.S: Szintén a DCO óta random szétfagy az Operám, ami addig nem csinált ilyet. Ez még most is így van, persze nem olyan idegesítő, mert restart után helyreállítja magát, de bosszantó.

KB896256 Windows patch fenn van-e? Ez esetben szedd le az AMD dual-core optimizert.

Lasd itt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...0&#entry5288512
May the bastard rest in pieces ;)

#416 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 21:02

Na, én is írok hosszú hallgatásomat megszakítva.
A furcsa probléma:
Ismerős gépe(celeron 600 supermicro akármilyen alaplap integrált vga-val, és 128 mega rammal) egyszer csak elkezdett időnkén újraindulni, csak úgy a semmitől.
Vinyóteszt, teljes felületellenőrzéssel- jó. Ok, rendszerpartíció formázása xp cd-vel, telepítés, ugyanaz.(Végig sem futott a telepítés.)
Ellenőrzésként betettünk a gépbe egy másik vinyót w98-al. Símán betöltődött.
Állítólag a probléma eleinte ritkábban, majd egyre gyakrabban jelentkezett, végül már szinte egyáltalán nem tudott betöltődni a rendszer, csak nagyon sokadszorra.  Szóval én alaplapi hibára gondolnék, de akkor hogy töltődhet be a 98????
Még a tápra is gondoltam, szétszedtem, kiporoltam, kondik rendben, semmi nem látszik.
:think:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#417 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 11:40

Nekem is lenne egy problémám. Hogy tudnám elejétől végig tesztelni a hardvereket? A gond az, hogy összeraktam kb 1,5 éve egy új gépet, de állandó fagyások vannak. Annyira viszont nem sűrű, hogy használhatatlan legyen a gép, és fogalmam sincs, hogy mi okozza.
Amitől pl biztos, hogy lefagyna most a gépem, ha belépnék gey videókkal teli mappába. Nem hiszem, hogy codec gond, mert mindössze egy ffdshow van fent. Gyakori még, ha hangot szerkesztek, és ide-oda lépegetek, leállítom, elindítom. Régebben többször előfordult videotelefonálás közben is. Mostanában nem szoktam, szóval azt nem tudom csinálja e még.
Ha csak simán zenét hallgatok, böngészek, letöltök, játszok, dvd-t nézek, akkor semmi gond nem jön elő.
Ha lefagy, akkor teljesen kiakad, semmit nem lehet csinálni, néha még a monitor is kikapcsol. Viszont ilyenkor nem elég a reset, mert utána bármit csinálok, 2mp-ként akadozik a hang. Ha teljesen kikapcsolom és úgy indítom újra, akkor nem csinálja.
Probálkoztam már XP Extended Edition verziókkal, legutóbb friss telepítés után rögtön 3x is lefagyott, csak úgy, úgyhogy azt töröltem. Korábban is volt már fent, akkor mindig valami memóra címzési hibaüzenet jött elő.
Config: Abit al8-v, pentium d 805, 2x 512MB kingmax ddr2, chieftec 400W, geforce 6600, semmi nincs húzva.
Hogy lehetne kideríteni mi a gond?

#418 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 11:46

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 22:02

Na, én is írok hosszú hallgatásomat megszakítva.
A furcsa probléma:
Ismerős gépe(celeron 600 supermicro akármilyen alaplap integrált vga-val, és 128 mega rammal) egyszer csak elkezdett időnkén újraindulni, csak úgy a semmitől.
Vinyóteszt, teljes felületellenőrzéssel- jó. Ok, rendszerpartíció formázása xp cd-vel, telepítés, ugyanaz.(Végig sem futott a telepítés.)
Ellenőrzésként betettünk a gépbe egy másik vinyót w98-al. Símán betöltődött.
Állítólag a probléma eleinte ritkábban, majd egyre gyakrabban jelentkezett, végül már szinte egyáltalán nem tudott betöltődni a rendszer, csak nagyon sokadszorra.  Szóval én alaplapi hibára gondolnék, de akkor hogy töltődhet be a 98????
Még a tápra is gondoltam, szétszedtem, kiporoltam, kondik rendben, semmi nem látszik.
:think:

Valami hasnló probléma van nálunk is. Van egy régi pentium III 750-es, csak windows 98, vagy 2000 fut rajta. Xp telepítés el sem indul, megáll a legelején, mikor asszem dll fájlokat tölt be. Sehogy nem lehet rátenni az Xp-t. Pedig tettem én már rá gyengébb P III-ra is.

#419 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 12:07

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 12:40

Nekem is lenne egy problémám. Hogy tudnám elejétől végig tesztelni a hardvereket? A gond az, hogy összeraktam kb 1,5 éve egy új gépet, de állandó fagyások vannak. Annyira viszont nem sűrű, hogy használhatatlan legyen a gép, és fogalmam sincs, hogy mi okozza.
Amitől pl biztos, hogy lefagyna most a gépem, ha belépnék gey videókkal teli mappába. Nem hiszem, hogy codec gond, mert mindössze egy ffdshow van fent. Gyakori még, ha hangot szerkesztek, és ide-oda lépegetek, leállítom, elindítom. Régebben többször előfordult videotelefonálás közben is. Mostanában nem szoktam, szóval azt nem tudom csinálja e még.
Ha csak simán zenét hallgatok, böngészek, letöltök, játszok, dvd-t nézek, akkor semmi gond nem jön elő.
Ha lefagy, akkor teljesen kiakad, semmit nem lehet csinálni, néha még a monitor is kikapcsol. Viszont ilyenkor nem elég a reset, mert utána bármit csinálok, 2mp-ként akadozik a hang. Ha teljesen kikapcsolom és úgy indítom újra, akkor nem csinálja.
Probálkoztam már XP Extended Edition verziókkal, legutóbb friss telepítés után rögtön 3x is lefagyott, csak úgy, úgyhogy azt töröltem. Korábban is volt már fent, akkor mindig valami memóra címzési hibaüzenet jött elő.
Config: Abit al8-v, pentium d 805, 2x 512MB kingmax ddr2, chieftec 400W, geforce 6600, semmi nincs húzva.
Hogy lehetne kideríteni mi a gond?

Szerintem nem csak hardvergond lehet hanem esetleg kompatibilitási hiba is. Persze lehet próbálkozni memória teszttel, procicsrével, alaplapcserével, videokártya cserével.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#420 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 12:08

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 12:46

Valami hasnló probléma van nálunk is. Van egy régi pentium III 750-es, csak windows 98, vagy 2000 fut rajta. Xp telepítés el sem indul, megáll a legelején, mikor asszem dll fájlokat tölt be. Sehogy nem lehet rátenni az Xp-t. Pedig tettem én már rá gyengébb P III-ra is.

Viszont ezen a gépen évekig rendesen ment az xp. És egyszercsak elkezdte ezt csinálni.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.