HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

  • (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#4181 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.124
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 05. 10:36

Sziasztok!
A fejemen az ér kezd veszélyes mértékben kidudorodni, ha van ötletetek kérlek segítsetek:
Adott egy új konfig, ismerősnek raknám össze:
Gigabyte H81M-DS2V alaplap
új Intel Celeron G1840 Dual Core, 2.80GHz
Kingston 2GB 1600MHz DDR3
A többi alkatrész marad a régi gépből. Mindent összedugtam ahogy kell (gondolom én). Külön videokártya nincs benne, az alaplapra dugtam a monitort. Indításkor ventik, winyó felpörög, de kép az nincs. Rádugtam a monitort DVI-re meg D-SUB-ra is. Nem pittyeg semmit, pedig az audio-t bekötöttem az alaplapon.
Kicseréltem a 350-es tápot a saját FSP400-asomra, meg egy nálam működő másik 2 GB-os memóriát tettem az új helyére, de ugyanolyan szar :(
Van valami ötletetek, hogy miért nincs kép? Szar az alaplap, vagy a proci?
Köszi!
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#4182 Felhasználó inaktív   DGabor 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 9.859
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 05. 18:07

cmos clear? proci berakásánál nem sikerült lábakat elgörbíteni? (könnyebb mint gondolnád...) +12V tápot rádugtad?

Szerkesztette: DGabor 2014. 07. 05. 18:08 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4183 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.124
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 05. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2014. 07. 05. 19:07

cmos clear? proci berakásánál nem sikerült lábakat elgörbíteni? (könnyebb mint gondolnád...) +12V tápot rádugtad?

megnéztem a procit, vagyis az alaplapot, mert ezen már ott vannak a lábak, de úgy néztem minden a helyén van... rosszul meg nem is lehet berakni
a 4pin 12V tápot is rádugtam, anélkül meg se nyekken a gép, ha azt bedugtam, akkor felpörög a masina
cmos jumpert rátettem, még az elemet is kicseréltem... no luck :(
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#4184 Felhasználó inaktív   Chabi 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 10.060
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 05. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Cpt. Balu - Dátum: 2014. 07. 05. 12:36

Sziasztok!
A fejemen az ér kezd veszélyes mértékben kidudorodni, ha van ötletetek kérlek segítsetek:
Adott egy új konfig, ismerősnek raknám össze:
Gigabyte H81M-DS2V alaplap
új Intel Celeron G1840 Dual Core, 2.80GHz
...
Nem pittyeg semmit, pedig az audio-t bekötöttem az alaplapon.
...
Van valami ötletetek, hogy miért nincs kép? Szar az alaplap, vagy a proci?
Köszi!

Kép nélkül nehéz lesz kideríteni hogy melyik bios van az alaplapon gyárilag.

Mostanában jelentek meg új bios-ok a laphoz!
http://www.gigabyte....x?pid=4713#bios

Hátha csak "ez" a baja.

Szerkesztette: Chabi 2014. 07. 05. 22:42 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4185 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 2.124
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 06. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2014. 07. 05. 23:41

Kép nélkül nehéz lesz kideríteni hogy melyik bios van az alaplapon gyárilag.

Mostanában jelentek meg új bios-ok a laphoz!
http://www.gigabyte....x?pid=4713#bios

Hátha csak "ez" a baja.

Igen, elég jó eséllyel ez lesz a probléma, mert a proci az új Haswell Refresh. Csak kéne másik proci bele, amivel rárakom az újat :)
Majd a bóótban megoldják, ahol vettem. Vagy fejükre hajlítom :D
Köszi a segítséget.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#4186 Felhasználó inaktív   DGabor 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 9.859
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 06. 09:48

bios frissítés nem jutott eszembe. bár ahogy nézem F4 biostól támogat minden procit, ergo az lehet a lapon is. vagy kifogtál egy döglöttet :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4187 Felhasználó inaktív   Chabi 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 10.060
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 07. 06. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2014. 07. 06. 11:48

bios frissítés nem jutott eszembe. bár ahogy nézem F4 biostól támogat minden procit, ergo az lehet a lapon is. vagy kifogtál egy döglöttet :)

Épp ez az hogy az F4-től támogat mindent, köztük a Haswell Refresh procikat is ami a Celeron G1840!

Idézet

F4
2014/05/13
Support New 4th Generation Intel Core Processors


A régebbi Haswell pedig 2013-ban jelent meg. Ergo tuti nem a most májusban kiadott F4 bios van rajta hanem a régi/tavalyi gyári. ;)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4188 Felhasználó inaktív   sensor 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 94
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 08. 01. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2007. 05. 14. 08:18

Akkor adj neki fix IP-t a router tartományából (ha a rotuer pl. a 192.168.0.1-en csücsül, akkor legyen a kártya a 192.168.0.11, alhálózati maszk a "szokásos", átjáró a router). Ha így megy, akkor ne foglalkozz vele tovább.


didyman! GA-M55S alaplap javítására tudnál ajánlani egy jó szakembert?

#4189 Felhasználó inaktív   DGabor 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 9.859
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 08. 18. 16:49

báh, probléma megoldva :)

Szerkesztette: DGabor 2014. 08. 18. 16:51 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4190 Felhasználó inaktív   applause 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 97
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 12. 12. 19:16

Üdv.
Tanácstalanságom tovább fokozódott. Mint korábban írtam: Összeraktam egy gépet GA-F2A88XM-D3H alaplappal F7-os biossal, A6-7400K (Kaveri) procival és 2*2Gb Rammal.
A gép elindul, biost beolvassa, de utána semmi. Nem kezdi el a Windows beolvasását, nem nyúl a HDD-hez.
A biosban ki van kapcsolva az UEFI. A bios feismeri a procit, de a memóriából csak 2GB engedélyez, annak ellenére, hogy érzékeli a másik modult.
Semmit sem változtatva kicseréltem a procit egy (Richland) A4-6300-ra. Azzal minden változtatás nélkül minden tökéletes.

Az A6-os procit kicseréltettem egy másikra, de a helyzet változatlan maradt. Így az alaplapot gyanúsítottam, ezért ideiglenesen beszereztem egy asus A88xm-plus alaplapot. Itt a procival semmit sem csinált a gép, elindultak a ventik, aztán semmi. Ebbe is belepróbáltam az A4-es procit és minden pöpecül ment.
A biosokat aktuálisra frissítettem a CPU-ra.
Valami okosságot mondjatok.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#4191 Felhasználó inaktív   StSanya 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.844
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 12. 13. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2014. 12. 12. 19:16

Üdv.
Tanácstalanságom tovább fokozódott. Mint korábban írtam: Összeraktam egy gépet GA-F2A88XM-D3H alaplappal F7-os biossal, A6-7400K (Kaveri) procival és 2*2Gb Rammal.
A gép elindul, biost beolvassa, de utána semmi. Nem kezdi el a Windows beolvasását, nem nyúl a HDD-hez.
A biosban ki van kapcsolva az UEFI. A bios feismeri a procit, de a memóriából csak 2GB engedélyez, annak ellenére, hogy érzékeli a másik modult.
Semmit sem változtatva kicseréltem a procit egy (Richland) A4-6300-ra. Azzal minden változtatás nélkül minden tökéletes.

Az A6-os procit kicseréltettem egy másikra, de a helyzet változatlan maradt. Így az alaplapot gyanúsítottam, ezért ideiglenesen beszereztem egy asus A88xm-plus alaplapot. Itt a procival semmit sem csinált a gép, elindultak a ventik, aztán semmi. Ebbe is belepróbáltam az A4-es procit és minden pöpecül ment.
A biosokat aktuálisra frissítettem a CPU-ra.
Valami okosságot mondjatok.


Ritka, de előfordulhat CPU (APU) hiba... Vagy összerakási...

A Gigabyte-nál nézd át a lapot, hogy valóban 3.0 a verziója (PCB 3.0), ez támogatja a Kaveri-t az F4, egyes változatokat az F6-os BIOS-tól. Jól van amúgy frissítve?

Idézet

Note: To support FM2+ APUs, be sure to use an FM2 APU to update the BIOS to the latest version with the EFI Flash tool included in the zip file. (For a future BIOS upgrade, you can use either the Q-Flash or the EFI Flash tool. )


Link


Az ASUS-nál pedig 1302-es a BIOS? Link
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4192 Felhasználó inaktív   applause 

  • Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 97
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2014. 12. 13. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 12. 13. 08:54

Ritka, de előfordulhat CPU (APU) hiba... Vagy összerakási...

A Gigabyte-nál nézd át a lapot, hogy valóban 3.0 a verziója (PCB 3.0), ez támogatja a Kaveri-t az F4, egyes változatokat az F6-os BIOS-tól. Jól van amúgy frissítve?



Link


Az ASUS-nál pedig 1302-es a BIOS? Link

Gigabyte-nál F7-es, asus-nál 1801-es legujabb bios van fent. Összerakási hibát nem gondolom, mert csak proci kicserélése az A4-6300-ra minden változtatás nélkül működik a gép. Keresnem kell valakit aki bevizsgálja a CPU-t.
Csak azt nem értem, hogy a procit már cserélték garanciába és az új is ugyanúgy viselkedett. Kettő hibás is lehet, vagy ugyanazt küldték vissza.

Szerkesztette: applause 2014. 12. 13. 09:53 -kor

Sony Vaio VPCSE2F1E

#4193 Felhasználó inaktív   Ciber85 

  • Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag
  • Hozzászólások: 1
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 02. 24. 14:09

Sziasztok!
Azzal a problémával állok elétek, hogy a gépen kiszámíthatatlanul néha megfagy.
Több problémát is próbáltam kiszűrni az eseménynaplóból, de csak addig jutottam, hogy elvégeztem a lehetséges összes ram, cpu tesztet, vettem új nagy tápot valamit kicseréltem a zselét a processzor alatt.
Teljesen tanáncstalan vagyok!

Csatoltam az eseménynaplómat. Az az üzenet van kijelölve amivel a gép megfagyott.

Csatolt kép: Eseménynapló.jpg

Köszönöm előre is a segítséget.

Szerkesztette: Ciber85 2015. 02. 24. 14:12 -kor


#4194 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 11.315
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 02. 24. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Ciber85 - Dátum: 2015. 02. 24. 14:09

Sziasztok!
Azzal a problémával ....

Még mindig lehet tápellátási hiba. Példul, az alaplapi kondenzátorok gyengüléséből adódóan.
És létrejöhet fagyás adatvezeték hibából is. Elsősorban a HDD csatlakozó kontakthibából.
Találkoztam fagyással videokártya hibánál is.

#4195 Felhasználó inaktív   Samuraj 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.086
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 02. 26. 17:35

Megint jön akkor a szokásos: konfig, oprendszer, milyen programok futnak, milyen műveletek mennek, kb bekapcsolástól számítva mennyi idő telik el az első lefagyásig, tuningolt-e, stb? Amúgy ilyenkor pont hogy a tuningokat érdemes kikapcsolgatni legalább pár napig amíg meg nem látszik. Nem csak proci hűtés számít, vga-jé is, de a chipset-é is. Ha régi konfig, akkor a chipset hűtőt is újra kell pasztázni (esetleg kiegészíteni egy propellerrel ha nincs rajta és ha rögzíthető), vga-t meg főleg. ....
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#4196 Felhasználó inaktív   Samuraj 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.086
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 02. 26. 18:02

Na most nézzük az enyémet, bár túl nagy élet nincs már itt.
Ilyen hibám még nem volt, nagyon durva! Előző nap még semmi, remekül működik naphosszat. Amúgy a lap már korábbról is bibis, tápkapcsoló mechanizmus bajos, többnyire azonnal bekapcsol ha tápot kap és nem kapcsolja le a tápot, bár a nyomógombot érzékeli és maga a lap le is áll, de a táp nem kapcsol ki. Talán valami zárlat gnd-PSon között.
Na szóval másnap bekapcsolom, de vadul sípul (elvileg a ram). Megmozgatom, elindul. Winxp nehezen indul, elsőre talán nem is, csak kékhalas kivétellel megáll (memória hibára utal). Reset eccerkéccer, majd a vindóz is beindul. Megy-megy, de egyszer csak megint ki dob egy kékhalált. Újraindít, de már betöltéskor megadja magát egy eddig új hibával: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\system olvashatatlan vagy sérült, javítsam meg cd-ről. Ez az a 3-4 megás kiterjesztés nélküli fájl, gondolom ebben van a konfig lelke. Telepítő cd-ről meg rejtélyes módon hiányzik a "javítás" funkció. Na mindegy, szereztem másik system-et egy kb hasonló konfigból (legalábbis chipset családon belüli), bemásoltam eme helyére. El is indul, már GUI-ban de még asztal,tálca és ikonok nélkül ad egy kis ablakot, hogy valami password nem egyezik meg akármi - amúgy mindkét gép közvetlen admin-os belépéses, szóval egyik sem jelszavas. De alig lehet elolvasni és értelmezni, pár másodperc múlva magától újraindul a gép. Próbáltam F8-al mindenféle módban indítani, ugyanaz, még a hibára ne induljon újrával is.
Nyílván nem menthető a dolog, csak reinstall és társai, úgyhogy nem is kérdés, de hátha valakinek van valami ötlete, vagy a miértre válasza.

Szerkesztette: Samuraj 2015. 02. 26. 18:08 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#4197 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

  • Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 11.315
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 02. 26. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2015. 02. 26. 18:02

Na most nézzük az enyémet, bár túl nagy élet nincs már itt.

A bekapcsolási mizériánál inkább táphibára gondolok. A táp úgy kapcsolódik be, h a lap testre húzza a bekapcsoló vezetéket. Bár lehet, h a lapon a lehúzó tranzisztor ment át vezetőbe, vagy tartja nyitva valami. A PS on gomb mögött egy flop-flop van ami működik, ha a gombbal magát a lapot le tudod kapcsolni.
Nekem táphiba okozott hasonló összeomlást. Mégpedig úgy, h az egyik HDD-nek lett nem megfelelő a táp.
A másik gépről hozott modul valószínűleg azért nem jó, mert a Win telepítéskor a részeit regisztrálja (ezzel egyedivé teszi).

Szerkesztette: Gyula2222 2015. 02. 26. 18:43 -kor


#4198 Felhasználó inaktív   StSanya 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.844
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 02. 26. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2015. 02. 26. 18:02

Na most nézzük az enyémet, bár túl nagy élet nincs már itt.
Ilyen hibám még nem volt, nagyon durva! Előző nap még semmi, remekül működik naphosszat. Amúgy a lap már korábbról is bibis, tápkapcsoló mechanizmus bajos, többnyire azonnal bekapcsol ha tápot kap és nem kapcsolja le a tápot, bár a nyomógombot érzékeli és maga a lap le is áll, de a táp nem kapcsol ki. Talán valami zárlat gnd-PSon között.
Na szóval másnap bekapcsolom, de vadul sípul (elvileg a ram). Megmozgatom, elindul. Winxp nehezen indul, elsőre talán nem is, csak kékhalas kivétellel megáll (memória hibára utal). Reset eccerkéccer, majd a vindóz is beindul. Megy-megy, de egyszer csak megint ki dob egy kékhalált. Újraindít, de már betöltéskor megadja magát egy eddig új hibával: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\system olvashatatlan vagy sérült, javítsam meg cd-ről. Ez az a 3-4 megás kiterjesztés nélküli fájl, gondolom ebben van a konfig lelke. Telepítő cd-ről meg rejtélyes módon hiányzik a "javítás" funkció. Na mindegy, szereztem másik system-et egy kb hasonló konfigból (legalábbis chipset családon belüli), bemásoltam eme helyére. El is indul, már GUI-ban de még asztal,tálca és ikonok nélkül ad egy kis ablakot, hogy valami password nem egyezik meg akármi - amúgy mindkét gép közvetlen admin-os belépéses, szóval egyik sem jelszavas. De alig lehet elolvasni és értelmezni, pár másodperc múlva magától újraindul a gép. Próbáltam F8-al mindenféle módban indítani, ugyanaz, még a hibára ne induljon újrával is.
Nyílván nem menthető a dolog, csak reinstall és társai, úgyhogy nem is kérdés, de hátha valakinek van valami ötlete, vagy a miértre válasza.



Ez jó kis hiba, s először is azt javaslom, hogy (tápcsere után) nézz rá azért először a HDD-re! Én úgy csinálnám, hogy Hirens.BootCD.10.6.zip letölt, s ezen van a Hard Disk Tools szekción belül egyszer DOS-os HDSentinel, ami már mond véleményt a merevlemezről, másrészt van HDD Regenerator is (ezt a v.11-től kivették), amivel a HDD-t kicsit rendbe lehet kapni.

Aztán ahogy elhangzott, ez a "system" ez maga a regisztrációs adatbázis egyik állománya, kizárt, hogy más gépével menjen a te windowsod. A helyreállításáról itt egy cikk: Windows - Ha a sérült regisztrációs adatbázis miatt nem indul a Windows XP...

Ha ez sem segít, marad a javító telepítés. Ennek az a szabálya, hogy megfelelő, prof vagy home, és _érintetlen, eredeti, SP3-as OEM verzió_ kell, tehát tákolt, Pistike edition féle az nem jó. Ilyenről indulva először sima telepítést kell választani, majd észleli, hogy a C:\windows-ban van egy windows, és lehet választani egy javító telepítést. Ha nem így jelzi, akkor nem jó CD-d van, vigyázz, mert akkor C:\windows.001 néven zsír új, s persze üres rendszert telepít, a javítósban viszont minden meglesz, asztal, doksik, progik, csak rögtön frissíteni kell.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4199 Felhasználó inaktív   Samuraj 

  • Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 1.086
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 03. 04. 00:04

A táp biztos hogy jó, más lappal nem csinálja, illetve a lap másik táppal is csinálja. A telepítő induláskor írja ki, hogy repairhoz nyomjak(talán F2-őt?), majd rakjak be neki valami bekáp kislemezt. Talán a pélóm raknám be neki,azt bekáphatja. A partíció választás után már csak telepít, valóban máshova, a régit nem írja felül. Persze hogy nem eredeti. Amúgy másik fajta winxp-nél volt valami r-betűre működő javíthatóság, de azzal se mentem sokra, adott egy parancssort. Újratelep oszt jó, vinfosnál ez szokásos.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#4200 Felhasználó inaktív   StSanya 

  • Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag
  • Hozzászólások: 3.844
  • Csatlakozott: --

Elküldve: 2015. 03. 04. 06:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2015. 03. 04. 00:04

A táp biztos hogy jó, más lappal nem csinálja, illetve a lap másik táppal is csinálja. A telepítő induláskor írja ki, hogy repairhoz nyomjak(talán F2-őt?), majd rakjak be neki valami bekáp kislemezt. Talán a pélóm raknám be neki,azt bekáphatja. A partíció választás után már csak telepít, valóban máshova, a régit nem írja felül. Persze hogy nem eredeti. Amúgy másik fajta winxp-nél volt valami r-betűre működő javíthatóság, de azzal se mentem sokra, adott egy parancssort. Újratelep oszt jó, vinfosnál ez szokásos.


A HDD jó amúgy? Mert ha ő botladozik, akkor az újratelepítés nem fog segíteni hosszú távon.

Igen, van a repair, amihez van a még működő rendszer alatt készített helyreállító lemez, s van ez a javító telepítés:

Idézet

1. Helyezze be a Windows XP telepítőlemezét a CD- vagy DVD-meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet.

2. Amikor a képernyőn megjelenik a „CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot” utasítás, a számítógépnek a Windows XP telepítőlemezéről való indításához nyomjon le egy billentyűt.

3. A telepítő megjelenő üdvözlőképernyőjén a következő üzenet jelenik meg:
A telepítő e része előkészíti a Microsoft Windows XP operációs rendszert a számítógépen való futtatáshoz: A Windows XP telepítéséhez nyomja le az ENTER billentyűt. A Windows XP telepített példányának helyreállító konzolon való javításához nyomja le a J billentyűt. A telepítőből való kilépéshez nyomja le az F3 billentyűt.

4. Nyomja le az ENTER billentyűt a Windows XP operációs rendszer telepítéséhez.

5. A Windows XP Licencszerződés képernyőn nyomja le az F8 billentyűt a szerződés elfogadásához.

6. Győződjön meg arról, hogy a mezőben az aktuális Windows XP-példány van kijelölve, majd nyomja le a J billentyűt a Windows XP rendszer javításához.

7. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Windows XP újratelepítéséhez.


Link
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:


  • (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó