HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3501 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 19. 00:50

Azt elfelejtettem leírni, hogy az alaplapon van gyárilag bekapcs + reset gomb, illetve stanby+power led, de persze ezekkel a gombokkal is próbáltam... ugyanaz sajnos. Kép
Ha áramot kap a lap, akkor a standby led folyamatosan világít (mint amikor még működött), de utána semmi.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3502 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 09:46

Beszart az alaplap arra tippelek, de bizonyosan csak akkor derül ki ha leteszteli az ember egy másik proci memória párossal.

Szerkesztette: djculture 2011. 12. 19. 09:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3503 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 12. 19. 09:46

Beszart az alaplap arra tippelek, de bizonyosan csak akkor derül ki ha leteszteli az ember egy másik proci memória párossal.

Itthon nem tudom sajnos, ezért visszaküldöm garanciába (ipon), mondjuk, hogy majd mit kapok helyette az kérdéses...
__
De amúgy az normális, hogy az alaplapra nincsen semmi kötve csak áram és elindul... procit beletéve meg már nem, ez nem proci hiba, habár ilyenről még nem halottam?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#3504 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 19. 15:14

Üdv!

Adott egy gép: ASUS P5E a hangkártyájával, Core2Quad Q9650, Zalman CNPS7700-Cu, Corsair XMS2-6400 2x1GB+2x2GB, Seasonic SS-380GB, Promise TX4650 RAID 10 tömb (4x500GB Samsung SATA HDD), Kingston SSDNow V200 128GB, Sapphire HD3650, Hauppauge WinTV PCI, LG DVD-író, LS-120 meghajtó, Logitech MX3100. Ne kérdezd miért ilyen.

Kezdetben a processzor Core2Duo E6550 volt, az SSD nem volt benne, és 32-bites XP Pro-t futtatott - sőt még most is teszi - minden gond nélkül. Aztán került bele az új processzor és az SSD, és át kellene térni Windows 7 Pro 64-bitesre. Ekkor kezdődött a szenvedés. Már a telepítés is kékhalállal kezdett (0x000000BE), amin ideiglenesen sikerült a Corsair fórumában olvasott BIOS állítgatásokkal túllépni, noha addig minden beállítás automatikus volt, és az XP zokszó nélkül ment. Fel lett téve az alaplap támogatási oldaláról letöltött chipset, LAN, ATK és hangkártya meghajtó, a 11.11-es Catalyst, a billentyűzet szoftvere, IE9, Flash player, TureCrypt, Java, Skype, avast! Internet Security, 7zip, Acrobat Reader, stb. Ezután kb. ment egy napot, majd megint kezdődött a kékhalálozás, ekkor elég változatos hibakódokat produkált, amik sajnos nem lettek feljegyezve. Vissza lett állítva a SATA port AHCI-ről IDE módra, ami után ment egy kicsit, majd újra BSOD-k. Azután próbálkozás hangkártya driver alapértelmezett Windows 7-esre visszaállításával, mivel az egyik hiba a hangkártya egy dll-jére hivatkozott. Megint ment vagy fél napot, megint kékhalál. Most legutóbb 0x0000001A hibákat adott, és megint nem bírt elindulni. Viszont a 2GB-os (csak 2GB RAM) modulokat kivéve elindult. Azután csak azokkal (4GB RAM) elindult, majd az összeset visszarakva (6GB RAM) elindult. Gyakorlatilag az van, hogy amikor meggondolja magát, akkor nem hajlandó menni, majd egy kis törődés, de valószínűleg inkább a csillagok helyes együttállása esetén megy rendesen. Olyan még nem volt, hogy ha elindult, akkor kékhalálozott volna.

Azért írtam ide, mert szeretnék megbizonyosodni, hogy nem hardver hiba az ok. Bár a BIOS-ban nézve a feszültség értékek kissé hervatagok, de az XP gond nélkül megy, csak a W7 kínlódik. A processzor cseréje alatt az alaplapon a látható kondenzátorok meg lettek nézve, hogy púposodnak-e - nem -, az alaplapról és hűtőbordákról a por le lett takarítva.

Mit kellene még megnézni?

#3505 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 12. 19. 11:30

Itthon nem tudom sajnos, ezért visszaküldöm garanciába (ipon), mondjuk, hogy majd mit kapok helyette az kérdéses...
__
De amúgy az normális, hogy az alaplapra nincsen semmi kötve csak áram és elindul... procit beletéve meg már nem, ez nem proci hiba, habár ilyenről még nem halottam?

Proci normális működtetéssel nem nagyon tud zárlatos lenni,viszont az alaplapon lévő elektronika annál inkább.
Hádédész..

#3506 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: mardosó önkétely - Dátum: 2011. 12. 19. 16:14

Mit kellene még megnézni?

memtest elsősorban :up:

másodsorban nem értem miért állítgattad át az ahcit, hangkártyát... ha a kékhalál pontos típusával sem voltál tisztában

tiltsd le az automatikus újraindítást rendszerhiba esetében: Vezérlőpult/Rendszer és Biztonság/Rendszer/Speciális rendszerbeállítások/Indítás és helyreállítás/Rendszerhiba/Automatikus újraindítás
(vedd le a pipát)

az eseménynaplóban pedig keresd meg a hiba okát:

win7 startmenü --> keresés a programokban és a fájlokban --> beírod hogy: eseménynapló

Felügyeleti események összegzése --> Utolsó óra

kritikus
hiba
figyelmeztetés
információ
sikeres naplózás
sikertelen naplózás

:up:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#3507 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 15:05

Megint itt vagyok az ASUS P5E-mmel. Továbbra sem igazán működik. Ha már elindul, akkor általában rendben van, de amíg odáig eljut ... Ahogyan azt Chabi javasolta, próbálkoztam memória teszteléssel. Először a W7 beépített tesztjét próbáltam, de nem volt türelmem kivárni, hogy a 21% után valamikor lesz-e 22% - interneten olvastam, hogy másnál is sokáig tart az a fázis, aminél akkor jár -, így letöltöttem a memtest86+ utolsó változatát, és azt próbáltam. Egyszer alapbeállításokkal végigfutott, és nem írt hibát, a második menetben meg 100%-nál tartott, és csak tesztelt, csak tesztelt ... Ekkor úgy gondoltam, hogy annyira rossz nem lehet, és továbbléptem. Használtam, dolgoztam rajta, interneteztem, egyszerű játékokat játszottam, ment rendesen. Két dolog van, ami nem tetszik. Az egyik az, hogy indulásnál panaszkodni szokott a BIOS beállításainak hibájára. Természetesen ha ellenőrzőm, akkor minden rendben van, az összes beállítás úgy van ahogyan a legutolsó módosításkor hagytam, és mentés után rendesen indul. Ez nincs minden indításnál, statisztikát nem vezetek róla, de 15% alatt lehet. A másik az, hogy a bekapcsológomb megnyomása után elkezd elindulni - ventilátorok felpörögnek, miegyéb -, aztán hirtelen megáll - néma csend -, majd újra elindul, és megy mintha nem történt volna semmi. Ezt becslésem szerint olyan 30%-os valószínűséggel tudja. Tegnap viszont valami történt, mert egy bekapcsolás után a szokásos POST utáni egy sípolás nem hangzott fel. Legelőször próbálkoztam teljes áramtalanítással, CMOS törléssel mindenféle eredmény nélkül. Azután kivettem az egyik pár RAM modult, nem volt változás. Mégegyet, hogy már csak a processzorhoz legközelebbi foglalatban maradt, ugyanaz. Kivettem azt is, ekkor volt memória hiba hangjelzés. Visszatettem, megint nem működött. Áttettem a mellette levő foglalatba, egyből elindult. Ma reggel visszatettem oda, ahol eredetileg volt, megint ment. Visszatettem a párját is, majd a másik kettőt is, úgy is működik. Kezdek aggódni, hogy ez alaplap hiba lesz.
Egyébként volt néhány kékhalál is, ezúttal megjegyeztem a kódjaikat: 8E, 1F, F4, 5A. Nézegettem őket, de nagyjából mindig ugyan az volt a javaslat: ellenőrizd a RAM-ot, vond vissza a legutolsó driver frissítéseket, tegyél fel nem hibás drivert. Remek! A RAM-ot teszteltem, igaz nem 24, 48, végtelen számú órát. A meghajtóprogramokkal meg ha egyszer már végre működik nem szoktam varázsolni, az állandóan frissítgető-telepítgető hülyegyerek korból már kinőttem.

#3508 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: mardosó önkétely - Dátum: 2012. 01. 14. 15:05

Megint itt vagyok az ASUS P5E-mmel...

Alaplapon megnézted, hogy nincsenek-e púpos kondik? Ha vannak, cserlél(tes)d ki őket.
Másik táppal próbáltad már? Ha azzal megjavul, akkor vegyél másik tápot, vagy cseréltesd ki benne a kondikat.

Mert ez bizony tápellátási hiba, semmi köze a memóriához.

#3509 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 19:24

Üdv zka67!

Tápegységet már vettem újat , de azzal is csinálja (Enermax Pro82+ - talán újonnan még nem rossz). Sajnos a kondenzátorokon nem látok semmit, és valószínűleg nem is fogok, mivel ezen az alaplapon szilárd elektrolitosok (ez a jó megnevezés?) vannak, nem a hagyományos műanyaggal borított bevágott tetejűek. Akkor szerinted ez az alaplap kezd gatya lenni?

#3510 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: mardosó önkétely - Dátum: 2012. 01. 15. 19:24

Üdv zka67!

Tápegységet már vettem újat , de azzal is csinálja (Enermax Pro82+ - talán újonnan még nem rossz). Sajnos a kondenzátorokon nem látok semmit, és valószínűleg nem is fogok, mivel ezen az alaplapon szilárd elektrolitosok (ez a jó megnevezés?) vannak, nem a hagyományos műanyaggal borított bevágott tetejűek. Akkor szerinted ez az alaplap kezd gatya lenni?

Az összes asus p5 lapnak ez a baja ennek meg a passzív hőcsöves hülyeségével különösen. A melegedés miatt a forraszok elváltak a laptól.
Hádédész..

#3511 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: mardosó önkétely - Dátum: 2012. 01. 15. 19:24

Üdv zka67!

Csatolt kép: p5e.jpg

Nem jó a megnevezésed, de mindegy. Ha jól látom ezek közönséges SMD kondik. Kb. 500 Ft az anyagköltsége és 1 óra alatt ki lehet cserélni az összeset.
100% hogy ez a baja. Ez az alaplap már legalább 3-4 éves, ennyit bírnak a kondik.

#3512 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2012. 01. 15. 19:54

Csatolmány p5e.jpg

Nem jó a megnevezésed, de mindegy. Ha jól látom ezek közönséges SMD kondik. Kb. 500 Ft az anyagköltsége és 1 óra alatt ki lehet cserélni az összeset.
100% hogy ez a baja. Ez az alaplap már legalább 3-4 éves, ennyit bírnak a kondik.

Nem az a baja hanem az északi híd forrasztása elválik. Jóesetbe javitható ha lebontja az ember ez a csicsás hőcsöves miskulanciát, hőlégfúvóval rámelegít. Visszarakja és tesz rá az ember egy ventilátort.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 15. 20:10 -kor

Hádédész..

#3513 Felhasználó inaktív   K.G.L. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 20:32

Hello!
Sajnos nem nagyon értek ehhez, ezért kérek segítséget:
Windows 7-et telepítettem, de sehol sem találok drivert az alaplapom audio vezérléséhez.
Az eredeti cd meg már 98-ashoz volt(!!).
Az alaplapom típusa: Nvidia nForce2 series rev 44.07
Lehet, hogy ehhez már nem is fogok drivert találni?
Előre is köszi :)

#3514 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: K.G.L. - Dátum: 2012. 01. 15. 21:32

Hello!
Sajnos nem nagyon értek ehhez, ezért kérek segítséget:
Windows 7-et telepítettem, de sehol sem találok drivert az alaplapom audio vezérléséhez.
Az eredeti cd meg már 98-ashoz volt(!!).
Az alaplapom típusa: Nvidia nForce2 series rev 44.07
Lehet, hogy ehhez már nem is fogok drivert találni?
Előre is köszi :)

Ez nem az alaplapod típusa. Tedd fel az Aida-t és az kiírja.

http://www.aida64.com/downloads

Szerkesztette: Chabi 2012. 01. 16. 12:44 -kor

Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#3515 Felhasználó inaktív   K.G.L. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 16:25

Hoppá köszi :D
Akkor asszem ez lenne az: Asus A7N8X-X

Szerkesztette: K.G.L. 2012. 01. 16. 16:26 -kor

#3516 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: K.G.L. - Dátum: 2012. 01. 16. 16:25

Linkjeim Kiválasztod hogy AC'97 Audio Codecs (Software) és elfogadod a felhasználási opciót azután letöltheted.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 16. 17:43 -kor

Hádédész..

#3517 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: K.G.L. - Dátum: 2012. 01. 16. 16:25

Ha jól látom Realtek AC97 kell ehhez. KATT!

S a Vista/Win7 (32/64 bits) Driver only (ZIP file) kell neked...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3518 Felhasználó inaktív   K.G.L. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 17. 16:13

Köszönöm mindkettőtöknek!! :D

#3519 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 21:16

Én is kérdeznék egy számomra x-aktásat, hátha már valaki belefutott hasonlóba:

Van egy régebbi gép, amelyben elszállt a PCI-E-s VGA. Ez konkrétabban egy ASUS P5LD2-SE alaplap (i945P + ICH7, utolsó BIOS) és Celeron D346 (Prescott) CPU. A rossz GT6200 VGA helyett beszerzésre került egy Ati HD5450. A hibajelenség annyi, hogy bekapcsolás után mintegy 5 perc vakarózás van (nem stopperrel mérve, de órát nézve kb. tényleg ennyi), majd felcsippan a lap, indul a gép, boot, s bár kiírja, hogy ismeretlen CPU, megy mint a parancsolat...

Az alaplapba bele lett próbálva egy GT8500 (ami pedig kb. is dupláját fogyasztja - úgyhogy táp cserét se látom indokoltnak) és egy X1550 is, s azokkal nem produkálja ezt a munkalassítást, továbbá nem írja ki, hogy ismeretlen lenne neki a CPU...

Mi lehet a gond, a PCI-E verzió?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3520 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 02. 02. 22:16

Én is kérdeznék egy számomra x-aktásat, hátha már valaki belefutott hasonlóba:

Van egy régebbi gép, amelyben elszállt a PCI-E-s VGA. Ez konkrétabban egy ASUS P5LD2-SE alaplap (i945P + ICH7, utolsó BIOS) és Celeron D346 (Prescott) CPU. A rossz GT6200 VGA helyett beszerzésre került egy Ati HD5450. A hibajelenség annyi, hogy bekapcsolás után mintegy 5 perc vakarózás van (nem stopperrel mérve, de órát nézve kb. tényleg ennyi), majd felcsippan a lap, indul a gép, boot, s bár kiírja, hogy ismeretlen CPU, megy mint a parancsolat...

Az alaplapba bele lett próbálva egy GT8500 (ami pedig kb. is dupláját fogyasztja - úgyhogy táp cserét se látom indokoltnak) és egy X1550 is, s azokkal nem produkálja ezt a munkalassítást, továbbá nem írja ki, hogy ismeretlen lenne neki a CPU...

Mi lehet a gond, a PCI-E verzió?

BIOS beállításokat végig próbáltad ?

Kép

http://dlcdnet.asus....05_p5ld2_se.pdf

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.