HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:05

8 évvel ezelőtt is így ment?

8 évvel ezelőtt még az ADSL elég ritka volt, és win98 alatt sem volt olyan egyszerű belőni.. ;)

Bocs, kivéve neked.. :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1042 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:10

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:06

Aztán a másik, hogy van egy XP amire fel van téve a Fox pro fejlesztői környezet fejlesztés miatt. Rendszeresen elhasal a program, mert saját maga teleszemeteli a temp-et. Persze magától nem üríti és nem  is szól, hogy az a baja, hogy már nincs elég hely a vinyón...

Júzer azért nagy varázsló, de azt pláne nem írnám a Win számlájára. Valamint defaultban vinnyog maga a win is, ha tele van a HDD, okosságos júzer egyből röptömörget, aztán vinnyog, mert lassú lesz.

De ilyen tempes dolog is, első körben jobb alsó sarokban nem győznek jönni a buborékok, hogy kevés a hely, blábláblá. Fórumon meg éppen ezt szokták kérni, hogy miképpen lehet kikapcsolni.
Make love not Wor.

#1043 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:17

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:09

8 évvel ezelőtt még az ADSL elég ritka volt, és win98 alatt sem volt olyan egyszerű belőni.. ;)

Mondom, Winpoet. Júzer elindította, reboot, júzernév/jelszó, működik.

Első raspppoe-vel én is szénné szoptam az agyam, közölte is, hogy akkor most ilyen pöcs kell neki, de az fent volt. Néztem a doksit, semmi extra, oszt kicsomagoltam a cabból, majd felraktam kézzel, oszt csókolom. Winpoet meg percek alatt megoldotta magától, ha már volt hálózat. Azok meg voltak, nov 26 környékén még egy Win2000-nél elmondtam júzernek, smsben kapott linket a winpoetre, oszt ezek szerint még működik :-)
Make love not Wor.

#1044 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 10:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 0:10

Júzer azért nagy varázsló, de azt pláne nem írnám a Win számlájára. Valamint defaultban vinnyog maga a win is, ha tele van a HDD, okosságos júzer egyből röptömörget, aztán vinnyog, mert lassú lesz.

De ilyen tempes dolog is, első körben jobb alsó sarokban nem győznek jönni a buborékok, hogy kevés a hely, blábláblá. Fórumon meg éppen ezt szokták kérni, hogy miképpen lehet kikapcsolni.

Kevés a hely?  :Đ Mit számít:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Régi kép, volt már párszor, de ide illik.

Egyébként minden gond és probléma nélkül el volt így. :D Naja, nem a 10-es particióra kellett volna tenni. :D

#1045 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 11:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 1:05

8 évvel ezelőtt is így ment? Tudod az ember amivel beszív, azt egy időre elátkozza, aztán elkerüli. Én a Wines hálózatot hegesztettem, csak jött oda faxszerver, meg hasonlók, júzer meg engem hívott, ha volt valami. Aztán volt ott minden elég gyakran, mindig frissítgetni, meg szögelni kellett, aztán mire működött volna, arra összeraktam a routeres dolgot, kész.

Szóval te 8 éve szerzett tapasztalatból állítod azt, hogy a LInux ma nem tudja a pppoe kapcsolatot kezelni? Ennek fényében mit szólnál ahhoz, ha közölném, hogy a Windows98-on az adsl beállítása eleve csak külső sw-vel megy, és azzal is egy csomót kellett küzdeni, amikor a haver gépére feltettem, ergo szar a windows?

A kérdésedre válaszolva: nem egészen. 8 éve egy értelmes ember nem kezdte szarnak nevezni a Linuxot, ha utána kellett olvasni valaminek, és nem egy pillanat volt beállítani az adsl-t.

Személyes első adsl tapasztalatom egyébként mindössze t-7 éves. Akkor fizettem elő adsl-re. Ahogy azt illik, annak rendje és módja szerint előre rákerestem a neten, hogy mit szól a linux az adsl-hez, ennek alapján feltettem a pppoe csomagot (a ppp amúgy is fenn volt a korábbi előfizetés miatt), és kerestem howtot. Kijött az adsl-beszerelő emberke, hozta a notebookját, letesztelte az adsl kapcsolatot, tisztáztuk, hogy itt bizony linux fog kapcsolódni, amihez ő nem sokat tud supportálni, ebben maradtunk. A leírás alapján szépen belőttem a kapcsolatot, gond nélkül ment. Nagyjából mire összecsomagolta a szerszámokat az ürge, nekem már ment az ADSL-em.

2002. júliusában jelent meg a Debian Woody, abban már benne volt a pppoeconf csomag.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1046 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 11:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 1:17

Mondom, Winpoet. Júzer elindította, reboot, júzernév/jelszó, működik.

Első raspppoe-vel én is szénné szoptam az agyam, közölte is, hogy akkor most ilyen pöcs kell neki, de az fent volt. Néztem a doksit, semmi extra, oszt kicsomagoltam a cabból, majd felraktam kézzel, oszt csókolom. Winpoet meg percek alatt megoldotta magától, ha már volt hálózat. Azok meg voltak, nov 26 környékén még egy Win2000-nél elmondtam júzernek, smsben kapott linket a winpoetre, oszt ezek szerint még működik :-)

A winpoet ha jól látom, kereskedelmi software. Ha a szolgáltató nem adja az adsl 'csomag' mellé, akkor külön kell megvenni, feltéve, hogy az ember tud róla. A szolgáltató meg a raspppoe-t adta általában. vagy valami más hasonlót. nekem volt ilyesmi az adsl-hez adott lemezen, de végül is ha igaz, egy chipcd-n lévő ingyenes pppoe lett a megoldás, ami win98-on működött. Több szívás volt win98 alatt az adsl-lel, mint linux alatt.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1047 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 11:35

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 11:16

A winpoet ha jól látom, kereskedelmi software. Ha a szolgáltató nem adja az adsl 'csomag' mellé, akkor külön kell megvenni, feltéve, hogy az ember tud róla. A szolgáltató meg a raspppoe-t adta általában. vagy valami más hasonlót. nekem volt ilyesmi az adsl-hez adott lemezen, de végül is ha igaz, egy chipcd-n lévő ingyenes pppoe lett a megoldás, ami win98-on működött. Több szívás volt win98 alatt az adsl-lel, mint linux alatt.

Nem értem ezt a sírást az adsl-lel ! A routerek/modemek ezt mind tudják, a kliens gépén csak az ethernet csatit kell éleszteni, az meg sem a windowsban sem a linuxban nem nagy gond. Persze lehet perverzkedni wan miniport meg anyja tudja mi, de minek ?

#1048 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:13

Rasppppoe-vel én is szoptam egy csomót, ja. Ennél többet már csak egy linux alapú Fli4l nevű dologgal szoptam többet (konkrétan 1 hetet), igaz utána 2 évig ment anélkül, hogy hozzányúltam volna (mondjuk az ezt leváltó Linksys routerhez sem kellett 2 év alatt hozzápiszkálni).

Friczy jól vázolta mindazt, amiért nem akarnék a saját gépemre linuxot: neten rákeresés, doksiolvasás, how-to olvasás, senki nem ért hozzá az ismerőseim közül, stb.

Szerkesztette: FakeJack 2007. 12. 31. 12:16 -kor

#1049 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:44

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 11:35

Nem értem ezt a sírást az adsl-lel ! A routerek/modemek ezt mind tudják, a kliens gépén csak az ethernet csatit kell éleszteni, az meg sem a windowsban sem a linuxban nem nagy gond. Persze lehet perverzkedni wan miniport meg anyja tudja mi, de minek ?

Akkoriban a routerek sem a mostani áron voltak. Őrült az ember fia, ha az ADSL havi díját ki tudta perkálni...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1050 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:55

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:13

Friczy jól vázolta mindazt, amiért nem akarnék a saját gépemre linuxot: neten rákeresés, doksiolvasás, how-to olvasás, senki nem ért hozzá az ismerőseim közül, stb.

Evvel szerintem egyetért mindenki. Ha nem akarsz vele foglalkozni, és nincs kedved, időd esetleges problémákkal foglalkozni és ezen felül nincs a közelben aki tudna segíteni.

Haveromnak is nagyon tetszik a linux. Egy dolog amiért nem állandóan használja, hogy az Archicad illetve a mobimouse (német változathoz) nincs alternatíva.

Érteni nem ért hozzá, viszont én belőttem neki pár hónapja és azóta rendszeresen használja párhuzamosan az XP-bel együtt. Melóhelyen XP, otthon linux fut a laptopján.. :)

#1051 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:02

Viszont január-februárban venni fogok egy Asus eee "notebook"-ot és azon vagy rajtahagyom a vasra gyárilag customizált Linuxot vagy Ubuntut teszek rá.

#1052 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:07

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 11:09

Szóval te 8 éve szerzett tapasztalatból állítod azt, hogy a LInux ma nem tudja a pppoe kapcsolatot kezelni?

A kérdésedre válaszolva: nem egészen. 8 éve egy értelmes ember nem kezdte szarnak nevezni a Linuxot, ha utána kellett olvasni valaminek, és nem egy pillanat volt beállítani az adsl-t.

Ma már tudja, tán meg is írtam, de könyörgöm, arról volt szó ott is, hogy szar windows, kell gateway, szerver, bigyó,majd jönnek az okos emberek, aztán megfejtik. Engem meg hetekig ütött a júzer, hogy már megint folyamatosan szögelni kell valamit. Másik júzernél meg jó darabig a ppp volt bugos, 9kilobittel ment a net...

Ma működik. Ma talán a fax szerver is működik. De nekem akkor, és ott kellett volna megoldás, emberek sorban jöttek a "van sarokban P2-es, csak 1 FD, aztán kész, hűtő nem kell, bigyó". 1 hét után mondom ember, ez nem ér ennyit. Teljesen jókat lehet varázsolni Linux alapokon, nem véletlenül nem Winek közt emlegettem a fenti ssh tunnelt is, de az ilyen fax szerveres dolgok, meg egyebek szénné szopattak.

Gugli találatot mindenki ad, aztán mikor azt mondom, hogy éppen ez volt a nyűg, az volt a nyűg, akkor csak vállvonogatás, mert sok olyan funkciót mondanának nekem, ami elméletben meg fórumon létezik, gyakorlatban meg nem az igazi. Talán amit Slapicék hajigáltak össze cuccokat, azok voltak igazán a durvák, ment mindig minden, mint a veszedelem. Éves költségben meg kb. 4szer annyiért, amibe egy Win licensz+üzemeltetés kerül...
Make love not Wor.

#1053 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:25

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 13:02

Viszont január-februárban venni fogok egy Asus eee "notebook"-ot és azon vagy rajtahagyom a vasra gyárilag customizált Linuxot vagy Ubuntut teszek rá.

Foleora emlékszel, mondtam, hogy erre simán lehtett volna egy rendes Linuxot összekalapálni, hiszen Opera meg a többi az PDA-n műxik, így ezen sem lehet túl lassú, így nekem abban a formában kellene.

Erre csak elbaszták az egészet, ha meg kijön ki tudja mikor lesz hivatalos magyar ékezetes támogatás, aztán ha ilyen 1.0 aki csak használni szerette volna, akkor mit csinál? Bízunk benne, hogy az Asussal nem így lesz, akkor én is lövök egyet úgyis, egyszerűen kell egy ilyen cucc ami mindig az embernél van, bármit rárakhatok, webezhetek, rátölthetek, gyors, könnyű, ecccerű.
Make love not Wor.

#1054 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:33

Reménykedjünk.
Hozhatok neked is egyet, de ez itt  :offtopic:

#1055 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 13:07

Éves költségben meg kb. 4szer annyiért, amibe egy Win licensz+üzemeltetés kerül...

Azért óvatosan a kijelentéssel, mert a win licenc-el te se voltál tisztában. Emléxem mikor olyan megoldást mondtál és erőltettél amiről kiderül, hogy majdnem a duplája árban... ;)

#1056 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:04

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:44

Akkoriban a routerek sem a mostani áron voltak. Őrült az ember fia, ha az ADSL havi díját ki tudta perkálni...

Ezért volt Linux szerver, oszt ezért dobtam ki egy idő után, mikor arra VPN kellett volna sok év múlva, akkor a routeren bebillentem percek alatt, Linuxos meg drága és kész :-)

Első LinkSys routerem nemtom mennyi volt, akkor júzereknek ilyen 70ezer környéki tényállások voltak, de első években a szerver karbatartása többre rúgott, vagy csak nekem kellett sokat telefonálgatni. Persze amikor meg ISDNre váltottunk, akkor jó volt a local mailszerver, akármikor csinálhattam júzert, ide jöttek a levelek, local vírusölés. Aztán ezeket kiraktam a nagyvasra, szerverek leépültek, max. 1 samba maradt, plusz router, aztán kész. Fizetni úgysem szeretnek.

Akkor első ADSL-em tán volt vagy 300ezer pénz is, én már ezekre nem emlékszem, irodákban egy darbig percdíjas maradt, aztán kb. 30ezer körül jöttek a 384-es vonalak, amire beköttették, megfejtettük, arra jött a router is. Most meg pláne, de szóljatok ha akkoriban 30ezer pénzért csináltatok volna Linuxos szervert, VPN-es támogatással, 2 belső lannal, meg ha valami baja van, akkor gyorsan egyszerűen megoldani. Mert routernek nagy előnye, ha elviszi a villám, én meg úgysem érek rá, akkor felkonfigolom, futár odaviszi, szőke megpróbálja bedugni, aztán jó eséllyel elindul.

Nekem ezek mind számítanak, oszt nem úgy kell elképzelni, hogy Winnel natolok, mert az is balfaszság lenne, de ahova ISA kell, ott van.
Make love not Wor.

#1057 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:07

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 13:47

Azért óvatosan a kijelentéssel, mert a win licenc-el te se voltál tisztában. Emléxem mikor olyan megoldást mondtál és erőltettél amiről kiderül, hogy majdnem a duplája árban... ;)

Látom tetszi, hogy egyszer nem néztem meg az aktuális doksit. Hiába, nem vagyok én Linuxos. Amúgy már azt sem tudom mi volt, de valami calos varázslatos hülyeség, amit szerintem fele disztribútor sem tud rendesen. Ez van.

De én februárban körbekérdezek irodákban mennyit szopnak az Officével, "mert csak win".
Make love not Wor.

#1058 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:07

Amúgy már azt sem tudom mi volt, de valami calos varázslatos hülyeség, amit szerintem fele disztribútor sem tud rendesen. Ez van.

De én februárban körbekérdezek irodákban mennyit szopnak az Officével, "mert csak win".

Lehet a fele distrib nem tudja, de hogy állítottad, hogy az úgy van utána nézés nélkül. Ha valaki "ilyen mélyen" ismeri a win rendszereket akkor nem árt tisztában lenni avval ha adsz egy árajánlatot, akkor az mégis valós legyen.
Vagy hogy szoktál egy rendszerre ajánlatot tenni szoftver költségben, kb. 3-5 milla lesz aztán meglátjuk mi jön ki belőle?

Ha meg evvel nem vagy tisztában, akkor honnan tudod, hogy a linux üzemeltetése telepítése akár drágább is lehet?

Mivel ezen alapszik az egész MS szoftver licenc, nem árt tisztában lenni az alapokkal.. ;)

#1059 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:35

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:23

Vagy hogy szoktál egy rendszerre ajánlatot tenni szoftver költségben, kb. 3-5 milla lesz aztán meglátjuk mi jön ki belőle?

Ha meg evvel nem vagy tisztában, akkor honnan tudod, hogy a linux üzemeltetése telepítése akár drágább is lehet?

Amúgy szoktam, főleg ha komolytalan a júzer, aztán nem érdemes még a webes árlistáig sem eljutni, valamit szögelek, csókolom. Vagy alapban túlárazom, aztán jóvan, gépet is szoktam hasra eladni, eddig még nem nagyon szoptam be vele.

Linux alapokon meg onnan, hogy nem titok, nyilván a Wineket én rugdalom, Linuxot meg nyilván kiadom ide-oda, aztán biza ha ritkán is kell vele szögelni, akkor ami nekem a winben a "ezt most frissítem belefér" típusú dolog, az Linuxnál mindig fél napos szögelés volt, meg olyan számlák, amit a júzer tőlem 1 év alatt szokott begyűjteni. De ha így értünk, akkor tippeljünk már árat az ssh tunnelre, mennyi annak a piaci értéke :-)

Sajna Slapicéknak már nincs webes listájuk, az ilyen "netes mailszerver, belső kiszolgáló már 30ezertől" típusú dologgal meg nem sokra megyünk. Emlékszem mikor először lehetett ott online árat nézni, akkor horror volt, aztán 2 év múlva szinte felére lecsökkentek a default szervereik, most szerintem már megengedik maguknak, aztán csak supporttal adják el havi jó pénzekért.

Mikorhogy, egy alap Sambára most ivómcimbora kb. azt mondta, hogy az lópikula, még lóvét sincs pofája kérni érte. Amikor első Chellokat kötötték, akkor egy gateway/squid/mail/samba jellegű szerverre átlag 200ezres ajánlatokat kaptam, miközben 140ezer pénz volt a Win szerver. Csak akkor még hittem a Linuxban, és megdumáltak vele :-)
Make love not Wor.

#1060 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:45

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 14:40

... Windows alatt azért tisztában vagyok vele, hogy mi miért és hogyan történik, szóval inkább power user vagy ilyesmi). E szint elérése viszont Linux esetén iszonyatos energiákat emésztene fel. ...

Nem hinném.

Ugyanis a gép működése (s még az oprendszerek máködése is) "egységes". Ha magas szintre akarsz eljutni a megismeréssel, linux alatt sem kell több energia, mint windows alatt. Csak más nézőpont. A linux nem "nehezebb". Sőt, gyakran épp könnyebb!
Otthon pl. csináltam 1 gateway-t. 2 NIC, NAT, port forward, tűzfal, squid proxy, dns, dhcp, sshd, ftpd, samba, logolások. Ehhez windows alatt 1 rakás programot fel kellett volna telepíteni, s én mondom: számomra pl. több ideig tartott volna az egészet belőni. Linuxban nem kellett hozzá "semmi", csak alaprendszer (ami kb. 350 mega!!), 1-2 plusz csomag. összesen vagy 10 konfig fájl szerkesztése, ami egyébként bőszen volt kommentezve. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha valaki AKARJA csinálni, linuxban 1 csomó dolgot sokkal egyszerűbben meg tud csinálni. Persze van, akinek a parancssor nem szimpatikus, de azt észre kell venni, hogy az eszközök rendelkezésre állnak; kérdés, hogy MI kihasználjuk-e ezt... Aztán lehet nyafogni.

ps.: ja, az egész gatewayépítés végére sokkal jobban megismertem a hálózat működését, már 1-2 dolgot tcpdump-ból is ki tudok szedni pl.
Szóval szerintem a linux TANÍT... S ebben verhetetlen a windows-zal szemben, ami ELFED. Persze sokan hiszik, hogy ismét csak nyafogok. Amit hálózatilag tudok, annak nagy részét linuxban tanultam meg. Ott ugyanis ott van minden a képernyőn! Más kérdés, hogy otthoni júzernak ez nem kell. De miért ne tanulhatna? Talán lusták vagyunk, vagy mi?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.