HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (212 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   STW 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 23. 13:59

Hi!

Lenne egy problémám, amiben a segítségeteket kérném.
Hasonló az eset, mint a néhány hozzászólással korábban jelzett probléma.

Összeraktam egy vadiúj gépet, minden porcikája friss. A rendszer(XP prof. SP2) feltelepítése után azonban jelentekzik némi probléma, nevezetesen fagyások és újraindulások. Sajnos kék képernyő nem minden esetben van, ha megjelenik, akkor IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL vagy PAGE_FAULT_ON_NONPAGED_AREA, az utóbbi csak az esetek kb 10%-ában fordul elő.
Probáltam, hogy ami drivert lehetett, frissítettem, futtattam memtesztet, ez 11-szer futott végig, nem talált hibát. Aztán probáltam azt, hogy a két memóriamodul közül csak az egyiket tettem be, így nem is volt semmi gond. A dolog szépsége, hogy teljesen mindegy, melyik, de ha csak az egyik van bent, akkor nincs probléma, viszont ha egyszerre a kettő, akkor jönnek a hibák.

A vas:
Abit KN9 Ultra alaplap
2x1GB 800MHz DDRII Kingmax ram(tök egyformák)
AMD AThlon 64 X2 4600+ proci
MSI 8800GTs PCIe vga
Seagate 250GB SATAII + Samsung 250GB SATAII vinyó

Próbáltam valami információt szerezni a gyártók honlapjáról, de az ott talált adatok alapján nincs köztük kompatibilitási probléma.

Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni, mert nem kicsit idegesítő a helyzet.

Előre is köszönöm.

Üdv

#42 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.355
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2007. 05. 23. 16:59

Memóriahiba, processzor.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#43 Felhasználó inaktív   SFIJ 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 20.145
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 23. 17:15

Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 16:59

Memóriahiba, processzor.

de lehet tapegyseg is :D a 8800GT egy magas fogyasztasu VGA.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 23. 17:16 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#44 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 316
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 23. 21:37

Idézet: STW - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 14:59

Lenne egy problémám, amiben a segítségeteket kérném.

AMD X2-es proci driver fenn van?

AMD X2 CPU driver
May the bastard rest in pieces ;)

#45 Felhasználó inaktív   STW 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 06:27

Hi!

A tápom 600W-os, szerintem ez nem lehet gond, bár ki tudja :)

A proci driver fent van, minden driver-t frissítettem, amiből volt elérhető frissítés, ezek voltak az alaplap, proci, videokártya, külön volt frissebb a hangkártyához, azt is feltettem.

Mint mondottam volt, csak akkor van gáz, ha mindkét memória benne van. Ha csak az egyik(mindegy melyik) van bent, akkor minden szuper. Ja, és az egyforma színű slotokba rakom őket :)

Gondolkodom bios frissítésen, de nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldja a problémát.

Köszönöm az eddigieket.

Üdv

#46 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 7.611
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 12:33

Sziasztok

Előjött ma egy olyan jellegű probléma hogy elfogy a hely a a windowsos particiómról ugy mint a kámfor kb.
Elkezd dolgozni a winyó egy idő után mint a marha és szépen elkezd csökkeni a szabad hely, amit csak ugy tudok leállítani hogy ujraindítom a gépet de azt is csak resettle tudom mert a window leál képernyőnél mindig megakad.
Az is érdekes hoyg az a terület ami eltűnt nem jön vissza uja indítás után.

Adawer-t lefuttatam ne mtalált semmit, feladatkezelőben sem találok semmit ilyenkor.

Tud valak segíteni?

#47 Felhasználó inaktív   Dispose 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 7.322
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 15:18

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 13:33

Sziasztok

Előjött ma egy olyan jellegű probléma hogy elfogy a hely a a windowsos particiómról ugy mint a kámfor kb.
Elkezd dolgozni a winyó egy idő után mint a marha és szépen elkezd csökkeni a szabad hely, amit csak ugy tudok leállítani hogy ujraindítom a gépet de azt is csak resettle tudom mert a window leál képernyőnél mindig megakad.
Az is érdekes hoyg az a terület ami eltűnt nem jön vissza uja indítás után.

Adawer-t lefuttatam ne mtalált semmit, feladatkezelőben sem találok semmit ilyenkor.

Tud valak segíteni?

Rendszervisszaállítás hogy van beállítva?  :think:
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#48 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 7.611
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 15:21

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 16:18

Rendszervisszaállítás hogy van beállítva?  :think:

Ki van kapcsolva.

#49 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 7.611
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 17:15

NA msot má fasza a rendszer partíción összesen 0 bájt szabad hely maradt.
Örülök neki.

#50 Felhasználó inaktív   Hippo 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.513
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 17:37

Lenne egy olyan problémám, hogy amint elkezdek játszani valamivel (konkrétan C&C3 és TDU-et próbáltam) úgy 10-15 perc múlva leáll a gépem, majd a led a házon villog zölden. tápkábel kihúz-bedug, várok pár percet majd elindítom és ha filmezek, mp3 netezés stb, úgy nem áll le.

Mi lehet a gebasz szerintetek?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#51 Felhasználó inaktív   pluszminusz 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 12
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 18:46

Sziasztok!

Asrock K8NF6G-VSTA alaplap + DLINK-360R modem összeállítással lehalt az integrált LAN az alaplapon.

Alaplapot kicseréltem hálókártya müködik, majd a gépre történő ADSL modem rácsatlakoztatás után a hálókártya ismét lehalt. PCI-os kártyával mindkét alaplapon müködött a modem.

Nem tudom hogy modem hiba okozhat-e ilyen jelenséget. Az alaplap csere után switch-es rendszeren müködött, majd a modemre csatlakoztatva megadta magát.

Az eszközkezelőben sárga felkiáltójellel szerepel, mely újratelepítés (teljes rendszer) után sem müködik.

Mi lehet a gond?

Köszönettel: PluszMinusz

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 20.145
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 19:07

az olcso adsl modemek es a lapi vacak lanportok soxor nem szeretik egymast... polo meg kollene nezni, hogy nem jon-e ki a modembol valami AC komponens ami a telefonvonalon vanik (pl csentefofeszulseg, ami 110Vos)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 24. 19:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#53 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 798
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 24. 20:35

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 17:37

Lenne egy olyan problémám, hogy amint elkezdek játszani valamivel (konkrétan C&C3 és TDU-et próbáltam) úgy 10-15 perc múlva leáll a gépem, majd a led a házon villog zölden. tápkábel kihúz-bedug, várok pár percet majd elindítom és ha filmezek, mp3 netezés stb, úgy nem áll le.

Mi lehet a gebasz szerintetek?

Szerintem a tápoddal lehet a gond.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#54 Felhasználó inaktív   Locutus 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 10.147
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 25. 06:14

Baszki, halnak meg sorban a billentyűk a billentyűzetemen :)

Tegnap este egyszer csak a v nem ment. Aztán pár percre rá már a c se. Ma reggelre már nem megy az x, és az y se. (csak copy pastezni tudok :D)

Viszont ha rátehénkedek az y-ra, akkor egy rövid időre utána megjavul mind... aztán egyszercsak megint nem megy egyik se...

Ez lehet vmi spyware? Vagy csak halódik az 1 év 1 hónapos MS billentyűzetem?

#55 Felhasználó inaktív   Kukamiki 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 11
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 25. 09:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 7:14

Baszki, halnak meg sorban a billentyűk a billentyűzetemen :)

Tegnap este egyszer csak a v nem ment. Aztán pár percre rá már a c se. Ma reggelre már nem megy az x, és az y se. (csak copy pastezni tudok :D)

Viszont ha rátehénkedek az y-ra, akkor egy rövid időre utána megjavul mind... aztán egyszercsak megint nem megy egyik se...

Ez lehet vmi spyware? Vagy csak halódik az 1 év 1 hónapos MS billentyűzetem?

Nézd meg másik gépre csatlakoztatva a billt. Mondjuk ilyen spywareről még nem hallottam.
Kukamiki

#56 Felhasználó inaktív   Locutus 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 10.147
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:26

Idézet: Kukamiki - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 10:52

Nézd meg másik gépre csatlakoztatva a billt. Mondjuk ilyen spywareről még nem hallottam.

Most megint jó minden billentyű...

#57 Felhasználó inaktív   WolfSK 

  • Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 369
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 25. 21:49

vannak itt érdekes problémák... Nekem pld a következő. Adott egy A64 3000+ s754 + MSI lap. Egy év tökéletes működés után nem akart bekapcsolni, ha volt rádugva valamilyen usb-s kütyü. LApot lecseréltem egy szintén nforce4-es Asus-ra. Ez már bekapcsol, de minden bekepcsolásnál a windows a következőt nyögi:  "A rendszerleíró adatokat tartalmazó fájlok egyikét a napló vagy a másolat segítségével kellett helyreállítani. A helyreállítás sikerült." Már háromszor raktam rá format c után új wint, de már a feltelepülés után egyből ezzel fogad. Mi lehet ez? A hdd két partícióra van osztva, csak a c:-t törlöltem mindig.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#58 Felhasználó inaktív   labzo 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 69
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 26. 11:01

Üdvözletem!
Ha már említve lett egy másik témában, akkor elnézést kérek, de a keresőt használva sem találtam meg az alábbi probléma kérdését, illetve a hozzá való választ:
nem tudom, hogy miért, de elkezd szirénázni a gépem. Pár napja csak akkor volt, mikor kikpacsoltam a gépemet (linuxból kilépve), a másik ma, kétszer is, bár nem tudom, hogy miért tette. Arra gyanakodtam, hogy túlterheltem a gépet, de pedig nem ez történt, főleg azért, mert régebben nem egyszer jobban igénybe lett véve a processzor teljesítménye.
Igaz, a gépem nem új, kb. 3 - 4 éves, és idáig nem csinált ilyent.
A válaszokat előre is köszönöm!

Szerkesztette: labzo 2007. 05. 26. 11:01 -kor


#59 Felhasználó inaktív   labzo 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 69
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 05. 26. 13:29

Közben megnéztem egy másik oldalon, és ott azt írták, hogy a gépnek a hűtésével vannak gondok, és elég csak a hűtőbordából a benntragadt port óvatosan kiporszívózni... .

#60 Felhasználó inaktív   didyman 

  • Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag
  • Hozzászólások: 24.355
  • Csatlakozott: 2003. okt. 22.

Elküldve: 2007. 05. 27. 05:32

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 17:37

Lenne egy olyan problémám, hogy amint elkezdek játszani valamivel (konkrétan C&C3 és TDU-et próbáltam) úgy 10-15 perc múlva leáll a gépem, majd a led a házon villog zölden. tápkábel kihúz-bedug, várok pár percet majd elindítom és ha filmezek, mp3 netezés stb, úgy nem áll le.

Mi lehet a gebasz szerintetek?

Táp miféle? úgy tűnik, annak a hibája.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:


  • (212 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó